Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

γίνε ο κανένας κι ελευθερώσου…

 


Ο Πολύφημος δεν σου είναι άγνωστος.


Δεν τον γνώρισες ξαφνικά. Δεν σε αιφνιδίασε ποτέ.

Ο Πολύφημος είναι το αρχαίο πεδίο που σε φιλοξενεί από τη γενέθλια αυγή σου. Σπηλιά και βράχος, μήτρα και τάφος. Είναι οι γονείς και ο αδελφός σου.

Ο Πολύφημος σε θεωρεί όντας ολόκληρος ένας παλλόμενος οφθαλμός… δεν σου δίνει το χέρι γιατί τα χέρια σου δεν μπορούν να ψηλαφήσουν παρά μονάχα τοίχους φυλακής… στη στενόχωρη γεωμετρία της ειρκτής σου, δεν χρειάζεσαι ούτε χέρια, ούτε οφθαλμούς… χρειάζεσαι τον ιδρώτα της σκέψης και το στερέωμα είναι ασύνορο… εσύ όμως είσαι πεπερασμένος…

Η ειρκτή σου είναι σώμα και σήμα… είναι σταθμός και οδός… είναι σημείο και πέρασμα… είναι λίκνο και μνήμα… Σε γνωρίζει… έχει το σχήμα σου… έχει την ανάσα σου να δροσίζει τους τοίχους, έχει τους φόβους σου να λερώνουν το χώμα… το σκοτάδι σου… ακόμα κι αυτό γνωρίζει… είναι το οικείο που γεννήθηκε μαζί σου…

ΚΑΡΔΙΟ-ΜΥΟΠΑΘΕΙΑ..

 


Από ihthielaio

Η κ α ρ δ ι ά  μας  είναι μια αντλία, φτιαγμένη για να δουλεύει για 300 χρόνια.

Τώρα πώς γίνεται και σε μερικά χρόνια καταφέρνουμε και την καταστρέφουμε, είναι απορίας άξιο.

Μερικές φορές ,το ηλεκτρικό σύστημα της προσβάλλεται,με αποτέλεσμα  :Ζάλες,Ταχυκαρδίες,Φτερουγίσματα  ή Αίσθημα Παλμών. Κλασσικά συμπτωματα χιλιάδων ταλαιπώρων συνανθρώπων μας.

Στον καταφοβισμένο, πελιδνό άνθρωπο που καταφεύγει στην¨αυθεντία μας¨, λέει ο Ζάχος, λέμε απλά οτι ;

δεν έχουμε ιδέα γιατί την ¨πατησε¨

και δεν  αρχίζουμε να του δημιουργούμε ενοχές, για το φαγητό, το άγχος τις βλακείες ερωτικού τύπου κι άλλα τέτοια κουραφέξαλα.

Το "Σύμβολο της Πίστεως" του Κορωνοϊού

 


The Covidean Creed
(Όπως συμφωνήθηκε στο Ανίερο Συμβούλιο του Νταβός)

Ian Jenkins

Πιστεύω εις έναν Ιό, τον SARS-COV-2,  Πατέρα Παντοκράτορα, καταστροφέα ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων.

Και εις μίαν ασθένειαν, τον Covid-19, τον Υιό του SARS-COV-2 τον μονογενή, τον εκ του Πατρός Sars γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. 

Σκότος εκ σκότους, "θεόν" αληθινόν εκ "θεού" αληθινού, γεννηθέντα ου ποιηθέντα (πιθανώς), ομοούσιον τω Πατρί Sars, δι' ου τα πάντα καταστρέφονται.
Πιστεύω ότι δεν υπάρχει ασθένεια, παρά μόνον ο ένας Αληθινός Ιός και ο Θάνατος δεν επέρχεται χωρίς την παρουσία του. 

"Δεν θα έχετε ασθένειες ενώπιον του Ενός Αληθινού Ιού".

Εκείνοι που πεθαίνουν έξω από τον Ιό δεν θα πρέπει να αναφέρονται για το θάνατό τους στους λαούς στα καθημερινά δελτία, ούτε σε χαμηλόφωνους τόνους, αλλά θα καταγράφονται σιωπηρά σε σκοτεινές πλάκες όταν έρθει η ώρα.

Μέσω του Ιού όλα τα πράγματα διαλύθηκαν. 

10 Πηγές Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας στο Σπίτι & 9 Φυτά που την Απορροφούν!

 



Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μάς εκθέτει σε σχεδόν απεριόριστες πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Αυτή η έκθεση έχει δυνητικά καταστροφικές συνέπειες για την υγεία. Μπορούμε να αναστρέψουμε αυτές τις συνέπειες; Ας δούμε πώς μπορούμε να το κάνουμε!

Οι συσκευές στα σπίτια μας είναι ισχυρές πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας κι ίσως αυτό ακούγεται τρομακτικό.

Τι είναι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία;

Πώς θα αξιολογηθούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό στην Αττική, με τέτοιες εικόνες στα μέσα μαζικής μεταφοράς;

 

 


Τις τελευταίες 5 μέρες, έχουν καταγραφεί συνολικά 1.430 νέες λοιμώξεις, από τις οποίες οι 856 ή 59,8% αφορούν την Αττική.

Με τις τρεις στις πέντε νέες λοιμώξεις κορωνοϊού να καταγράφονται στην Αττική, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα σε σχέση με τις εστίες μετάδοσης.

Το υπουργείο Υγείας έχει ρίξει το βάρος του στις πλατείες, αλλά εστίες διασποράς του ιού φαίνεται πως είναι και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Kοροναϊός: Τι παθαίνει σώμα και πνεύμα στην καραντίνα

Από το ξεκίνημα της πανδημίας του κοροναϊού τον Μάρτιο, ο κόσμος συμβουλεύεται να μένει όσο περισσότερο μπορεί μέσα, αφού αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος προστασίας από τη νόσο Covid-19.

Μόνο που η ζωή σε κατάσταση απομόνωσης έχει και μια σειρά από αρνητικές συνέπειες για την υγεία και την ευεξία μας.

Ο οικειοθελής εγκλεισμός μαστίζει το σώμα και το πνεύμα, εξασθενώντας την καρδιά, τους μυς και τους πνεύμονες και επιφέροντας αρνητικές συνέπειες στην εγκεφαλική λειτουργία.

Για τις συνέπειες που έχει στον οργανισμό μας η πολύμηνη καραντίνα με την καθιστική ζωή και την έλλειψη των κοινωνικών επαφών, μίλησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Keith Baar στο CNN.

Διπολική διαταραχή και Κυκλοθυμία

 


Επιμέλεια άρθρου: Σοφία Βάσο Ψυχολόγος, MSc Κλινικής Ψυχολογίας

Υπάρχουν τρεις τύποι Διπολικής Διαταραχής, κι ενώ σε κάθε τύπο τα συμπτώματα εκδηλώνονται διαφορετικά, όλοι τους χαρακτηρίζονται από αξιοσημείωτες αλλαγές στην διάθεση, την ενέργεια, την σκέψη, την συγκέντρωση και την συμπεριφορά του ατόμου. Αυτές οι αλλαγές αποτελούνται από μανικά επεισόδια, που είναι περίοδοι υπερβολικής ευφορίας – ή υπομανιακά επεισόδια, που είναι μία ηπιότερη μορφή τους – και από καταθλιπτικά επεισόδια, που είναι περίοδοι θλίψης.

ΤΟΥΡΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΤΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΝΤΑΣΗ ΣΕ ΑΡΜΕΝΙΑ…ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟ!!!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μεγάλη αίσθηση προκαλεί στην Τουρκία η δήλωση του βουλευτή του Λαϊκού κόμματος, Ünal Çeviköz, της τουρκικής αντιπολίτευσης και μάλιστα σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του αρχηγού του κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος κατήγγειλε τον Ερντογάν ότι στέλνει Τζιχαντιστές από την Συρία στο Αζερμπαϊτζάν για να πολεμήσουν στο Ναγκόρνο Καραμπάγ.

Η δήλωση αυτή όπως ήταν επόμενο προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν κατά του Ünal Çeviköz, ενώ και η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα, Yeni Şafak, τον κατηγόρησε ανοιχτά ότι συκοφαντεί τον δίκαιο αγώνα για την απελευθέρωση του επί 28 χρόνια κατεχόμενο από τους Αρμενίους θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάγ.

Η Ανθρώπινη Δικαιοσύνη Συνήθως Εχει Μάτια Και Στην Πλάτη

 


«Ο νόμος των ανθρώπων είναι σαν τον ιστό της αράχνης. Οι μικρές μύγες πιάνονται, ενώ οι μεγάλες σχίζουν το δίχτυ και φεύγουν.» – Ανάχαρσις, 6ος π.Χ. αιών.

Όποιος αγαπάει αληθινά, ξέρει να δίνει όμως ξέρει και να φεύγει…


“Καλημέρα. Μου αρέσεις.”

Όμορφα λόγια συγκρατούνται στα χείλη, λίγο πριν βγουν αδέσποτα από το στόμα σου. Κρατιέσαι μανιωδώς να μην τα πεις, λες και αν ακουστούν θα χάσεις τον εγωισμό σου. Σκέφτεσαι “όχι, θα περιμένω να μου στείλει. Είναι η σειρά του. Του έστειλα ήδη πόσες φορές, αν θέλει πρέπει να κάνει κίνηση”. Ναι, συμφωνώ. Αν του αρέσεις όντως θα κάνει κινήσεις. Και τηλέφωνο θα πάρει κι έξοδο θα σου προτείνει κι όταν αισθανθεί πως δεν είσαι καλά θα σου συμπαρασταθεί και το χαζό θα προσποιηθεί αν χρειαστεί για να νιώσεις πανέξυπνη. Αν του αρέσεις κλόουν θα γίνει για σένα.

Όμως, αν η ψυχή σου γαργαλιέται από επιθυμίες, άσε τις να σε κατευθύνουν. Διότι οι εγωισμοί δεν οδήγησαν κανέναν μπροστά. Μα θα μου πεις, άμα δεν του αρέσω, ότι κι αν πω, όσο ωραία λόγια, δεν θα του αλλάξω γνώμη. Φυσικά και όχι. Με το ζόρι δεν εμφυτεύονται τα συναισθήματα λες και είναι μαλλιά σε φαλάκρα! Αλίμονο! Αλλά θα έχεις κερδίσει την καθαρότητα της δική σου ψυχής. Θα έχεις μάθει να ταπεινώνεσαι κι εν τέλει να αγαπάς αληθινά.

Κάνε θρησκεία σου το να είσαι ευτυχισμένος – OSHO

 


Το μόνο καθήκον που έχεις σαν άνθρωπος, είναι να είσαι ευτυχισμένος. Αν δεν είσαι ευτυχισμένος, τότε σε οτιδήποτε κάνεις κάτι δεν πηγαίνει καλά και χρειάζεται κάποια δραστική αλλαγή.

Άσε την ευτυχία να αποφασίσει. Και η ευτυχία είναι το μόνο κριτήριο που έχει ο άνθρωπος. Επομένως, να κοιτάς πάντοτε τι συμβαίνει, όταν κάνεις κάτι: αν σε ηρεμεί και σε ξεκουράζει  όταν είσαι σπίτι, αν σε χαλαρώνει, τότε είναι εντάξει. Αυτό είναι το κριτήριο.

Αυτό που είναι σωστό για σένα, μπορεί να μην είναι σωστό για κάποιον άλλον. Να το θυμάσαι κι αυτό. Γιατί αυτό που μπορεί να είναι εύκολο για σένα, μπορεί να μην είναι εύκολο για κάποιον άλλον, κάτι άλλο μπορεί να είναι εύκολο για εκείνον. Επομένως, δεν μπορεί να υπάρξει ένας γενικός νόμος γι’ αυτό. Κάθε άτομο πρέπει να το επεξεργαστεί και να αποφασίσει για τον εαυτό του.

H Ψυχή επεκτείνεται και σε παίρνει μαζί της όταν αφήνεσαι στην ροή

 


Οι σκέψεις σε απομακρύνουν από την πραγματικότητα.
Αυτό πρέπει να το καταλάβεις και να μάθεις πώς να σιωπάς μέσα σου!

Διαλογίσου
Στην σιωπή θα μάθεις να προσέχεις το παρόν. Η προσοχή είναι εκπαίδευση, πρέπει να καλλιεργηθεί.

Ή διαλογίσου ενεργά
και μετά κάντε ό, τι σου αρέσει. Απόλαυσε την ύλη λεπτομερώς, απόλαυσε την. Στο σώμα και στην καρδιά. Στη δημιουργικότητα, στην ομορφιά. Γίνε καλλιτέχνης σε κάθε σου χειρονομία, επέκτεινε το παιχνίδι του παιδιού μέσα σου! Και μετέτρεψε κάθε στιγμή σε χαρά. Σε διασκέδαση.

Και όπου φαίνεται δύσκολο να το κάνεις, απλά χαλάρωσε. Παρατήρησε. Ζήσε ότι συμβαίνει με αποδοχή, με γαλήνη... Ανοίξου. Σε αυτήν τη στάση όλα θα γίνουν πιο ρευστά και πιο καθαρά.
Απλά σταμάτησε...

Η ζωή σου φέρνει πάντα τις ίδιες καταστάσεις; 
Αυτό σημαίνει ότι εξακολουθείς να τις απορρίπτεις. Αποδέξου τες ως μέρος σου που δεν καταλαβαίνεις ακόμη. Θα εξαφανιστούν και δεν θα επιστρέψουν ποτέ. Όσο περισσότερο αντιστέκεσαι στις διδασκαλίες που έρχονται μέσα από καταστάσεις και ανθρώπους, τόσο πιο έντονες θα γίνουν. Μέχρι να χαμηλώσεις το κεφάλι σου, και το εγώ σου στο τέλος θα διπλωθεί. 

Δεν θέλεις να κάνεις αυτή τη δουλειά; 
Ωστόσο, εμφανίζεται όλη την ώρα, είναι το μόνο εκείνη τη στιγμή για εσένα. Εδώ είναι η πρόκληση σου: εκμεταλλεύσου αυτήν την ευκαιρία, αποδέξου την. Εάν αντιταχθείς, αυτό σημαίνει ότι μέσα σου υπάρχει μια πληγή που πρέπει να επουλωθεί. Πέταξε τις αντιστάσεις και καλωσόρισε. Όπου και αν επιμείνεις, υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία για την εξέλιξή σου. 

Ζήσε με απαλότητα, αφέσου στην ροή. 
Τότε η Ψυχή επεκτείνεται και σε παίρνει μαζί της.

5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στη συνέντευξη για δουλειά για να εντυπωσιάσεις.

Μία συνέντευξη για δουλειά είναι ένας διπλός δρόμος. Από τη μία δέχεσαι ερωτήσεις από τον εργοδότη ή από τον υπεύθυνο προσλήψεων, αλλά και από την άλλη, καλό θα είναι να κάνεις και εσύ κάποιες ερωτήσεις. Αυτό θα δείξει πως έχεις πάει προετοιμασμένη. Όπως επίσης και πως ενδιαφέρεσαι πραγματικά για να πάρεις πληροφορίες για τη συγκεκριμένη δουλειά και πως δεν είναι ακόμα μία συνέντευξη, από τις πολλές που δίνεις.

  1. Ποιες είναι οι καθημερινές μου αρμοδιότητες;

Εκτός φυσικά από το να κάνεις καλή εντύπωση και να δείξεις πως πραγματικά σε ενδιαφέρει η δουλειά, σίγουρα θα έχεις και εσύ κάποιες απορίες για την καθημερινότητα της θέσης αυτής. Είναι λοιπόν μία πολύ καλή ευκαιρία, κάνοντας αυτή την ερώτηση, να μάθεις λεπτομέρειες για τα καθήκοντα που θα έχεις. Μην ξεχνάς πως πάντα υπάρχει περίπτωση, τελικά να μη σε ενδιαφέρει αυτή η εργασία, οπότε θα είναι καλό να το ξέρεις από την αρχή.

  1. Ποια είναι τα απαραίτητα προσόντα που θα κάνουν κάποιον να ξεχωρίσει για αυτή τη θέση;

Με αυτή την ερώτηση, μπορείς να πάρεις έξτρα πληροφορίες για το τί χρειάζεται κάποιος για να πάρει τη θέση. Δηλαδή πληροφορίες που μπορεί να μην περιλαμβάνονται στην αγγελία. Ακόμα, έχεις την ευκαιρία να δείξεις ότι έχεις τα προσόντα αυτά, τα οποία μπορεί να μη φαίνονται ξεκάθαρα στο βιογραφικό σου.

Αγάπη: Η πιο ιερή και μοναδική έκφραση της ψυχικής μας υπόστασης


Αγάπη..

Η πιο ιερή, η πιο βαθιά, η πιο κοντινή, ίσως και η μοναδική έκφραση της ψυχικής μας υπόστασης στη γη..

Η αγάπη όλα τα μπορεί ΝΑΙ. Ήρθαμε εδώ σε αυτή την γήινη μορφή για να βιώσουμε, να μάθουμε, να ενθυμηθούμε τι είναι η αγάπη, ότι είμαστε αγάπη..όλοι μας ανεξαιρέτως… Ήρθαμε για να γεμίσουμε με περισσότερη αγάπη μέσα μας και να την σκορπίσουμε στους γύρω μας σαν χρυσόσκονη.

Ένας άνθρωπος που αγαπά ολοκληρωτικά και με ταπεινοτητα τον εαυτό του μπορεί να μεταμορφώσει τις ζωές των άλλων γύρω του χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο. Απλά και μόνο που υπάρχει είναι το φωτεινότερο παράδειγμα για όλους μας.

Συνδέοντας την ανωμαλία του κλίματος με τα δυνατά κύματα της πανδημίας από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο

 Ο κόσμος δεν ήταν ένα διασκεδαστικό μέρος μεταξύ του 1914 και του 1920. Μεγάλο μέρος του κόσμου έπρεπε τότε να αντιμετωπίσει το ξέσπασμα της «ισπανικής γρίπης», μια πανδημία που πιστεύεται ότι είχε εξαλείψει πάνω από 50 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Αποδεικνύεται ότι αυτή η ατυχής σειρά γεγονότων μπορεί να επιδεινώθηκε από μια σύντομη αλλά απότομη πτώση στο κλίμα της Γης που είχε ως αποτέλεσμα τρομερό κρύο και υγρό καιρό στη βόρεια Ευρώπη. 

 Σε μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Geohealth, διεθνής ομάδα επιστημόνων μελέτησε έναν πυρήνα πάγου μήκους 72 μέτρων που ελήφθη από τον παγετώνα Colle Gnifetti στις ελβετικές-ιταλικές Άλπεις και ανακάλυψε μια Κλιματική ανωμαλία του αιώνα που οδήγησε σε αυξημένες υγρές και κρύες συνθήκες από τον Βόρειο Ατλαντικό κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. 



Μέσα στα 2.000 χρόνια ιστορίας του κλίματος που ενσωματώθηκαν στον πυρήνα του πάγου, οι ερευνητές ανακάλυψαν αξιοσημείωτες αλλαγές στα επίπεδα νατρίου και χλωρίου, συστατικά που βρέθηκαν στο θαλασσινό αλάτι, στα στρώματα που σχετίζονται με τα έτη 1915 έως 1918. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό δείχνει ότι οι Άλπεις και μεγάλο μέρος της βορειοδυτικής Ευρώπης πιθανότατα επλήγησαν από ισχυρή εισροή κρύου αέρα του Βόρειου Ατλαντικού, φέρνοντας πιο κρύο αέρα και κατακλυσμό βροχής. 

ΕΜΕΙΣ ΖΟΥΜΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ!

 

Ενώ η   Μόρια γινόταν  ολοκαύτωμα, ο Τούρκος σουλατσάριζε  στο Αιγαίο, τα κρούσματα του κορονοϊού ξεπερνούσαν τα  τρακόσια, όλα τα μέσα της κοινωνικής δικτύωσης ασχολούνταν με τον Big Brother. Ρώτησε λοιπόν απορημένος ο Σταμάτης Φασουλής την ΡάντουΑυτά τα πλάσματα ζουν ανάμεσα μας; οπότε και αυτή του απάντησε : «Όχι Σταμάτη μου. Δεν ζουν αυτοί ανάμεσα μας. Εμείς ζούμε ανάμεσα τους»
Την ίδια άποψη με την Ράντου έχω αποκτήσει και εγώ από την εποχή που έκανα την θητεία μου και διαπίστωσα με έκπληξη πως ο κοινωνικός περίγυρος των νεοσυλλέκτων στο στρατόπεδο, ήταν τελείως διαφορετικός από αυτόν που ζούσα προηγουμένως. 
Γράφω τα παραπάνω,γιατί σήμερα πλέον ένα σημαντικό ποσοστό ατόμων γύρω μας πιστεύει άκριτα σε διάφορες κραυγαλέες μεν αλλά απόλυτα αντιεπιστημονικές απόψεις.  

ΗΠΑ: Το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού και το χάος των επικείμενων εκλογών

 



Θα ριζώσει το σχεδιασμένο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού με το εκλογικό χάος και τις εξεγέρσεις σε όλη τη χώρα (ΗΠΑ) ως περισπασμούς;

September 28, 2020

Τι στον κόσμο εκτυλίσσεται μπροστά μας; 

Βρισκόμαστε στο μέσον της πιο απίστευτης προσπάθειας των ισχυρών, που έχει συμβεί ποτέ στη γη, να καταλάβουν την ανθρωπότητα. Αυτές οι ώρες θα καθορίσουν τη μοίρα μας, καθώς εκείνοι που κυριαρχούν και διατάσσουν είναι σε αποστολή να ολοκληρώσουν το έργο του απόλυτου ελέγχου του πληθυσμού χωρίς καθυστέρηση. 

Αυτή είναι πάντα η επιθυμία των τυράννων, αλλά καμία τέτοιας κλίμακας ή μεγέθους προσπάθεια δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν. Ωστόσο, τώρα αυτό το γεγονός ψεύτικης σημαίας Covid έχει συντελέσει στο να είναι επικίνδυνα κοντά στην επίτευξη η πιθανότητα παγκόσμιας κυριαρχίας από τους λίγους

Αυτό είναι το δίλημμά μας και υπάρχει λίγος χρόνος για να αντιστρέψουμε αυτήν την πορεία που βρισκόμαστε σήμερα. Τι θα αποφασίσει ο λαός;

Εκείνοι που είναι επικεφαλής αυτής της σκευωρίας έχουν προειδοποιήσει ξανά και ξανά για το τι πρόκειται να έρθει. Αυτό έχει γίνει ως μέθοδος ετοιμότητας, για να φυτευτεί στο μυαλό των μαζών η ιδέα ότι ο τρόμος του ιού είναι επικείμενος και ότι μόνο το κράτος μπορεί να μας σώσει από αυτήν τη θανατηφόρα μάστιγα. 

Και, πάνω απ’ όλα, μην πλανηθείτε από την ανόητη ιδέα πως είναι επικίνδυνο να έχετε υπερβολικές ελπίδες (WAYNE W. DYER)

 


Ο μεγαλύτερος κίνδυνος

για τους περισσότερους από εμάς

δεν είναι πως οι στόχοι μας είναι

υπερβολικά ψηλοί

για να τους φτάσουμε,

αλλά ότι είναι

υπερβολικά χαμηλοί

και τους φτάνουμε.

Καταλύτης η Στοχοθέτηση, και δύναμη που μας τραβάει μπροστά



 Η στοχοθέτηση αποτελεί αφορμή για το δικό μας μικρό ή μεγάλο εναρκτήριο λάκτισμα. Αν δε θέσουμε στόχους δεν έχουμε κίνητρο για να προχωρήσουμε, για να πάμε μπροστά. Μένουμε βαλτωμένοι στην ίδια κατάσταση, στα ίδια πράγματα, στη γνώριμη και ασφαλή μας ρουτίνα. Μα για σκέψου λιγάκι… τα πλοία δε φτιάχτηκαν για να μένουν δεμένα στην ασφάλεια του λιμανιού, αλλά για να ταξιδέψουν κάποιες φορές σε αχαρτογράφητα νερά, σε κόσμους άγνωστους όπου θα ανακαλύψουν θησαυρούς γνώσης άλλων πολιτισμών, προσθέτοντας εμπειρίες και ιδέες στο χωνευτήρι του νου, εκεί που φωλιάζει η λογική αλλά και η φαντασία. Βέβαια, εκεί έξω στις άγνωστες θάλασσες τα πλοία θα έρθουν αντιμέτωπα και με φουρτούνες, με πειρατές, με ξέρες, με υφάλους ή και σβησμένους φάρους… Όμως, και πάλι, τα πλοία δε φτιάχτηκαν για να σκουριάζουν στο λιμάνι. 



   Έτσι, κι οι άνθρωποι οφείλουν να βγαίνουν από το λιμάνι τους, από την ασφάλεια της στασιμότητας που μας χαρίζουν οι κυματοθραύστες που εμείς οι ίδιοι έχουμε υψώσει. Κυματοθραύστες που εκτός από τα κύματα, μας εμποδίζουν να νιώσουμε την αύρα του ωκεανού, να αγναντέψουμε τους ορίζοντες που ανοίγονται μπροστά μας εκείνα τα δειλινά που ο ήλιος βυθίζεται στη θάλασσα. Ορίζοντες που κανονικά θα έπρεπε να λαχταρούμε να τους κατακτήσουμε. 

Εμβόλια ενάντια στην Ψυχή και το Πνεύμα

 γράφουν Ευαγγέλου Μαριάννα / Βασιλική Κ. Χρυσού



Εδώ και δεκαετίες η ανθρωπότητα με πυξίδα την πνευματικότητα παλεύει να ανακάμψει, να βγεί από το φαύλο κύκλο του υλισμού, να επανέλθει σε μια ανθρώπινη ποιότητα ζωής με αρετές, αξίες και ιδανικά. Η εποχή της μετάβασης σε μια νέα χρυσή εποχή προβλέφθηκε και προφητεύτηκε από δεκάδες πνευματικούς και ενορατικούς ανθρώπους κάθε σχεδόν φυλής στον πλανήτη. Η νέα εποχή του Υδροχόου είναι αυτή της επιστροφής στις ρίζες... Στην επιστροφή του Πνεύματος επί της Γης... όπου η ζωή του ανθρώπου γίνεται ξανά ανθρώπινη...

Οι "αφέντες" και διαχειρηστές της μέχρι τώρα άκρως υλιστικής και καταναλωτικής διάστασης που επικράτησε μέσα απο πολέμους και αφύσικες τεχνολογίες, αλλά και την πίεση με μόνιμο στρες και αγωνία επιβίωσης, κατόρθωσε να επιφέρει μια πανανθρώπινη νόσο, όπου οι ψυχές τραυματίζονται όλο και νωρίτερα. Με την ίδια τη γέννηση του ανθρώπινου βρέφους ή και κατά τη διάρκεια της κύησης...



Ειδικά οι ατομικές βόμβες που έπεσαν στον πλανήτη κατάφεραν να προκαλέσουν τέτοιο ισχυρό τραύμα στα γονίδια και τις ψυχές των ανθρώπων που πάγωσαν την ίδια τη δόνηση της ζωής...

Η εκταταμένη χρήση των εμβολίων μετά τη γέννηση, αλλά και η καθαρά επεμβατική ιατρική με τα φάρμακα της κάνουν τη ζημιά ακόμη εντονότερη.

Οι ανθρώπινες ψυχές στα χέρια του "καταστροφέα"... 

τα σώματα ξεκομμένα από την Ψυχή και το Πνεύμα... 

Η Πανσέληνος του Κένταυρου Χείρωνα Είναι Εδώ* 1η Οκτωβρίου*

 

26. 9. 2020



Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΑΡΑ ΤΟΥ


ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ ΧΕΙΡΩΝΑ

ΕΊΝΑΙ ΕΔΩ*

*

Βρισκόμαστε ήδη


στην Επίδραση της Πανσελήνου


που θα γίνει την


1η Οκτωβρίου


αργά μετά τα Μεσάνυχτα


προς την 2η Οκτωβρίου


στον Άξονα Ζυγού ~ Κριού*


Η Σελήνη θα βρίσκεται


στην 9η, 08 Μοίρα του Κριού


δίπλα στην 7η Μοίρα που βρίσκεται


Ανάδρομος ο Κένταυρος Χείρωνας*


Και όλοι Ξέρουν από τα Αρχαία Χρόνια


πως όταν ο Κένταυρος Χείρωνας


πρωταγωνιστεί


έχουμε με ΕΠΩΔΥΝΟ ΤΡΟΠΟ


μια Θεραπεία

ΚΕΡΒΕΡΟΣ Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ – ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ

 


ΑΠΟ ΒΑΣΩ ΔΕΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Κέρβερος ο «σκύλος του Άδη», - φύλακας του παλατιού του Πλούτωνα στις όχθες της Στύγας, (το παλάτι βρισκόταν ή στον Αχέροντα, ή στο ακρωτήριο Ταίναρο), ήταν γιος της Έχιδνας και του Τυφώνα, αδερφός του Όρθρου του τερατόμορφου σκύλου του Γηρυόνη, της Λερναίας ύδρας και του λιονταριού της Νεμέας. Λέγεται πως είχε είχε φίδι για ουρά και μια σειρά από φιδίσια κεφάλια έβγαιναν από τη ραχοκοκκαλιά του. Ο Κέρβερος είχε αρχικά πενήντα κεφάλια ή παραπάνω κεφάλια, αλλά κατόπιν είχε τρία κεφάλια, όπως και η κυρά του η Εκάτη. 

Υπήρξε το Ελληνικό αντίστοιχο του Άνουβη, του κυνοκέφαλου γιου της λιβυκής θεάς του θανάτου Νέφθυος, ο οποίος οδηγούσε τις ψυχές στον κάτω κόσμο. Τα τρία κεφάλια θεωρείται ότι αντιπροσώπευαν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι ήταν σύμβολο της γέννησης, της νεότητας και του γήρατος. Ίσως επίσης συμβολίζουν το τρισυπόστατο, της ανθρώπινης φύσης. Η ουρά φιδιού συμβολίζει τις πλάνες και τις φοβίες που δηλητηριάζουν τη πνευματική ζωή. 

Η προέλευση των ανθρώπων

 


Η πρώτη φουρνιά ανθρώπων στην ελληνική μυθολογία φίλες και φίλοι μας ήταν το «χρυσό γένος». Σύμφωνα με τον Ησίοδο ζούσαν ανάμεσα στους θεούς και τρέφονταν από τη Γη που παρείχε γενναιόδωρα τα αγαθά της. Όλοι ήταν νέοι, ζούσαν πολλά χρόνια και έπειτα πέθαιναν ειρηνικά. Την επίβλεψη και κυριαρχία τους είχε ο Κρόνος. Ο Πλάτωνας θεωρούσε αυτό το γένος καλό και ενάρετο και τους περιέγραφε ως «δαίμονες» πάνω στη Γη, που σήμαινε σοφοί, ευεργετικά πνεύματα (την αρνητική έννοια που έχει σήμερα πήρε πολύ αργότερα).

Το δεύτερο γένος ήταν το αργυρό. Οι άντρες ζούσαν έναν αιώνα αλλά υπό την κυριαρχία των μανάδων. Βρίσκονταν σε συνεχή σύγκρουση μεταξύ τους και αμελούσαν τους Θεούς οπότε ο Δίας, στον οποίο ανήκαν, τους εξολόθρεψε με κατακλυσμό. Ερευνητικά πιστεύεται πως ο κατακλυσμός αυτός παραλληλιζόταν συμβολικά με τη λίμνη Κωπαΐδα ή την Αττική (*εκείνες τις εποχές μια απότομη υπερχείλιση ή άλλο σχετικό φυσικό φαινόμενο επέφερε επιπτώσεις στους αγροτικούς πληθυσμούς – για παράδειγμα αν σε μια λίμνη κατέληγε θαλασσινό νερό, τα νερά της αλμύριζαν, έπαυε να είναι πηγή καλλιεργήσιμων εκτάσεων καταστρέφοντας τις σοδειές και αναγκάζοντας τους γύρω πληθυσμούς να αναζητούν αλλού κατοικία. Έτσι σε πολλές μυθολογίες φαινόμενα όπως οι κατακλυσμοί χρησιμοποιήθηκαν ως ισχυρά σύμβολα μεταβολών των γενών των ανθρώπων.)
Το τρίτο γένος ήταν χάλκινο. Οι άνθρωποι ήταν σκληρόπετσοι και δυνατοί και συνέχιζαν να πολεμούν. Τα αντικείμενά τους (σπίτια, πανοπλίες, όπλα, εργαλεία) ήταν φτιαγμένα από χαλκό. Συχνά πέθαιναν βίαια, και ένας νέος κατακλυσμός εξολόθρευσε όσους είχαν απομείνει.

Αιφνίδιος Καρδιακός Θάνατος Σε Μαζικούς Αθλητικούς Χώρους - Αριθμός Και Επίπεδο Εκπαίδευσης Ιατρών, Διασωστών, Νοσηλευτών - (Μέρος Έκτο)

 



1. Εισαγωγή 

Ο αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης ΑΚΘ που παρουσιάζουν οι αθλητές καθώς και οι θεατές που παρακολουθούν ένα αθλητικό γεγονός δημιουργεί προκλήσεις σε ότι αφορά την καρδιαγγειακή ασφάλεια εντός μεγάλων αθλητικών χώρων. 

Ιστορικά, τα ποσοστά επιβίωσης στις εξωνοσοκομειακές αιφνίδιες καρδιακές ανακοπές κυμαίνονται στο 5%. 

Μελέτες έχουν δείξει ότι ο βασικότερος παράγοντας που επηρεάζει την επιβίωση, είναι ο χρόνος που μεσολαβεί από την έναρξη του συμβάματος έως την απινίδωση [5,142], με το κρίσιμο χρονικό διάστημα να ορίζεται στα 3-5 λεπτά [135,136]. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα