Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

"Η ανθρώπινη συνείδηση ​​δημιουργείται από το «ενεργειακό πεδίο» του εγκεφάλου"

 Καθηγητής νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Surrey ισχυρίζεται ότι έχει λύσει το μακροχρόνιο μυστήριο του τι δημιουργεί την ανθρώπινη συνείδηση.  

Σύμφωνα με τον Δρ Johnjoe McFadden, το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που παράγεται από τους νευρώνες του εγκεφάλου είναι αυτό που παράγει αυτό το μοναδικά ανθρώπινο γνώρισμα. Η ανθρώπινη συνείδηση ​​δημιουργείται από το «ενεργειακό πεδίο» του εγκεφάλου που προέρχεται από τα ηλεκτρικά σήματα των νευρώνων του οργάνου, ισχυρίζεται... 

Τεράστιες έρευνες έχουν αποκρυπτογραφήσει γιατί οι άνθρωποι γνωρίζουν την ύπαρξή τους, ενώ άλλα ζώα δεν το γνωρίζουν. 

Προηγούμενες προσπάθειες να το καταλάβουμε αφορούσαν το πνευματικό και το υπερφυσικό, συμπεριλαμβανομένης της υπόδειξης ότι προέρχεται από τη ψυχή.

Ο καθηγητής McFadden βασίζει τη θεωρία του, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Neuroscience of Consciousness , σε γνωστό επιστημονικό γεγονός. 

«Το πώς η ουσία του εγκεφάλου συνειδητοποιεί και καταφέρνει να σκεφτεί είναι ένα μυστήριο που έχει μελετηθεί από τους φιλόσοφους, τους θεολόγους, τους μυστικιστές και τους απλούς ανθρώπους εδώ και χιλιετίες», λέει. 

«Πιστεύω ότι αυτό το μυστήριο έχει πλέον επιλυθεί και ότι η συνείδηση ​​είναι η εμπειρία των νεύρων που συνδέονται στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που δημιουργείται από τον εγκέφαλο για να οδηγήσουν αυτό που αποκαλούμε« ελεύθερη βούληση» και τις εθελοντικές μας ενέργειες. 

Μεγάλο μέρος της λειτουργίας του εγκεφάλου παραμένει ένα μυστήριο, αλλά οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι τα μηνύματα μεταδίδονται από μικροσκοπικά ηλεκτρικά σήματα μέσω εξειδικευμένων κυττάρων που ονομάζονται νευρώνες. 

Ως αποτέλεσμα, ο εγκέφαλος δημιουργεί ένα μικρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, επίσης ένα καθιερωμένο γεγονός.

Ανιχνεύεται συνήθως με τεχνικές σάρωσης εγκεφάλου, όπως ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (EEG) και μαγνητοεγκεφαλογραφία (MEG), αλλά έχει απορριφθεί ως άσχετη.

Αλλά ο καθηγητής McFadden πιστεύει ότι απέχει πολύ από το άσχετο και είναι αντ 'αυτού η απάντηση σε ένα από τους πιο διαρκείς γρίφους στην επιστήμη. 

Στο άρθρο του, εξηγεί ότι αυτό το πεδίο δημιουργείται από τα ίδια τα μηνύματα που αποτελούν ένα άτομο, ένα υποπροϊόν κάθε σκέψης, κίνησης και διαδικασίας. 

Ως αποτέλεσμα, προτείνει, είναι ο πυρήνας του τι συνιστά συνείδηση, οδήγηση ελεύθερης βούλησης και όλες τις εθελοντικές ενέργειες. 

Παραμένει καθαρά θεωρητικό και επί του παρόντος είναι εντελώς άγνωστο ως προς το πώς θα μπορούσε να αποδειχθεί αυτό. 

Ωστόσο, ο καθηγητής McFadden είναι αισιόδοξος για τις δυνατότητες της θεωρίας του, λέγοντας ότι θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη της συνείδησης στα ρομπότ.  

Η συνείδηση ​​είναι ό, τι βιώνετε. Αλλά παραμένει ένα από τα μεγάλα μυστήρια της επιστήμης.Η ύπαρξή της είναι αναμφισβήτητη καθώς κάθε άνθρωπος μπορεί να το πιστοποιήσει. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποδειχθεί ή να ποσοτικοποιηθεί. Η συνείδηση ​​περιλαμβάνει ό, τι είναι να υπάρχει και να είναι άνθρωπος.  

Υπάρχουν επτά θεωρίες ως προς το τι κάνει τη συνείδηση ​​ένα πράγμα που εστιάζει σε δύο σημαντικές πτυχές, ένα λεγόμενο εύκολο πρόβλημα και ένα σκληρό πρόβλημα. Το εύκολο πρόβλημα είναι οι υποκείμενες βιολογικές διαδικασίες που ελέγχουν την αντίληψη, τη μνήμη και την προσοχή. Το πρόβλημα συζητείται έντονα. Ακόμη και η ύπαρξή του είναι ένα θέμα ανησυχίας μεταξύ των ακαδημαϊκών. Αυτό προσπαθούν να εξηγήσουν γιατί να υπάρχει μια υποκειμενική πτυχή συνείδησης πρώτου προσώπου. 

Για παράδειγμα, γιατί χτυπάει το αστείο μας κόκκαλο; Γιατί τα σώματά μας δεν καταγράφουν απλώς τη σωματική βλάβη; Αυτή η ερώτηση είναι ακριβώς τι αγωνίζεται η επιστήμη.   

 posivitenews

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα