Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Διάσειση: Γνωρίστε τα συμπτώματα μέσα από εικόνες

Διάσειση: Γνωρίστε τα συμπτώματα μέσα από εικόνες

Η διάσειση είναι η προσωρινή διαταραχή της εγκεφαλικής λειτουργίας μετά από κάκωση της κεφαλής.


Η διαταραχή της εγκεφαλικής λειτουργίας προκύπτει από την παροδική διακοπή της φυσιολογικής λειτουργίας των συνάψεων των εγκεφαλικών κυττάρων. Η διάσειση είναι η συχνότερη μορφή εγκεφαλικής κάκωσης.
Τα συμπτώματα της εγκεφαλικής διάσεισης ποικίλλουν από ασθενή σε ασθενή. Τις περισσότερες φορές εμφανίζονται αμέσως μετά την κάκωση και διαρκούν συνήθως από μερικές ημέρες έως και λίγες εβδομάδες.
Κάποια συμπτώματα μπορεί να εμφανισθούν μέρες μετά την κάκωση. Η διάσειση συνήθως δεν συνοδεύεται με απώλεια των αισθήσεων (λιποθυμία) κατά την κάκωση.
Για να μειώσετε τον κίνδυνο διάσεισης, είναι σημαντικό να φοράτε κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων. Αν χτυπήσετε στο κεφάλι είναι σημαντικό να σας δει γιατρός.
Δείτε ποια είναι τα σημάδια της διάσεισης:

Το Σιωνιστικό Σχέδιο Πανδημίας + Ταραχών Σκάει Στις Μούρες Τους


BENJAMIN FULFORD 1/6/2020

Το μακρόπνοο πλάνο που είχαν προσχεδιάσει οι Σατανιστές Σιωνιστές να σκοτώσουν δισεκατομμύρια σκάει μέσα στη μούρη τους, ακολουθώντας την αποτυχία των ταραχών τους και της ψευτοπανδημίας τους. Τώρα, οι στρατιωτικές δυνάμεις του κόσμου και οι δυνάμεις υπηρεσιών πληροφοριών τους κυνηγούν ενεργά, σύμφωνα με πολλαπλές πηγές, συμπεριλαμβανομένων επίσημων κυβερνητικών πηγών.
“Η υποκινούμενη και εκτελεσμένη βία από την Antifa και άλλες παρόμοιες ομάδες που συνδέονται με τις ταραχές αποτελούν εγχώρια τρομοκρατία και θα αντιμετωπιστεί αναλόγως”, λέει ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ William Barr.
“Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση της απεριόριστης δύναμης του Στρατού μας και πολλές συλλήψεις”, τουίταρε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
Οι εγκληματολογικές έρευνες δείχνουν πως οι ταραχές στο Χονγκ Κονγκ, όπως κι οι ταραχές στις ΗΠΑ, χρηματοδοτούνται από τους ίδιους Σατανιστές που προσπαθούν απεγνωσμένα να ξεκινήσουν τον 3° Παγκόσμιο Πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας. Εγκληματίες με βάση την Ταϊβάν ανέλαβαν την υπεργολαβία της δουλειάς από τους Σιωνιστές και χρηματοδότησαν αυτές τις ταραχές μέσω μιας συναγωγής του Σατανά στο Βανκούβερ του Καναδά, καθώς και εγκληματιών-εμπόρων ηρωίνης στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με πηγές από την Ασιατική Μυστική Κοινωνία.
Διαισθανόμενοι την ήττα, υψηλόβαθμοι δικτυωμένοι στην Καμπάλ (Κα {πνεύμα} ballah {του θεού Βάαλ} = Set = Satan = Σατανάς) τώρα εγκαταλείπουν, όπως φαίνεται από την παρακάτω επιστολή που μας έστειλε ένα αντιτιθέμενο μέλος της οικογένειας Ρόθτσιλντ:
“Το 2009 οργανώθηκε μια σοκαριστική συνάντηση από τον Μπιλ Γκέιτς και τον Ντέιβιντ Ροκφέλερ στο σπίτι του προέδρου του Πανεπιστημίου Ροκφέλερ στη Νέα Υόρκη. Άλλοι επισκέπτες της συνάντησης αυτής των δισεκατομμυριούχων, ήταν οι: Γουόρεν Μπάφετ, Τζορτζ Σόρος, Τεντ Τέρνερ και Όπρα Γουίνφρεϊ. Κανένας απ΄αυτούς δεν εξέφρασε αντιρρήσεις στον δηλωμένο σκοπό της συνάντησης αυτής, ο οποίος ήταν: να εκτελέσουν μαζικές εκτρώσεις στον τρίτο κόσμο και μαζικές μεθόδους ευγονικής (ηλεκτρονικές, χημικές και βιολογικές πολεμικές επιχειρήσεις) στον πρώτο κόσμο, με σκοπό να μειώσουν τον παγκόσμιο πληθυσμό από 7 δις στο 1 δις, σε μια προσπάθεια της οποίας οι συνέπειες θα προσπερνούσαν κατά πολύ τις διάρκειες ζωής των συμμετεχόντων, και είχε το νόημα του «κληροδοτήματός τους» στον κόσμο. Όποιος κι αν έπρεπε να πεθάνει στη διαδικασία αυτή, δεν τους ενδιέφερε (κι ούτε τους ενδιαφέρει).”
Σε κάθε περίπτωση, ακριβώς όπως οι εμπρηστές τυχαία καμιά φορά παίρνουν οι ίδιοι φωτιά, αυτή τη φορά οι υποκινούμενες ταραχές εκπυρσοκροτούν στην καμπάλ. 

Για ποιο λόγο οι Κύκλωπες πολέμησαν τον πατέρα τους Ουρανό και χάρισαν στον Δία τον κεραυνό και τη βροντή. Ποια είναι η σχέση τους με τις Μυκήνες ...

Οι Κύκλωπες ήταν τερατόμορφες θεότητες και είχαν τεράστια δύναμη. Υπάρχουν πολλές ερμηνείες για την καταγωγή τους. Σύμφωνα με το επικό ποίημα του Ησίοδου «Θεογονία», ήταν τα τρία παιδιά του Ουρανού και της Γαίας: ο Στερόπης, ο Βρόντης και ο Άργης.

Όταν ο Ουρανός φοβήθηκε ότι απειλείται η εξουσία του, τους φυλάκισε στα Τάρταρα. Ωστόσο, οι Τιτάνες θέλοντας να ανατρέψουν τον Ουρανό, τους απελευθέρωσαν.

Οι Κύκλωπες, όντας δυσαρεστημένοι με τον πατέρα τους, δέχτηκαν να βοηθήσουν στην πτώση του. Όταν όμως οι Τιτάνες ήρθαν στην εξουσία, τους έριξαν πάλι στα Τάρταρα.

Κατά τη διάρκεια της Τιτανομαχίας, ο Δίας και οι Ολύμπιοι θεοί τους απελευθέρωσαν ξανά



Οι Κύκλωπες για να τους ευχαριστήσουν, τους βοήθησαν στη μάχη, προσφέροντας τους παράλληλα τον κεραυνό, τη βροντή και την αστραπή, όπλα τα οποία είχαν κατασκευάσει στην Αίτνα, υπό την επίβλεψη του Ηφαίστου.

Όταν ο Δίας επικράτησε των Τιτάνων, ανέθεσε στους Κύκλωπες τη φύλαξη των ηττημένων στα Τάρταρα. Ως ανταπόδοση, εκείνοι από την πλευρά τους του χάρισαν τον κεραυνό και τη βροντή, εφόδια τα οποία αποτέλεσαν και το σύμβολο του βασιλιά των θεών.

Στη θεά Άρτεμη λέγεται ότι χάρισαν το κυνηγετικό τόξο. Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, ο Απόλλωνας σκότωσε τους Κύκλωπες προκειμένου να εκδικηθεί το Δία για το θάνατο του γιου του Ασκληπιού, αφού όταν ο Δίας αντιλήφθηκε πως ο Ασκληπιός μπορούσε να επαναφέρει στη ζωή τους νεκρούς, τον κεραυνοβόλησε.

Αν θες να ελέγξεις την ανθρωπότητα κράτα τον άνθρωπο μέσα στο μεγαλύτερο δυνατό φόβο.


Osho: Η σεξουαλική ενέργεια είναι ενέργεια της ζωής και η καταπίεση της είναι η βάση της δουλείας του ανθρώπου. Υπάρχουν πέντε πονηριές, με τις οποίες ο άνθρωπος κατήντησε δούλος, υπέπεσε σ’ αυτό το τερατώδες φαινόμενο και έγινε ανάπηρος.
Πρώτη πονηριάΚάντε τον άνθρωπο τόσο αδύναμο, όσο είναι δυνατό, εάν θέλετε να κυριαρχείτε πάνω του.

Αν ο ιερέας ή ο πολιτικός θέλουν να κυριαρχούν πάνω σας, τότε πρέπει να σας κάνουν όσο το δυνατόν αδύναμους. Ναι, σ’ ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν εξαιρέσεις, π.χ. κατά την στρατιωτική θητεία – εδώ χρειάζονται οι εξαιρέσεις για την άμυνα κατά των εχθρών, μόνον τότε, σε άλλες περιπτώσεις – όχι. Στον στρατό επιτρέπονται πολλά πράγματα, που δεν επιτρέπονται στους άλλους ανθρώπους.


Ο στρατός υπηρετεί το θάνατο και γι’ αυτό επιτρέπεται να είναι κάποιος δυνατός. Του επιτρέπεται να είναι τόσο δυνατός, όσο αυτό είναι εφικτό, γιατί χρειάζεται ώστε να σκοτώνει τους εχθρούς. Οι άλλοι άνθρωποι είναι σακατεμένοι. Τους υποχρεώνουν να μείνουν αδύναμοι με χίλιους και δύο τρόπους. Και ο καλύτερος τρόπος να κάνεις τον άνθρωπο αδύναμο – είναι να μην παραχωρήσεις στην αγάπη την πλήρη ελευθερία. 

Η αγάπη είναι τροφή. Τώρα τελευταία ανακάλυψαν και οι ψυχολόγοι, πως αν δε δώσετε στο μωρό αγάπη, αυτό αδυνατίζει και γίνεται αρρωστιάρικο. Μπορείτε να του δώσετε γάλα, μπορείτε να του δώσετε φάρμακα, μπορείτε να του δώσετε τα πάντα… μόνο μη δώσετε αγάπη, μην το φιλάτε, μην το σφίγγετε στην αγκαλιά και το παιδί θα γίνεται όλο και πιο αδύναμο. Τότε αυτό θα έχει περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει παρά να επιβιώσει.

Τι έχει συμβεί; Γιατί; Πολύ απλά – όταν εσείς το αγκαλιάζετε, το φιλάτε, του δίνετε τη ζεστασιά, με κάποιον τρόπο το παιδί νοιώθει χορτάτο, αποδεκτό, αγαπητό, χρήσιμο. Το παιδί εξ αρχής αρχίζει να νοιώθει την αξία του, το παιδί αρχίζει να νοιώθει κάποιον σκοπό στη ζωή του. Από την παιδική του ηλικία εμείς το κρατάμε πεινασμένο, δεν του δίνουμε τόση αγάπη, όση αυτό χρειάζεται. 

Κάλιο να λέμε λίγα και να κάνουμε πολλά!

Ευτυχία είναι όταν ό,τι σκέπτεσαι, ό,τι λες και ό,τι κάνεις βρίσκονται σε αρμονία”. – Μαχάτμα Γκάντι


Λίγο πολύ κανείς δεν καταφέρνει να κάνει πράξεις όλα όσα λέει. Το «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις» είναι συχνότατο φαινόμενο. Πόσο μάλιστα, όταν αυτή η φράση αποδόθηκε ως μομφή , όπως λέγεται, από τον Μέγα Αλέξανδρο στον μέγιστο Δάσκαλο του τον Αριστοτέλη.
Όμως γιατί υπάρχει τόσο συχνή και τόσο μεγάλη απόκλιση μεταξύ αυτών που λέμε και αυτών που κάνουμε; Τι μας κάνει να είμαστε ασυνεπείς και να μην κρατάμε το λόγο μας; Και αφού δυσκολευόμαστε να κρατήσουμε τον λόγο μας τόσο συχνά γιατί συνεχίζουμε να λέμε πράγματα που πιθανότατα δεν θα πράξουμε; Μέγα μυστήριο η ψυχή και το μυαλό του ανθρώπου θα μου πεις. Και συμφωνώ μαζί σου. Ούτε και εγώ καταλαβαίνω αυτή την τακτική και πολλές φορές θα είχα προτιμήσει να δαγκώσω την γλώσσα μου παρά να πω κάτι , που για διάφορους λόγους βιαστικά ξεστόμισα, υποσχέθηκα (στον εαυτό μου ή σε άλλους) και στην συνέχεια δεν το έπραξα.

Θα με υπηρετείς; (BERTOLT BRECHT)



Και ο κ. Κ. αφηγήθηκε την παρακάτω ιστορία:
Στο σπίτι του κ. Έγκε, που είχε μάθει να λέει όχι, ήρθε μια μέρα τον καιρό της παρανομίας ένας πράκτορας και του παρουσίασε ένα επίσημο χαρτί. Το χαρτί έλεγε ότι στον πράκτορα αυτόν θ’ ανήκε κάθε σπίτι όπου θα πατούσε το πόδι του, όπως και κάθε φαγητό που θα ζητούσε. Θα πρεπε ακόμα να τον υπηρετεί και κάθε άνθρωπος πού θ’ αντάμωνε.
Ο πράκτορας κάθισε σε μια καρέκλα, ζήτησε φαγητό, πλύθηκε, πλάγιασε και προτού κοιμηθεί ρώτησε τον κ. Έγκε με το πρόσωπο στον τοίχο:
Θα με υπηρετείς;

Η κοινοτοπία του καλού

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι wecantbreathe.png

“Breathe, breathe in the air. Don’t be afraid to care”
Breathe, Pink Floyd
Πέντε φορές ξεκίνησα να γράφω αυτό το κείμενο. Κι όλο πάταγα backspace. Πήγα να το γράψω ποιητικά. Πήγα να το γράψω εξοργισμένα. Πήγα να το γράψω φιλοσοφικά, οργουελικά. Κάπως ήθελα να το γράψω. Τελικά σκέφτηκα: “Απλώς γράψε.”
Δεν είμαι εξοργισμένος. Όταν είδα τον θάνατο του George Floyd ένιωσα να πνίγομαι, σαν να ήταν το δικό μου κεφάλι εκεί κάτω. Θα μπορούσε να είναι.
Αλλά δεν ένιωσα οργή. Ο αστυνομικός μου προκάλεσε αηδία, σαν να βλέπω ένα απ’ τα δημιουργήματα του Λάβκραφτ, κάτι από εκείνα τα ανίερα πλάσματα που η γλώσσα δεν τολμά να προφέρει τ’ όνομα τους.
Κι είναι πολύ χειρότερος απ’ τον Κθούλου του Λάβκραφτ ο αστυνομικός-δολοφόνος, γιατί εκείνος είναι άνθρωπος.

Νεκύσια, Νεμέσεια και η ανάγκη ΜΝΗΜΟΣΥΝΗΣ για την επίτευξη της Μετάβασης

Μνημοσύνη - Βικιπαίδεια
Μνημοσύνη 

'Οσο πιο πίσω μ
πορείς να κοιτάξεις...
Τόσο πιο μακρυά βλέπεις στο μέλλον...
Αγαπημένοι μου...Βιώνουμε περίεργες ώρες μα και ευχάριστες...


Σαφώς και υπάρχει πολύ μεγάλη σύγχυση εκεί έξω...

Σχετική εικόναΟι προβαλόμενες ειδήσεις αποπροσανατολίζουν...
κάποιους τους ταράζουν...
Το σαθρό όμως γκρεμίζεται...
και η αγάπη ρέει άφθονη...
Οι μη έχοντες αγάπη στην καρδιά τους επιμένουν στα γνωστά...
Και οι εξωθεν στραμμένοι παρακαλούν να επέλθει η "κανονικότητα", που ήταν το σαθρό και παράλογο που κυβερνούσε επί εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες χρόνια...

Η ώρα της μεγάλης Αλλαγής είναι πλέον ήδη εδώ...
κι ας υπάρχουν ακόμη έντονες εμπλοκές... ανασφάλειες... φόβοι...
Η Νέα Γη, κάτω από τον νέο Ουρανό... εναι ήδη σχηματισμένη...
Πολλοί ήδη πατάμε με ένα πόδι στο Νέο Κόσμο...
και περιμένουμε να αποσύρουμε και το άλλο από την παλιά Γη, για να πάμε πλήρως στη Νέα...

Για να ολοκληρωθεί αυτή η μεταβατική φάση όσο πιο ήρεμα είναι δυνατό να γίνει, χωρίς εντάσεις που να ξηπνούν στη Γη εξάρσεις θα πρέπει να φροντίσουμε να επικρατήσει η Αρμονία εντός μας αλλά και γύρω μας...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΗ ΑΙΣΘΗΤΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΗ ΑΙΣΘΗΤΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΝΩΘΗΚΕ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΗΘΗ ΚΙ ΕΓΙΝΕ ΣΚΛΑΒΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.

Όλα είναι γήινη πληροφορία ( Ατμό(ς)φαιρα )..και η ψευδαίσθηση του χρόνου γεννιέται από την μνήμη αυτού του ζωντανού-νεκρού ανθρώπινου βιο-υπολογιστή στην Γη, η οποία συλλέγει με τις πέντε αισθήσεις του σύνθετου αισθητού σώματος τις εμπειρίες που βιώνει αυτό το μεταβαλλόμενο σώμα, και αυτή η μεταβαλλόμενη αισθητή βιωματική μας εμπειρία και πραγματικότητα, μας δημιουργεί την εντύπωση του χρόνου, και του διαχωρισμού του χρόνου, μιας αισθητής μεταβαλλόμενης ανόμοιας πραγματικότητας γύρω μας, όπου το καθετί είναι διαφορετικό, και καθετί έχει το αντίθετο του.

Σε κάθε μας ενέργεια  ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΊ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
Σε κάθε μας ΕΠΙΛΟΓΗ, πάμε αυτόματα στην μνήμη του κεντρικού μας βιο-υπολογιστή, και συλλέγουμε από τις ήδη υπάρχουσες αποθηκευμένες πληροφορίες, τα δεδομένα που αποδεχτήκαμε ως αληθινά για να μας οδηγούν στην ζωή μας, ώστε να πάρουμε αποφάσεις. (παρελθοντική επιλογή).

Η αισθητή πραγματικότητα του σώματος, μας οδηγεί - πεποιθήσεις - ψευδαισθήσεις -παρ-άλογες παραισθήσεις. ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.

ΟΛΗ Η ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΜΗΤΙΚΩΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ



Πες μου εσύ φίλε αναγνώστη, μετά από όλα αυτά που διαβάζουμε εδώ στο εν λόγω κείμενο, βλέποντας τους ανθρώπους στην Γη απελπιστικά εξαρτημένους από την ψευδαίσθηση του γήινου σώματος αν είναι δυνατόν να ξυπνήσουν από τον λήθαργο τους.

ΟΛΗ Η ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΜΗΤΙΚΩΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Τωρα παιδι μου περιληπτικα θα σου εξηγησω τα πραγματα και θα καταλαβεις τα λεγομενα ενθυμομενος οσα ακουσες.

Ολα τα οντα κινουνται και μονο το μη ον ειναι ακινητο.
Καθε σωμα μπορει να μεταβαλλεται, και καθε σωμα δε μπορει να διαλυθει (καποια απο τα σωματα ειναι διαλυτα).
Ουτε καθε ζωο ειναι θνητο ουτε καθε ζωο ειναι αθανατο.

Κάθε τι που μπορει να διαλυθει είναι και φθαρτο ενώ,ότι μενει αμεταβλητο είναι και αθανατο.

Οτι διαρκως γεννιεται παντα φθειρεται ενω οτι μια φορα γεννιεται ποτε δε φθειρεται ουτε και σε κατι αλλο μετατρεπεται.

Πρωτος ειναι ο θεος, δευτερο το συμπαν και τριτος ο ανθρωπος.

Το συμπαν υπαρχει για τον ανθρωπο και ο ανθρωπος για τον θεο.

Το αισθητικο μερος της ψυχης ειναι θνητο ενω το λογικο ειναι αθανατο.

Καθε ουσια ειναι αθανατη και καθε ουσια ειναι μεταβλητη.

Καθε ον ειναι διττο και κανενα δεν στεκεται.

O Hλιος είναι ο Προβολέας του Ολογράμματος του ηλιακού συστήματος


O Hλιος είναι ο Προβολέας του Ολογράμματος του ηλιακού συστήματος

Με το (σκοτεινό) Φως (ταχύτητα του φωτός) μεταφέρει την πληροφορία στον πλανήτη Γη, οι δε ψυχές αποκτούν σώμα στον πλανήτη μαζί και τις αισθήσεις αυτού του σώματος.

Οι ψυχές είναι νοητική ουσία, η οποία μεταβάλλεται σε σύνθετο σώμα, η δε Ψευδαίσθηση της κίνησης του σώματος είναι η κίνηση της νοητής ουσίας, η οποία συμπληρώνεται από την ψευδαίσθηση του σώματος ότι αυτό κινείται μέσα στον χώρο χρόνο τόπο σχήμα χρώμα μορφή.

Στην ουσία είμαστε ακίνητοι, και κινούνται τα πάντα εκτός από εμάς γύρω μας αλλά και μέσα στο σώμα μας.

Είμαστε ακίνητοι αυτή τη στιγμή που σας μιλάω! και ονειρευόμαστε μέσα στις σιχαμερές αισθήσεις του άρχοντα αυτού του κόσμου, όπου δημιούργησε αυτό το ολόγραμμα του σκοτεινού φωτός, για να τρέφεται από την Ζωτική Δύναμη του Ανθρώπινου Νου.

ΣΤΑ ΙΔΙΑ


Καταργήθηκε με ΠΝΠ ο «κορονοϊός». Παγκοσμίως. Και φυσικά αυτός εξαφανίστηκε. Ετσι όπως ήρθε από την «Κίνα». Εσπασε ο παγκόσμιος κουμπαράς-εις το όνομα των «διασωθέντων» και εις των οποίων τις πλάτες θα «γράψει» το κοντέρ όσων τρισεκατομυρίων  τυπώθηκαν για να ξανασωθούν κάποιοι που σώνονται συνεχώς, όλο και με νέα κόλπα. Με «κορονοφοβία» και γενικό lockdown αυτή τη φορά. Εχω την εντύπωση ότι η επόμενη επινόηση-καθ ότι όπως  φαίνεται στερεύουν από ιδέες-θα είναι κάποια εισβολή Αρειανών. Αρκεί να μη την πάθουν ως τότε με το «λύκος στα πρόβατα».
Γυρίσαμε στα γνωστά. Ποιος έριξε το βιτριόλι «στην άτυχη 34χρονη»  για εντός και  «Black lives matters movement» για εκτός. Με ολίγον-έως αρκετό- Ερντογάν για πασπάλισμα,έτσι για να μη ξεχνιόμαστε.
Από πολιτικού άμβωνος λοιπόν, ο Κούλης, αυτό το σούργελο της σοβαροφάνειας, μας έιπε «τέλος  παιδιά». Τα κονδύλια πάνε από το καλό στο καλύτερο…οσο για τις εθνικές οικονομίες γενικά μιλώντας των κρατών και ειδικά της Ελλάδας…ε δε γαμιέται. Τί είχες Γιάννη τί έιχα πάντα. Οι τράπεζες-κελύφη  και οι μετοχές-κωλόχαρτα να είναι καλά που ξανασώθηκαν. Και όλα φτιάχνονται από την αρχή μπάρμπα Γιάννη. Οπως λέει και ο ποιητής: Αν αποδομησεις την Ελλάδα,αυτό που μένει είναι δυο ελιές, ένα αμπέλι και μια βάρκα…» Ναι. «Με αυτά, μπορείς να την δανίσεις ξανά..και ξανά…και ξανά…»
Εχουν λειώσει τα δόντια από το τρίξιμο των «εργοδηγών» του δημοσίου κορβανά (οι γνωστοί, με μερικές «προσθήκες») Τα σάλια ρέουν…οι κυνόδοντες λιμάρονται…έτοιμοι για την ακόμα μία «ανάπτυξη». Το 2021 εξαρχούσης Γιάννας θα πανηγυρίζομεν δεόντως το «κακό που αφήσαμε πίσω» και την ακόμα μία όμορφη στροφή που θα παίρνει αυτό το κράτος-κάρο, 200 χρόνια τώρα. Η λάσπη πάνω του έχει πλέον μετατραπεί με τα χρόνια από βρωμιά σε εικαστική γραφικότητα.

Οι εξελίξεις θα είναι εκρηκτικές…

Του Κώστα Στούπα 
Το πιθανότερο είναι πως ακόμη δεν έχουμε αντιληφθεί και σίγουρα δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε το μέγεθος των συνεπειών της πανδημίας Covid-19.  Δεν αναφέρομαι τόσο στις ποσοτικές απώλειες όσο τις άλλες...
Οι ποσοτικές απώλειες θα αφορούν το πολύ 2-3 χρόνια, μέχρι η πλειοψηφία του πληθυσμού να αποκτήσει ανοσία απέναντι στον ιό, οι συνέπειες να αφορούν όλο και μικρότερες ομάδες του πληθυσμού και η επάνοδος κάθε χρόνο να μην έχει συνέπειες μεγαλύτερες από αυτή της εποχιακής γρίπης...
Αν ως εκ θαύματος, κόντρα σε όλες τις εκτιμήσεις των ειδικών, δεν έχουμε φέτος δεύτερο κύμα της επιδημίας το Φθινόπωρο, οι απώλειες θα μπορούσαν να ποσοτικοποιηθούν σε μερικές ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ. Μια μείωση της τάξης του 10% στο ελληνικό ΑΕΠ σημαίνει π.χ. απώλεια περί τα 18 δισ. ευρώ.
Ακόμη δεν είμαστε σε θέση να υπολογίσουμε τις απώλειες από το πρώτο κύμα της επιδημίας και το περίπου δίμηνο κλείδωμα της οικονομίας, αφού θα χρειαστεί να περάσουν αρκετές εβδομάδες μέχρι να καταλάβουμε σε τι είδους κανονικότητα επιστρέφουμε. Αν επιστρέφουμε...
Αν δεν είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε τις συνέπειες του πρώτου κύματος, απέχουμε πολύ από το να προβλέψουμε τις συνέπειες ενός πιθανού δεύτερου κύματος με ή χωρίς κλείδωμα της οικονομίας...
Λογικά δεν μπορούμε να έχουμε μια εικόνα των ποσοτικών επιπτώσεων της πανδημίας στην οικονομία πριν το τέλος του χρόνου και τις αρχές του 2020. Μέχρι τότε μάλλον ούτε οι αγορές θα έχουν και γι’ αυτό προσοχή γιατί φαίνεται πως ποντάρουν στα τυφλά...
Οι ανατροπές διαρκείας...

Προληπτικές εξετάσεις: 3 λόγοι που θα σας κάνουν να σκεφτείτε μια νέα προσέγγιση



Όποιος έχει Υγεία έχει ελπίδα. Και αυτός που έχει ελπίδα έχει τα πάντα. Thomas Carlyle

Προληπτικές εξετάσεις: 3 λόγοι που θα σας κάνουν να σκεφτείτε μια νέα προσέγγιση

Ενώ πολλοί άνθρωποι αναγνωρίζουν τη σημασία της πρόληψης, ταυτόχρονα αποφεύγουν να κάνουν εξετάσεις από το φόβο μήπως εντοπιστεί κάτι σοβαρό για την υγεία τους.

Δεν τους αδικώ και μπορώ να καταλάβω απόλυτα πώς νιώθουν.


Του Dr. Δημήτρη Τσουκαλά


Το Ανθρώπινο Σώμα έχει την Τάση να Είναι Υγιές

Η αλήθεια όμως είναι ότι ο ανθρώπινος οργανισμός δεν έχει την τάση να νοσήσει όπως μπορεί να πιστεύουμε. Το  αντίθετο μάλιστα.

Η βασικότερη αρχή της ιατρικής όπως αυτή δηλώθηκε από τον Ιπποκράτη και καθορίζει την άσκηση της ιατρικής μέχρι σήμερα, είναι το: “Οφελέειν ή μη Βλάπτειν.” Με βάση αυτή την αρχή, προκύπτει ότι όταν ο γιατρός προξενεί μεγαλύτερο όφελος παρά βλάβη ο ασθενής θεραπεύεται. 

Υγεία και Τοξικό Φορτίο



Η διατήρηση ή μη της βιοχημικής ισορροπίας του οργανισμού καθορίζει την κατάσταση της υγείας.

Υγεία και Τοξικό Φορτίο
Δύο βασικοί παράγοντες καθορίζουν την κατάσταση της υγείας μας 


Οι ελλείψεις του οργανισμού σε θρεπτικά στοιχεία και η συσσώρευση τοξικών ενώσεων, είναι οι δύο βασικοί παράγοντες που διαταράσσουν τη βιοχημική ισορροπία του οργανισμού και οδηγούν σε νόσο(1).   

Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς

Τι είναι όμως η “Βιοχημική Ισορροπία”;

Τρισεκατομμύρια χημικές αντιδράσεις συμβαίνουν κάθε δευτερόλεπτο στον ανθρώπινο οργανισμό. Η ομαλή ολοκλήρωση αυτών των αντιδράσεων καθορίζει την κατάσταση της υγείας και περιγράφεται με τον όρο “βιοχημική ισορροπία”.

Η επίδραση των τοξικών ουσιών στη βιοχημεία* του οργανισμού, επιβαρύνει σημαντικά την υγεία των ανθρώπων στο σύγχρονο κόσμο.

«ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΟΜΙΔΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ» - Τα Σύγχρονα Προβλήματα Και Οι Ανάγκες Του ΕΚΑΒ - Νέες Τεχνολογίες - Προβλήματα Υποδομών (Μέρος Δεύτερο)

Νέα σύγχρονα ασθενοφόρα ενισχύουν σημαντικά τις δυνατότητες του ...


1.4 ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ 

Το ΕΚΑΒ διαχρονικά αντιμετωπίζει ποικίλες δυσκολίες στην τέλεση του έργου, κάτι που έχει καταστεί ακόμα πιο έντονο κατά τη διάρκεια της τρέχουσας οικονομικής κρ τη μείωση του χρόνου που μεσολαβεί από την απάντηση σε μία κλήση έως το χρόνο ανάθεσης του συμβάντος και λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο γεωγραφικά κριτήρια (περιοχή του συμβάντος), αλλά και πρόσθετες πληροφορίες ( π.χ. καρδιακό επεισόδιο - ανάγκη διακομιδής με κινητή μονάδα και όχι με απλό ασθενοφόρο) 

1.4.1 ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΜΕ ΤΠΕ 

Το πιο σημαντικό θέμα που χρήζει επίλυσης με τις νέες τεχνολογίες, είναι κυρίως η αναβάθμιση και βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΕΚΑΒ προς του πολίτες που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του, προκειμένου να λαμβάνουν την καλύτερη και αποτελεσματικότερη προνοσοκομειακή ιατρική φροντίδα. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα