Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Τα πιο επικίνδυνα και ύπουλα είδη φασισμού σήμερα είναι η λογοκρισία με πρόφαση την επίκληση στο γενικό καλό

 


Τα πιο επικίνδυνα και ύπουλα είδη φασισμού σήμερα είναι η λογοκρισία με πρόφαση την επίκληση στο γενικό καλό, όπως αυτό ορίζεται αυθαίρετα από κυρίαρχες ομάδες, η επίφαση του πολιτικά ορθού, που δικαιολογεί κάθε διαπόμπευση ή δίωξη ή απραξία, η ετικετοποίηση και ο στιγματισμός με κριτήρια δήθεν ανθρωπιστικά, μα πάνω από όλα η ψευδαίσθηση πως υπάρχει ελευθερία λόγου και ιδεών, ενώ οι αργυραμοιβοί της δημοκρατίας αυτοαποκαλούνται θεματοφύλακες της

Δεν είναι αυτό που συμβαίνει που μας κάνει να υποφέρουμε αλλά το τι σκεφτόμαστε σχετικά με αυτό που συμβαίνει

 


Αν κάτσεις και σκεφτείς, σχετίζεις το κάθε συμβάν με την επιρροή που έχει επάνω σου. Λογικό βέβαια μιας και είμαστε όντα τα οποία ως κέντρο του κόσμου φέρουμε τον εαυτό μας. Μην σου φαίνεται εγωκεντρικό μήτε νοσηρό, έως ενός σημείου βέβαια.

Από βρεφική ηλικία συγκρίνουμε το περιβάλλον μας με εμάς αποσκοπώντας στο να ορίσουμε το πρώτο. Μεγαλώνοντας, προβάλουμε τον εσωτερικό μας κόσμο στο περιβάλλον με αποτέλεσμα, ότι υφίσταται στον ψυχισμό μας, να το αντιλαμβανόμαστε ως εξωτερικό ερέθισμα. Τρανό παράδειγμα αποτελεί το πως ορίζει ο καθένας μια βροχερή μέρα. Άλλοι την αποδίδουν θετικά σχόλια ενώ μερικοί αρνητικά, προβάλουν κοντολογίς τον ψυχισμό τους.

Απόρροια των παραπάνω αποτελεί και η αυτοβασανιστική σου τάση, να επεκτείνεις μια κατάσταση ως προς την επίδραση που έχει επάνω σου. Αν επί παραδείγματι, κατά τη διάρκεια γεύματος, λερωθεί το παντελόνι σου, η ψυχολογία σου αυτομάτως θα λάβει αρνητικό πρόσημο. Αρχικά θα δυσανασχετίσεις με τον λεκέ, ύστερα πιθανόν να σκεφτείς, στην περίπτωση που οι συνδαιτυμόνες δεν προέρχονται από τον προσωπικό σου κύκλο, περί των σχολίων που θα σκεφτούν. Έπειτα συνεχίζεται ο μαραθώνιος συνδέσεων ώσπου πριν το καταλάβεις, ολόκληρο το γεύμα μετατράπηκε σε μια αρένα όπου αγωνίζεσαι ενάντια στις αυτομομφές και τα αρνητικά σενάρια.

Αν περιμένετε να γεράσετε για να το μάθετε αυτό, θα είναι πολύ αργά (Σενέκας – WARBURTON)

 


Αυτή η σκληρή φιλοσοφία εμφανίστηκε στην αρχαία Ελλάδα, αλλά άκμασε στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Δύο σπουδαίοι συγγραφείς που διέδωσαν τη στωική διδασκαλία ήταν ο Μάρκος Τύλλιος Κικέρων (106-43 π. Χ.) και ο Λεύκιος Ανναίος Σενέκας (1 π. Χ. – 65 μ. Χ.). Η βραχύτητα του βίου και η αναπόδραστη γήρανση ήταν θέματα που τους ενδιέφεραν ιδιαίτερα. Αναγνώριζαν ότι η γήρανση είναι μια φυσική διαδικασία και δεν προσπάθησαν να αλλάξουν αυτό που δεν μπορούσαν να αλλάξουν. Συγχρόνως βέβαια πίστευαν ότι πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε στο σύντομο διάστημα που ζούμε.

Ο Κικέρων ήταν τρομερά πολυάσχολος: ήταν νομομαθής και πολιτικός, καθώς και φιλόσοφος. Στο βιβλίο του Περί γήρατος εντόπισε τέσσερα βασικά προβλήματα όσον αφορά τη γήρανση: η εργασία γίνεται δυσκολότερη, το σώμα πιο αδύναμο, η χαρά από τις σωματικές ηδονές χάνεται, ο θάνατος πλησιάζει. 

Η γήρανση είναι αναπόδραστη, αλλά, όπως υποστήριξε ο Κικέρων, μπορούμε να επιλέγουμε πώς να αντιδρούμε σε αυτήν τη διαδικασία. Πρέπει να αναγνωρίζουμε ότι η παρακμή σε μεγάλη ηλικία δε χρειάζεται να καθιστά τη ζωή αφόρητη. 

Πρώτον, οι ηλικιωμένοι μπορούν συχνά να τα καταφέρνουν κάνοντας λιγότερα, λόγω της πείρας τους, συνεπώς κάθε δουλειά που κάνουν μπορεί να γίνεται πιο αποτελεσματικά. Το σώμα και το μυαλό τους δεν παρακμάζουν κατ’ ανάγκην δραματικά, αν τα εξασκούν. Ακόμα και αν οι σωματικές ηδονές προκαλούν μικρότερη ικανοποίηση, οι ηλικιωμένοι μπορούν να περνούν περισσότερο χρόνο με φίλους και να συζητούν, πράγμα που τους ανταμείβει. 

Επιβιώνουν Κάτω από την Γη. Κάποιοι επιστήμονες μιλούν για εξωγήινους

 



Επιβιώνουν Κάτω από την Γη. Κάποιοι επιστήμονες μιλούν για εξωγήινους

Αναφέρουν ότι επισκέφθηκαν υπόγειες πόλεις, μίλησαν με τους κατοίκους τους και είδαν ασύλληπτες τεχνικές εφευρέσεις!!!!

“Μήπως τελικά ο Ε.Τ δεν ζούσε στο διάστημα αλλά κάτω από τα πόδια μας; Mέσα στην κούφια Γη…” Πολλοί αξιόλογοι επιστήμονες και συγγραφείς έχουν υποστηρίξει ότι η Γη είναι κενή στο εσωτερικό της. Οι φήμες και οι θεωρίες για την ύπαρξη υπόγειων πόλεων εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 1946.

Το άτομο που ξεκίνησε αυτή τη φημολογία ήταν ο Richard Shaver – συγγραφέας, δημοσιογράφος και επιστήμονας.

Η μοναδική ιστορία του για… επαφές που είχε με εξωγήινα όντα που ζούσαν κάτω από το έδαφος δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Amazing Stories». Ο Shaver δήλωσε πως έζησε κάποιες εβδομάδες κάτω από την επιφάνεια της Γης μαζί με εξωγήινα όντα διαβολικής μορφής, περιγραφές που μπορούν να βρεθούν μέσα σε αρχαίους μύθους και παραμύθια.

Ποιοι ήταν οι κακοί ειδωλολάτρες Έλληνες, τι πρέσβευαν και γιατί έπρεπε να εξαφανιστούν

 




Επειδή οι Έλληνες πάντα ήταν οι πιο κατάλληλοι να κρίνουν αυτά που σκαρφίζονται οι βάρβαροι και όταν οι βάρβαροι υστερούν σε λόγο και νου κάνουν αυτό που καλύτερα ξέρουν, να σφάζουν. 

Τι τύχη μπορούσαν, εκτός από το θάνατο, να είχαν οι φιλόσοφοι και οι σοφοί που έκαναν πόλεμο απλά πνευματικό.

Ο Ζευς, ο πατέρας των θεών, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία έδωσε στον άνθρωπο την «αἰδῶ τε καί δίκην». Η αιδώς, από το ρήμα αιδέομαι, σημαίνει ντρέπομαι, αισχύνομαι. Διαβάζουμε:

Ζεύς οὖν δείσας περί τῷ γένει ἡμῶν, μή ἀπόλοιτο πᾶν, Ἑρμῆν πέμπει ἄγοντα εἰς ἀνθρώπους αἰδῶ τε καί δίκην… (Πλάτωνος, Πρωταγόρας, ΧΙΙ, A-D)

Έτσι, ο άνθρωπος έχει μέσα του έμφυτο τον ηθικό νόμο, έχει μόνος του συνείδηση του δικαίου και του αδίκου και δεν χρειάζεται ούτε τον ίδιο τον θεό, ούτε τους εκλεκτούς του να του υπαγορεύσουν τους νόμους (όπως συμβαίνει στην εβραϊκή κοινωνία με τις 10 εντολές του Μωυσή). 

Οι Έλληνες πρώτοι κατανοούν την αξία της παιδείας, αφού αποστολή της είναι να δώσει στον άνθρωπο την γνώση των μέτρων και των σταθμών αυτών που ορίζουν το δίκαιο, ώστε αυτά να κρατούνται ενεργά και σε διαρκή εγρήγορση. (Κατανοούν, δηλαδή, εμμέσως, την βιολογική/γονιδιακή φύση της ηθικής που σύμφωνα με τον R.Dawkins αποτελεί παραπροϊόν της διαδικασίας φυσικής επιλογής.)

Η Γέφυρα του Νου

 


Οι επιστήμονες λένε, ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί μόνο στο 3%-10% των δυνατοτήτων του. Όμως δεν εξηγούν, γιατί το υπόλοιπο μέρος μένει σε αδράνεια και με πoιό τρόπο δύναται να ενεργοποιηθεί.

Μόνο σε σένα τον άνθρωπο υπάρχει η ‘’γέφυρα σύνδεσης’’ μεταξύ των δυο ημισφαιρίων του εγκεφάλου σου. Μόνο εσύ δύνασαι να ενώσεις το ορατό με το αόρατο, την υλη με το πνεύμα, το δεξιό με το αριστερό, το πεδίο ορισμού με το σύνολο τιμών, να γευτείς το ‘’είναι’’ και το ‘’γίγνεσθαι’’.

Με αυτές τις δυο πηγές δεδομένων, σε μορφή συν-κοινωνούντων πεδίων, εσύ μόνο δύνασαι να πραγματοποιείς καθαρή εσωτερική συν-ομιλία χωρίς αντήχηση!!!

Γιατί μόνο εσύ έχεις την ικανότητα να αναθεωρείς, να ανακαλείς και να επαναφέρεις στην επιφάνεια εργασίας του νου σου, προς επεξεργασία, την πνευματική τροφή, που ως πληροφορία έχεις λάβει από το περιβάλλον σου ή ως πορίσματα έχεις εξαγάγει και έχεις αποθηκεύσει, από την δική σου εσωτερική διδασκαλία.

Αυτή είναι η πρωτεύουσα ιδιότητα του Ανθρώπου και αυτό μαρτυρά η λέξη Άνθρωπος. Αυτός ο ενισμός της δυάδας σε βοηθά να αθλήσεις τον νου σου στον στίβο της νόησης, να ανέβεις τη σκάλα των αρετών και των μουσών και αφού σταθείς στο βάθρο που ο Νόμος σου έχει ορίσει, να πιστοποιήσεις ότι είσαι Άνθρωπος.

Η απρόσκοπτη ανταλλαγή πληρο-φοριών από την συνεχή επι-κοινωνία αυτών των δυο παραλλήλων συμπάντων, σου δίνει την δυνατότητα να αυξήσεις το ποσοστό λειτουργίας του νου σου. Μη ξεχνάς, αγαπητέ , ότι ‘’ο Ζευς του Διός’’ ακριβώς αυτό το μήνυμα σου στέλνει. Ότι δηλαδή ο Ζευς ζευγνύει την δυάδα των ημισφαιρίων, για να μπορείς εσύ να γεννήσεις εκ της κεφαλής σου την Θεά της Σοφίας.
Η φιλο-ξενία του Διός είναι η Αρετή της φιλότητας που μετατρέπει την διχό-νοια (νείκος) των λοβών σου σε ομό-νοια και σε πολιτισμό.

9/11 Η αλήθεια αναδύεται γρήγορα, από πρώην πράκτορα της CIA.

 


Η σκηνοθεσία, οι επιχειρήσεις & οι λεπτομέρειες. ΟΛΑ!

Είναι ενδιαφέρον πώς, μετά από 4 χρόνια διαρκούς πραξικοπήματος, έχουμε καταλάβει πολύ περισσότερο τους μηχανισμούς του Βαθέως Κράτους και των πολλών κινουμένων μερών του.
Τώρα έχουμε περισσότερη σαφήνεια σχετικά με τα περιγράμματα του ασύμμετρου πολέμου που διεξάγεται σε όλη μας τη ζωή.
Το qui bono (ποιός ωφελείται) της 9/11 δεν ήταν ποτέ τόσο ξεκάθαρο. Σε αυτό το βίντεο παρακάτω, ο Robert David Steele ρίχνει κρυστάλλινες βόμβες αλήθειας, καθώς παραφράζει από το βιβλίο του, «9/11 Truth», μια σύνοψη 28 σύντομων σημειώσεων από τους κορυφαίους Truthers (αυτούς που είπαν την αλήθεια) για την 9/11, για να δώσει μια μικρογραφία για το ποιος δημιούργησε την 9 / 11, το πώς και το γιατί.
Λέει, "Δεν υπάρχει τρόπος να συμβεί αυτό το γεγονός με όλες τις προετοιμασίες που χρειάζονταν ... χωρίς την ενεργή συνεργασία της Λιμενικής Αρχής της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϋ, του Δημάρχου της Νέας Υόρκης και κατά την άποψή μου, των κυβερνητών της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϋ. "
ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ
Η 9/11 θεωρείται καλύτερα ως το συμπλήρωμα ενός άλλου στημένου γεγονότος: Την δολοφονία του JFK από τη δική του κυβέρνηση, μια προσπάθεια με επικεφαλής τον Lyndon Baines Johnson, που πραγματοποιήθηκε από εννέα διαφορετικές ομάδες, που καμμία από τις οποίες δεν εμπιστευόταν τις άλλες, οπότε η κάθε μια παρείχε τους δικούς της σκοπευτές και με το Σιωνιστικό Κράτος του Ισραήλ να στέλνει δύο μάρτυρες, τον Yitzhak Rabin, ο οποίος είναι νεκρός αλλά ο οποίος μπαίνει και στο παιχνίδι της 9/11 και τον Arnon Milchan, για τον οποίο πιστεύω επίσης ότι σχετίζεται με την 9/11, ως «θεατρικός παραγωγός» που εργάστηκε στενά με τον Larry Silverstein και τον Maurice Greenberg.

Διηνέκης: «καλύτερα, θα πολεμήσουμε υπό σκιά»


 Ο Διηνέκης ήταν ένας από τους 300 Σπαρτιάτες που έλαβαν μέρος στη μάχη των Θερμοπυλών το 480 π.Χ. υπό τον βασιλιά Λεωνίδα.Έμεινε γνωστός εξαιτίας της απάντησης του «καλύτερα, θα πολεμήσουμε υπό σκιά», όταν κάποιος παρατήρησε ότι οι Πέρσες είναι τόσοι πολλοί ώστε τα βέλη τους θα σκέπαζαν τον ήλιο. Η φράση αυτή έμελλε να γίνει συνώνυμη της ανδρείας, της τόλμης και της περιφρόνησης του θανάτου, μιας και αυτός όταν έρχεται στο πεδίο της μάχης, τιμημένα, αποτελεί το ύψιστο ιδανικό κάποιου για τη χώρα - πόλη του. Μια έκφραση Πατριωτισμού.

ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΡΗΞΗ ΠΡΟΣΘΙΟΥ ΧΙΑΣΤΟΥ ΣΥΝΔΕΜΟΥ (Μέρος Πρώτο)


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 1.1 ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΚΩΣΗΣ 

 Τραυματισμός (injury) ή κάκωση ονομάζεται στην ιατρική, κάθε βίαιη καταστροφή ιστών, εσωτερική ή εξωτερική, ανεξάρτητα από το αίτιο που την προκάλεσε (Πασχαλίδης 2006). 

 Αυτός είναι ο ορισμός που επικρατεί στο Νοσοκομείο Ατυχημάτων (ΚΑΤ) και ακολουθεί τον ορισμό της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας. Η βλάβη των ιστών του σώματος δηλαδή που προκαλείται από άμεση ή έμμεση βία. 

 Τραυματισμό ή κάκωση (injury) προσδιορίζεται ως το σύνολο των βλαβών των ιστών πού προκαλούνται ακαριαίως κατά τη στιγμή του ατυχήματος, από διάφορες μορφές μηχανικών παραγόντων, όταν αυτοί υπερβούν τη φυσική αντοχή των ιστών και των οργάνων (Ν. Οικονόμου). 

«Παγίδες» ΚΟΚ για γονείς: Κάθισμα μέχρι τα 12 και μετά τα 16 συνεπιβάτες σε μηχανή τα παιδιά

 


Σύμφωνα με τον ΚΟΚ τα παιδιά επιτρέπεται να ανεβαίνουν σε μοτοσικλέτες μετά την ηλικία των 16 ετών είτε ως οδηγοί είτε ως επιβάτες. Επίσης, τα παιδιά πρέπει να κάθονται σε ειδικό κάθισμα στο αυτοκίνητο, έως την ηλικία των 12 ετών. Αυτά είναι μερικά χρήσιμα σημεία του ΚΟΚ που οφείλουν να γνωρίζουν οι γονείς-οδηγοί κατά τη διάρκεια των καθημερινών τους μετακινήσεων, ειδικά τώρα που έχουν αυξηθεί οι δραστηριότητες των παιδιών τους, έχοντας πάντα ως γνώμονα την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών τους.

Δύο ακόμη περιπολικά σκάφη με υγειονομικό εξοπλισμό εντάχθηκαν στον στόλο του Λιμενικού - Στην τελετή ένταξης περιπολικών σκαφών του Λιμενικού Σώματος παρευρέθηκε ο Βουλευτής Δωδ/σου Ιωάννης Παππάς

 


 












Δύο ακόμη περιπολικά σκάφη, κατάλληλα διαμορφωμένα με υγειονομικό εξοπλισμό, εντάχθηκαν σήμερα στον στόλο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. Η συγκεκριμένη προμήθεια συνολικού κόστους 1.398.000 ευρώ, πραγματοποιήθηκε με ανοικτό διεθνή διαγωνισμό, και χρηματοδοτήθηκε μέσω του προγράμματος ευρωπαϊκής εδαφικής συνεργασίας INTERREG «Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα