Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Παραμορφωμένες από τον τρόμο ψυχές, που εθελοντικά σταματούν να ζουν, για να μην πεθάνουν...

 


Μια κοπελίτσα 16 ετών, μετά την επίσκεψη στον παιδίατρο, λιποθύμησε έξω από το φαρμακείο στο Αγρίνιο και δεν πλησίαζε κανείς να βοηθήσει γιατί φοβόντουσαν ότι μπορεί να έχει τον κορονοϊό. Είχε πυρετό λόγω αμυγδαλίτιδας! 
“Αυτά θα πάθουμε, θα πέφτουμε στο δρόμο”,
 “μην πλησιάζετε, έχει κορονοϊό”,
“αυτά γίνονται επειδή δεν προσέχουμε”,
 είναι μερικά από τα υπέροχα που ακούστηκαν εκεί...
 
Δείτε τι είπε η μητέρα του κοριτσιού: “Μας κατηγορούσαν και μας κοίταζαν. Ένιωσα πικραμένη και αβοήθητη. Τους φώναζα πως το παιδί δεν έχει κορωνοϊό και δεν με πίστευε κανείς. Το διαβεβαίωσε ακόμη και ο παιδίατρος που κατέβηκε από το ιατρείο του, αλλά δεν πίστευαν. Θέλω απλά να ευχαριστήσω τους ελάχιστους που έσπευσαν σε βοήθεια, μια γυναίκα που κράτησε τα πόδια του παιδιού και έναν νεαρό που ρώτησε αν χρειαζόμαστε ασθενοφόρο”. 

ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΕΣΤ COVID-19 ΣΤΗΝ ΜΙΝΕΣΟΤΑΤΩΝ ΗΠΑ

 


Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Μια ομάδα εργαζομένων στον τομέα της υγείας που διεξήγαγε τυχαίες δοκιμές COVID-19 αντιμετώπισε πρόσφατα ένοπλους κατοίκους σε μια κοινότητα της Μινεσότα
ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ (AP) – Μια ομάδα εργαζομένων στον τομέα της υγείας που διεξήγαγε τυχαίες δοκιμές COVID-19 αντιμετώπισε πρόσφατα ένοπλους κατοίκους σε μια γειτονιά της Μινεσότα, αν και κρατικοί αξιωματούχοι δεν έχουν πει πότε ή πού συνέβη το συμβάν.

https://www.usnews.com/news/best-states/minnesota

Αξιωματούχοι υγείας πραγματοποιούν τυχαίες δοκιμές νοικοκυριών σε 180 κοινότητες της Μινεσότα από τη Δευτέρα για να κατανοήσουν πώς διαδίδεται το COVID-19. Το κράτος δεν έχει πει πού διεξάγονται οι μελέτες.
Η εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας της Μινεσότα, Τζούλι Μπαρτζί, είπε στο St. Paul Pioneer Press ότι η ομάδα έκανε το σωστό αφήνοντας την κατάσταση και ειδοποιώντας έναν συντονιστή του ιστότοπου.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των γειτονιών ήταν φιλικές, αλλά θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις ανησυχίες καθώς προχωράμε σε διάφορες περιοχές του κράτους», δήλωσε ο Bartkey. «Θα μπορούσε να ήταν μια απλή παρανόηση, απλά δεν το γνωρίζουμε».

Η μοναξιά κάνει πιο εύκολο το ξεκίνημα και πιο δύσκολο το κόψιμο του τσιγάρου

 


Η μοναξιά, ιδίως αν κρατά για καιρό, αυξάνει την πιθανότητα να καπνίζει κανείς, αλλά και τη δυσκολία να το κόψει, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη.

Αρκετές μελέτες στο παρελθόν έχουν συσχετίσει τη μοναξιά με το κάπνισμα, αλλά είχε έως τώρα αποδειχθεί δύσκολο να βγει οριστικό συμπέρασμα κατά πόσο μόνο η μοναξιά οδηγεί στο κάπνισμα ή συμβαίνει και το αντίστροφο. Η νέα μελέτη τάσσεται σαφώς υπέρ της πρώτης εκδοχής.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, με επικεφαλής τη δρα Ρόμπιν Γούτον, που ανέλυσαν στοιχεία (γενετικά και συμπεριφοράς) για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα εθιστικών ουσιών “Addiction”, βρήκαν ότι η μοναξιά οδηγεί σαφώς σε αυξημένο κάπνισμα.

Το στοίχειωμα της Οκλαχόμα, το 1957…

 


Υπερφυσικά φαινόμενα, άγνωστο εάν οφείλονταν σε κάποιο μαγνητικό πεδίο, σε κοιτάσματα ουρανίου ή σε διαρροή αερίων, είχαν μεταβάλλει την οικία της οικογένειας Ουίλκινσον στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ σε “στοιχειωμένη”, με αποτέλεσμα να είχε γίνει ανυπόφορη η παραμονή της οικογένειας στο εν λόγω σπίτι.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουλίου του 1957, τα τραπέζια και οι καρέκλες του σπιτιού “χόρευαν” γύρω από τους ενοίκους του, ενώ η ηλεκτρική σκούπα περιφερόταν από μόνη της μέσα στο σπίτι. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα είχαν παρατηρηθεί προβλήματα στη λειτουργία των ηλεκτρικών συσκευών, όπως το ψυγείο, του οποίου δύο φορές καταστράφηκε το μοτέρ, το ηλεκτρικό αρμόνιο παρουσίαζε διακοπές στην λειτουργία του, ενώ το ρολόι στον τοίχο είχε πέσει έξι φορές στο δάπεδο.

“Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δεν θα αργήσω να χάσω τα λογικά μου. Θα ήθελα πολύ να μπορούσε να βρεθεί κάποιος που να μου πει σε τι οφείλονται όλα αυτά”, έλεγε η κυρία Ουίλκινσον.

ΤΟ ΑΙΣΘΑΝΟΜΕΝΟ ΣΩΜΑ

 Αν φύγουμε από το νου και πάμε στο σώμα, βλέπουμε παρόμοιες δυνατότητες. Η ενσωματωμένη εμπειρία είναι ένα πολύ περίπλοκο φαινόμενο, αλλά μπορούμε να την χωρίσουμε σε δύο βασικά συστατικά: την σωματικού τύπου σωματική αίσθηση και την συναισθηματικού τύπου σωματική αίσθηση.

     Η σωματικού τύπου σωματική αίσθηση δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη εξήγηση. Ένας πόνος στο γόνατό σας, η αίσθηση των μυών σας ενώ λειτουργούν, η αίσθηση του κρυολογήματος και ο κνησμός στο τριχωτό της κεφαλής σας είναι όλα σωματικού τύπου σωματικές αισθήσεις.

     Η έννοια της συναισθηματικού τύπου σωματικής αίσθησης είναι, καταρχάς, μια ασυνήθιστη ιδέα για μερικούς ανθρώπους. Ως πολιτισμός, δεν μιλάμε συχνά για τα συναισθήματα ως κάτι που συμβαίνει στο σώμα. Τείνουμε να τα θεωρούμε ως νοητικά, γνωστικά γεγονότα. Ωστόσο, εάν έχουμε ένα πολύ δυνατό συναίσθημα, είναι πολύ εύκολο να επικοινωνήσουμε με τις σωματικές αισθήσεις που σχετίζονται με αυτό. Οι σωματικές αυτές αισθήσεις είναι ο πρωτόγονος «χυμός» του συναισθήματος.

     Αυτές είναι λοιπόν οι δύο βασικές ποιοτικές κατηγορίες των σωματικών αισθήσεων: η σωματική και η συναισθηματική. Αυτά τα δύο μεγάλα συστατικά της σωματικής αίσθησης μπορούν να χωριστούν ακόμα περισσότερο σε υπο-διαστάσεις.

“Περίεργη” ανάρτηση από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τουρκία «ακυρώνει» τον «χάρτη της Σεβίλλης»


Με μια ανάρτησή της στο twitter, η πρεσβεία των ΗΠΑ την Άγκυρα «ανακοινώνει» πως η Ουάσινγκτον δεν αναγνωρίζει τον Χάρτη της Σεβίλλης, ο οποίος καταγράφει τη σύνδεση της ελληνικής με την κυπριακή ΑΟΖ. Στο κείμενο που ανέβασε η αμερικανική πρεσβεία αναφέρει ότι ο Χάρτης δεν έχει καμία νομική ισχύ.
.
Εδώ και πολύ καιρό γίνεται αναφορά στον «Χάρτη της Σεβίλλης» και από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ στο tweet τονίζεται πως «υπάρχουν πολλά σχόλια στον τουρκικό Τύπου σχετικά με τον “αποκαλούμενο” Χάρτη της Σεβίλλης. Φυσικά, η ανάρτηση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα έγινε… σημαία στα τουρκικά ΜΜΕ.
.
Σημειώνεται δε ότι το tweet αυτό γίνεται μόλις μερικές μέρες πριν έρθει στην Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ο οποίος θα συναντήσει και τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τις πληροφορίες να θέλουν τη συνάντηση να γίνεται στην Κρήτη.

Πρεσβεία ΗΠΑ: Ελλάδα και Τουρκία θα ξαναρχίσουν το διάλογο

Τζούλιο Τάρο: Η κοινωνία μας είναι επιρρεπής στην χειραγώγηση από ψεύτικη πληροφορία

 


Τζούλιο Τάρο: «Ψευτοεπιστήμη χωρίς τεκμηρίωση, υποχονδριακές μαριονέτες της εξουσίας» 

Ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Νάπολης Ιταλίας Τζούλιο Τάρο, βραβευμένος στις ΗΠΑ το 2018 ως ο «Καλύτερος ιολόγος της χρονιάς» κι ένας από τις κορυφές ιολογίας στον κόσμο, υποψήφιος για Νόμπελ Ιατρικής το 2015, απομόνωσε πρώτος το στέλεχος της χολέρας όταν ξέσπασε η επιδημία στη Νάπολη, μαθητής και βοηθός του Άλμπερτ Σάμπιν, πατέρα του εμβολίου εναντίον της πολιομυελίτιδας, τόλμησε να εκδώσει βιβλίο που ανατρέπει όσα μέχρι σήμερα διαδίδουν οι τρομολάγνοι «ειδικοί» και ΜΜΕ για τον κορωνοϊό. 

Η επικαιρότητα αυτής της εκδοτικής προσπάθειας συνίσταται και στην εγκληματική απόφαση να έχουμε υποχρεωτική τη μάσκα στα νηπιαγωγεία και τα σχολεία μας, μιας κι ο Καθηγητής Τάρο διατυπώνει καθημερινά στην Ιταλία τους κινδύνους για την υγεία των παιδιών από την υποχρέωση της μάσκας στις σχολικές αίθουσες. 

Αν νιώθεις κι εσύ την εσωτερική ακινησία μην νομίζεις ότι είσαι μόνος…

 Βιωματική εμπειρία


Από πολύ μικρή είχα να επιλέξω ανάμεσα στο θυμό και τη θλίψη για να επιβιώσω και επέλεξα τον θυμό. Βλέπεις η εγκατάλειψη κτύπησε την πόρτα της καρδιάς μου στα πρώτα μου βήματα… όχι ότι στην πραγματικότητα με εγκατέλειψε κάποιος, απλά έτσι βίωνα την αναγκαστική απουσία του μπαμπά μου από το σπίτι.

Και ο θυμός, με άρπαξε βάναυσα και με πέρασε από συμπληγάδες… 
Μου έδωσε την όψη της δυνατής και τον τσαμπουκά του ατρόμητου άνθρωπου. Έκανε τη φωνή μου να ακούγεται ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα… και καθώς μεγάλωνα, μεγάλωνε μέσα μου και η απόσταση με την κάρδια μου και μέρα με τη μέρα εξαφανιζόταν η αγάπη για τον ευαίσθητο εαυτό μου …

Ώσπου έφτασε η στιγμή που δεν μπορούσα να μου κρυφτώ άλλο και ένιωθα ότι κάτι έπρεπε να κάνω για μένα, γιατί μια ταφόπλακα που έγραφε το όνομά μου και καραδοκούσε για να με σκεπάσει, πλησίαζε επικίνδυνα…

Άρχισα λοιπόν να βαδίζω στο εναλλακτικό μονοπάτι και ήρθα σε επαφή με την νέο-κρανιοϊερή θεραπεία. Ξάπλωσα στο θεραπευτικό κρεβάτι αρκετές φορές. Έκλαψα, φώναξα, άφησα τον πόνο να με αφυπνίσει και άρχισα σταδιακά να μεταμορφώνω τη ζωή μου… 
Αγκάλιασα την ευαισθησία μου και την μετέτρεψα σε δύναμη… πραγματική δύναμη, και άρχισα να νιώθω το χαμόγελο στα χείλη μου… 

Μην ψάχνεις τον Θεό έξω από εσένα... Ψάξε μέσα σου. Εκεί είναι, παλλεται μέσα σου."


Ρώτησαν τον Αϊνστάϊν: -Πιστεύετε στον Θεό?
Και εκείνος απάντησε: -Πιστεύω στον Θεό του Σπινόζα.

Ο Θεός του Σπινόζα έλεγε:
"Σταμάτα να προσεύχεσαι και να χτυπιέσαι στο στήθος! Αυτό που θέλω να κάνεις είναι να βγεις έξω στον κόσμο και να χαρείς την ζωή σου.

Θέλω να ζεις, να τραγουδάς, ναι χαίρεσαι και να απολαμβάνεις όλα αυτά που έχω φτιάξει για ‘σένα

Σταμάτα πια να πηγαίνεις σε εκείνους τους μελαγχολικούς, σκοτεινούς και κρύους ναούς που εσύ ο ίδιος κατασκεύασες και λες πως είναι το σπίτι μου. Το σπίτι μου είναι στα βουνά, στα δάση, στα ποτάμια, στις λίμνες, στις θάλασσες.

Εκεί είναι που ζω και εκφράζω την αγάπη μου για εσένα.


Σταμάτα να με θεωρείς υπεύθυνο για την μίζερη ζωή σου, εγώ ποτέ δεν σου είπα πως δεν υπήρχε τίποτε κακό σε ‘σένα ή ότι ήσουν αμαρτωλός, ή ότι η σεξουαλικότητα σου ήταν κάτι κακό.

Το σεξ είναι ένα δώρο που σου έχω δώσει με το οποίο μπορείς να εκφράσεις την αγάπη, την έκσταση, την χαρά σου .Έτσι μη με κατηγορείς για όλα αυτά που σε έκαναν να πιστεύεις

Σταμάτα πια να διαβάζεις υποτιθέμενες αγίες γραφές που δεν έχουν να κάνουν τίποτα με εμένα. Αν δεν μπορείς να με διαβάσεις σε ένα ηλιοβασίλεμα, στην εξοχή, στο βλέμμα των φίλων σου, στα μάτια του παιδιού σου…..

Δεν θα με βρεις σε κανένα βιβλίο!

Πίστεψε με και σταμάτα να με ρωτάς. Θα μου πεις πώς να κάνω την δουλειά μου?

Καθώς οι Σιωνιστές καταδιώκονται στο Ισραήλ, ο επόμενος στόχος είναι η Ελβετία

 

Benjamin Fulford 21/9/2020

Το φθινοπωρινό σχέδιο επίθεσης ξεκινά. Το κράτος-απατεώνας του Ισραήλ μπήκε σε καραντίνα κατά την έναρξη του εβραϊκού Νέου Έτους για να διευκολυνθεί η καταδίωξη των Σιωνιστών, λένε πηγές προσκείμενες στο Πεντάγωνο. Πηγές από την ΜΙ6 λένε πως ο επόμενος στόχος τους είναι μια μυστηριώδης οργάνωση με έδρα την Ελβετία, γνωστή ως ομάδα Octagon Group. Σε αντίποινα, οι κατά προσέγγιση ένα εκατομμύριο Σατανιστές των ΗΠΑ κινητοποιούνται για να ανατρέψουν την κυβέρνηση, συμφωνούν πηγές από πολλές υπηρεσίες πληροφοριών.

Η βασικότερη αντι-Σιωνιστική επίθεση ξεκίνησε με την ανακοίνωση του θανάτου της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ (Ruth Bader Ginsburg), μέλους του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ. Ορίστε πώς συνοψίζουν την κατάσταση πηγές από το Πεντάγωνο:

“Ο [Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ] Τραμπ στις 9 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε μια λίστα υποψηφίων για το Ανώτατο Δικαστήριο, οπότε ο θάνατος της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ (RBG) πάνω στην Rosh Hashanah (*Εβραϊκή Πρωτοχρονιά), στέλνει ένα πρωτοχρονιάτικο μήνυμα στην εβραϊκή μαφία ενώσω το Ισραήλ εξαναγκάζεται να μπει σε καραντίνα ώστε να μαζευτούν οι Σιωνιστές.”

Πηγές από το Πεντάγωνο προσθέτουν πως έσφιξαν τα λουριά του Τραμπ για να τον αναγκάσουν να δράσει ενάντια στους Σιωνιστές, και ο γαμπρός του Jared Kushner θα έρθει αντιμέτωπος με στρατιωτικό δικαστήριο κατηγορούμενος για προδοσία και ίσως και να εκτελεστεί.

Αριάνα Παπακώστα ~ Μήνες Αποκάλυψης, Οκτώβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2020*

9 σημάδια ότι έχετε υψηλό δείκτη νοημοσύνης!

 


Έχετε αναρωτηθεί αν ο δείκτης νοημοσύνης σας είναι μεγαλύτερος από αυτό του μέσου όρου αλλά δεν ξέρετε πώς να τον μετρήσετε;

Παρακάτω παρουσιάζονται 9 σημάδια που είναι ενδεικτικά υψηλής νοημοσύνης, σύμφωνα με μελέτες.

Πολιτικά φιλελεύθερος

Μια μελέτη του 2010 διαπίστωσε ότι οι πολύ συντηρητικοί νέοι ενήλικες είχαν μέσο όρο IQ95, ενώ οι φιλελεύθεροι είχαν 106.

Άγχος, πολύ άγχος

Οι άνθρωποι με υψηλή νοημοσύνη είναι πιο επιρρεπείς στο άγχος. Μελέτη υποστήριξε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ανησυχώντας για τις συνθήκες που θα μπορούσαν να τους απειλήσουν μετατρέπουν το άγχος σε χαρακτηριστικό επιβίωσης.

Να αφήνεις πίσω όλα αυτά που εμποδίζουν την ευτυχία σου

 


Είναι καιρός να ζήσετε.

Σε ένα άρθρο από την Κλινική Μayο επισημαίνεται ότι «Η ζωή δεν αποκλείει κανέναν από το να ζήσει πόνο, απώλεια και ταλαιπωρία. Αλλά αν κουβαλάμε αυτές τις ουλές σε όλη την διάρκεια της ζωής μας, θα επηρεάσουν τις σχέσεις μας με τα παιδιά, τους συντρόφους και την καριέρα μας.»

Οι επίπονες εμπειρίες της ζωής – χωρισμοί, απώλειες αγαπημένων, εκφοβισμός, ζήλια, κατάθλιψη, προβλήματα υγείας και πολλά άλλα – όλα αφήνουν συναισθηματικές ουλές. Αυτές οι ουλές, στις οποίες συχνά αναφερόμαστε ως συναισθηματικά φορτία, επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε και συνδεόμαστε με τους άλλους καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής μας. Και κάνουν το να μάθουμε πώς να προχωράμε από αυτόν τον πόνο αδύνατο.

Μόλις κάποιος πληγωθεί ή απογοητευθεί από ένα αγαπημένο του πρόσωπο, επικεντρώνεται στις αρνητικές εμπειρίες της ζωής και θυμώνει, αναστατώνεται και δυσπιστεί. Η εχθρότητα αναλαμβάνει τον έλεγχο και αντικαθιστά οποιαδήποτε θετικά συναισθήματα ξεκινώντας έναν φαύλο κύκλο αδικίας του εαυτού του. Αυτή η ενέργεια προβάλλεται σε άλλες σχέσεις και η αυτοκαταστροφή εμφανίζεται γρήγορα.

Το θέμα είναι για ποιον ζεις, όχι για ποιον πεθαίνεις!



Γιατί το θέμα τελικά είναι να κοιμάσαι ήρεμα όχι να χάνεις τον ύπνο σου…

Το θέμα είναι ποιος είναι δίπλα σου και όχι ποιος σου λείπει..

Ποιος σου χαλά το κραγιόν και όχι τη μάσκαρα.

Ποιος σε θέλει πάντα. Απόλυτα σε σχέση ή/και έναντι των πάντων.

Όχι οπότε είσαι μαθηματικά η καλύτερη επιλογή.

Γιατί σημασία έχει ο άλλος να βαδίζει πλάι σου όχι μπροστά, ούτε πίσω σου. Να σε θέλει χωρίς άλλα, και χωρίς αλλά!

Γιατί το θέμα είναι για ποιον ζεις, όχι για ποιον πεθαίνεις!

Με ποιον ζεις και με όχι ποιον μοιράζεσαι παροδικές στιγμές ζωής.

Γιατί η αγάπη μετριέται στην ουσία…όχι στο πυροτέχνημα… *

FinCEN Files: Όταν οι μεγαλύτερες δυτικές τράπεζες χρηματοδοτούν καρτέλ ναρκωτικών, τρομοκράτες και οργανωμένους εγκληματίες

 Αυτό μοιάζει με μια από τις μεγαλύτερες διαρροές αρχείων ιδιωτικών τραπεζών από το Panama Papers. Η Buzzfeed News δημοσίευσε μια μακρά έρευνα για το πώς οι μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου επιτρέπουν βρώμικα χρήματα από οργανωμένους εγκληματίες, καρτέλ ναρκωτικών και τρομοκρατικές ομάδες όπως η Αλ Κάιντα και οι Ταλιμπάν να ρέουν μέσω των δικτύων τους.

Τα "FinCEN Files", όπως τους αποκαλεί το Buzzfeed , προσφέρουν "μια εικόνα για διαφθορά και συνενοχή που δεν έχουμε ξαναδεί." Μια μακρά έρευνα του Buzzfeed και της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητικών Δημοσιογράφων - η ίδια ομάδα που χειρίστηκε τις διαρροές του Mossack Fonseca -


Αντί να καταπολεμήσει το οικονομικό έγκλημα, το ισχύον σύστημα που απαιτεί από τις τράπεζες να αναφέρουν όλες τις ύποπτες συναλλαγές, στη FinCen απλώς επιτρέπει την άνθηση του ξεπλύματος χρημάτων, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι κάθε επιβολή θα είναι της ποικιλίας «whack-a-mole».

«Το μόνο πράγμα για το οποίο όντως γνωρίζω», λέει ο Σωκράτης, «είναι ο έρωτας» (ARMAND D’ ANGOUR)

 


“Τι είναι έρωτας;” Το ερώτημα τέθηκε σ’ έναν καλοεπιπλωμένο συμποσιακό χώρο της Αθήνας, φωτισμένο με λάμπες λαδιού που τρεμόπαιζαν, στο σπίτι του τραγικού ποιητή Αγάθωνα. Η χρονολογία είναι το 410 π.Χ. Μία παρέα ανδρών ξαπλωμένων στα ανάκλιντρά τους παρακολουθεί συνεπαρμένη τον Σωκράτη καθώς μιλάει. Κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη τοποθετηθεί πάνω στο θέμα και τώρα είναι η σειρά του Σωκράτη. Ένας κοντός αλλά γεροδεμένος άνδρας γύρω στα πενήντα, με ανασηκωμένη μύτη και τα μάτια του να βρίσκονται σε αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο, μία σχεδόν υπνωτιστική παρουσία, μιλάει με ήρεμη αυτοπεποίθηση.

«Το μόνο πράγμα για το οποίο όντως γνωρίζω», λέει ο Σωκράτης, «είναι ο έρωτας».
O Σωκράτης φαίνεται να εννοεί αυτό που λέει. Οι ακροατές του γνωρίζουν βέβαια ότι η ειρωνεία είναι η ειδικότητά του, οπότε δεν είναι ξεκάθαρο εάν θα πρέπει να πάρουν τη δήλωσή του τοις μετρητοίς. Δεν αμφιβάλλουν ότι λέει την αλήθεια περισσότερο απ’ ότι θα αμφέβαλλαν για την εγκυρότητα του θεού Απόλλωνα, ο οποίος ανακοινώνει τους αινιγματικούς χρησμούς του στους Δελφούς μέσα από το στόμα της θεόπνευστης ιέρειας, της Πυθίας. Αλλά τι εννοεί ο Σωκράτης λέγοντας ότι «γνωρίζει», δεδομένου του ότι είναι ήδη διάσημος για τον ισχυρισμό του ότι «ένα μόνο γνωρίζω, ότι δεν γνωρίζω τίποτα»;

Η Αξία της Προσπάθειας

 


Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος

Η Ισορροπία και η Ηρεμία σε έναν άνθρωπο, είναι τα “κλειδιά” της Δύναμης που διαθέτει αυτός ο άνθρωπος. Τα αρνητικά συναισθήματα που τυχόν τρέφουμε μέσα μας, όχι μόνο μας απορροφούν τεράστια αποθέματα Ενέργειας, την οποία χρειαζόμαστε τόσο για να Δημιουργήσουμε, όσο και για να “βγάλουμε” την κάθε μέρα, αλλά χαλάνε και την ποιότητα της Ενέργειας που μας απομένει.

Ο Κόπος που καταβάλλεις σαν Τίμημα για να αποκτήσεις κάτι ή κάποιον σημαντικό, είναι αυτό που το(ν) κάνει να έχει σημαντική Αξία. Για να εκτιμήσεις κάτι ή κάποιον που θεωρείς «δικό σου», θα πρέπει να έχεις κουραστεί να το(ν) αποκτήσεις…
αλλιώς είναι απλά «δεδομένο(ς)».
Κάτι ή Κάποιος, ως γνωστόν, μικρής αξίας…

Στο Μεταίχμιο της Πραγματικότητας

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα κάνουν like στην φωτογραφία ενός ανθρώπου στο Facebook που στέκεται στην κορυφή ενός βουνού και αντικρίζει τον Ήλιο που ανατέλλει…
θέλουν να βαπτιστούν ανώδυνα στην Δύναμη που εκπέμπει η εικόνα.
Αυτοί είναι ο κοινοί άνθρωποι…
Λίγοι είναι εκείνοι που θα κάνουν like στην φωτογραφία από την προσπάθεια ενός ανθρώπου για να ανέβει στην κορυφή ενός βουνού για να αντικρίσει τον Ήλιο που ανατέλλει…
αυτοί είναι πρόθυμοι να μοχθήσουν για να βιώσουν την Δύναμη της Προσπάθειας.
Αυτοί είναι οι Πολεμιστές…

Fort Detrick: Το κολαστήριο της CIA για τα πειράματα ελέγχου του μυαλού

 


Το 1954, ένας γιατρός των φυλακών του Κεντάκι απομόνωσε επτά μαύρους κρατούμενους και τους έδινε διπλές, τριπλές και τετραπλές δόσεις LSD επί 77 ημέρες. Κανείς δεν ξέρει τι απέγιναν τα θύματα του. Μπορεί να έχουν πεθάνει χωρίς να κατάλαβαν ποτέ ότι έλαβαν μέρος σε ένα μυστικό πρόγραμμα της CIA για την ανάπτυξη τρόπων ελέγχου του ανθρώπινου νου – ένα πρόγραμμα που αναπτύχθηκε σε μια ελάχιστα γνωστή βάση του αμερικανικού στρατού που έχει πίσω της ένα σκοτεινό παρελθόν, στο Fort Detrick.

Η επέκταση του προαστιακού έχει κάνει το Fort Detrick, τη βάση των στρατιωτικών δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών που βρίσκεται 50 μίλια από την Ουάσιγκτον στην πόλη του Μέριλαντ, εύκολα προσβάσιμη. Πριν από 76 χρόνια, όμως, όταν ο στρατός επέλεξε το Detrick ως το μέρος για να αναπτύξει τα μυστικά πολεμικά του σχέδια, ο χώρος γύρω από τη βάση έμοιαζε πολύ διαφορετικός. Στην πραγματικότητα, το σημείο επιλέχθηκε επειδή ήταν απομονωμένο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Ντετρίκ, που εξακολουθεί να αναπτύσσεται σήμερα ως η κύρια βάση στρατού για τη βιολογική έρευνα και τώρα περιλαμβάνει περίπου 600 κτίρια σε 13.000 στρέμματα, ήταν για χρόνια το νευραλγικό κέντρο της κρυμμένης αυτοκρατορίας χημικών και ελέγχου του μυαλού της CIA.

Επαναπροσδιορίζονται οι ευπαθείς ομάδες: Ο διαβήτης από μόνος του δεν αρκεί για χορήγηση ειδικής άδειας.


Επαναπροσδιορίζονται οι ευπαθείς ομάδες με νέα ΚΥΑ και διευκρινιστική εγκύκλιο των Υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών. Με τις νέες διατάξεις, οι εργαζόμενοι του δημοσίου που πάσχουν από χρόνια νοσήματα πρέπει να εμπίπτουν σε μια από τις δύο ομάδες που έχουν δημιουργηθεί προκειμένου να προσδιοριστεί ο βαθμός στον οποίο κινδυνεύουν από σοβαρή λοίμωξη COVID-19. 

Ψυχολογική προβολή: «Χρεώνοντας» τα ανεπιθύμητα συναισθήματά μας σε άλλους

 




 Η προβολή αποτελεί έναν μηχανισμό άμυνας που ασυνείδητα χρησιμοποιούμε για να διαχειριστούμε δύσκολα συναισθήματα. Η ψυχολογική προβολή περιλαμβάνει την προβολή ανεπιθύμητων συναισθημάτων σε κάποιον άλλον, αντί να παραδεχτούμε ή να αντιμετωπίσουμε τα ανεπιθύμητα συναισθήματα.

Προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα πληρώματα ασθενοφόρων (Μέρος Πέμπτο)

 



 Οι τρόποι με τους οποίους χρησιμοποιούνται τα ασθενοφόρα και οι προνοσοκομειακές υπηρεσίες σε καταστάσεις κινδύνου ποικίλλουν ανάλογα με το περιβάλλον ασφαλείας, τον αριθμό και την κατάσταση των τραυματιών, την πρόσβαση στην υποδομή υγειονομικής περίθαλψης, τους πόρους που μπορούν να κινητοποιηθούν για τη φροντίδα ή τη μεταφορά, την περίθαλψη και την ικανότητα της συγκεκριμένης μονάδας υγειονομικής περίθαλψης να λαμβάνει και να θεραπεύει τους ασθενείς. 

Μετα-τραυματικό στρες στις υπηρεσίες ασθενοφόρων (Μέρος Τέταρτο)

 

Η διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD) έχει μελετηθεί σε πολλές χώρες και πληθυσμούς και έχουν περιγραφεί διάφορες παραλλαγές και πρότυπα. Η ψυχολογική διαταραχή μετά από ένα τραυματικό περιστατικό δεν είναι ένα νέο φαινόμενο και έχει αναγνωριστεί από καιρό στη βιβλιογραφία. 

Η σοβαρότητα και η συχνότητα της PTSD σχετίζεται με την εγγύτητα και την έκθεση στο τραύμα. Η χρόνια έκθεση στο στρες έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τον σχηματισμό συμπτωμάτων μετατραυματικού στρες (Jonsson et al., 2003). 

Το στρες στις υπηρεσίες ασθενοφόρων (Μέρος Τρίτο)

 



 Μέχρι πρόσφατα, η επαγγελματική υγεία στις υπηρεσίες ασθενοφόρων έχει λάβει σχετικά μικρή προσοχή από τους ερευνητές. Ωστόσο, οι ερευνητές έχουν όλο και μεγαλύτερη επίγνωση ότι το προσωπικό ασθενοφόρων μπορεί να κινδυνεύει να αναπτύξει προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την εργασία (Regehr et al, 2003; Bennett et al, 2004). 

Ψυχολογικά χαρακτηριστικά διασωστών - πληρωμάτων ασθενοφόρων (Μέρος Δεύτερο)

 



Οι εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης εκτίθενται σε γεγονότα που περιλαμβάνουν ανθρώπινο πόνο και ταλαιπωρία σε καθημερινή βάση. 

Δουλεύουν για τη διάσωση ατόμων που παγιδεύονται σε συντριμμένα οχήματα, εκδιώκουν τους ανθρώπους από τις πυρκαγιές, συλλέγουν τα υπολείμματα θυμάτων αυτοκτονίας, φροντίζουν τα θύματα της επίθεσης. 

Αν και οι εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης είναι ως επί το πλείστον εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσουν αυτά τα γεγονότα, σε ορισμένες περιπτώσεις ένα συγκεκριμένο γεγονός θα έχει μόνιμο αντίκτυπο. 

Περιγραφή διασωστών - πληρωμάτων ασθενοφόρων (Μέρος Πρώτο)

 


Σύμφωνα με τον οδηγό κατάρτισης της ειδικότητας διασώστης – πλήρωμα ασθενοφόρου: «οι Διασώστες δραστηριοποιούνται στα Συστήματα Επείγουσας Ιατρικής στον Δημόσιο (ΕΚΑΒ, Πρώτο- Δεύτερο- Τριτοβάθμιοι Υγειονομικοί Σχηματισμοί) και τον Ιδιωτικό φορέα, ως Πληρώματα Ασθενοφόρων Αυτοκινήτων, Πληρώματα Καμπίνας Ελικοπτέρων ή Αεροπλάνων Επείγουσας Ιατρικής ή σε Πλωτά Μέσα». 

Ο διασώστης – πλήρωμα ασθενοφόρου πρέπει να μπορεί να αναγνωρίζει και να αντιμετωπίζει στον τόπο του συμβάντος απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις σε συνεργασία με την Ιατρική Υπηρεσία Επειγόντων, στην οποία μεταδίδει πληροφορίες και παίρνει οδηγίες. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα