Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Κατάρα ή Ευλογία;

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Τι ελπίζει να μάθει ο άνθρωπος από αυτόν ;

Δεν είναι εύκολη η απάντηση και ο λόγος είναι περισσότερο στην άγνοια που έχουμε για τον κόσμο ή καλύτερα για τους κόσμους που μοιραζόμαστε.


Το υπόδειγμα : Η Γη είναι ένας πλανήτης που φιλοξενεί την κυτταρική ζωή πάνω του και ο άνθρωπος (υψηλότερος βαθμός ευφυίας ) διαχειρίζεται το περιβάλλον του, έχει καταρριφθεί από τη δεκαετία του 1950.


Κάθε μέρα ανακαλύπτουμε νέους κόσμους και δεν αναφέρομαι στον μακρόκοσμο (σύμπαν) μόνο, αλλά και στον μικρόκοσμο.


Αυτοί οι νέοι , τρόπος του λέγειν νέοι ,(μερικοί είναι πιο παλιοί από εμάς) είναι δίπλα μας , έξω από εμάς, μέσα σε μας.


Πήγαμε στη σελήνη για να την εξερευνήσουμε και όταν κοιτάξαμε τον ουρανό ''ανακαλύψαμε'' τη Γη και ξαφνικά μια συνειδητοποίηση ''έλαμψε'' στις καρδιές των ανθρώπων .


-- Ποια είναι η Γη ;


--Τι ξέρουμε γι αυτήν ;


--Γιατί θεωρούμε απόλυτα δεδομένη την γνώση που έχουμε ήδη ;


Και ξαφνικά αρχίσαμε να θέλουμε να μάθουμε.

Κορωνοϊός: Τελειώνει η επιδημία και στη Νότιο Κορέα (Πουφ Πουφ)



Είκοσι νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού καταγράφηκαν ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην ηπειρωτική Κίνα, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας, με τον αριθμό να είναι ανεβασμένος σε σχέση με τα 11 κρούσματα που είχαν εντοπιστεί την προηγούμενη μέρα.
Το σύνολο των ανθρώπων που έχει επιβεβαιωθεί πως προσβλήθηκαν από τον SARS-CoV-2 ως χθες ανήλθε έτσι σε 80.844.
Το σύνολο των ασθενών που υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα αυξήθηκε στους 3.199 ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, κατά δέκα από την προηγουμένη, κατά την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας.

Αυξημένος ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ιαπωνία

Στους 1.484 ανέρχονται οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στην Ιαπωνία, με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK να αναφέρει ότι τα κρούσματα αυξάνονται με ταχύτερο ρυθμό, σε σχέση με τη χθεσινή μέρα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων συμπεριλαμβάνει 697 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess και 14 ανθρώπους που επέστρεψαν από την Κίνα με πτήσεις τσάρτερ, κατά τα δεδομένα της ιαπωνικής δημόσιας τηλεόρασης.

Οι θάνατοι που οφείλονται στην ασθένεια COVID-19 ανέρχονται πλέον σε 29, πράγμα που σημαίνει ότι σημειώθηκε ένας νέος θάνατος. Στα θύματα συγκαταλέγονται 7 από τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου.

Τι ήξεραν οι Κινέζοι και διεξήγαγαν άσκηση αντιμετώπισης θανατηφόρας επιδημίας στις 18 Σεπτεμβρίου, ακριβώς στην πόλη Wuhan (βίντεο)




Αυτό είναι πολύ πιο πιθανό!
Η κινεζική κυβέρνηση διεξήγαγε μια άσκηση στο Wuhan στις 18 Σεπτεμβρίου 2019, προσομοιάζοντας μια απάντηση σε … ένα νέο στέλεχος του κοροναϊού!
Ποιες είναι οι πιθανότητες οι κινεζικές αρχές να επιλέξουν τυχαία να ασκήσουν έναν κοροναϊό στη χώρα τους, δεδομένων των χιλιάδων παθογόνων και ασθενειών για τις οποίες θα μπορούσαν να ασκήσουν;
Αυτή η άσκηση πραγματοποιήθηκε ακριβώς 30 ημέρες πριν από τις 18 Οκτωβρίου 2019 – την ίδια ημερομηνία που άρχισαν τα στρατιωτικά παιχνίδια του Γουχάν και την ίδια ημερομηνία που συνέβη το 201 (Big Pharma, Bill Gates, CDC της Κίνας, CDC της Αμερικής κλπ. ). πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, όπου προσομοιάστηκε ένα «πλασματικό» σενάριο για την αντιμετώπιση μιας επιδημίας κορωνοϊού.
Όπως η κινεζική κυβέρνηση προηγούμενη γνώση; Οι κινεζικές αρχές διενήργησαν μια νέα άσκηση ιού κορώνας 30 ημέρες πριν ξεκινήσουν οι στρατιωτικοί αγώνες του Wuhan.
Αυτές οι πληροφορίες έγιναν γνωστές από τη θαρραλέα αναφορά της Κινέζας δημοσιογράφου Τζένιφερ Ζενγκ (και του Σπύρου Σκούρα για την τηλεοπτική του συνέντευξη):

Η αλη­θινή ίαση προέρχεται από μέσα μας και όχι από μια εξωτερική δύναμη


Το ρητό ότι ο άνθρωπος δεν ζει μόνο με το ψωμί, είναι πολύ γνωστό, αλλά ο προκατειλημμένος με υλικά αγαθά πολιτισμός μας δεν το έχει πάρει στα σοβαρά. Για να καταλάβουμε αυτήν την προκατάληψη, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι προέρχεται από το Εγώ και τις αξίες του. Το Εγώ θεωρεί σαν αξίες αντικείμενα και δραστηριότητες που εξυπηρετούν  τη βελτίωση της εικόνας ενός ατόμου στα μάτια των άλλων. Η συσσώρευση ιδιοκτησίας, καθώς και τα χρήματα, η δύναμη, η επιτυχία, η φήμη, μια θέση εξυπηρετούν αυτό το σκοπό. Από τη στιγμή που το Εγω ειναι ένα αφομοιωμένο μέρος της ανθρώπινης προσωπικότητας όλοι μας ενδιαφερόμαστε για την εικόνα και τη θέση μας στην κοινωνία.

Δημιουργείται ένα σοβαρό πρόβλημα όταν το κυνήγι των αξιών του Εγώ γίνεται η κυρίαρχη δραστηριότητα σ' έναν πολιτισμό. Αυτό σημαίνει ότι άλλες, πιο σημαντικές και βαθιές αξίες, αυτές που αποκαλούμε πνευματικές, αγνοούνται και απαξιώνονται, γιατί δεν βλέπουμε τη σχέση που έχουν με την καθημερινή μας ζωή. Από τη στιγμή που υλισμός και πνευματικότητα είναι αμφιθυμικές έννοιες δεν επιτρέπεται η μεταξύ τους συμφιλίωση. Αν χρησιμοποιήσουμε τον όρο «αξίες του Εγώ» για να χαρακτηρίσου­με το κυνήγι των υλικών αγαθών, τότε η βελτίωση των πνευματι­κών συναισθημάτων ανήκει στο βασίλειο των αξιών του σώματος. Το Εγώ και το σώμα αντανακλούν απλώς δύο διαφορετικές πλευρές της ανθρώπινης προσωπικότητας. Και τα δύο είναι ουσιαστικά στην υγιή λειτουργία του ατόμου.

Οι σωματικές αξίες υποστηρίζονται από κάθε αντικείμενο ή δραστηριότητα που προάγει το καλό συναίσθημα του σώματος και περιλαμβάνουν αγάπη, ομορφιά, αλήθεια, ελευθερία και αξιο­πρέπεια. Πρόκειται για εσωτερικές αξίες που έχουν σχέση με την αίσθηση του εαυτού και είναι αντίθετες με τις αξίες του Εγώ ή τις υλικές αξίες, οι οποίες προέρχονται από τη σχέση του ατόμου με τον εξωτερικό κόσμο και τις εξωτερικές πλευρές της ύπαρξής του. Οι εσωτερικές αξίες είναι πραγματικές πνευματικές αξίες, εφόσον σχετίζονται με δραστηριότητες του πνεύματος και δίνουν έναυσμα σε ισχυρά συναισθήματα και πάθος.

Από την άλλη πλευρά, κανείς δεν παθιάζεται ιδιαίτερα για τις αξίες του Εγώ, αν και πολλοί άν­θρωποι καθοδηγούνται από μια έντονη φιλοδοξία να τις πετύχουν. Η φιλοδοξία να γίνει κάποιος φημισμένος ή η έμμονη ιδέα να γίνει πλούσιος δεν φανερώνουν καλά σωματικά συναισθήματα. Μπο­ρεί κανείς να πει ότι νιώθει καλά που είναι πλούσιος, αλλά αυτό το συναίσθημα σχετίζεται με την αντίληψη του Εγώ ότι ο πλούτος προσφέρει ασφάλεια και δύναμη. Σ' ένα πρωτόγονο άτομο, η ιδέα του πλούτου δεν θα έκανε ιδιαίτερη εντύπωση γιατί η αξιοπρέ­πεια, η τιμή και ο σεβασμός θα αποτελούσαν γι' αυτόν δυνατά, θε­τικά συναισθήματα.

Η ψυχή πάντα θα ξέρει που να σε οδηγήσει


Αν ακούγαμε το ένστικτο μας θα ήταν όλα πιο εύκολα, λιγότερο πολύπλοκα και πιο ουσιαστικά. Αν το εμπιστευόμασταν θα ζούσαμε για το είμαστε και όχι για το φαίνεσθαι.
Ο θόρυβος των σκέψεων μας και της υπερανάλυσης που κάνουμε, μας εμποδίζει να ακούσουμε την φωνή του βαθύτερου εαυτού μας.
Την φωνή του ενστίκτου μας την ακούμε μέσα από τις σιωπές μας, όταν βρισκόμαστε μόνοι παρέα με τον εαυτό μας,όχι μέσα στην πολυκοσμία και στην φασαρία της λογικής.
Το ένστικτο είναι συναίσθημα, το νιώθεις, δεν το αναλύεις ούτε το μετριάζεις, ούτε το ορίζεις.
Το ένστικτο σε καλεί και το υπακούς. Είναι ο φάρος που σου φωτίζει και σου δείχνει τον δρόμο και τον ακολουθείς με πίστη και σεβασμό.

Ιονέσκο "Το παιχνίδι της σφαγής"

Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα στέκονται

Για να δούμε και τα άκρα και που μπορούμε να φτάσουμε για να σωθούμε...ή καλύτερα που μπορούν να μας φτάσουν για να μας σώσουν (τάχα)Πάντα η μέση οδός ήταν η καλύτερη

Ας προφυλάξουμε την ανθρωπιά μας, μέσα σ' αυτήν την αγωνία να προφυλάξουμε την υγεία μας...
Δεν μπορούμε να σταματήσουμε την Ζωή μας, ακόμα κι αν κλειστούμε στα σπίτια μας...Ίσως εκεί είναι πιο εύκολο να μας βρει ο φόβος...

  

(από το χρονολόγιο της φίλης Μαγδαληνής Δούμα)

"Σας συγκέντρωσα εδώ για τελευταία φορά, στην πλατεία της πόλης μας, για να σας ενημερώσω: Μας συμβαίνει κάτι εντελώς ανεξήγητο. Δεχθήκαμε επίθεση από ένα λοιμό αγνώστων αιτιών. Οι γειτονικές πόλεις και χώρες μας έχουν κλείσει τα σύνορά τους. Στρατός έχει κυκλώσει την πόλη μας. Κάθε είσοδος και έξοδος απαγορεύεται. Μέχρι χτες ήμασταν ελεύθεροι, όμως από σήμερα είμαστε σε καραντίνα.

Συμπολίτες κι επισκέπτες της πόλης μας, μην επιχειρήσετε να δραπετεύσετε, γιατί θ’ αντιμετωπίσετε τα πυρά των στρατιωτών που καραδοκούν σε κάθε έξοδο της πόλεως. Χρειάζεται να οπλιστούμε με όλο το θάρρος που διαθέτουμε.

Επίσης χρειάζονται γερά χέρια ν’ ανοίγουν τάφους. Τα οικόπεδα, οι ακάλυπτοι χώροι, οι αυλές, τα γήπεδα, όλα επιτάσσονται, γιατί τα νεκροταφεία γέμισαν.

Επίσης ζητώ εθελοντές να επιτηρούν τα μολυσμένα σπίτια, μήπως κάποιος μπει ή βγει. Θα ορίσουμε ορκωτούς επόπτες που θα επισκέπτονται τα σπίτια … για να αναφέρουν στις αρχές, προκειμένου να απομονωθούν οι πιθανοί φορείς.

Όποιος μπαίνει σε μολυσμένο σπίτι θα θεωρείται ύποπτος και θ’ απομονώνεται εκεί μέσα. Φυλαχτείτε από τους υπόπτους. ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ τους για το καλό του συνόλου!

Ζητάμε γιατρούς, νεκροθάφτες, σαβανωτές και κάθε χρήσιμη για την περίσταση ειδικότητα.

Κάθε πολίτης οφείλει να προσφέρει στον συνάνθρωπό του: να τον επιτηρήσει ή να του κλείσει τα μάτια. Το σύνθημά μας είναι, «Θάψε τον πλησίον σου, μπορείς!».

Η ελληνική επιγραφή της Ναζαρέτ- Οι μελετητές αναζητούν απάντηση στη Βίβλο



Το "Διάταγμα Καίσαρος"

Μάρτιος 14, 2020.

Οι επιστήμονες διαφωνούν για την προέλευση της μαρμάρινης επιγραφής της Ναζαρέτ, η ο οποία σύμφωνα με μία εκδοχή, μαρτυρεί την ανάσταση του Ιησού.

Το ενδιαφέρον εστιάστηκε στα αποτελέσματα μιας νέας μελέτης Αμερικανών επιστημόνων που ισχυρίζονται ότι αυτή η επιγραφή δεν έχει καμία σχέση με τη χριστιανική ιστορία.


Υπήρξαν όμως και επικρίσεις σε αυτά τα συμπεράσματα. Η επιγραφή που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των ερευνητών αποτελεί ένα αίνιγμα στο οποίο δίδονται θρησκευτικές προεκτάσεις.

Το ιστορικό

Ένα άρθρο σε μια μικρή εφημερίδα αναστάτωσε όλο το Παρίσι. Έλεγε ότι ο συλλέκτης αρχαιοτήτων ο Βίλχελμ Φέρνερ άφησε διαθήκη στην οποία υπήρχε μία φράση. 

Όλοι προβληματίστηκαν τι είχε στο νου του. Αποδείχθηκε ότι μιλούσε για μια μαρμάρινη επιγραφή στην αρχαία ελληνική γλώσσα. «Είναι από τη Ναζαρέτ», έγραφε η διαθήκη του Φέρνερ.

Η ιστορία αυτή που προκάλεσε εντύπωση έγινε το 1925.

 Ο συλλέκτης Φέρνερ απέκτησε την επιγραφή το 1878 και μέχρι το θάνατό του δεν είπε ούτε μία λέξη για αυτήν. Οι ιστορικοί ρώτησαν τους συγγενείς του από που προέρχονταν αυτή η μαρμάρινη επιγραφή, αυτοί σήκωσαν τους ώμους τους: ‘Πιθανότατα την αγόρασε από κάποιον έμπορο της Ανατολής».

Πέντε χρόνια μετά το θάνατο του Φέρνερ μεταφράστηκε η επιγραφή, ήταν ένα
«Διάταγμα Καίσαρος»,  σχετικά με τους τάφους και τους τύμβους που έπρεπε να παραμείνουν άθικτοι … καταλήγει ότι  «ο δράστης τιμωρείται με θάνατο».

Σύνδεση με την Αγία Γραφή

Ορισμένοι μελετητές τη συνέδεσαν με την ανάσταση του Ιησού. Αν και η ημερομηνία, το όνομα του ηγεμόνα δεν αναφέρεται στο κείμενο, εντούτοις οι μελετητές παρομοιάζουν το κείμενο με τα γεγονότα που αναφέρονται στο Ευαγγέλιο.

Πες μου με ποιόν θύμωσες .........να σου πω που πονάς.....!!!


Μάθετε το κρυφό μήνυμα που περιέχει κάθε ασθένεια. 
Τι γίνονται τα συναισθήματα που καταπνίγουμε ; Πού πηγαίνουν οι ανάγκες μας που καταπιέζουμε; Τι συμβαίνει στα θέλω μας που δεν τολμάμε να εκφράσουμε; Η απάντηση είναι κοινή : βυθίζονται στα βάθη του είναι μας, στις αποθήκες του ψυχισμού μας. 

Όταν αυτές οι αποθήκες γεμίσουν ασφυκτικά τότε τα καταπιεσμένα συναισθήματα, ανάγκες και επιθυμίες μας σπάνε τις πόρτες αυτών των αποθηκών και ξεχύνονται είτε στην ψυχολογική μας κατάσταση είτε στο σώμα μας περιέχοντας ένα κρυφό μήνυμα. 

Θυμάστε τότε που σας είχαν πιάσει νευρικά γέλια και που με κόπο καταφέρατε να τα καταπνίξετε πριν σας αντιληφθεί εκείνος που δεν έπρεπε; Μπορείτε να ανακαλέσετε στη μνήμη σας τις φορές που είχατε κατακλυστεί από πανικό και που μόλις μπορέσατε να κρατήσετε την ψυχραιμία σας και να συγκρατήσετε τις κραυγές σας; 

Κι εκείνες τις στιγμές που το κλάμα σας ανέβηκε σαν κόμπος στο λαιμό αλλά καταφέρατε να καταπιείτε τα δάκρυά σας ή τις διαμαρτυρίες σας; Όλοι έχουμε παρόμοιες στιγμές να θυμηθούμε. Τι έγιναν όμως τα ξεσπάσματα γέλιου που συγκρατήθηκαν, τα δάκρυα που δεν κύλησαν , οι κραυγές που δεν ακούστηκαν; 

Κι αν το προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο, τι να έγιναν άραγε οι βρισιές που δεν ξεστομίστηκαν, οι πόθοι που δεν εκφράστηκαν , τα παράπονα που δεν ειπώθηκαν; Χάθηκαν; Για την ψυχολογία η απάντηση είναι ένα στρογγυλό όχι. 

Η φυσική σπεύδει να συνηγορήσει επισημαίνοντας πως τίποτα μα τίποτα δεν χάνεται στη φύση κι άσχετα αν εμείς το ονομάζουμε δάκρυ, γέλιο , σκέψη ή επιθυμία , φως, θερμότητα ή ηλεκτρομαγνητισμό όλα μπορούν να θεωρηθούν ενέργεια. Και η ενέργεια ποτέ δεν χάνεται. 

Μπορεί όμως να μεταλλαχθεί. Κάπως έτσι ξεκίνησαν οι μεγάλες ανακαλύψεις της ψυχοσωματικής ιατρικής που επιβεβαιώνει πως συναισθήματα, ανάγκες και επιθυμίες που συγκρούονται μέσα μας ή δεν βρίσκουν τρόπο να ικανοποιηθούν γίνονται τελικά οι μυστικοί συνωμότες που μαζί με τους διάφορους νοσογόνους παράγοντες καταβάλουν το αμυντικό μας σύστημα. 

ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ: ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ: ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ

Παράδεισος είναι μια περιοχή στο Νοητικό Κόσμο, που βρίσκεται ανάμεσα στο κατώτερο νοητικό και στο ανώτερο νοητικό αυτού του κόσμου. Σαν λέμε Νοητικό Κόσμο, εννοούμε την ενδεκάτη διάσταση, που βρίσκεται πιο πέρα στο εσωβάθος από τη δωδεκάτη αστρική διάσταση (αστρικός κόσμος), που υπάρχει ακριβώς δίπλα από την δική μας την αιθερικοφυσική (13η) διάσταση.
Ο χώρος αυτός που σημειώνεται ανάμεσα στην τέταρτη και στην πέμπτη νοητική υποδιάσταση (από τις 4 κατώτερες και τις τρεις ανώτερες που διαθέτει) είναι ο πραγματικός ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ.
Μέσα εκεί καταλήγουν όλα τα τελειωμένα ανθρώπινα πνευματοψυχικά όντα. Δεν υπάγονται πια στις επαναγεννήσεις και δεν υπάρχει η δύναμη του νόμου της ανταποδοτικής δικαιοσύνης.
Πολλές διαδόσεις έχουν γίνει για τον Παράδεισο και ιδιαίτερα από τον Μωυσή, που δείχνει την τοποθέτηση των νεοπλασμένων εκεί από τον ίδιο το Δημιουργό. Αυτό από τη μια πλευρά είναι αλήθεια, γιατί στον Παράδεισο ή στο ενδιάμεσο μεταξύ των δυο υποδιαστάσεων της νοητικής διάστασης, γίνεται κατά την κάθοδο των πνευματοψυχών διακοπή καθόδου και αναπαυτήρια παραμονή μεγάλου χρόνου.
Εκεί οι ψυχές κατασκευάζουν τα σκάφανδρα καθόδου και έχουν ανάγκη χρόνου αρκετού. Να γιατί ο Μωυσής επιμένει στην ιστορία του περί ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ, δηλαδή κοντά στη δύση, γιατί η περιοχή που βρίσκεται ο αληθινός Παράδεισος, βρίσκεται κοντά στο τέταρτο της διαδρομής της πνευματοψυχής και είναι κοντά στη Δύση, δηλαδή στην αιθερικοφυσική γνώριμη δική μας, δεκάτη τρίτη διάσταση.
Αλλά εκτός από τον αληθινό και απομακρυσμένο κάπως από μας Παράδεισο, αυτόν που ύμνησαν και επεθύμησαν όλα τα όντα, υπάρχουν και άλλου τύπου Παράδεισοι, πολύ πιο κοντά μας και πολύ πιο ευκολοκατάκτητοι από τον άνθρωπο.
Ο πρώτος παράδεισος του ανθρώπου βρίσκεται μέσα του και είναι η περιοχή που εισέρχεται η ψυχή του ανθρώπου και αναπαύεται. Αυτός είναι ο ψυχικός Παράδεισος.

Η ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥ ΓΕΝΟΥΣ. Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΡΚΩΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΝΔΡΑ-ΓΥΝΑΙΚΑ κ.λ.π.

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥ ΓΕΝΟΥΣ.

…Σαν ξεπεράσει τον αιθερικό μας κόσμο (4/7 του όλου κόσμου, τα υπόλοιπα 3/7 αφορούν τον φυσικό κόσμο) η πνευματοψυχή,έρχεται και περιμένει με το αιθερικό της σκάφανδρο έξω από τη μήτρα της γυναίκας, σε μια απόσταση από τρία έως εφτά μέτρα, περιμένοντας να βγάλει το κεφάλι του το βρέφος, για να μπει ευθύς αμέσως μέσα του η ψυχή. Το πνεύμα παραμένει στο θάλαμο του εγκεφάλου ενώ η ψυχή έρχεται στον υποθάλαμο και εγκαθίσταται.
Τώρα ανάλογα με το κάρμα του κάθε ανθρώπου, θα πάρει κατά τη γέννησή του γένος, θα γίνει αρσενικό ή θηλυκό (βλέπε βιβλίο μου «Το Κάρμα ή ο Νόμος της Ανταποδοτικής Δικαιοσύνης».
Αυτό σημαίνει πως θα γίνει άρρεν ή θήλυ ανάλογα με το κάρμα του και ανάλογα με τις εμπειρίεςπου πρέπει να πάρει η πνευματοψυχή, κατά τη σάρκωσή της αυτή. Έχουμε λοιπόν την εκπλήρωση υποχρεώσεων για να γεννθούμε άνδρες ή γυναίκες, που σημαίνει, πώς άλλοτε γεννιούμαστε άνδρες και άλλοτε γεννιούμαστε γυναίκες….

Τα «Κλειδιά» της Προσωπικής μας Αλλαγής.....!!!!!!!!!



Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε το «πως» λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Σημειώστε τη λέξη «πώς». Αυτή η λέξη είναι σημαντική. Τι γίνεται μέσα στο κεφάλι μας όταν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα και πως λειτουργεί ο εγκέφαλός μας προκειμένου να το λύσει; Τι συναισθήματα, εικόνες και ήχοι μας δημιουργούνται; 

Ο εγκέφαλός μας δεν ενδιαφέρεται εάν σκεφτόμαστε τον εαυτό μας ως υγιή ή ασθενή. Ο εγκέφαλός μας κάνει ο,τι ακριβώς του υποδείξουμε. Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε το πώς μπορούμε να επέμβουμε στη σκέψη μας ώστε να λύσουμε τα προβλήματα, που όλοι μας κατά καιρούς τυχαίνει να αντιμετωπίζουμε. 

- Ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τις πληροφορίες κατά κύριο λόγο από τον έξω κόσμο μέσω των πέντε αισθήσεων. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τον κόσμο σας μέσα από αυτό που βλέπετε, ακούτε, αισθάνεστε, μυρίζετε και γεύεστε. Όταν σας έρθει στο μυαλό κάτι που είχατε δει, θα το ανακαλέσετε με μια εικόνα (Visual). 

Όταν ανακαλείτε κάτι που έχετε ακούσει στο παρελθόν, θα το ανακαλέσει με ήχους (Auditory). Το ίδιο ισχύει και για τα συναισθήματα (Kinesthetic), την οσμή (Olfactory) και γεύσεις (Gustatory). Για χάριν συντομίας καλούμε αυτά τα συστήματα αναπαράστασης VAK.

Ο εγκέφαλός μας αντιδρά με τον παραπάνω τρόπο (κατανόησης του κόσμου) όχι μόνο με τις υπαρκτές εμπειρίες αλλά και με τις κατασκευασμένες εμπειρίες. Μπορώ να σας ζητήσω να φανταστείτε τον εαυτό σας που θέλει να φτάσει σε ένα χρόνο από τώρα. 

Ο εγκέφαλός μας ξέρει πώς να κατασκευάσει μια εικόνα του επιθυμητού δηλ. πως θα είστε σε ένα χρόνο από τώρα. Επίσης όταν ανακαλούμε μία εικόνα (εμπειρία) όχι μόνο θυμόμαστε την εικόνα αλλά και τα συναισθήματα που νιώθαμε, το τραγούδι που ακουγόταν ή τις μυρωδιές που κυριαρχούσαν. 

Περνώντας καλά στο σπίτι!


Όλα γύρω φωτεινά… η φύση σου απλώνει χαμογελαστά τα χρώματα της σήμερα και σου μιλάει. Μην κλείνεσαι σου λέει. Μην κλείνεσαι στο σκοτεινά σοκάκια του φόβου που κατασκευάζει λαβύρινθους μέσα στο μυαλό σου. Βγες έξω από αυτά. Βγες έξω από τον φόβο από τον πανικό και την θλίψη.

Ναι το ξέρω ζορίζεσαι! Άλλαξε η καθημερινότητά σου. Είσαι κλεισμένος στο σπίτι όμως δεν είσαι αποκλεισμένος από την ζωή.

Μην μένεις σπίτι από ανάγκη αλλά από επιλογή. Και κάντο με αγάπη. Κάντο επειδή αγαπάς τον άνθρωπο, τον συνάνθρωπό σου και χαμογέλασε στην μέρα σου, στις στιγμές σου…


Έχουμε μια ευκαιρία όλοι να ρίξουμε τους ρυθμούς μας. Να αρχίσουμε να απολαμβάνουμε την βραδύτητα. Τον μη στόχο. Την απλοχωριά μέσα μας. 

Ίσως  αφήσουμε την φαντασία μας να ομορφύνει την ζωή μέσα στο σπίτι. Να κάνουμε κάτι που να μην έχει σχέση με την τεχνολογία. Να σκαρφιστούμε παιχνίδια, να επικοινωνήσουμε σε βαθύτερο επίπεδο… 

Ίσως εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας και στην σιωπή… ίσως ανακαλύψουμε καινούργια παιχνίδια με τα παιδιά μας, με τον/ην σύντροφό μας… Ίσως μαγειρέψουμε παρέα… ίσως ταΐσουμε ο ένας τον άλλον… 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα