Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Μην δέχεστε τα σκουπίδια κανενός


Επειδή ο καθένας μας κουβαλάει βαρύ φορτίο καθημερινά...

Η αλληγορία του απορριμματοφόρου

Μια μέρα βρισκόμουν σε ένα ταξί και πήγαινα στο αεροδρόμιο. Το ταξί προχωρούσε στη δεξιά λωρίδα του δρόμου, όταν ξαφνικά ένα μαύρο αυτοκίνητο πετάχτηκε από ένα χώρο στάθμευσης ακριβώς μπροστά μας.

Ο οδηγός του ταξί πάτησε το φρένο, γλίστρησε και κατάφερε να μην χτυπήσει το άλλο αυτοκίνητο για λίγα μόλις εκατοστά!
Ο οδηγός του άλλου αυτοκινήτου κούνησε το κεφάλι του και άρχισε να μας φωνάζει. Ο δικός μου οδηγός απλώς του χαμογέλασε και τον χαιρέτισε. Ήταν πολύ φιλικός απέναντί του.

Έτσι τον ρώτησα: «Γιατί το έκανες αυτό; Αυτός ο τύπος παραλίγο να καταστρέψει το αυτοκίνητό σου και να μας στείλει στο νοσοκομείο!». Τότε εκείνος με δίδαξε κάτι που σήμερα πλέον ονομάζω «Η αλληγορία του απορριμματοφόρου».

Το ένστικτό μας πάντα έχει δίκιο


Υπάρχουν μπροστά μας δύο γραμμές: η μία είναι πραγματική και οδηγεί στο σκοτάδι, η άλλη είναι φανταστική και οδηγεί στο φως. Πρέπει να επιλέξουμε, λοιπόν, ποια θ’ ακολουθήσουμε.

Ας υποθέσουμε πως επιλέγουμε ν’ ακολουθήσουμε τη φανταστική γραμμή που, όπως μάς φαίνεται, θα μας βγάλει στο φως.


Πατώντας, λοιπόν, πάνω στη γραμμή που δεν υπάρχει στ’ αλήθεια, προκειμένου να πάμε στο φως, μπορεί να μας συμβούν τρία πράγματα:



Πρώτον, μπορεί να βρούμε πράγματι το φως. Δεύτερον, μπορεί ανά πάσα στιγμή να εξαφανιστεί η φανταστική γραμμή, αφού δε βρίσκεται παρά μόνο στη φαντασία μας. Και, τέλος, το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί, είναι η φανταστική γραμμή να μην επιφυλάσσει το φως, αλλά το σκοτάδι, που θα το βρίσκαμε, όμως, έτσι κι αλλιώς, αν ακολουθούσαμε την πραγματική γραμμή απ’ την αρχή.

Σ’ αυτό το σημείο, ας πούμε πως η πραγματική γραμμή συμβολίζει τη γραμμή της λογικής μας, που οδηγεί στο σκοτάδι καθώς μας υποδεικνύει πως τα πράγματα δε θα έχουν την έκβαση που θέλουμε. Η φανταστική γραμμή, απ’ την άλλη, είναι η γραμμή της καρδιάς μας ή του ενστίκτου μας, που μας δείχνει ότι στο τέλος μπορεί και να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Αν επιλέγουμε, λοιπόν, ν’ ακολουθούμε το ένστικτό μας, τότε μπορεί να συμβούν όσα συνέβησαν κι όταν ακολουθήσαμε τη νοερή γραμμή στην αρχή του άρθρου μας.

Καταρχάς, όταν το ένστικτό μας μάς κάνει να βλέπουμε φως, όταν η λογική μας προεξοφλεί το σκοτάδι κι επιλέξουμε να το ακολουθήσουμε, τότε μπορεί στ’ αλήθεια να βρούμε το φως. 

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ Η ΑΠΛΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ, ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ.


11.11 - Photos | Facebook

Μιλάμε για ένα πλήθος ανθρώπων-σκιών, που περιφέρονται σ΄αυτό το τόπο χωρίς σκοπό, χωρίς ουσία, απλά κουφάρια που έχουν απολέσει τη νοητική ικανότητα, κι έχουν μετατρέψει την μίζερη ζωή τους σε μια συνεχή πλάνη, που οι χειραγωγοί των ανθρώπινων συνειδήσεων, ρίχνουν "μεζεδάκια "να τσιμπολογάνε τα πεινασμένα ζωάκια και να κάθονται ήσυχα.

Μιλάμε για μια χώρα που οι κάτοικοι, η πλειοψηφία τους, ζουν συνεχώς εδώ και πάρα πολλά χρόνια τη δική τους μέρα της μαρμότας. Ψηφίζουν με εναλλαγές τους ίδιους που τους κλέβουν, θεωρούν πως ευτυχισμένη εποχή ήταν εκείνη που μπορούσαν και οι ίδιοι να κλέβουν τα ψίχουλα κάτω από τραπέζι που γινόταν το μεγάλο φαγοπότι. Πολίτες που απώλεσαν την αξιοπρέπεια τους, το ήθος τους, όταν άρχισαν να σέρνονται και να γλύφουν τα βουλευτικά γραφεία και τα γραφεία των βλαχοδήμαρχων, ζητώντας χάρες και βολέματα κάθε είδους, όπως έτσι κι αλλιώς έκαναν με το θεό τους και τους αγίους τους, όταν τους ασήμωναν και τους έταζαν για να φροντίσουν τη πάρτη τους.

Μιλάμε για πολίτες που επιλέγουν και ελπίζουν συνεχώς να τους σώσουν άτομα, που ακόμα κι ένα μικρό παιδί μπορεί να κατανοήσει πως είναι λεχρίτες. Σε όλη τη διάρκεια της περίφημης μεταπολίτευσης οι πολιτικές αναμετρήσεις, ήταν ποδοσφαιρικό ντέρμπυ και δεν είχαν καμία σχέση με την ουσιαστική και ελεύθερη πολιτεία που ονειρεύεται μια δημοκρατία. Καραμούζες, σημαιάκια, παχιά λόγια από άριστους επαγγελματίες κλεφταράδες και φυτεμένους από τους ιδιοκτήτες της αποικίας, έταζαν, τάζουν, δεν κάνουν τίποτα, συνεχίζουν να κλέβουν, να ξεπουλάνε μισοτιμής, να γεμίζουν τους λογαριασμούς τους με λεφτάκια, και τα ζωντόβολα ...ελπίζουν ακόμα πως κάποιος από αυτές τις συμμορίες θα τους σώσει. Βγάλανε για πρωθυπουργό κάποιον που θα ανέτρεπε υποτίθεται τη προδοτική συμφωνία, βγήκε και το έκανε μόκο, αλλά θεοποιείται τώρα (πόσα να αντέξει ένας λογικός άνθρωπος?) γιατί τους έσωσε από το τέρας του κορονοϊου. Είναι οι πολίτες της χώρας που τιμωρήθηκε γιατί ήταν οι κάτοικοι λαμόγια, τεμπέληδες, χαραμοφάηδες, και κλέβανε τα λεφτά από το τίμιο γερμανό συνταξιούχο, και τώρα λαβαίνουν συγχαρητήρια σε παγκόσμιο επίπεδο, για το πόση υποταγή και υπακοή έδειξαν, σε ότι παρανοϊκό πλασσαρίστηκε σαν αναγκαιότητα,  στο πόλεμο απέναντι στο μεγάλο αόρατο τέρας - ιό.

Οι φόβοι σου κάνουν λάθη όχι εσύ…

Δεν σταματάμε το παιχνίδι επειδή γερνάμε. Γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε.
Τι είναι αυτό άραγε που μας κάνει να πιστεύουμε ότι η ζωή δεν είναι παιχνίδι; Ποιος είναι αυτός που μας έκανε να πιστέψουμε ότι αν παίρναμε τη ζωή στα σοβαρά θα είχαμε μια καλύτερη ζωή… μια ευτυχισμένη ζωή…

Πότε επιτέλους θα καταλάβουμε ότι η σοβαρότητα είναι η αρρώστια του μυαλού ενώ η χαρωπότητα, κρατά σε εγρήγορση και ακμαιότητα τόσο το μυαλό όσο και την καρδιά μας. Είναι αυτή, που παίρνει το βάρος από τους ώμους μας έτσι ώστε να μην λυγίζουν τα γόνατα μας και κάνει ανάλαφρο το βηματισμό μας. 
Είναι αυτή που δίνει μια φρεσκάδα δροσιάς στα χείλη και μας κάνει να βλέπουμε την ομορφιά ακόμα κι εκεί που οι άλλοι δυσκολεύονται να την αντικρίσουν. Και πάντα, εξαιτίας της μπορούμε να αντικρίζουμε μια σπίθα φωτός ακόμα και στα πιο βαθιά μας σκοτάδια. Και αυτά, δεν υπάρχουν γύρω μας αλλά μέσα μας. Στο μυαλό μας…


ΠΡΕΠΕΙ… ΠΡΕΠΕΙ… ΠΡΕΠΕΙ… 
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ!!!!
Ας απαρνηθούμε τον καθωσπρεπισμό και ας ζήσουμε την ζωή μας όπως την ορίζει η ψυχή μας…

Και ας συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι κάποιος εραστής του εφήμερου και λιγότερο υπεύθυνος αν είναι πιο χαρωπός. Η υπευθυνότητα δεν είναι ποιότητα μυαλού αλλά καρδιάς. Και ο πραγματικά υπεύθυνος αναλαμβάνει την ευθύνη του εαυτού του αναγνωρίζοντας στους άλλους το δικαίωμα να είναι και εκείνοι υπεύθυνοι για την δική τους ζωή.

20 τρόποι για να γίνεις ένας πιο ευγενικός και δοτικός άνθρωπος!


Ώρες-ώρες αυτός ο κόσμος μοιάζει να είναι γεμάτος με αγένεια και άσχημες συμπεριφορές. Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει μικρές καθημερινές πράξεις καλοσύνης τόσο απέναντι στους ανθρώπους όσο και τα ζώα και τη φύση. Τι θα έλεγες να ξεκινήσεις με τα παρακάτω;
  1. Πρόσφερε περισσότερες αγκαλιές.
  2. Πες ευχαριστώ και παρακαλώ. Μην υποτιμάς ποτέ τη δύναμη μιας απλής ευχαριστίας.
  3. Μιλώντας για ευχαριστίες, στείλε ευχαριστήριες κάρτες και σημειώματα. Όχι μόνο για τα γαμήλια δώρα αλλά και για τα πιο μικρά, όπως ένα σημείωμα στη μαμά σου για όλα όσα έχει κάνει για σένα.
  4. Παραχώρησε τη θέση ή τη σειρά σου σε ηλικιωμένους και εγκύους.
  5. Αφιέρωσε λίγο χρόνο να βοηθήσεις έναν συνάνθρωπο που έχει ανάγκη (έναν ηλικιωμένο να περάσει τον δρόμο, μια μητέρα να σηκώσει το καρότσι με το παιδί της ή κάποιον που ζητά οδηγίες).
  6. Φέρε ένα κουτί σοκολατάκια στο γραφείο και πρόσφερέ τα στους συναδέλφους σου το απόγευμα.
  7. Δώρισε ένα μπουκάλι κρασί στον κομμωτή ή την αισθητικό σου.
  8. Μην αφήνεις άπλυτα πιάτα στο νεροχύτη. Βάλτα στο πλυντήριο πιάτων που μόλις άδειασες.

Πανσέληνος ~ Έκλειψη Σελήνης στον Αιγόκερω* Και να μην θέλεις, Ανυψώνεσαι*






5. 7. 2020


ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ~ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ


στον Άξονα ΚΑΡΚΙΝΟΥ ~ ΑΙΓΌΚΕΡΩ


στην 13η, 38 Μοίρα*


Κυριακή 5 Ιουλίου στις 7:44 το πρωί*


*


Η Σελήνη Σκιάστηκε


ήταν σαν να Έπεσε Σκιά


στο Μάτι του Παντεπόπτη


Αιγόκερου,


σ' αυτό το Μάτι


που Όλα τα Ελέγχει


Όλα τα Βλέπει


Όλα τα Συστηματοποιεί


Όλα τα Ιεραρχεί,


Όλα τα Καταφέρνει


Όλα τα Διεκπεραιώνει*


Γιατί ο Αιγόκερως Συμβολίζει


το Σύστημα


και την Καθεστηκυία Τάξη των Πραγμάτων,


Κράτος, Ηγέτες, Αρχηγοί,


Άνθρωποι με Εξουσία


σε Όλους τους Χώρους,


Στρατός,


Κοινωνική Προβολή,


Κοινωνική Θέση,


Κοινωνική Εικόνα,


Γραμμή, Κορυφή, Ιεραρχία,


Ευθύνη,


Αφεντικά, Πολιτικοί, Φεουδάρχες,


Καθήκον, Κύρος, Ορθότητα,


Φιλοδοξία,


Σεβασμός, Σεπτότητα, Ιερότητα,


Αρχές, Ηθική,

ΟΙ ΜΗ ΦΥΣΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ DNA

Arjun Walia

Ο Βλαντίμιρ Ποπόνιν είναι ευρέως γνωστός Ρώσος επιστήμονας που το 1995, μαζί με τους συναδέλφους του –συμπεριλαμβάνοντας τον βιοφυσικό Πέτερ Γκαριάεβ – εκτέλεσαν ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών.  Στη δημοσίευσή τους: P.P. Gariaev and V.P. Poponin. Vacuum DNA phantom effect in vitro and its possible rational  explanation, Nanobiology  1995, ο Ποπόνιν δηλώνει στο εισαγωγικό σημείωμα πως «Θεωρούμε πως αυτή η ανακάλυψη έχει τεράστια σημασία στην εξήγηση και βαθύτερη κατανόηση του μηχανισμού που υποβόσκει κάτω από ανεπαίσθητα ενεργειακά φαινόμενα, συμπεριλαμβάνοντας πολλά από τα παρατηρούμενα φαινόμενα εναλλακτικής θεραπείας.»

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ; ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ.

Οι Ποπόνιν και Γκαριάεβ πειραματίστηκαν στη συμπεριφορά του DNA παρουσία φωτονίων, μικρών τεμαχίων ύλης της «κβαντικής υπόστασης» από την οποία είναι φτιαγμένος ο κόσμος μας. Τοποθέτησαν φωτόνια μέσα σ΄ένα σωλήνα ειδικά σχεδιασμένο να προσομοιάζει το κενό, ακριβώς όπως το κενό στο διάστημα. Χωρίς καθόλου αέρα στο εσωτερικό, εισήγαγαν φωτόνια επειδή ήθελαν να παρακολουθήσουν πώς θα συμπεριφερθούν. Τα φωτόνια κατανεμήθηκαν με έναν τρόπο άτακτο και τυχαίο, και διασκορπίστηκαν παντού στο δοχείο. Αυτό φυσικά ήταν κάτι αναμενόμενο από την ερευνητική ομάδα. Κατόπιν τούτου, τοποθετήθηκαν μέσα στο σωλήνα με τα φωτόνια δείγματα ανθρώπινου DNA και αυτό που συνέβη είναι το πραγματικά μυστηριώδες: τα φωτόνια αντέδρασαν στο DNA και άλλαξαν το μοτίβο τους διαμορφώνοντας έναν συγκεκριμένο σχηματισμό. Στην παρουσία ζωντανού υλικού, του ανθρώπινου DNA, τα φωτόνια οργανώθηκαν! Αυτό σήμαινε καθαρά πως το DNA έχει άμεση επίδραση στα φωτόνια. Είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα που εγείρουν την υπόθεση πως κάτι μέσα μας έχει άμεση επίδραση στον φυσικό υλικό κόσμο έξω μας.
Το πείραμα αυτό επαναλήφθηκε και επιβεβαιώθηκε, και παρατηρήθηκε περαιτέρω πως το ανθρώπινο DNA έχει άμεση επίδραση στο κβαντικό «υλικό» από το οποίο είναι φτιαγμένος ο κόσμος μας.

Η Επόμενη Μεγάλη Έκπληξη

Ζήτημα ύψους...


[κάποιες σκέψεις…]


Nicholas Javed
Come and Get Me

Θεωρώ ότι δεν είμαι εκτός πυρήνα αν ισχυριστώ ότι βάσει του ελληνο-ρωμαϊκού κοσμοειδώλου –σε μια αναγκαστικά πεπλατυσμένη και γενικευμένη θεώρηση- ο ‘κόσμος’ ισορροπεί ή ανισορροπεί μαζί με τον άνθρωπο. Η ατομική ευθύνη είναι ταυτόχρονα και συλλογική, η κοινοτική είναι ταυτόχρονα πολιτική και η πολεμική είναι μαζί και επιβιωτική-ειρηνική. Τούτο, σε μια πρόχειρη συλλογιστική, σημαίνει απλά πως ο μη στρεφόμενος ένδον αλλά ο καλά αγκυρωμένος από την Τάξη και την Ιεραρχία άνθρωπος δεν είχε να φοβηθεί ή να απελπιστεί από τίποτε αφού δεν επρόκειτο για την εξύψωση ή καταποντισμό του ‘εαυτού’ αλλά το προχώρημα, την προαγωγή του Όλου. 

Μπορεί να το κατανοήσει ο μετά τον Λοκ άνθρωπος αυτό; Μετά την περίφημη ‘αποδεσμευμένη νόηση’ του ανθρώπου του διαφωτισμού αυτό; Μπορεί ο σημερινός άνθρωπος, όλοι εμείς οι ‘έλλογοι πράκτες’ και δοξολόγοι του εκφρασιοκεντρικού μονισμού να κατανοήσουμε ότι κάποτε ο κάθε ένας, η κάθε μονάδα, το ‘άτομο’ ήταν υπεύθυνο για το Όλο, όχι γιατί εκπαιδεύτηκε, έμαθε και εφαρμόζει στην πράξη αλλά γιατί γεννήθηκε και ζει έτσι και όχι διαφορετικά;

Ο μοναδικός λόγος που δεν πραγματοποιήσατε τα όνειρά σας είναι επειδή δεν ΠΙΣΤΕΨΑΤΕ πως ήταν εφικτά.



“Πόσο μεγάλος γίνεται αυτός ο καρχαρίας;” ρώτησε ο Ρίτσαρντ, που λατρεύει τα ενυδρεία.

“Εξαρτάται από το μέγεθος του ενυδρείου σου”, του απάντησε ο πωλητής. “Αν τον κρατήσεις σ΄αυτόν τον μικρό χώρο, θα μείνει 20 πόντους. Αν όμως τον αφήσεις στον ωκεανό, τότε θα γίνει αρκετά μεγάλος για να σε φάει”.

Οι καρχαρίες και τα χρυσόψαρα μεγαλώνουν ανάλογα με το μέγεθος του περιβάλλοντος που τους προσφέρεται. Το ίδιο και οι σκέψεις. Δώσε στις θετικές ή στις αρνητικές σου σκέψεις χώρο και τροφή, και θα διαμορφώσουν τη ζωή σου.

Το πιο σημαντικό εργαλείο για την απόκτηση της ισορροπίας είναι η επίγνωση ότι εσείς και μόνο εσείς είστε υπεύθυνοι για την ανισορροπία


Η επιθυμία σας να υπάρξετε και να ζήσετε με μεγαλοσύνη, είναι μια πλευρά της πνευματικής σας ενέργειας. 

Για να αποκτήσετε ισορροπία σε αυτόν τον τομέα της ζωής σας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την ενέργεια των σκέψεών σας για να εναρμονιστείτε με εκείνα που επιθυμείτε. 

Η νοητική σας ενέργεια προσελκύει όσα σκέφτεστε. Σκέψεις που αποτίουν φόρο τιμής στην απογοήτευση, προσελκύουν απογοήτευση. Όταν λέτε ή σκέφτεστε κάτι σαν “Δεν μπορώ να κάνω τίποτα, έχω χάσει τον έλεγχο της ζωής μου και είμαι παγιδευμένος-η”, αυτό ακριβώς θα προσελκύσετε!!!! δηλαδή, αντίσταση προς τις μεγαλύτερες επιθυμίες σας!!! 

Με κάθε σκέψη απογοήτευσης είναι σαν να αγοράζετε ένα εισιτήριο για περισσότερη απογοήτευση. 

Κάθε σκέψη που επιβεβαιώνει ότι είστε παγιδευμένοι, ζητά από το Σύμπαν να σας στείλει ακόμα περισσότερη από εκείνη την κόλλα που σας κρατά καθηλωμένους.

ΕΙΜΑΣΤΕ τρωτοί, αλλά όχι κι εύθραυστοι.



Όπως ο Ηρακλής, ο ήρωας της μυθολογίας μας, έτσι και ο άνθρωπος που αναζητά, θα πρέπει να ξεπεράσει εφτά εμπόδια αν θέλει να βαδίσει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Έχει εφτά δοκιμασίες να περάσει, εφτά μαθήματα να μάθει, εφτά προκλήσεις ώσπου να φτάσει στην αλήθεια. Για να μην ξεχάσω, ορίζω κάθε έναν απ΄αυτούς τους “άθλους” με το γράμμα Α.

Η πρόκληση του ΑΜΕΣΟΥ.
Η πρόκληση της ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.
Η πρόκληση της ΑΠΟΔΟΧΗΣ.
Η πρόκληση της ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ.
Η πρόκληση της ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ.
Η πρόκληση της ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΕΙΣ.
Η πρόκληση της ΑΓΑΠΗΣ.
Η πρόκληση του ΑΜΕΣΟΥ

Όταν είσαι άνθρωπος που αναζητά, μαθαίνεις να έρχεσαι σε επαφή με την αληθινή ζωή και δεν ζεις αφηρημένος, αδιάφορος ή οκνηρός. Το παρελθόν και το μέλλον αποτελούν δύο φανταστικούς κόσμους προς τους οποίους μπορούμε πάντοτε να δραπετεύουμε. Είναι εκεί, διαθέσιμοι, κρυμμένοι μέσα στις αναμνήσεις και τα όνειρα. Ο άθλος έγκειται στο να τους διατηρήσουμε και να τους τιμήσουμε, χωρίς να τρέξουμε να χωθούμε στην αγκαλιά τους, καθώς δεν είναι κόσμοι άνετοι, αλλά προβλέψιμοι και μακρυνοί. Να ζει στο παρόν, αυτή είναι η πρώτη δοκιμασία που πρέπει να περάσει ο άνθρωπος που αναζητά. Να ζει με αφοσίωση, έντονα, αληθινά.

Σαμάνοι Καχούνα : Τα 10 σημεία κατανόησης του Υποσυνείδητου...!!!!



Ένας κατατοπιστικός οδηγός των Σαμάνων της Χαβάης για την επίτευξη πνευματικών ικανοτήτων 

Οι Καχούνα της Χαβάη ήταν ιερείς μάγοι, αυτοί που φύλαγαν τα ιερά μυστικά (κάτι που βλέπουμε σε όλες τις πρωταρχικές κοινωνίες, Αιγυπτίων, Βαβυλωνίων, Ελλήνων, … ), μπορούσαν να προβλέπουν μελλοντικά γεγονότα, να φέρουν τη βροχή, να θεραπεύσουν, να βρουν τις ιερές τοποθεσίες που θα κτιστούν οι ναοί, ήταν αυτοί που έκαναν τις θυσίες και βουντού στέλνοντας πνεύματα και προκαλώντας τον θάνατο. 

Τον μύθο και τις παραδόσεις των Καχούνα τον εκμεταλλεύτηκαν οι ντόπιοι και οι Αμερικάνοι και δημιούργησαν ένα σωρό θεραπευτικές, σχολές, μασάζ, διατροφή, προσέλκυση σε ιερούς τόπους με μεγάλη ενέργεια, κ.ο.κ. 

Οι Καχούνα γνώριζαν την δύναμη του υποσυνειδήτου και ότι είναι αυτό που θεραπεύει και φέρνει ευεξία. 

Σήμερα πολλές ολιστικές θεραπείες στηρίζονται σε αυτή την αρχή, όπως ο υπνωτισμός, η μέθοδος Silva και η νεώτερη Theta Healing, οι αναδρομές. 

Γνώριζαν ότι αν δεν συνεργαστεί το υποσυνείδητο δεν μπορεί να γίνει καμία θεραπεία και γενικά να είναι σε καλή κατάσταση του σώμα. 

Γνώριζαν ότι για να πείσεις το υποσυνείδητο και να συμβεί το θαύμα, πέρα από την πίστη και το συναίσθημα, πρέπει να είσαι σε ειδικές καταστάσεις που σήμερα λέμε κατάσταση άλφα ή θήτα ή σε μεγάλες ομάδες με κάποιο πνευματικό παροξυσμό όπου εκεί ελαττώνονται ή διακόπτονται ο λογικές διαδικασίες. 

Γνώριζαν ότι αν ξεγελάσεις το υποσυνείδητο με διάφορες τεχνικές, τελετουργίες, κατασκευή θαυματουργού φάρμακου, μασάζ, ιερές τοποθεσίες, … ή ότι εσύ κατέχεις την δύναμη, επετύγχαναν το θαύμα. Ας μη ξεχνάμε το δικό μας “ Η πίστις σου σέσωκέ σε ”. 

Τη μέθοδο αυτή ασκούν συνειδητά η υποσυνείδητα πολλοί άνθρωποι σήμερα. 

Έτσι η παρακάτω τριλογία παίζει θέατρο εδώ και αιώνες: 

ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΠΟΥ ΝΩΡΙΖΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ....


Στην αρχή του 15ου ειδυλλίου του ο Θεόκριτος παρουσιάζει δυο γυναίκες, οι οποίες προσπαθούν να βγουν από το σπίτι και να διασκεδάσουν στην ετήσια γιορτή του Άδωνη. Τους εμποδίζουν, ωστόσο, οι διαμαρτυρίες ενός παιδιού, το οποίο, όπως όλα τα παιδιά που καταλαβαίνουν ότι πρόκειται να αφεθούν πίσω με τις νταντάδες τους, διαμαρτύρεται έντονα.
Τελικά η απελπισμένη μητέρα λέει απειλητικά στο παιδί της ότι δεν θα το πάρει μαζί της, επειδή κυκλοφορεί έξω η Μορμώ, το άλογο που δαγκώνει. Η αναφορά στη Μορμώ έχει σκοπό να τρομοκρατήσει το παιδί.
Ο αρχαίος σχολιαστής του χωριού υπονοεί ότι η μητέρα υπενθυμίζει στο παιδί πως παρόμοια τρομακτικά πλάσματα παραμονεύουν έξω στο σκοτάδι. Ένας άλλος σχολιαστής εξηγεί πως Μορμώ ήταν το όνομα για ένα φάσμα που σκότωνε παιδιά. Η Μορμώ ταυτίζεται ή παραλληλίζεται συχνά στις πηγές με άλλα παρόμοια όντα, όπως η Λάμια, η Γελλώ και η Έμπουσα. Αυτού του είδους τα όντα κατοικούν στις παρυφές του χώρου της πολιτισμένης κοινωνίας και πολλές φορές αποτελούν ταξινομικά υβρίδια.

📷Δηλαδή ο τρόμος τον οποίο προξενούν έγκειται στη μη κανονικότητα τους. Αυτό συμβαίνει σε πολλούς πολιτισμούς. Για παράδειγμα ο διαδεδομένος μύθος του λυκανθρώπου: ο λυκάνθρωπος είναι πιο τρομακτικός από έναν κανονικό λύκο ή από έναν φυσιολογικό άνθρωπο, ακριβώς επειδή δεν ανήκει ούτε στη μία, ούτε στην άλλη κατηγορία. Αυτό το πλησίασμα του ζωικού με το ανθρώπινο είναι ανησυχητικό, επειδή υπονοεί ότι μία από τις οργανωτικές αρχές στις οποίες στηρίζεται η κοινωνία και ο πολιτισμός, δηλαδή ο σαφής διαχωρισμός μεταξύ των τάξεων των όντων δεν είναι απόλυτος. Ο οριακός χαρακτήρας αυτών των πλασμάτων φαίνεται επίσης από το γεγονός ότι η εξώπορτα αποτελεί το σημείο στο οποίο συναντώνται, ακριβώς επειδή το κατώφλι δεν ανήκει ακριβώς ούτε στο εσωτερικό, ούτε στο εξωτερικό του σπιτιού. Στην ίδια έννοια του οριακού εμπίπτουν και άλλα χαρακτηριστικά που παρουσιάζουν αυτές οι οντότητες, όπως το ότι συχνάζουν στα σταυροδρόμια, ότι μπορούν να αλλάζουν μορφή, ότι αντιστρέφουν την φυσιολογική ανθρώπινη συμπεριφορά (π.χ. κανιβαλισμός, ωμοφαγία) κ.ο.κ. Αυτές οι ιστορίες, λοιπόν, περιέχουν μέσα τους το μήνυμα ότι αν επιθυμεί κανείς να διατηρήσει την ταυτότητα του ανθρώπινου όντος και τη συμμετοχή του σε μια κοινωνία, θα πρέπει να προσαρμόσει τη συμπεριφορά του στα γενικά πρότυπα της κοινότητας μέσα στην οποία ζει.

Η ΓΑΤΑ ΩΣ ΙΕΡΟ ΖΩΟ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ και η ΑΙΓΥΠΤΙΑ ΘΕΑ ΜΠΑΑΣΤ ή ΜΠΑΣΤΕΤ



ΑΠΟ ΒΑΣΩ ΔΕΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Μπαστ ήταν κόρη του θεού ήλιου (Ρα) και διαδραμάτισε σημαντικότατο ρόλο στην αρχαία αιγυπτιακή θρησκεία. Ο Ηρόδοτος, ο Έλληνας ιστορικός που ταξίδεψε στην Αίγυπτο τον 5ο π.Χ. αιώνα, μας περιγράφει τον ναό της γάτας – θεάς. Ο ναός της Μπαστ βρισκόταν στο κέντρο της πόλης σε ένα νησί που σχηματιζόταν από δύο διαφορετικά κανάλια που ξεκινούσαν απ’ τον Νείλο και έζωναν τον ναό από τις τρεις πλευρές του. Γύρω απ’ το μεγάλο ιερό υπήρχε ένα άλσος από πανύψηλα δέντρα. Το σχήμα του ναού ήταν τετράγωνο και υπήρχε δρόμος στρωμένος με πέτρα μέχρι την είσοδο πλάτους 400 μέτρων, ενώ τα δέντρα έφταναν στον ουρανό.
Ο Ηρόδοτος αναφέρει επίσης, ότι πολλές επίσημες εορτές προς τιμήν της πραγματοποιούνταν στην Αίγυπτο και ειδικά στη Βούβαστη, όπου κάθε χρόνο την ημέρα της γιορτής της, έρχονταν περίπου 700.000 προσκυνητές, τόσο άνδρες, όσο και γυναίκες. Οι γυναίκες ήταν επιφορτισμένες με τη μουσική, το τραγούδι και το χορό προς τιμήν της θεάς, ενώ μεγάλες θυσίες γίνονταν τότε και καταναλώνονταν τεράστιες ποσότητες κρασιού. Αυτό έχει να κάνει με την αιγυπτιακή δοξασία ότι οι λιονταρίσιες θεές κατευνάζονται με τις γιορτές της μέθης.
Η θεά Bast μερικές φορές απεικονίζεται να κρατά ένα τελετουργικό σείστρο στο ένα χέρι και μια αιγίδα στο άλλο, ή ένα γοργόνιο στολισμένο με κεφάλι λέαινας.
Αργότερα μετετράπη σε θεά γάτα Μπαστέτ και σεληνιακή πλέον θεότητα, πιθανότατα με την επίδραση της ελληνικής θρησκείας, γιατί οι Έλληνες την ταύτισαν με την Αρτέμιδα, σεληνιακή θεότητα, που ήταν αδελφή του Απόλλωνος – ηλίου. Στην ελληνική μυθολογία η Bast είναι γνωστή σαν Αίλουρος.

QFS - ΚΒΑΝΤΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

QFS — Κβαντικό Οικονομικό Σύστημα | ВКонтакте

ΤΟ QFS ΘΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ ΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ CABAL-ΚΛΙΚΑΣ
Μετάφραση των κυριότερων σημείων: Μάρη Λιώκη
Το σύστημα QFS θα καλύψει το νέο παγκόσμιο δίκτυο μεταφοράς χρυσού ή χρημάτων που βασίζονται σε περιουσιακά στοιχεία, το οποίο ξεκίνησε από τη Ρωσία και την Κίνα για να αντικαταστήσει το αμερικανικό κεντρικό σύστημα Swift.
Αυτό το νέο Κβαντικό Χρηματοπιστωτικό Σύστημα - QFS τρέχει σε έναν κβαντικό υπολογιστή, βασισμένο σε ένα δορυφόρο σε τροχιά, και προστατεύεται από προγράμματα μυστικού διαστήματος για να εξασφαλιστεί ότι δεν μπορεί να πειραχτεί. Ο σκοπός του νέου χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι να θέσει τέρμα στη διαφθορά, την τοκογλυφία και τη χειραγώγηση από την Κλίκα μέσα στον τραπεζικό κόσμο. Το μυστικό είναι, να εφαρμοστούν περιορισμοί που θα εμποδίσουν τους διεφθαρμένους γκάνγκστερς των τραπεζών να κερδίζουν σημαντικά κέρδη.
Το QFS είναι εντελώς ανεξάρτητο από το υφιστάμενο κεντρικό σύστημα, καθιστώντας όλα τα άλλα προηγούμενα συστήματα μεταφοράς όπως π.χ. blockchain ( σύστημα βασισμένο στην κρυπτογραφία-ανοιχτός κατανεμημένος λογαριασμός ο οποίος μπορεί να καταγράφει συναλλαγές μεταξύ δύο μερών αποτελεσματικά και με επαληθεύσιμο και μόνιμο τρόπο) , περιττά. Τουλάχιστον δεν υπάρχει ανάγκη για τεχνολογία blockchain, καθώς αυτή έχει αντικατασταθεί εξαιτίας των ελλείψεών της από τουλάχιστον δύο άλλα δίκτυα μεταφοράς, θέτοντας σε μεγάλο βαθμό υπό αμφισβήτηση την ανάγκη για κρυπτογραφία. Επιπλέον, μετά την Αναπροσαρμογή, όλα τα κυριαρχικά νομίσματα θα είναι χρυσά ή βασισμένα σε περιουσιακά στοιχεία, εξασφαλίζοντας μια βιώσιμη αξία, γεγονός που καθιστά την ανάγκη για «ανυποστήριχτα» κρυπτογραφήματα ξεπερασμένη, καθώς αυτά είναι απλά ψηφία σε μνήμη υπολογιστών των τραπεζών.

Τα άστρα και οι Θεοί μάς καθοδηγούν αλλά δεν θα αγγίξουν ποτέ το χέρι μας για να μας οδηγήσουν


Κανείς άνθρωπος δεν είναι απόλυτα συμβατός με κανέναν άλλον. Το θέμα είναι για πόσο θα αντέξεις να συμβιβάζεσαι να δέχεσαι και να παραβλέπεις. Διαφορές που μένουν και επιμένουν γίνονται σημεία τριβής προκαλώντας ρήξεις και εκρήξεις.
Άρης στον Κριό και με αναδρομή, για περισσότερο από μισό έτος. Οτιδήποτε κρύψαμε «κάτω από το χαλί» αναδύεται απαιτώντας διακαώς δικαίωση. Οι γέφυρες κλονίζονται και καταρρέουν: τώρα, πρέπει να διαλέξεις όχθη.
Ο πάντα βιαστικός Άρης σού χαρίζει έξι ολόκληρους μήνες παραμονής στο σπίτι του ώστε να έχεις όλο τον χρόνο να πάρεις αποφάσεις. Ένα εξαιρετικό συμπαντικό δώρο που προσφέρεται εξ ίσου εξαιρετικά σπάνια.

Η διαδικασία τού καθημερινού ύπνου και η διαδικασία τού συνηθισμένου θανάτου είναι ταυτόσημες

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να ξεχνούν ότι κάθε βράδυ, την ώρα τού ύπνου, πεθαίνουμε για το φυσικό πεδίο και είμαστε ζωντανοί και δρούμε αλλού. Ξεχνούν ότι έχουν ήδη επιτύχει με ευκολία να αφήνουν το φυσικό σώμα. Επειδή δεν μπορούν προς το παρόν να επαναφέρουν στην εγκεφαλική συνείδηση την ανάμνηση από αυτό το πέρασμα και το επακόλουθο διάλειμμα τής ενεργού διαβίωσης, αποτυγχάνουν να συσχετίσουν τον θάνατο και τον ύπνο.


Τελικά ο θάνατος είναι ένα μεγαλύτερο διάλειμμα τής λειτουργίας στο φυσικό πεδίο. Έχουμε "πάει στο εξωτερικό" για μία μεγαλύτερη περίοδο. 

Ο φόβος τού θανάτου


Ο φόβος τού θανάτου βασίζεται σε :
- Έναν φόβο για τις τελικές διαδικασίες τής απόδοσης στην ίδια την πράξη τού θανάτου.
- Τρόμο για το άγνωστο και το απροσδιόριστο.
- Αμφιβολία για την τελική αθανασία.
- Δυστυχία για την εγκατάλειψη αγαπημένων.

Δεν υπάρχει θάνατος, υπάρχει είσοδος σε πληρέστερη ζωή


Δεν υπάρχει θάνατος, υπάρχει είσοδος σε πληρέστερη ζωή. Υπάρχει ελευθερία από τα εμπόδια τού σάρκινου φορέα. Η διαδικασία απόδοσης, που τόσο πολύ τρομάζει, δεν υπάρχει εκτός από την περίπτωση ενός βίαιου και ξαφνικού θανάτου και τότε, τα μόνα δυσάρεστα είναι μία στιγμιαία και κατακλυσμική αίσθηση επικείμενου κινδύνου και καταστροφής, και κάτι που μοιάζει αρκετά με ένα ηλεκτρικό σοκ. Τίποτε παραπάνω.

Για τον υπανάπτυκτο ο θάνατος είναι κυριολεκτικά ένας ύπνος και μία λησμονιά γιατί ο νους δεν είναι αρκετά αφυπνισμένος για να αντιδράσει, και το απόθεμα τής μνήμης είναι πρακτικά άδειο.

Για τον μέσο καλό πολίτη, ο θάνατος είναι μια συνέχεια μέσα στην συνείδηση του τής διαδικασίας τής διαβίωσης και η προώθηση των ενδιαφερόντων και των τάσεων στην ζωή.
Η συνείδηση του και η αίσθηση τής επίγνωσης του είναι ίδιες και απαράλλαχτες. Δεν νιώθει μεγάλη διαφορά, τον φροντίζουν καλά και συχνά δεν έχει επίγνωση ότι πέρασε μέσα από το επεισόδιο τού θανάτου.

ΟΙ ΝΑΙΤΕΣ ΙΠΠΟΤΕΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ


ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ......
Πολύ καιρό πριν, ένας νεαρός μοναχός στην Ιερουσαλήμ προσέγγισε επιφυλακτικά δύο ιππότες και τους ρώτησε τι είναι αυτό που φυλάνε μέρα-νύχτα και δεν αφήνουν κανέναν να πλησιάσει.

Οι ιππότες δεν απάντησαν φυσικά, ένας από αυτούς όμως ψιθύρισε: «Είναι μυστικό…». Κάτι που ανάγκασε τον σύντροφό του να τον διακόψει με αγένεια. Κι έτσι το μυστήριο με τους Ναΐτες Ιππότες ήταν έτοιμο να απλωθεί στην οικουμένη!
Αν βρήκε το μοναστικό τάγμα των ιπποτών το Άγιο Δισκοπότηρο, αυτό παραμένει αντικείμενο διαμάχης, ένα ωστόσο είναι σίγουρο, οι Ναΐτες θα μετατρέπονταν στο Άγιο Δισκοπότηρο της παγκόσμιας συνωμοσιολογίας.

Ποιοι ήταν όμως πραγματικά οι μοναχοί-μαχητές που υπερασπίζονταν άλλοτε τα καραβάνια των χριστιανών προσκυνητών στους Άγιους Τόπους; Ήταν όντως μυστική σέχτα; Διέθεταν τόση δύναμη και κύρος που να μπορούν να γονατίσουν κραταιές ευρωπαϊκές αυτοκρατορίες; Βρήκαν τα ιερά κειμήλια της χριστιανοσύνης; Και από την άλλη, έπεσαν πράγματι θύμα της ανίερης συνωμοσίας Πάπα και βασιλιά της Γαλλίας; Και τέλος, επιβίωσαν από τον οριστικό χαμό τους μετεξελισσόμενοι σε Μασόνους;

Οι ιστορικοί γνωρίζουν σήμερα πολλά για τη φανερή δράση των Ναϊτών, την ίδια στιγμή που για τα επίσημα χρονικά τους δεν υπάρχει και μεγάλη αμφισβήτηση. Τα γνωσιακά μας κενά όμως γύρω από την απόκρυφη ζωή τους και τις τελευταίες περιπέτειές τους στην Ευρώπη αφήνουν πολλές χαραμάδες ανοιχτές, κι εκεί ακριβώς έρχεται ο μύθος, η εικασία και η σπέκουλα να καλύψουν τις ιστορικές τρύπες.

Οι Ναΐτες Ιππότες παραμένουν δημοφιλέστατοι στον λαϊκό πολιτισμό της Δύσης, με τόσους και τόσους να ανατροφοδοτούν πονηρά τον σκοτεινό μύθο και την υποτιθέμενη θρησκευτική κληρονομιά τους. Όποιος έχει διαβάσει Νταν Μπράουν ξέρει εξάλλου καλά τι εννοούμε! Αν και ο «Κώδικας ΝταΒίντσι» παραμένει λογοτεχνικό έργο, οπότε μικρό το κακό. Το θέμα είναι με πραγματείες και σοβαρές ιστορικές έρευνες που αποπειρώνται να ανατρέψουν τα παραδεδομένα, δίνοντας στο χριστιανικό ιπποτικό τάγμα την αχλή του θρύλου.

Αν χωράει η πραγματική ιστορία των Ναϊτών στη μικρότερη ή μεγαλύτερη φαντασία των συνωμοσιολόγων, αυτό παραμένει ακόμα και σήμερα αντικείμενο έριδας. Ας καταβυθιστούμε λοιπόν στα άδυτα του απόκρυφου χριστιανισμού για να παρακολουθήσουμε τη μακροβιότερη θεωρία συνωμοσίας όλων των εποχών…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα