Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Ο ΙΟΣ... Ο ΦΟΒΟΣ που μας πλασσάρουν.... ΚΙ ΕΜΕΙΣ....

 

Να το ξέρετε ΑΔΕΛΦΙΑ... ότι η βάση όλων των ικανοτήτων μας... βρίσκεται ακριβώς στον εγκέφαλο μας και στους νευρώνες. Ο εγκέφαλος μας είναι εξαιρετικά εύπλαστος και συνεχώς μαθαίνει.... διότι τα νευρικά μας κύτταρα... συνεχώς αναπλάθονται κατά τη διάρκεια της ζωής, ακόμη και σε αρκετά μεγάλη ηλικία. Οπότε... οι λογικές και οι συναισθηματικές μας ικανότητες... μπορούνε κάλλιστα... σ’ ένα μεγάλο βαθμό.... ν’ αλλάξουν και να βελτιωθούν.

Εάν λοιπόν... εφαρμόσετε τη μέθοδο της συστηματικής συναισθηματικής επαναμάθησης... θα μας δείξει ακριβώς και τον τρόπο με τον οποίο το περιβάλλον.... αλλά και η εμπειρία μας... μπορεί ν’ αλλάξει τις συναισθηματικές μας αντιδράσεις και να μεταβάλει την δομή του εγκεφάλου μας. Αυτοί... λοιπόν... συνεχίζουν να παίζουν με το μυαλό μας.... και μας δημιουργούν... τους συνηθισμένους ψυχαναγκασμούς... ως μία διαταραχή... όπως αυτή π.χ. που είναι το επαναλαμβανόμενο πλύσιμο των χεριών μας, (λόγω ιού)... κάτι που φυσικά μπορεί να γίνει μέχρι και εκατοντάδες φορές...! Αυτό έχει να κάμει με την υπερβολική δραστηριότητα στον μετωπιαίο μας φλοιό. Αυτή τη στιγμή... έχουμε «εκτεθεί» εγκεφαλικά... επανειλημμένα στον ιό.... (λόγω καθημερινής προπαγάνδας)... που μας προκαλεί διάφορες ιδεοληψίες και επίμονες σκέψεις... χωρίς όμως να μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τους συνηθισμένους αντίστοιχους ψυχαναγκασμούς... δηλαδή τις επαναλαμβανόμενες σκέψεις και αυτές οι επαναλαμβανόμενες πράξεις είναι... που θα χαρακτηρίσουν την ιδεοψυχαναγκαστική μας διαταραχή.
Η προσπάθεια μας και η δύναμη της θέλησης μας... μπορεί να επηρεάσει τη δραστηριότητα των νευροδιαβιβαστών του εγκέφαλου μας... όσο πιο συχνά και περισσότερο γίνεται... από τα όποια φάρμακα/εμβόλια κλπ... που θα μας παροτρύνουν να πάρουμε. Αυτό λοιπόν... είναι αρκετά εκπληκτικό... διότι σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να είμαστε όμηροι στα πάθη μας, τις κακές μας συνήθειες, τη δυσλειτουργική μας συμπεριφορά, στις εσφαλμένες επεξεργασίες της σκέψης μας ή ακόμα και στη συναισθηματική μας βιολογική σύνθεση. Έχουμε ασφαλώς τη δυνατότητα να βελτιώσουμε και να διορθώσουμε αυτό που είναι επιβλαβές.... για την ψυχολογική μας ευεξία/υγεία. Για την αλλαγή αυτή... για να τεθεί σε ισχύ.... χρειαζόμαστε τη σωστή καθοδήγηση, την υπομονή και μια μικρή ή τεράστια προσπάθεια, ανάλογα με το ποια πτυχή της ανθρώπινης λειτουργίας μας, θα πρέπει να διορθώσουμε.
Προσπαθούνε να μας δημιουργήσουν μέσω της εικόνας... διάφορες τραυματικές εμπειρίες.... που θα αποτυπωθούν στον εγκέφαλο μας και θα τον εμποδίσουν έτσι.... από το να μάθει νέες, εναλλακτικές και πιο υγιείς αντιδράσεις... σε παρόμοια πιθανόν τραυματικά γεγονότα. Οι ψυχολόγοι αυτό το ονομάζουν εκμάθηση.... δηλαδή την διαδικασία στην οποία ένα ερέθισμα που δεν είναι απειλητικό.... γίνεται αυτόματα απειλητικό.... επειδή έχει συνδεθεί ή έχει παρόμοια χαρακτηριστικά.... μ’ ένα ερέθισμα που είναι απειλητικό. Κανονικά.... ένας φόβος που αποκτήθηκε με αυτόν τον τρόπο... θα πρέπει ν’ αρχίσει να υποχωρεί... σιγά σιγά με τον καιρό... αλλά δεν σε αφήνουν αυτοί σε ησυχία...! Αυτό φαίνεται να συμβαίνει μέσω μιας φυσιολογικής διαδικασίας επαναμάθησης.... στην οποία το άτομο εκτίθεται επανειλημμένα στο αντικείμενο του φόβου του.... μέχρι αυτό να σταματήσει να του προκαλεί αυτό το συναίσθημα.
Όλες οι αναμνήσεις, μαζί με τις συναισθηματικές αντιδράσεις και τις γνωστικές αλλοιώσεις που μας προκαλούν, όλα αυτά μπορούνε ν’ αλλάξουν. Σε όλη αυτή τη διαδικασία, ο αρχικός φόβος που βρισκόταν ριζωμένος στην αμυγδαλή... δεν υποχωρεί εντελώς... απλά καταστέλλεται η εντολή της αμυγδαλής.... προς τον υπόλοιπο εγκέφαλο μας... για να αντιδράσει με φόβο. Έτσι... μπορούμε να πούμε.... ότι οποιοδήποτε τραύμα... μπορεί να ξεπεραστεί και να θεραπευτεί μέσω μιας νέας συναισθηματικής επαναμάθησης και παροχής θετικών εμπειριών.
Το πρώτο βήμα που κάνουμε... είναι η αποκατάσταση των αισθημάτων της ασφάλειας και της ηρεμίας μας... όπου γίνεται με την εύρεση διαφόρων τρόπων... για να ηρεμήσουν τα ευαίσθητα, υπερδιεγερμένα και φορτισμένα εγκεφαλικά μας κυκλώματα, έτσι ώστε να μπορούνε να εισέλθουν στην διαδικασία της επαναμάθησης και να αφομοιώσουν νέες αντιδράσεις. Αυτό λοιπόν... αρχίζει πρώτα απ’ όλα... με το να βοηθήσουμε το άτομο... ν’ αντιληφθεί ότι η νευρικότητα που αισθάνεται, ο πανικός, η υπερένταση, κλπ., αποτελούν συμπτώματα τραυματικών εμπειριών... του παρελθόντος. Έτσι... θα μπορέσουν να κατανοήσουν τι είναι αυτό που αισθάνονται και επίσης δεν θα νιώθουν τόσο ανήμποροι και φοβισμένοι. Το επόμενο βήμα... είναι να τους βοηθήσουμε να αποκτήσουν κάποιο έλεγχο... πάνω σε αυτά που αισθάνονται, για να σταματήσουν να νιώθουν τόσο άβολα και να μη βρίσκονται συνεχώς στο έλεος των συναισθημάτων τους. Μπορούνε ακόμη... να κάνουνε κάποιες τεχνικές χαλάρωσης... που θα τους δώσει τη δυνατότητα για την αντιμετώπιση της διαταραχής και της νευρικότητας τους. Μια φυσιολογική (σωματική) ηρεμία.... σίγουρα ανοίγει ένα παράθυρο για να βοηθηθεί το κακοποιημένο συναισθηματικό κύκλωμα και ν’ ανακαλύψει εκ νέου.... ότι η ζωή δεν είναι απειλή και για να δοθεί πίσω στους ανθρώπους μερικά από τα αισθήματα ασφάλειας... που είχαν στη ζωή τους... πριν να συμβεί το όποιο τραύμα.
Η συναισθηματική επαναμάθηση.... σε αυτό το σημείο επιτυγχάνεται κυρίως, μέσω της αναβίωσης των γεγονότων και των συναισθημάτων τους, αλλά πάντα σ’ ένα περιβάλλον ασφάλειας και σιγουριάς, ίσως στην συντροφιά ενός φίλου. Αυτό αρχίζει να προσδίδει ένα αποκαλυπτικό μάθημα στο συναισθηματικό κύκλωμα.... ότι η ασφάλεια, αντί την αδιάκοπη τρομοκρατία, μπορεί να βιωθεί σε συνδυασμό με τις μνήμες τραύματος. Όταν δεν νιώσουμε ασφάλεια... ο φόβος θα ξανά έρχεται μπροστά στη νοητική μας οθόνη... και θα μας καθηλώνει... και θα περνάνε τα όποια μέτρα θέλουνε... χωρίς να κάνουμε καμία αντίδραση.
Διώξτε τους φόβους σας... χαμογελάστε και αντιμετωπίστε την πραγματικότητα. Εάν αυτή η πραγματικότητα νομίζετε ότι είναι εικονική... άρα όλα είναι εικονικά... άρα και ο ιός είναι εικονικός.
(Ε.Ι.)


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα