Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΥΜΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥ


Μιλάμε για το ξεβράκωμα. Κι όμως, οι άνθρωποι επιμένουν να σώσουν την Ελλάδα. Δεν υπάρχει πια επάνω τους τίποτα απ’όλα αυτά που σαλιάριζαν μετά το 1974, αρχής γενομένης με την πτώση της δικτατορίας. Όλοι αυτοί οι αντιστασιακοί, οι αντιχουντικοί, οι υμνητές τουΠολυτεχνείου με τα ιδεώδη για μια Ελλάδα νέα, αυτοί που την έσπρωξαν στο χάος.

Κοίτα τον φίλο σου να δεις ποιός είσαι

Mariska Karto (3)



Μη λες «πες μου τον φίλο σου…» Οι αρχαίοι μας πρόγονοι έλεγαν «ο φίλος τον φίλο εν πόνοις και κινδύνοις ου λείπει…» ενώ εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες συνήθως λέγαμε και λέμε «πες μου τον φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι»
Θα σας ξαφνιάσω προτρέποντάς σας, φιλικά, «κοίτα τον φίλο σου για να δεις ποιος είσαι»
Στην εποχή μας, εγωπάθεια, κυνισμός και συναισθηματική ρηχότητα, συνεπικουρούμενα και από τη οικονομική δυσπραγία, την διάχυτη πλέον για όλους επαγγελματική και ψυχολογική ανασφάλεια και το υπαρξιακό άγχος, αντί να δρουν θετικά και να μας καθοδηγούν στη σύναψη φιλικών σχέσεων (που θα βοηθήσουν να μειωθεί η οδυνηρή μοναξιά και η αλλοτρίωσή μας) δυστυχώς δρουν ανασταλτικά, εντείνοντας την απομόνωσή μας, διογκώνοντας επικίνδυνα την εσωστρέφειά μας και τις εξαρτήσεις μας από το εντυπωσιακό μέσο μαζικής επικοινωνίας – (προτιμώ τον τίτλο «Μαζικού Εκμαυλισμού» την τηλεόραση).

Χρήσιμες συμβουλές για απώλεια βάρους


Πολλοί από εκείνους που δυσκολεύονται να χάσουν βάρος ρίχνουν το φταίξιμο στον αργό μεταβολισμό τους. Μήπως όμως μπορούν να τον αλλάξουν;
Πολλές από τις δημοφιλείς δίαιτες των προηγούμενων δεκαετιών συμπεριελάμβαναν στα μενού τους διατροφικούς συνδυασμούς που υποτίθεται ότι έδιναν ώθηση στο μεταβολισμό, βοηθώντας τον οργανισμό να κάψει το συσσωρευμένο λίπος. Όλοι θυμόμαστε, για παράδειγμα, τις περίφημες χημικές δίαιτες και κάποιοι από εμάς πιθανόν να τις έχουμε δοκιμάσει.
Ωστόσο μύθοι όπως το να μην συνοδεύουμε πρωτεΐνες με υδατάνθρακες, όπως κρέας με μακαρόνια, ή να μην τρώμε φρούτα αμέσως μετά το φαγητό ή διάφορες δίαιτες μονοφαγίας έχουν σήμερα καταρριφθεί αφού δεν τεκμηριώνονται επιστημονικά.

Μαμάδες μόνες και άντρες…


Η πιθανότητα μίας σχέσης μπορεί να φαντάζει πολύ τρομακτική στα μάτια μίας μαμάς που είναι μόνη. Αν όμως νιώθετε έτοιμη να ανοίξετε και πάλι τα φτερά σας και να δοκιμάσετε την τύχη σας σε μία καινούργια σχέση, υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να προσέξετε έτσι ώστε να καταφέρετε να χτίσετε και να διατηρήσετε τη νέα σας σχέση ενώ παράλληλα να συνεχίσετε να είστε μία καλή μαμά.

Στη χώρα μας δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των χωρισμένων ζευγαριών και των μαμάδων που μεγαλώνουν μόνες τους παιδιά. Όμως μία ματιά γύρω μας, στους φίλους, τους συναδέλφους ή τους συγγενείς μας, μπορεί από μόνη της να μας πει όλη την αλήθεια. Οι μαμάδες που ζουν μόνες είναι πια πάρα πολλές! Μην ξεχνάμε όμως ότι υπάρχουν και μπαμπάδες μόνοι, πολύ λιγότεροι είναι η αλήθεια, όμως υπάρχουν κι αυτοί και λίγο πολύ αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες. Άρα, αν και το άρθρο απευθύνεται κυρίως στις μαμάδες, οι οδηγίες ισχύουν και για τους μπαμπάδες!

Στον άγνωστο άνθρωπο που βαδίζει μόνος!


Αγαπημένε άνθρωπε
Δεν έχω τίποτα να σχολιάσω
παρά μόνο να προσθέσω...
Να προσθέσω μόνο θέλω
τούτα τα ταπεινά λόγια:

Ο δεκάλογος του καλού καβγά


Στη σχέση με το σύντροφό μας υπάρχουν και δυσάρεστες στιγμές οι οποίες, μερικές φορές, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς εντάσεις. Όμως, το να τσακώνεστε δεν είναι εύκολη υπόθεση, γι' αυτό και υπάρχει μία τέχνη ακόμη και για τους καβγάδες. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι το σεξ μετά από έναν τσακωμό είναι πολύ καυτό...
Κάντε ένα διάλειμμα και επιλέξτε τη σωστή στιγμή. Είναι καλύτερα να μην ''επιτεθείτε'' στο σύντροφό σας όταν εκείνος βλέπει τελικό ποδοσφαίρου.
2. Κρατήστε το θυμό σας έξω από το "κρεβάτι", γιατί είναι καλύτερο να μην ανακατεύετε τα δύο.

3. Αφήστε τις εξάρσεις και τα δράματα. Δεν είναι ανάγκη να γίνετε "μαλλιά κουβάρια" για να λύσετε το πρόβλημά σας.
4. Εξασκήστε την ακοή σας. Ακούστε πρώτα τι έχει να πει εκείνος που έχει ξεκινήσει τον καβγά και μετά απαντήστε.

5 απαντήσεις για τον πόνο στο μαστό


Ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματός μας, ο μαστός, μπορεί να παρουσιάσει πολλές φορές έντονο πόνο. Τι μπορεί να σημαίνει;
Γιατί πονάω ανάμεσα στις περιόδους;
Η πιο συνήθης αιτία που προκαλεί πόνο στο στήθος στις γυναίκες (ή αλλιώς μαστοδυνία) είναι η μείωση της παραγωγής της προγεστερόνης, μιας ορμόνης που ασκεί προστατευτική δράση στο γυναικείο οργανισμό. Η έλλειψη της προγεστερόνης όμως συμβάλλει στην απελευθέρωση των οιστρογόνων, τα οποία ευθύνονται για την ευαισθησία που μπορεί να παρουσιάσουν οι μαστοί.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι περισσότερες από εμάς στη μέση του κύκλου μας, και κυρίως στο τελευταίο δεκαήμερο πριν από την επόμενη περίοδο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να νιώσουμε κάποια στιγμή πόνο. Πολλές φορές ο πόνος αυτός μπορεί να είναι συνεχόμενος και να μειώνεται μετά την περίοδο αλλά να διατηρείται για κάποιους μήνες.
Γιατί πονάω σε ένα συγκεκριμένο σημείο;

Μεταδοτική η παχυσαρκία


Εσείς μπορεί να θέλετε να αδυνατίσετε, οι φίλοι σας όμως τί λένε γι΄αυτό;
Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Loyola, στην Καλιφόρνια, ανακάλυψαν ότι περισσότερες πιθανότητες να αδυνατίσει ή έστω να παχύνει με πολύ αργό ρυθμό έχει κάποιος όταν οι φίλοι του είναι πιο αδύνατοι από τον ίδιο. Όταν, όμως, οι φίλοι του είναι πιο γεμάτοι, έχει περισσότερες πιθανότητες να... παχύνει.
Γι’ αυτό και οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ντέιβιντ Σόχαμ, επίκουρο καθηγητή Προληπτικής Ιατρικής και Επιδημιολογίας στο Loyola, εκτιμούν ότι η παχυσαρκία ιδίως στους νέους ανθρώπους, δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα, καθώς θεωρείται κατά κάποιο τρόπο «μεταδοτική».

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από δύο μεγάλες μελέτες στις οποίες είχαν συμμετάσχει μαθητές λυκείου, από ένα αγροτικό και ένα αστικό λύκειο των ΗΠΑ, συνολικά 1.775 μαθητές.

Αλκοόλ: Οι 12 συχνότεροι μύθοι !

Είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχει λάτρης του αλκοόλ που να μην έχει αναρωτηθεί σχετικά με διάφορους μύθους που κυκλοφορούν γύρω από αυτό. Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τους συχνότερους μύθους σχετικά με την κατανάλωση του αλκοόλ.
Αλκοόλ: Οι 12 συχνότεροι μύθοι !  | dailyarticle.gr

Ξύπνα : Ένας οδηγός για να ζήσεις την ζωή σου συνειδητά......!!!


“Μια ζωή που την έζησες κάνοντας επιλογές, είναι μια ζωή συνειδητής δράσης. Μια ζωή που την έζησες αφήνοντας την στην τύχη, είναι μια ζωή ασυνείδητης δημιουργίας” – Neale Donald Walsch

Προσπαθώ να ζω την ζωή μου, όσο το δυνατόν περισσότερο, φέρνοντας στην συνείδηση μου αυτό που αναβλύζει από το ασυνείδητο μου.

Προσπαθώ να καθαρίσω την ομίχλη, από την οποία συχνά παρεκτρεπόμαστε, για να δω που πηγαίνω και να κάνω συνειδητές επιλογές αντί για αυτοματοποιημένες.

Είχες ποτέ την αίσθηση ότι παρασύρεσαι από την ζωή και τίποτα δεν πάει όπως θα ήθελες; Ή το ότι δεν ξέρεις πως έφτασες εδώ που είσαι σήμερα;

Το να ζεις συνειδητά είναι να πάρεις τον έλεγχο της ζωής σου, να σκέφτεσαι τις αποφάσεις που παίρνεις αντί να τις παίρνεις χωρίς σκέψη, να έχεις την ζωή που θέλεις αντί να ζεις αυτή που σου έτυχε.

Το «δόγμα Calvo»: H Μονομερής διαγραφή του εξωτερικού χρέους στο Ελληνικό και Διεθνές Δίκαιο


Γράφει ο
Δημήτρης Αντωνίου
Το κάθε κράτος μπορεί νόμιμα –ως ελεύθερη και χωρίς προϋποθέσεις, εξωτερικές και εσωτερικές, έκφραση, πραγμάτωση και αυτοπροστασία της Εθνικής του Κυριαρχίας- να κατάσχει (σε περίπτωση παράνομων πράξεων), να απαλλοτριώσει, ή  να εθνικοποιήσει, ημεδαπές και αλλοδαπές, κρατικές και ιδιωτικές,  ιδιοκτησίες και επενδύσεις στην εδαφική του επικράτεια, με αναγκαστικά κύριο και πρωταρχικό σκοπό την διασφάλιση και προστασία της Εθνικής του Κυριαρχίας και γενικότερα του Δημοσίου του Συμφέροντος (νοουμένου εδώ και με την δευτερεύουσα οικονομική, αλλά κυρίως με την πρωταρχική έννοια του, ήτοι αυτή της Εθνικής του Κυριαρχίας), με ή χωρίς αποζημίωση των πρώην ιδιοκτητών (Συντ. 1,17,106). 

Ως «επενδύσεις» εδώ νοούνται αδιακρίτως και ισότιμα, οι βιομηχανικές επενδύσεις, οι επενδύσεις εκμετάλλευσης ορυκτού πλούτου (concession agreements), αλλά και επενδύσεις (δανειακών) κεφαλαίων, ήτοι χρηματικά δάνεια με την  μορφή ομολόγων, εντόκων γραμματείων κλπ. Τα δικαιώματα αυτά προστασίας της Εθνικής Κυριαρχίας και Εθνικού Συμφέροντος, έχουν ενσωματωθεί στο διεθνές δίκαιο τυπικά από το 1962 (βλ. βιβλ. Works in the UN Comission on Permanent Soevereignty over Natural Resources & Resolution 1804 (XVII) by the UN General Assembly on 14-12-1962) κι αποτελούν μια τροποποίηση του «δόγματος Calvo» (Calvo`s doctrine), το οποίο εισηγήθηκε ο Αργεντίνος δικαστής Calvo το 1868  (στον κολοφώνα της αποικιοκρατικής εκμετάλλευσης του τρίτου κόσμου από της ευρωπαϊκές κυρίως αποικιοκρατικές χώρες). 

Το χωριό που δεν έχει δρόμους


Το χωριό Giethoorn είναι ένα χωριό στην ολλανδική επαρχία του Overijssel. Αποκαλείται και Βενετία της Ολλανδίας και όχι άδικα αφού δεν έχει δρόμους.. 

έχει όμως κανάλια που φτάνουν τα 7,5 χιλιόμετρα!  Περίπου 50 μικρές ξύλινες γέφυρες περνούν πάνω από το τρεχούμενο νερό και ανάμεσα από τη καταπράσινη φύση.
Όλες οι μετακινήσεις είναι πλωτές (κάθε βάρκα μπορεί να μεταφέρει μέχρι 8 επιβάτες) και αθόρυβες  ώστε να μην διαταράσσεται η ηρεμία και η γαλήνη. Το κάθε κανάλι έχει μόνο 1 μέτρο βάθος. Τα περισσότερα σπίτια είναι χτισμένα πάνω σε νησάκια και είναι προσβάσιμα μόνο σε ξύλινες πεζογέφυρες.
Χαρακτηριστικό των σπιτιών  οι αχυρένιες στέγες, οι οποίες  είναι ένδειξη πλούτου! Βλέπετε εκεί είναι ακριβότερη μια αχυρένια στέγη από μια στέγη με κεραμίδια.
Το χωριό έχει την φήμη ότι αποτελεί πόλο έλξης πλούσιων και διάσημων ηθοποιών.. γιατί άραγε;

Πρόβλεψη έλλειψης σε τρόφημα;

Γιαννακοπούλου Φανή| 14/10/2013
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο διεθνούς φήμης στρατηγικός επενδυτής, Τζέρεμι Γκράνθαμ, καθώς «ο κόσμος ξεμένει από τρόφιμα», όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal. Σύμφωνα με τη Wall Street, αν το έλεγε οποιοσδήποτε άλλος αυτό, η είδηση θα ήταν για γέλια, αλλά επειδή είναι ο συγκεκριμένος επενδυτής, που είχε προβλέψει τη φούσκα του Ίντερνετ (Internet bubble) και τη φούσκα των δανείων για τις κατοικίες (Ηousing bubble), θα πρέπει να την ακούσουμε και να την αξιολογήσουμε.

«Για 100 χρόνια τα αγροτικά εμπορεύματα ήταν πολύ φθηνά, σχεδόν 70% κάτω από την πραγματική τους αξία. Στη συνέχεια, ξεκινώντας από το 2002, εκτινάχθηκαν και όλα τα αγροτικά εμπορεύματα τριπλασίασαν την αξία τους», σημειώνει ο ίδιος. Οι επενδυτές «απομακρύνονται» από τα αγροτικά εμπορεύματα στη χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ, καθώς φοβούνται πως η έλλειψη στη ροή των στατιστικών δεδομένων και προβλέψεων, μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένες επενδυτικές επιλογές. Αποδεικνύεται μάλιστα πως οι ανοδικές τάσεις στα αγροτικά εμπορεύματα τις πρώτες 3-4 ημέρες ήταν αποτέλεσμα της αποδυνάμωσης του δολαρίου. Μεγάλη ωστόσο αντίφαση στα λεγόμενα του Γκράνθαμ τα στοιχεία του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) που δείχνουν ότι 30% - 40% των τροφίμων παγκοσμώς, αξίας 1 τρισ. δολαρίων, χάνονται ή πετιούνται!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ;




Μετά απ’αυτά που είδα στο παιχνίδι Ελλάδος-Ρουμανίας 3-1 να σου πω μία κουβέντα, που ίσως την θεωρήσεις υπερβολική. Και θα σου πω γιατί την κουβέντα μου λίγες ώρες μετά τη μεγάλη νίκη στο Καραϊσκάκη.

Έτσι είναι. Το ίδιο το γεγονός το βλέπεις αλλοιώς αμέσως, σαν πρώτη γεύση και το εισπράττεις διαφορετικά μετά από έξι και 16 ώρες. Λοιπόν.

Αυτή την ομάδα την ελληνική, την τόσο σκληροτράχηλη και ψυχωμένη, δύσκολα να την καταφέρει και ανώτερος αντίπαλος, με εξαίρεση την Γερμανία και την Βραζιλία. Έτσι λέω εγώ.

Συνδυασμοί και χώνευση τροφών

Εκτός του είδους, της ποιότητος και της ποσότητος, που παίζουν τον κυριότερο ρόλο για την υγεία μας, επίσης σπουδαιότατη σημασία έχουν για την καλύτερη χώνευση, αφομοίωση και θρέψη, οι διάφοροι συνδυασμοί των τροφών. Το ζήτημα αυτό δεν λαμβάνεται καθόλου υπ’ όψη απ’ όλο σχεδόν τον κόσμο, ενώ θα έπρεπε να δώσουμε τη μεγαλύτερη προσοχή στα πόσα και ποια είδη φαγητών θα βάλουμε στο τραπέζι για το γεύμα.
Ο ακατάλληλος συνδυασμός των τροφών όχι μόνο με τον χρόνο καταστρέφει την υγεία μας, αλλά και δηλητηριάσεις, με τραγικά αποτελέσματα καμιά φορά, μπορεί να επιφέρει. Η ανάμιξη στο στομάχι ποικίλλων και ετεροκλήτων ουσιών προκαλεί διάφορες χημικές συνθέσεις, οι οποίες δεν είναι καθόλου ευνοϊκές για την κανονική πέψη και αφομοίωση, ως εκ τούτου δε ο καθένας εννοεί πόσο ζωτικό είναι το ζήτημα των συνδυασμών των τροφών. 

Ποτέ μην τρώτε στο ίδιο γεύμα πλούσιες λευκωματούχες ουσίες με άμυλο. Δηλαδή, όταν τρώτε κρέας, ψάρια, πουλερικά, αυγά, τυρί, γάλα κλπ., μην τρώτε ταυτοχρόνως και μακαρόνια, ρύζι γυαλιστερό, άσπρο ψωμί ή πάστες. Οι πατάτες και οι μπανάνες επιτρέπονται γιατί το άμυλο τους είναι στη φυσική του μορφή, δηλαδή δεν έχει πάθει τις χημικές αλλοιώσεις που παθαίνουν τα άμυλα των τροφών που μαγειρεύονται. Όλα τα λαχανικά και τα φρούτα επιτρέπονται μαζί με τις ζωικές τροφές των οποίων εξουδετερώνουν μερικά από τα οξέα, εκτός από το γάλα και το γιαούρτι.

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΣΚΟΡΠΙΟΥ - ΜΙΑ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ ΑΠ’ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ

Ας δούμε τώρα τη Πανσέληνο του Σκορπιού, που μπορεί να μην είναι έκλειψη, είναι όμως πολύ δυναμική. αν η Νέα Σελήνη - έκλειψη ήταν υβριδική και ολική, αυτή η Πανσέληνος είναι «δρεπανηφόρα» λέξη που βάλαμε και παρακάτω θα την εξηγήσουμε.




Η πανσέληνος αυτή έχει τα εξής ιδιαίτερα σημειολογικά και αστρολογικά χαρακτηριστικά, που αξίζει να τα προσέξετε:

4 λέξεις που καταστρέφουν τη ζωή σου

4 λέξεις που καταστρέφουν τη ζωή σου

Ως συνήθως, οι μεγαλύτεροι εχθροί του εαυτού μας είμαστε εμείς οι ίδιοι. Οι ίδιοι σαμποτάρουμε διαρκώς τον εαυτό μας, οι ίδιοι τον υποβαθμίζουμε και τελικά οι ίδιοι τον οδηγούμε σε παράλυση και αδράνεια. Δεν αμφιβάλλω ότι και οι εξωτερικές επιρροές κάνουν κι αυτές τη δουλειά τους, αλλά μην ξεχνάς ότι είναι στο δικό σου χέρι μέχρι που θα τις επιτρέψεις να σε αγγίζουν.
Ακολουθούν λοιπόν 4 κοινές λέξεις τις οποίες οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συνέχεια. Είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα, αυτές οι λέξεις κλειδιά στέλνουν συγκεκριμένα, ανεπιθύμητα μηνύματα στο υποσυνείδητό σου.

Τα μυστικά της ευτυχίας κατά τον Ντα Βίντσι





«Η ζωή διαρκεί πολύ,
αρκεί να τη ζήσεις καλά».

Τάδε έφη Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Ο άνθρωπος, που γεννήθηκε για να ξεχωρίζει, είχε άποψη για τα πάντα και την κατέγραφε στα σημειωματάριά του.

Δεν υπάρχει ΧΡΟΝΟΣ για χάσιμο





Η βαθύτερη κατανόηση και η προσωπική αξιοποίηση της έννοιας του χρόνου στην πράξη είναι βασικής σημασίας για την πνευματική μας εξέλιξη. 
Για όλα τα πράγματα, τις καταστάσεις και τα ζητήματα φαίνεται πως η ζωή βάζει κάποιες προθεσμίες. Κάποια χρονικά περιθώρια εντός των οποίων πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα. Αν δεν γίνουν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα τότε χάνουμε την ευκαιρία, «χάνουμε το τρένο» κυριολεκτικά και μεταφορικά. 
Αν μια γυναίκα δεν κάνει παιδιά μέχρι κάποια συγκεκριμένη ηλικία χάνει πλέον τη δυνατότητα να γίνει μητέρα. Άρα δεν μπορεί να το αναβάλει από ανωριμότητα, ή από ευθυνοφοβία, επ’ αόριστον. Τα χρονικά περιθώρια την πιέζουν να ωριμάσει. Και ευτυχώς που υπάρχει αυτό το φαινόμενο, γιατί αλλιώς οι περισσότεροι άνθρωποι θα παρέμεναν στην ψυχολογική ηλικία των δώδεκα ή δεκαπέντε ετών έως τα γεράματά τους. Αν δεν κυνηγήσουμε την επαγγελματική μας τακτοποίηση εγκαίρως και ζούμε από τα έτοιμα του μπαμπά μας, τότε κάποια στιγμή θα βρεθούμε εκτός αγοράς εργασίας.
Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν πολλά.  
Όλη η ζωή είναι ένα σύνολο από προθεσμίες και περιθώρια.

Χρήσιμες προτάσεις για να ζούμε πιο όμορφα


Υπάρχει ένας υπέροχος, μυστικός κανόνας στη φύση, που ορίζει πως τα τρία πράγματα που ποθούμε περισσότερο στη ζωή μας:  
ευτυχία, 
ελευθερία, 
πνευματική γαλήνη, 
τ’ αποκτάμε πάντα, αφού πρώτα τα προσφέρουμε εμείς σε κάποιον άλλο...

Αποτοξίνωση για σωστή κρίση και επιλογές



Μάθετε μικρά, χρήσιμα μυστικά για να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας πνευματικά και σωματικά και να «χτίσετε» σωστά τη ζωή σας με οδηγό τη θετική σκέψη για σωστές κρίσεις και επιλογές! 

Έχει Πανσέληνο απόψε...


ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ 
Υπάρχει τόση μοναξιά σε 'κείνο το χρυσάφι
Το φεγγάρι της νύχτας δεν είναι η σελήνη
που είδε ο πρώτος Αδάμ.
Οι μακρινοί αιώνες της ανθρώπινης αγρύπνιας
την γέμισαν με δάκρυα μες τα χρόνια.
Κοίτα τη! Είναι ο δικός σου καθρέφτης.
(Jorge Luis Borges, 1970) 

Το δεύτερο μικρότερο Δημόσιο στον ΟΟΣΑ έχει η Ελλάδα


Το δεύτερο μικρότερο Δημόσιο στον ΟΟΣΑ έχει η Ελλάδα
Οι κυβερνήσεις εμπνέουν εμπιστοσύνη μόλις στο 13% των Ελλήνων πολιτών, έναντι του 38% μία πενταετία πριν. Χαμηλότερη τιμή στην εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση καταγράφεται μόνο στην Ιρλανδία. Πτώση εμπιστοσύνης καταγράφεται συνολικά και στις χώρες του ΟΟΣΑ, αλλά πολύ πιο ήπια, στο 40% από 45%.

Στις σημειώσεις της έκθεσης για την Ελλάδα, τονίζονται δύο ακόμη ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:
  • η δημοσιονομική προσαρμογή-ρεκόρ για τον περιορισμό του ελλείμματος (από 15,6% το 2009 σε 9,6% το 2012)
  • το πολύ μικρό ποσοστό (7,9%) του εργατικού δυναμικού που απασχολείται από την κεντρική κυβέρνηση

Πιες τη ζωή στην πληρότητά της



Ένα απόγευμα στον Παράδεισο, στο πιο γνωστό από όλα τα καφέ, ο Λάο Τσε, Ο Κομφούκιος και ο Βούδας κάθονται και συζητούν. Ο σερβιτόρος έρχεται με ένα δίσκο με τρία ποτήρια χυμό που τον ονομάζει “Ζωή” και τους τον προσφέρει.
O Βούδας κλείνει αμέσως τα μάτια του και αρνείται λέγοντας: «Η ζωή είναι δυστυχία».
Ο Κομφούκιος μισοκλείνει τα μάτια του. Είναι οπαδός της μέσης οδού, συνήθιζε να κηρύττει τη χρυσή τομή, και ζητά από τον σερβιτόρο να του δώσει το ποτήρι. Θα ήθελε να πιεί μια γουλιά, αλλά μόνο μια γουλιά, αφού χωρίς να τη δοκιμάσει πως μπορεί κάποιος να πει ότι η ζωή είναι μια δυστυχία ή όχι; Ο Κομφούκιος είχε επιστημονική σκέψη, δεν ήταν ιδιαίτερα μυστικιστής, είχε περισσότερο έναν ορθολογιστικό, γήινο τρόπο σκέψεως. Ήταν ο πρώτος συμπεριφοριστής τον οποίο γνώρισε ο κόσμος, ιδιαίτερα λογικός. Και η στάση του είναι απόλυτα ορθή καθώς λέει: «Πρώτα θα δοκιμάσω μια γουλιά και έπειτα θα πω τη γνώμη μου». Δοκιμάζει μια γουλιά και ύστερα λέει:

Η κραυγή της ψυχής




Απομακρύνεσαι…

Που πας ;

Τόσο πολύ επέδρασε επάνω σου η λήθη ;

Κατατεμάχισες το είναι σου, εσύ που Φως αδιάσπαστο από τη Θεία Πνοή αναδύθηκες. Σκορπάς το μίσος γύρω σου· μα ποιον άλλον μισείς αν όχι τον Εαυτό σου;

Αναρωτήθηκες ποτέ ποιος είναι ο οδηγός σου ;

Πως άφησες τη διάνοια, το μέγα δολοφόνο, τόσο σκληρά κι απάνθρωπα να καταδυναστεύσει το πιο όμορφο κομμάτι σου; Σταμάτα πια τους λογισμούς και νιώσε με!

Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ 3-1 ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ


Το 3-1 της εθνικής ομάδας, που θα μπορούσε να ήταν και 4-1, νίκη δίκαιη και μεγάλη, οφείλεται στη διαφορά των δύο αντιπάλων. Στη διαφορά που γράφει το αποτέλεσμα. Στη διαφορά της ψυχής. 

Μαχητές οι Έλληνες, δυνατοί, αποφασιστικοί, απέναντι στους Ρουμάνους που ήρθαν να παίξουν μπάλλα σ’ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Πώς, όμως, να παίξουν μπάλλα, όταν οι δικοί μας, σκυλιά άγρια έτρωγαν σίδερα και είχαν τον Μήτρογλου. Με μανία, με τρέλλα ο Μήτρογλουέψαχνε το γκολ. Από την άλλη, ο Μαρικά, ο σέντερ-φορ των Ρουμάνων, η βεντέτα τους, σα να έκανε αγγαρεία.

Ενέσεις κορτιζόνης


Τυφλοί-οδηγούν-τυφλούς
Ενώ όλες οι χώρες καταπολέμησαν τα προβλήματα τους αυξάνοντας σε μεγάλο 
βαθμό τη ρευστότητα στις οικονομίες τους, η Ελλάδα έκανε ακριβώς το αντίθετο, 
βυθιζόμενη στην ύφεση και στον αποπληθωρισμό – ένα αποτρόπαιο έγκλημα 
που δυστυχώς συνεχίζεται.
Όπως έχουμε υπολογίσει, οι τόκοι που καταβάλλονται τα τελευταία πέντε χρόνια από τις κυβερνήσεις των Η.Π.Α., της Μ. Βρετανίας και των χωρών του πυρήνα της Ευρωζώνης είναι εντυπωσιακά χαμηλότεροι, σε σχέση με το παρελθόν. Στις Η.Π.Α., το πραγματικό επιτόκιο που πληρώνεται για το δημόσιο χρέος μειώθηκε από 4,8% το 2007 στο 2,4% το 2012.
Στη Βρετανία από 5,1% στο 3,2%, ενώ στην Ευρωζώνη συνολικά περιορίσθηκε από 4,5% στο 3,3% – παρά το ότι οι αποδόσεις των ομολόγων της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ισπανίας αυξήθηκαν σημαντικά. Εκτιμούμε ότι, λόγω της μείωσης των επιτοκίων, το 2012 οι πληρωμές για την εξυπηρέτηση του χρέους περιορίσθηκαν κατά 155 δις $ στις Η.Π.Α., κατά 130 δις $ στην Ευρωζώνη, καθώς επίσης κατά 20 δις $ στη Βρετανία – σε σύγκριση με το 2007”.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα