Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Έντγκαρ Κέυση ο τελευταίος προφήτης

 Γνωρίστε το ποιο μεγάλο ψυχικό της εποχής μας, τον Έντγκαρ Κέυση. Δείτε το έργο του, διαβάστε τις κρίσεις και επικρίσεις των ειδικών και αποφασίστε για την αυθεντικότητα του. Κατεβάστε όλα τα βιβλία του.

Συλλογή επεξεργασία από τον Σκαφίδα Ζάχο


Ο Edgar Cayce (1877-1945) ήταν ένας Αμερικανός ψυχικός, διάσημο διάμεσο φημισμένο για τη  διάγνωση και την αιτία ιατρικών συμπτωμάτων και τη  συνταγογράφηση απλών και φαινομενικά αποτελεσματικών θεραπειών. Σε πολλές υπαγορεύσεις, ο Έντγκαρ Κέυση περιέγραφε προηγούμενες ζωές, προέβλεπε μελλοντικά γεγονότα και επεξηγούσε φιλοσοφικά, μεταφυσικά και αστρολογικά θέματα. Το περιεχόμενο των αναγνώσεων του Cayce είχε μεγάλη επιρροή στην ανάπτυξη της σκέψης της Νέας Εποχής και στις ιδέες του κοινού για παραφυσικά φαινόμενα.

Η ζωή του

Ο Edgar Cayce γεννήθηκε στις 18 Μαρτίου 1877 σε μια αγροτική περιοχή του Κεντάκι. 1

Η ιστορία του Cayce για το πώς απέκτησε ψυχικές ικανότητες έχει ως εξής. Στην ηλικία των 12 ετών, αφού είχε εκπληρώσει την υπόσχεση του να διαβάζει τη Βίβλο μία φορά κάθε χρόνο στη ζωή του, τον επισκέφτηκε ένας άγγελος που του ζήτησε να κάνει μια ευχή. Ζήτησε να είναι σε θέση να βοηθήσει άλλους ανθρώπους, ειδικά τα παιδιά. 2 Την επόμενη νύχτα, έχοντας μείνει αργά στο σχολείο λόγω δυσκολιών διαβάσματος, κοιμήθηκε στο αναγνωστικό του και το επόμενο πρωί διαπίστωσε ότι ήξερε τα πάντα γι’  αυτό. Από τότε διακρίθηκε στο σχολείο. Η πρώτη θεραπεία που αναφέρει ήταν για τον εαυτό του, όταν τραυματίστηκε στο κεφάλι από το κτύπημα μιας μπάλας. Ενώ κοιμόταν έδωσε τη φόρμουλα για ένα κατάπλασμα που αποδείχθηκε αποτελεσματικό.

Ο Cayce έφυγε από το σχολείο σε ηλικία δεκαέξι ετών για να εργαστεί, πρώτα στο αγρόκτημα της οικογένειάς του και μετά πουλώντας ασφάλειες. Τον Μάρτιο του 1900, ο Cayce υπέστη μερική παράλυση των φωνητικών χορδών που τον έκανε να μην μπορεί να μιλήσει πέρα ​​από ένα ψίθυρο, αναγκάζοντάς τον να αλλάξει την καριέρα του στη φωτογραφία. Στις αρχές του 1901, του δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσει ενώ ήταν σε ύπνωση. Στη συνέχεια έκανε μια ψυχική υπαγόρευση για τον εαυτό του, με τη βοήθεια του Al C Layne, μαθητή οστεοπάθειας, και ανέκτησε τη φωνή του.

Υπερκαπνία: Ποιες παθήσεις αυξάνουν το διοξείδιο του άνθρακα στο αίμα



Ποια είναι τα συμπτώματα της υπερκαπνίας και τι γίνεται στις σοβαρές περιπτώσεις;

Γράφει: Μοσχοβάκη Αναστασία
Ειδική παθολόγος

Υπερκαπνία είναι η παθολογική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από αυξημένη συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα. Kατά την διαδικασία του μεταβολισμού, τα κύτταρα παράγουν διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο όταν το σώμα λειτουργεί φυσιολογικά, απελευθερώνεται στο αίμα και με την κυκλοφορία μεταφέρεται στους πνεύμονες. Με την εκπνοή από τους πνεύμονες το διοξείδιο του άνθρακα αποβάλλεται στην ατμόσφαιρα.

Το πρόγραμμα Μονάρχης

 


Η μέθοδος ελέγχου του νου με την ονομασία "Μονάρχης" ιδρύθηκε από τους Ναζί και τους Ιλλουμινάτι και βασίστηκε στην τελετουργική μαύρη μαγεία της Chabad, η οποία διαδόθηκε αρχικά στην Ευρώπη την εποχή του Διαφωτισμού.

Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται κυρίως σε ολόκληρες γενεαλογίες (γνωστές ως bloodlines) και αποσκοπεί στον απόλυτο έλεγχο των ατόμων. Δημιουργεί πολλαπλές προσωπικότητες με τη μέθοδο κυρίως του βασανισμού, ξεκινάει συνήθως με τη γέννηση του παιδιού και συχνότατα ασκείται από το ίδιο το οικογενειακό περιβάλλον του ατόμου.




Το άτομο που υφίσταται τo mind control ονομάζεται Μονάρχης (Monarch από την πεταλούδα) ή σκλάβος και αυτός που του εφαρμόζει τη μέθοδο ονομάζεται "προγραμματιστής". Πρόκειται για μια μέθοδο πλήρους προγραμματισμού του μυαλού -και κατ΄επέκταση του ατόμου- δημιουργώντας πολλαπλές προσωπικότητες, κάποιες εκ των οποίων δεν έχουν καν περσόνες (ή alters) αλλά λειτουργούν στο βάθος καθαρά ως "προγράμματα" που ρυθμίζουν τη λειτουργία άλλων προγραμμάτων.

ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ, ΠΗΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ!

 


Πόσοι από εμάς δε βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μικρές ή μεγάλες δυσκολίες όταν χρειάστηκε να λύσουμε μικρά ή μεγάλα προβλήματα;

Πόσες φορές δε χάσαμε την ψυχραιμία μας όταν τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς όπως περιμέναμε ;

Συνήθως όταν τα πράγματα εμποδίζονται και δεν έχουμε την ομαλή έκβαση που επιθυμούμε, αποδίδουμε τη δυσκολία σε εξωτερικούς παράγοντες, πολλές φορές ακόμη και κατηγορώντας τους άλλους.

Ας πάρουμε λίγο χρόνο όμως, για να σκεφτούμε τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα  στον τρόπο που έχουμε εκπαιδευτεί να σκεφτόμαστε πριν λειτουργήσουμε και στα εμπόδια που αντιμετωπίζουμε.

Ας πάρουμε λίγη απόσταση για να δούμε τη δική μας στάση και ευθύνη.

Ας ρωτήσουμε τον εαυτό μας αν απλά αρκεί να διορθώσουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε για να τακτοποιήσουμε κάποια πράγματα που μας δυσκολεύουν.

Και ας σκεφτούμε με ποια ενέργεια συνδεόμαστε εκείνη τη στιγμή.

«ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟΥ ΧΑΝΩ ΤΗ ΣΤΥΣΗ ΜΟΥ…»

  Γράφει: η Ειρήνη Τζελέπη, Συμβουλευτική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Pg.Dipl., MSc., City University, Λονδίνο, irini.tzelepi@yahoo.gr

Ένα σημαντικό ποσοστό αντρών αναφέρει τη δυσαρέσκειά του με τη χρήση του προφυλακτικού κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα στυτικής λειτουργίας με τη χρήση του. Πιο συγκεκριμένα, όπως περιγράφεται, αυτό μπορεί να συμβεί όταν γίνεται η προσπάθεια να φορεθεί το προφυλακτικό ή κατά τη διάρκεια της διείσδυσης στη σεξουαλική πράξη. Στη συνέχεια, όμως, δεν είναι εύκολο να επανακτηθεί η στυτική λειτουργία.

Η ψυχολογική βάση του έλκους στομάχου

Το έλκος μπορεί να παρουσιαστεί σε διάφορα μέρη του γαστρεντερικού συστήματος, αλλά πιο συχνά στο βολβό του δωδεκαδακτύλου. Η συχνότητα του πεπτικού έλκους, γενικά είναι πολύ υψηλή στη σύγχρονη κοινωνία. Το γεγονός ότι το πεπτικό έλκος προσβάλλει πολύ συχνότερα τους άντρες έχει σχέση με την αιτιολογία του και με την ψυχολογική δομή και τους κοινωνικούς ρόλους που διακρίνουν τα δύο φύλα.

Το κεντρικό ψυχολογικό πρόβλημα των ανθρώπων που πάσχουν από πεπτικό έλκος, ή αλλιώς έλκος του στομάχου, είναι η ύπαρξη παθητικών εξαρτητικών επιθυμιών, που δεν μπορούν να βρουν ικανοποίηση σε ομαλές διαπροσωπικές σχέσεις.

Κυρίως το έλκος ως ψυχοσωματική διαταραχή εμφανίζεται όταν η ένταση των εξαρτητικών επιθυμιών του ατόμου αυξάνεται, είτε γιατί προσπαθεί να τις αντιμετωπίσει με έναν αμυντικό τρόπο, αναλαμβάνοντας μεγαλύτερες ευθύνες και δραστηριότητες, είτε γιατί οι εξωτερικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την ικανοποίησή τους.

Νομίζεις πως έχεις τον μ@λακομαγνήτη; Αν ναι, ξανασκέψου το.

 Γράφει ο Αθανάσιος Στεργίου

Σίγουρα δεν είσαι ούτε η μόνη ούτε ο μόνος που νιώθει πως έχει τον «μαγνήτη». Συνέχεια τα ίδια και τα ίδια, επαναλήψεις με νέα πρόσωπα και ηθοποιούς αλλά το έργο μια ζωή το ίδιο. Γιατί;

Το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι και όλες δεν είναι ίδιες και ίδιοι. Αλλά επειδή συνέχεια πέφτουμε σε τέτοιους ανθρώπους, νομίζουμε πως αυτό ισχύει. Όμως δεν είναι αλήθεια.

Πολλές φορές οδηγούμαστε στην αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Έχουμε (ή μας έχουνε) δημιουργήσει τέτοιες περιοριστικές πεποιθήσεις που χωρίς να το καταλαβαίνουμε μαγνητίζουμε τέτοια σενάρια ή μας ωθούμε υποσυνείδητα να λέμε στον εαυτό μας τις ίδιες ιστορίες και τελικά, και να τις ζήσουμε και να επιβεβαιωθούμε. Έτσι, θα έχουμε πάντα δίκιο.

Ψυχική ισορροπία - Πως επιτυγχάνεται

 



Καθώς ακούμε ανθρώπους να μιλάνε για τις ανάγκες τους, ο νους έχει την τάση να σκέφτεται τις σωματικές και τις βιολογικές ανάγκες. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό και επόμενο διότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τις ψυχικές ανάγκες τους.
Τι εννοούμε όμως λέγοντας ψυχικές ανάγκες;
Ως ψυχική ανάγκη ορίζουμε τη συναισθηματική και πνευματική τροφή που έχει ανάγκη ο κάθε ανθρώπινος οργανισμός για να μπορεί να διατηρήσει τόσο την ψυχική του ευεξία όσο και την λειτουργικότητα του ως άτομο. Η συναισθηματική τροφή παρέχεται μέσω της αλληλεξάρτησης δύο ή περισσοτέρων ανθρώπων. Η αμοιβαία έκφραση και φανέρωση του συναισθηματικού κόσμου είναι η αμβροσία της ψυχικής ευεξίας καθώς τα συναισθήματα συναντιούνται δίχως να ταυτιστούν. Οι ουσιαστικές φιλοσοφικές συζητήσεις όπως και το επιλεκτικό διάβασμα συμβάλλουν στην εξασφάλιση της  πνευματικής τροφής. Η σύνθεση των δύο παραπάνω άυλων τροφών δημιουργεί και διατηρεί την λειτουργικότητα.
Ένα εύλογο και απαραίτητο ερώτημα είναι, πως γίνεται να διακοπεί η μία ή η άλλη τροφοδότηση; Τι επιπτώσεις έχει στον άνθρωπο;
Δεν είναι δύσκολο να ατροφήσει το σύστημα σίτισης, αντίθετα γίνεται με έναν μεθοδευμένο μηχανικό τρόπο.

5 λόγοι που η γυναίκα μπορεί και πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα στο φλερτ

 Είναι ευρέως διαδεδομένη η άποψη ότι είναι καθήκον του άντρα να κάνει την πρώτη κίνηση. Όμως κάποιες φορές πρέπει και η γυναίκα να φλερτάρει έναν άντρα που της αρέσει και να μην περιμένει πάντα από εκείνον να κάνει την κίνηση. Και οι λόγοι είναι οι εξής παρακάτω.

Δεν είναι όλοι οι άντρες αρκετά γενναίοι.

Μερικοί άντρες είναι πραγματικά πολύ ντροπαλοί και μερικές φορές περιμένουν από τη γυναίκα να κάνει την πρώτη κίνηση. Χρειάζεται θάρρος για να ξεκινήσετε μια συζήτηση με κάποιον που σας αρέσει και μπορεί να χρειαστεί χρόνος. Σε ορισμένες λοιπόν περιπτώσεις η γυναίκα έχει περισσότερο θάρρος.

Τι Είναι Καλό Για Μας;



 Η τηλεόραση και η διαφήμιση εκμεταλλεύονται ένα βασικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης φύσης: τη νοσηρή ανάγκη να συγκρινόμαστε με τους άλλους. Μπορεί κανείς να κλαίει ειλικρινά μπροστά στη δυστυχία του άλλου, και ταυτόχρονα να ζηλεύει κάποιον που τα καταφέρνει καλύτερα από τον ίδιο.


 Σε ένα εργαστηριακό πείραμα όπου ρωτήθηκαν για τις προτιμήσεις τους, οι φοιτητές ενός αμερικανικού πανεπιστημίου απάντησαν ότι θα προτιμούσαν να κερδίσουν 50.000 δολάρια, αν οι συνάδελφοί τους κέρδιζαν 25.000 δολάρια, από το να κερδίσουν 100.000 δολάρια αν οι άλλοι κέρδιζαν 200.000. Τα αποτελέσματα αυτού του πειράματος παρατηρούνται και στην πραγματική ζωή.

 Η ευτυχία εξαρτάται από τις συγκρίσεις που κάνει καθένας μας με μια ομάδα αναφοράς, φίλους ή συναδέλφους. Στις αμερικανικές οικογένειες έγινε μια εκπληκτική διαπίστωση: μια γυναίκα έχει περισσότερες πιθανότητες να εργαστεί αν ο σύζυγος της αδελφής της κερδίζει περισσότερα από τον δικό της σύζυγο. Έχει ανάγκη να αντισταθμίσει την υστέρηση που αισθάνεται απέναντι στην ίδια της την αδελφή…

Υπάρχει ζωή μετά το τροχαίο; Ο Γιάννης πέθανε... δεν άντεξε την απώλεια του παιδιού του!

 


Αγιάσος: Ο Γιάννης πέθανε... δεν άντεξε την απώλεια του παιδιού του!

Μνήμη Γιάννη  Γραμού / Γράφει ο Παναγιώτης Σκορδάς

Τον είδα το απόγευμα της Κυριακής. Συζητήσαμε για κάποιες αγροτικές δουλειές, του έδωσα το κλειδί μιας αποθήκης και συνεννοηθήκαμε να ξαναμιλήσουμε την Τρίτη. Δυο ώρες αργότερα έμεινα άναυδος στην είδηση που κυκλοφόρησε στην αγορά του χωριού: 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα