Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Denton Cooley - Ο πρώτος χειρουργός που εμφύτευσε τεχνητή καρδιά

 



Επισκέπτες χειρουργοί συσσωρεύονται γύρω από τον Denton Cooley για να παρατηρήσουν μια παράκαμψη στεφανιαίας αρτηρίας, περίπου το 1970.

Μη σέρνεσαι με τη γλώσσα έξω. Μερικές απλές αρχές για να μπορείς να περπατάς ξεκούραστα.

 



Κατά τη διάρκεια μιας μέτριας άσκησης ο ρυθμός αναπνοής ανεβαίνει στις 40-60 αναπνοές το λεπτό, μεταφέροντας περίπου 80 λίτρα αέρα στους πνεύμονες. Οι πνεύμονες με τη σειρά τους εμπλουτίζουν το αίμα με οξυγόνο και η καρδιά, μέσω των αρτηριών, στέλνει το πλούσιο σε οξυγόνο αίμα στους μυς για να τα βγάλουν πέρα. Εν συνεχεία, μέσω των φλεβών επιστρέφει  ώστε να εμπλουτιστεί και πάλι με οξυγόνο και να συνεχιστεί η διαδικασία. Αυτός είναι με απλά λόγια ο μηχανισμός.

Βέβαια σε μια πεζοπορία και μάλιστα σε βουνό, οι ανάγκες του οργανισμού αυξάνονται σε μεγαλύτερο επίπεδο από μια απλή μέτρια άσκηση. Ο οργανισμός απαιτεί περισσότερο οξυγόνο, αλλά και όλο το σώμα πρέπει να δουλεύει αρμονικά για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις.

Πώς είναι να ζει κανείς με κατάθλιψη και αγχώδη διαταραχή

 



Η ζωή με κατάθλιψη είναι σαν να βρίσκεσαι μέσα σε μια μαύρη τρύπα χωρίς καμία διέξοδο. Η ζωή με άγχος σε κάνει να νιώθεις σαν να «τρελαίνεσαι».

Η κατάθλιψη σου στερεί κάθε σου κίνητρο για να κάνεις το οτιδήποτε, αλλά το άγχος σε κάνει να σκέφτεσαι ότι πρέπει συνεχώς να κάνεις κάτι. Η κατάθλιψη σου δημιουργεί σκέψεις όπως «Δεν αξίζει να σηκωθείς σήμερα από το κρεβάτι σου» ή «Δεν αξίζεις, είσαι ανόητος και κανείς δεν ενδιαφέρεται για εσένα».  Αν και όλα είναι στο μυαλό σου, με κάποιο τρόπο καταλήγεις να τα πιστεύεις. Το άγχος συνεχώς σου δημιουργεί σκέψεις «τι θα γινόταν αν».

Πως φτιάχνουμε αγκίστρι από ένα φερμουάρ

 



Σε μια ακραία περίπτωση που θα βρεθούμε χωρίς εργαλεία σε μια ερημική τοποθεσία. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την φαντασία μας, με δημιουργικό τρόπο ώστε να αξιοποιήσουμε ότι διαθέτουμε εκείνη την στιγμή προκειμένου να βρούμε τροφή και να καταφέρουμε να επιβιώσουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα