Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Kοροναϊός-ΠΟΥ: Τι ισχύει για τη μετάδοση με συνομιλία και τραγούδι


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επικαιροποίησε την επιστημονική ανασκόπησή του σχετικά με τη μετάδοση του νέου κοροναϊού SARS-CoV-2.

Τα σημαντικότερα στοιχεία σχετικά με τη μετάδοση του κοροναϊού αλλά και με την αποφυγή εξάπλωσής του είναι τα εξής:
 Η κατανόηση του πώς, πότε και σε ποιες περιστάσεις εξαπλώνεται ο νέος κοροναϊός SARS-CoV-2 από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι κρίσιμη για τη διαμόρφωση αποτελεσματικών μέτρων δημόσιας υγείας με σκοπό την πρόληψη της λοίμωξης COVID-19 και τον τερματισμό των αλυσίδων μετάδοσης.

Μύθοι και αλήθειες για τη φαρμακευτική κάνναβη

Παρόλο που η αποτελεσματικότητα της φαρμακευτικής κάνναβης είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη με πολλές κλινικές μελέτες και έρευνες, υπάρχουν πολλοί μύθοι και λανθασμένες αντιλήψεις γύρω από τη χρήση και την ασφάλειά της.


Μύθοι και αλήθειες για τη φαρμακευτική κάνναβη

Για περισσότερα από 3.000 χρόνια, η φαρμακευτική κάνναβη είναι γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Ολοένα και περισσότερες χώρες παγκοσμίως προστίθενται στον κατάλογο που έχουν νομιμοποιήσει τη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης υπό προϋποθέσεις.
Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το γεγονός ότι η αγορά της φαρμακευτικής κάνναβης αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ υπολογίζεται ότι μέχρι το 2026 η παγκόσμια αγορά φαρμακευτικής κάνναβης θα έχει αξία 148,35 δις δολάρια. 
Σήμερα, η φαρμακευτική κάνναβη χρησιμοποιείται κυρίως στην αντιμετώπιση σπάνιων μορφών επιληψίας σε παιδιά και ενήλικες, μειώνει τη σπαστικότατα σε ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, ενδείκνυται στην πρόληψη και αντιμετώπιση ναυτίας ή/και εμέτων λόγω χημειοθεραπείας, στην ανορεξία και στην απώλεια  βάρους των ασθενών με σύνδρομο ανοσοανεπάρκειας (HIV), ενώ σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του χρόνιου νευροπαθητικού πόνου και στην ανακούφιση ασθενών σε τελικά στάδια  καρκίνου.

Ο θάνατος δεν είναι μια διαφυγή

Τι είναι ο θάνατος; – GreekPress

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι όταν κάποιος πεθάνει, είτε αφήνει πίσω του όλα τα προβλήματά του και εισέρχεται στην ειρήνη του παραδείσου ή μπαίνει σε αιώνιο βασανισμό. Μια τέτοια υπόθεση δεν είναι σύμφωνη με την πραγματικότητα. Ο άνθρωπος φεύγει από το φυσικό του σώμα, αλλά εξακολουθεί να έχει τα αστρικά και νοητικά του σώματα, καθώς και όλες τις αναμνήσεις του από πολλές προηγούμενες ζωές αν είναι εξελιγμένος.

Το αστρικό μας σώμα είναι μερικές φορές η αιτία όλων των δεινών που δοκιμάζει το φυσικό μας σώμα. Και πολύ συχνά είναι το νοητικό σώμα και οι σκέψεις μας που οδηγούν τη φυσική μας ύπαρξη σε μονοπάτια βασάνων, πόνου και καρμικών εμπλοκών και επιπλοκών. Η φυσική ζωή αντανακλά όλα όσα υπάρχουν στα λεπτοφυή πεδία, αλλά, εάν ο ανακλαστικός παράγοντας αφαιρεθεί , δεν σημαίνει ότι η αρχική πηγή της αντανάκλασης δεν υπάρχει ακόμη. Μεταφέρουμε μαζί μας όλα τα προβλήματά μας στον Λεπτοφυή Κόσμο·  ή, είναι ακόμη καλύτερο να πούμε ότι αποκτούμε επίγνωση αυτών στον Λεπτοφυή Κόσμο.

Πώς έγιναν οι ΗΠΑ Βαβυλώνιο Κράτος Σκλάβων

Ben Fulford 13/7/2020

ΣτΜ: Ο Ben Fulford βρίσκεται σε διακοπές, το παρόν άρθρο καθώς και τα επόμενα δύο είναι προ-γραμμένα και παραθέτουν γενικές (ενδιαφέρουσες) πληροφορίες.
Η μάχη μου ενάντια στη Χαζαρική μαφία ξεκίνησε στην Ιαπωνία, όπου ως δημοσιογράφος πρώτης γραμμής με περισσότερα από 30  χρόνια καριέρας παρακολούθησα τις δολοφονίες του ενός πρωθυπουργού μετά τον άλλο και τη διάλυση ενός επιτυχημένου οικονομικού συστήματος. Όταν ξεκίνησα το ρεπορτάζ στην Ιαπωνία το 1985, είχε το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στον κόσμο και το χαμηλότερο χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών μέσα σε όλα τα ανεπτυγμένα έθνη. Αυτό ήταν αποτέλεσμα δεκαετιών διψήφιας οικονομικής ανάπτυξης: το επονομαζόμενο ιαπωνικό θαύμα. Τώρα, η Ιαπωνία κυβερνάται από τα αμοιβαία κεφάλαια των Χαζάρων γκάγκστερς και των σκλάβων τους. Η χώρα τώρα έχει το δεύτερο μεγαλύτερο χάσμα στις χώρες του ΟΟΣΑ (μετά τις ΗΠΑ) μεταξύ πλούσιων και φτωχών και ο μέσος Ιάπωνας με το ζόρι τα φέρνει βόλτα.
Ήμουν θυμωμένος με αυτό που συνέβη στους Ιάπωνες κι έτσι ξεκίνησα τη διαδρομή της απελευθέρωσης της χώρας αυτής, προσπαθώντας να τους πείσω να σταματήσουν να προσκυνούν αυτούς που τους σκλάβωσαν. Ήταν κάτι προσωπικό, επειδή πολλοί Ιάπωνες δημοσιογράφοι, κεντρικοί τραπεζίτες και πολιτικοί που γνώριζα και σεβόμουν είχαν δολοφονηθεί από αυτούς τους ανθρώπους. Αυτό το έμαθα από τα αφεντικά της ιαπωνικής Γιάκουζα, οι οποίοι μου είπαν πως ήταν οι υπεργολάβοι της Χαζαρικής μαφίας.
Όταν οι Ασιατικές Μυστικές Κοινωνίες συμφώνησαν να βοηθήσουν στην απελευθέρωση της Ιαπωνίας και του υπόλοιπου κόσμου από τη Χαζαρική διακυβέρνηση, πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι από πολλές διαφορετικές κοινωνίες βγήκαν από την κρυψώνα τους για να μας μιλήσουν.

Νίτσε: «Μου αρέσουν εκείνοι που δεν ξέρουν να ζουν παρά μόνο για να χαθούν..»

Νίτσε: «Μου αρέσουν εκείνοι που δεν ξέρουν να ζουν παρά μόνο για να χαθούν..»

Γιατί είναι αυτοί που περνάνε αντίπερα.
Μου αρέσουν οι μεγάλοι καταφρονητές – Γιατί είναι τα βέλη της επιθυμίας για την απέναντι όχθη.
Μου αρέσει αυτός που σπαταλάει την ψυχή του,
που δεν θέλει να του λένε ευχαριστώ,
που πάντα χαρίζει και δεν θέλει να συντηρηθεί.
Μου αρέσει εκείνος που ντρέπεται όταν τον ευνοούν τα ζάρια
και που όλο ρωτάει “είμαι ένας χαρτοπαίχτης λοιπόν;” –
γιατί θέλει να καταστραφεί.
Μου αρέσει εκείνος που η ψυχή του είναι βαθιά ακόμα
και μέσα στην πληγή του και που μπορεί να καταστραφεί
από ένα παραμικρό βίωμα –
Έτσι διασχίζει πρόθυμα το ποτάμι.
Δείτε τους αγαθούς και τους δίκαιους ποιον μισούν περισσότερο.

Οsho: Δεν μπορείς να περπατήσεις σε ένα δρόμο που φτιάχτηκε από άλλους για σένα

Πάρε το απόφαση, η ζωή δίνει πολύ λίγες, ελάχιστες εγγυήσεις επιτυχίας. Ο Σενέκας είπε ότι «Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να κάνει, παρά μονάχα όταν το κάνει.»


Να θυμάσαι ότι η συμπεριφορά και τα συναισθήματά σου προαποφασίζουν την ποιότητα της ζωής που θα ζήσεις.
Γι’ αυτό κι εσύ κάνε τον εαυτό σου να πιστέψει στον εαυτό σου. Αυτή η πίστη θα προτρέξει και θα προηγηθεί των γεγονότων. Αυτή η πίστη θα δημιουργήσει τα γεγονότα που εσύ επιδιώκεις. Γιατί η πραγματική πίστη είναι η πιο δυνατή μορφή “μαγείας”.
Πίστη σημαίνει αυτοπεποίθηση, επιμονή, προσευχή, θετικές σκέψεις και δημιουργικές πράξεις, στοχευόμενη δράση, ξεβόλεμα από τα συνηθισμένα και τέλος ακαταμάχητη, αλλά λογική αισιοδοξία. Δεν είναι εύκολο πράγμα.
Τα εύκολα είναι για τους πολλούς. Τα δύσκολα είναι για τους καλούς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΚΗΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΣΩΣΤΗ



Παναγιώτης Σπανός
Διασώστης ΕΚΑΒ Ρόδου
Πάνω από όλες τις άλλες έννοιες που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης των διασωστών, η πιο σημαντική είναι η εκτίμηση της σκηνής. Ο προσδιορισμός, δηλαδή, εάν υπάρχουν κίνδυνοι που ενδέχεται να επηρεάσουν τους αποκριτές, άλλους που σχετίζονται με το περιστατικό ή την κοινότητα γενικότερα.
Να έχετε στο μυαλό σας ότι η εκτίμηση της σκηνής ξεκινά πριν από την οποιαδήποτε κλήση και θα πρέπει να αρχίζει αμέσως μετά την ανάληψη της βάρδιας.

Περιβαλλοντικές συνθήκες

Υπάρχουν ακραίες καιρικές συνθήκες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να επηρεάσουν τους αποκριτές ή τους ασθενείς κατά τη διάρκεια της βάρδιας; 
Οι αποκριτές πρέπει να αξιολογούν τις συνθήκες που υπάρχουν για τη συγκεκριμένη ημέρα. 

Συγκεκριμένα: 



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΚΗΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΣΩΣΤΗ - Επίδραση των συνθηκών που επικρατούν στο σημείο του συμβάντος στην περίθαλψη των ασθενών





ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΑΝΟΣ
ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ ΕΚΑΒ ΡΟΔΟΥ

Επίδραση των συνθηκών που επικρατούν στο σημείο του συμβάντος στην περίθαλψη των ασθενών

ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ: 
  • Καθορίστε τη φύση της ασθένειας.
  • Αναγνωρίστε και προσδιορίστε τους πιθανούς κινδύνους κατά τη διάρκεια ιατρικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.
  • Πρέπει να αναγνωριστεί η παρουσία οξυγόνου ή άλλων επικίνδυνων ουσιών κατά τη διάρκεια ιατρικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Η πραγματική μοναξιά είναι να είσαι στο πλήθος και η μοναξιά σου να πληθαίνει.


Τα μάτια σου σε κοιτάνε ή σε αποφεύγουν; Κοιτάνε με απάθεια την αντανάκλαση του χρόνου ή ζαρώνουν στη σκέψη της απώλειας; Είσαι μόνος τώρα, πώς σου φαίνεται; 

Tι είναι χειρότερο, να είσαι μόνος σε ένα μισοφωτισμένο δωμάτιο χωρίς παράθυρα και με μια ξύλινη μισοσπασμένη καρέκλα όπου περιμένεις αυτό που δεν ξέρεις τι μπορεί να είναι ή να περιμένεις να περάσεις τη διάβαση σε μια λεωφόρο το μεσημέρι, την ώρα που ο κόσμος σχολά από την δουλειά του και γύρω σου γίνεται χαμός, ο ήλιος σε χτυπά κατακόρυφα ενώ συνέχεια ανάβει το φανάρι για να περάσεις απέναντι αλλά εσύ μένεις κολλημένος εκεί, στην άκρη του πεζοδρομίου, σαν να έχουν κολλήσει τα πόδια σου στο πάτωμα;


Όλοι oι άλλοι γύρω περνούν δίπλα σου αδιάφοροι και ενώ εσύ ζητάς απεγνωσμένα βοήθεια κυριευμένος από πανικό απλώς σε προσπερνούν σαν να μην υπάρχεις, σαν να μην είσαι εκεί, σε σκουντούν και σε πατούν αλλά κάνεις δε γυρίζει καν να κοιτάξει το εμπόδιο στο οποίο σκόνταψε. Πως νιώθεις, σαν γίγαντας σε μια χώρα νάνων ή σαν νάνος σε μια χώρα γιγάντων;
Αυτή είναι η πραγματική μοναξιά, να είσαι στο πλήθος και η μοναξιά σου να πληθαίνει.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΞΟΡΙΣΕΙΣ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΒΩΝ (NAPOLEON HILL) | Μέρος Β’




Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Ο φόβος της κριτικής κλέβει από τον άνθρωπο την πρωτοβουλία, καταστρέφει τη δύναμη της φαντασίας, περιορίζει την ατομικότητα, παίρνει μακριά την αυτάρκεια και του κάνει ζημιά με εκατοντάδες άλλους τρόπους.
Οι γονείς συχνά κάνουν στα παιδιά τους ανεπανόρθωτη ζημιά με το να τα κριτικάρουν. Η μητέρα ενός παιδικού φίλου τον τιμωρούσε κάθε φορά λέγοντάς του «θα πας στη φυλακή πριν φτάσεις στα είκοσι». Στάλθηκε στο αναμορφωτήριο στα 17 του. … Ο κάθε ένας μας έχει ένα απόθεμα κριτικής (προς τους άλλους) που προσφέρει «απλόχερα» προς τους άλλους είτε του το ζητήσουν, είτε όχι. … Θα έπρεπε να αναγνωρίζεται ως έγκλημα (της χειρότερης μορφής), για ένα γονιό το να κτίζει κόμπλεξ κατωτερότητας στο παιδί του μέσω μη αναγκαίας κριτικής. … Η κριτική εμφυτεύει τον ΦΟΒΟ στην ανθρώπινη καρδιά… …Δεν θα χτίσει αγάπη ή στοργή. … Ο φόβος αυτός απευθύνεται σε όλο τον κόσμο και είναι μοιραίο εμπόδιο στην προσωπική ανάπτυξη, κυρίως επειδή αυτός ο φόβος καταστρέφει την πρωτοβουλία και αποθαρρύνει τη χρήση της φαντασίας.
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
Εκφράζεται με νευρικότητα, του να είσαι ντροπαλός στις συζητήσεις και στο να συναντάς αγνώστους, αδέξιες κινήσεις των χεριών και των άκρων, αποστροφή των ματιών.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΞΟΡΙΣΕΙΣ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΒΩΝ (NAPOLEON HILL) | Μέρος Α’


Για να μπορέσεις να εφαρμόσεις αυτή τη φιλοσοφία ο νους σου πρέπει να είναι έτοιμος να τη δεχτεί. Η προετοιμασία δεν είναι εύκολη. Ξεκινάει με τη μελέτη, ανάλυση και κατανόηση των 3 εχθρών που πρέπει να διαλύσεις. Αυτοί είναι: Η Αναποφασιστικότητα, η Αμφιβολία και ο Φόβος. Η έκτη αίσθηση δεν θα λειτουγήσει με αυτά τα 3 αρνητικά στοιχεία, εφόσον αυτά παραμένουν μέσα στο μυαλό σου. …όπου είναι το ένα εκεί δίπλα είναι και τα άλλα…
Η Αναποφασιστικότητα είναι η σπορά του φόβου. Η Αναποφασιστικότητα κρυσταλλώνεται σε Αμφιβολία, τα 2 ενώνονται και δημουργείται ο φόβος. Αυτός είναι ο λόγος που αυτοί οι 3 εχθροί είναι τόσο επικίνδυνοι. Γεννούν και μεγαλώνουν χωρίς η παρουσία τους να γίνεται αντιληπτή. … Οι έξι βασικοί φόβοι είναι:
  • Ο φόβος της φτώχιας
  • Ο φόβος της κριτική
  • Ο φόβος της κακής υγείας
  • Ο φόβος του να χάσουμε την αγάπη κάποιου
  • Ο φόβος των γηρατειών
  • Ο φόβος του θανάτου

Όλοι οι άλλοι φόβοι είναι μικρής σημασίας και μπορούν να συνοψιστούν κάτω από αυτές τις 6 βασικές κατηγορίες. … οι φόβοι αυτοί δεν είναι τίποτα παραπάνω από καταστάσεις του μυαλού. … οι γιατροί έρχονται σε επαφή καθημερινά με εκατοντάδες ασθενείς με όλων των μορφών τις μεταδοτικές ασθένειες, χωρίς να μολύνονται. Η ανοσία τους απέναντι στην ασθένεια βασίζεται κυρίως –εάν όχι αποκλειστικά- στη έλλειψη φόβου.

Η ΝΕΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


Η Ιατρική της Βιοενέργειας είναι μία διεθνώς αποδεκτή Ακαδημαϊκή Επιστήμη. Ήδη, από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 στις Η.Π.Α. ιδρύθηκε το Γραφείο, ή η Υπηρεσία Εναλλακτικής Ιατρικής (Office of Alternative Medicine - ΟΑΜ), ως μέρος των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας (National Institutes of Health - N.I.H.), με κυρίως αποστολή τη σύμπραξη των διαφόρων ιατρικών μεθόδων και τεχνολογιών, που χρησιμοποιούνταν σε κάθε είδους διαγνώσεις και θεραπείες. Έτσι στα πλαίσια αυτά, τα Εθνικά Ινστιτούτα Ιατρικής των Η.Π.Α. ταξινόμησαν τη Βιοενέργεια και όλες τις πληροφορίες για την τεχνολογία της σε μία κατηγορία που ονομάστηκε Βιοηλεκτρομαγνητική και ήταν μία από τις επτά κατηγορίες Εναλλακτικής Ιατρικής, όπως καθιερώθηκαν από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Υπηρεσίας Εναλλακτικής Ιατρικής (1).

Το 1998, το Κογκρέσο των ΗΠΑ ίδρυσε το Εθνικό Κέντρο Συμπληρωματικής και Εναλλακτικής Ιατρικής (National Center for Complementary and Alternative Medicine - NCCAM), ως ένα από τα υπάρχοντα τότε Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας. Η αποστολή του NCCAM ήταν να διερευνήσει τις συμπληρωματικές και εναλλακτικές θεραπευτικές πρακτικές στο πλαίσιο της αναγνωρισμένης επιστήμης, να εκπαιδεύσει τους ερευνητές της Συμπληρωματικής και Εναλλακτικής Ιατρικής (Complementary and Alternative Medicine - CAM) και να προωθήσει έγκυρες πληροφορίες στο κοινό και τους επαγγελματίες του χώρου της υγείας. 


Το NCCAM ιδρύθηκε κυρίως λόγω της παρατηρούμενης ευρείας χρήσης εκ μέρους του κοινού των θεραπειών CAM, αφού διάφορες εκτιμήσεις έδειξαν ότι ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό του ενήλικου πληθυσμού των Η.Π.Α χρησιμοποιούσε CAM θεραπείες για λόγους υγείας. Το NCCAM όριζε σε γενικές γραμμές την CAM ως ομάδα διαφόρων εναλλακτικών συστημάτων ιατρικής περίθαλψης, καθώς και πρακτικών, όπως και προϊόντων, που δεν θεωρούνταν μέρος της συμβατικής Ιατρικής. 


Το NCCAM χώριζε αυτές τις θεραπείες σε τέσσερις τομείς και αυτές ήταν οι Βιολογικές Πρακτικές, όπως τα συμπληρώματα διατροφής, η Ενεργειακή Ιατρική, όπως η εφαρμογή παλμικών ηλεκτρομαγνητικών πεδίων (βιοσυντονισμός), οι Χειροπρακτικές Θεραπείες, όπως η οστεοπαθητική θεραπεία και το μασάζ και η Νοητική Ιατρική, όπως ο διαλογισμός. Επιπλέον, το NCCAM υποστήριξε, ως μέρος της αποστολής του, την έρευνα για διάφορα ιατρικά συστήματα, τα οποία διαπερνούσαν όλους τους τομείς της Ιατρικής, όπως η Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική και η Ινδική Ιατρική Ayurvedic. 

Πάγος ο «θαυματουργός». Το κόλπο των τριών λεπτών που μειώνει την όρεξη



Λίγους μήνες πριν από το καλοκαίρι, πολλοί άνθρωποι θέλουν να μειώσουν την όρεξή τους, ώστε να χάσουν πόντους και να αισθάνονται όμορφα όταν βγουν στις παραλίες.  

Έτσι, παρατηρείται μία αύξηση στις δίαιτες «εξπρές», που συχνά έχουν αντίθετα αποτελέσματα, αλλά εγκυμονούν κινδύνους και για την υγεία. Αντίθετα, υπάρχει ένα υγιεινό και ακίνδυνο κόλπο που μπορεί να δοκιμάσει ο καθένας για να «κόψει» την όρεξή του και που σίγουρα υπάρχει στο σπίτι του. 

Και αυτό είναι ο πάγος! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα