Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Άσκηση στην εποχή το κορωνοϊού: Παν μέτρον άριστον

 


Ξέρουμε ότι η άσκηση βοηθάει στη μείωση των καρδιακών επεισοδίων και άλλων ασθενειών και ότι διατηρεί τους μυς και τα οστά υγιή και δυνατά. Επίσης ξέρουμε ότι η άσκηση, είτε αερόβια είτε με αντιστάσεις, αυξάνει των αριθμό των τριχοειδών αγγείων, μια διαδικασία που καλείται αγγειογένεση. Ακόμη ξέρουμε ότι η άσκηση αυξάνει τον αριθμό των μιτοχονδρίων, των οργανιδίων που παράγουν ενέργεια μέσα στα κύτταρά μας και βελτιώνει τη λειτουργίας τους -π.χ. η διαλειμματική προπόνηση αλλάζει την έκφραση πολλών γονιδίων και ενισχύει την ικανότητα των μιτοχονδρίων κατά 50-70%.

Αυτό που δεν ξέρουμε πολύ καλά είναι τι επίδραση έχει η άσκηση στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. Σ’ αυτό το πεδίο έρευνας υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι οι άνθρωποι που γυμνάζονται τακτικά υποφέρουν από λιγότερες λοιμώξεις, αλλά, αν κανείς το παρακάνει, μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ.

Από το 1990 έως σήμερα, έχουν δημοσιευτεί πάνω από 5.000 πρωτότυπες εργασίες για την άσκηση, περιλαμβάνοντας ζώα και ανθρώπους, και κάποιες από αυτές εξέτασαν τις συνέπειές της στις ιώσεις.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα