Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Ποιοι, από ποιους και γιατί απαξιώνονται ως συνωμοσιολόγοι



COVID-19 - Ποιος μηχανορραφεί;

By Dr. Pascal Sacré
Global Research, August 16, 2020

Για να είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος, πρέπει να ορίσω αυτήν τη λέξη. Συνωμοσιολόγος (Conspiracy Theorist): Υπερασπιστής μιας θεωρίας Συνωμοσίας.

Είναι σαν να λέμε, ρατσιστής: υπερασπιστής μιας θεωρίας ρατσισμού. Δεν πάμε πολύ μακριά με αυτό. Ένα συνώνυμο είναι συνωμοσιολόγος.

Τι είναι μια θεωρία συνωμοσίας ή συνωμοσιολόγος; Ένα πράγμα είναι σίγουρο, αυτές οι λέξεις είναι υποτιμητικές, κακές. Σε κανέναν δεν αρέσει αυτή η ετικέτα: «συνωμοσιολόγος», «θεωρία συνωμοσίας».

Από τις 11 Σεπτεμβρίου 2001, αυτή η αρχαία λέξη [1] χρησιμοποιείται για να αποκλείσει οποιονδήποτε κάνει δηλώσεις που αντιβαίνουν στην επίσημη αφήγηση.

Ας αναλύσουμε αυτήν την πρόταση διότι κάθε λέξη είναι σημαντική.

Λέγοντας "επίσημη", πολλοί εννοούν κυβερνητική.

Αυτό δεν είναι απόλυτα σωστό.

Αν πείτε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είναι ο «επίσημος» πρόεδρος και εκλεγμένος αρχηγός της κυβέρνησης των ΗΠΑ, είναι γεμάτος BS (Bullshit), ότι έχει χρησιμοποιήσει την υποστήριξη των Ρώσων για να εκλεγεί [2] ή ότι θέλει να ακυρώσει τις επόμενες εκλογές στις ΗΠΑ [3], δηλαδή σχόλια που αποτελούν θεωρίες συνωμοσίας εναντίον του Τραμπ, οι Δυτικοί δημοσιογράφοι θα σας χειροκροτήσουν εν χορώ. Δεν θα σας αποκαλέσουν συνωμοσιολόγο, ακόμη κι αν, σύμφωνα με τον ορισμό, αυτό κάνετε.

Στην περίπτωση του COVID-19 το 2020, αν πείτε ότι όλοι οι γιατροί (και δεν υπάρχουν δύο, δέκα ή εκατό, αλλά χιλιάδες σε όλο τον κόσμο) που λένε ότι η υδροξυχλωροκίνη είναι μια θεραπεία για τον COVID-19 είναι τρελοί και έχουν δραπετεύσει από ένα τρελοκομείο [4], για άλλη μια φορά οι δημοσιογράφοι θα σας συγχαρούν. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και χωρίς απόδειξη αυτού που λέτε, κανείς δεν θα σας αποκαλέσει συνωμοσιολόγο.

Ωστόσο, αυτό είναι μια θεωρία συνωμοσίας και στρέφεται εναντίον ειδικευμένων γιατρών.

Με αυτόν τον τρόπο, κατηγορείτε γιατρούς [5], μερικοί από τους οποίους εργάζονται στο Πανεπιστήμιο ή σε αναγνωρισμένα νοσοκομεία για δεκαετίες, όπως  Harvey Risch [6], καθηγητής επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Yale, ο καθηγητής Didier Raoult, Διευθυντής του Ινστιτούτου Hospitalo-Universitaire Méditerranée Infection στη Μασσαλία, και ο Δρ Christian Perronne [7], καθηγητής των επαγγελματιών ιατρών Γαλλικού πανεπιστημιακού νοσοκομείου, ειδικευμένος στον τομέα των τροπικών παθολογιών και των αναδυόμενων μολυσματικών ασθενειών και πρώην πρόεδρος της εξειδικευμένης επιτροπής για «Μεταδοτικές Ασθένειες» (“Communicable Diseases”) του Ανωτάτου Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας, εκτός από πολλούς λιγότερο γνωστούς αλλά εξίσου αξιόπιστους και σοβαρούς γιατρούς, οικογενειακούς γιατρούς, ιατρούς πεδίου (field doctors), γενικούς ιατρούς ή ειδικούς [8 έως 13].

Είσαι ένας πραγματικός «συνωμοσιολόγος» αν νομίζεις ότι όλοι αυτοί οι ειδικευμένοι γιατροί ψεύδονται ή θέλουν να σε χειραγωγήσουν. Ωστόσο, κανείς δεν θα σε αντιμετωπίσει ως συνωμοσιολόγο.

Η αλήθεια είναι ότι θα χαρακτηριστείς ως «συνωμοσιολόγος» εάν και μόνο εάν λες πράγματα κατά της επίσημης αφήγησης ή της επίσημης συναίνεσης, η οποία υποστηρίζεται και αναγνωρίζεται από:
Διεθνείς οργανισμούς (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, Ηνωμένα Έθνη, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων…).
Από εθνικούς διαβιβαστές που δίνουν αναφορά σε αυτούς τους διεθνείς οργανισμούς σε όλους τους σημαντικούς τομείς, υγεία, ιατρική, εκπαίδευση, μέσα μαζικής ενημέρωσης, οικονομία… [14].
Όλα αυτά σχηματίζουν ένα συνεκτικό, διεθνικό, υπερεθνικό σύστημα (μια ομοφωνία), καθοδηγούμενο από κοινούς στόχους και χρησιμοποιώντας μια ακριβή και μελετημένη γλώσσα.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αυτό το σύστημα είναι ανεξάρτητο από τους πολιτικούς και επιβιώνει από τις εκλογικές αλλαγές. Διαιωνίζει τον εαυτό του, ό,τι κι αν συμβεί, όχι μέσω ενός προέδρου, ενός συγκεκριμένου προσώπου, αλλά μέσω αυτών των θεσμών που ξεπερνούν όλα τα σκάνδαλα [15 έως 18] και όλες τις επιθέσεις χωρίς ούτε ένα γρατζούνισμα.

Ποιος διαχειρίζεται αυτό το σύστημα;

Δεν θα απαντήσω εδώ, πρώτα γιατί αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα που αξίζει μιας πλήρους ανάλυσης και δεύτερο, επειδή πολλοί ερευνητές έχουν ήδη αντιμετωπίσει με επιτυχία αυτό το θέμα [19 έως 22].

Επομένως, το να είσαι πρόεδρος, επικεφαλής κυβέρνησης, πτυχιούχος ιατρικής και εκπρόσωπος μιας έγκυρης και σοβαρής αρχής δεν αρκεί για να σε προστατεύσει από το να αμφισβητηθείς με το επιχείρημα ότι ο αμφισβητίας είναι ένας συνωμότης.

Όχι!

Για να επωφεληθείς από αυτήν την προστασία, πρέπει να ανήκεις στο σύστημα, να μιλάς τη γλώσσα του και να επιδιώκεις τους στόχους του.

Έτσι, ο Anthony Fauci, με τις επικρίσιμες και αντιφατικές του παρατηρήσεις [23], δεν θα χαρακτηριστεί ποτέ συνωμότης.

Ο καθηγητής Harvey Risch θα χαρακτηριστεί.

Έτσι, οι εφημερίδες που ισχυρίζονται ότι το Remdesivir (που παράγεται από τη Big Pharma) είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία του COVID-19, σε αντίθεση με την υδροξυχλωροκίνη, δεν θα αποκαλούνται ποτέ συνωμοσιολογικές.

Εκείνες που λένε διαφορετικά, με μελέτες και γιατρούς να τις επιβεβαιώνουν, ναι.

Το πρόβλημα είναι ότι ο Τραμπ είπε ότι τάσσεται υπέρ της υδροξυχλωροκίνης, και κάθε φορά που το λέει δυσφημίζεται.

Λέγεται ότι ο Remdesivir απέδειξε την αποτελεσματικότητά του έναντι του Covid-19, σε μια Βελγική εφημερίδα στις 11 Αυγούστου 2020 [24].

Οι λέξεις είναι σημαντικές.

Η λέξη «αποδεδειγμένη», σε αυτήν την περίπτωση, είναι ψευδής.

Αλλά ποιος θα το παρατηρήσει, εάν δεν είστε ούτε γιατρός ούτε γνωρίζετε τις εν λόγω μελέτες;

Εν τω μεταξύ, ένα ψέμα που θεωρείται δεδομένο, γίνεται αλήθεια.
Μια και μόνο θεραπεία με Remdesivir θα αποφέρει στην Gilead Science Inc. 2.500 $ ανά ασθενή [25].
Αντιθέτως, η υδροξυχλωροκίνη, τίποτα ή σχεδόν τίποτα. Είναι ένα πολύ φθηνό φάρμακο.
Οι όροι «συνωμοσία» ή «θεωρία συνωμοσίας» δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια ή την αξιοπιστία, αλλά έχουν να κάνουν με τη συμμόρφωση με τις κυρίαρχες ιδέες, που υπαγορεύονται από το σύστημα που επιδιώκει αδιάκοπα τους στόχους του.

Μια άλλη σημαντική λέξη είναι η «θεωρία». Θεωρίες Συνωμοσίας.

Αυτό υπονοεί φλυαρίες χωρίς θεμέλια, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία.

Ωστόσο, πολλοί ισχυρισμοί με την ονομασία «θεωρίες συνωμοσίας» δεν είναι θεωρητικοί.

Είναι σπάνιο να έχετε επίσημη απόδειξη κατά τη στιγμή της αξίωσης. Μπορεί να είναι αποτέλεσμα έρευνας, απόψεων ή εικασιών.

Στην ιατροδικαστική ή την εγκληματική επιστήμη, δεν θα έχετε πάντα αναμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία αλλά ένα σύνολο ισχυρών πιθανοτήτων (κίνητρα, έμμεσα και συνεκτικά γεγονότα) που αρκούν για να καταδικάσετε έναν κατηγορούμενο, σύμφωνα με το νόμο.

Σκεφτείτε τη «θεωρία συνωμοσίας» που η φαρμακευτική βιομηχανία προωθεί τη δυσφήμιση της υδροξυχλωροκίνης υπέρ των δαπανηρών προϊόντων της, των αντιιικών όπως το Remdesivir ή των εμβολίων.

Θα ήταν ωραίο να έχω αναμφισβήτητη απόδειξη αυτού, αλλά δεν μπορώ να δω έναν ηγέτη του κλάδου να γράφει μια τέτοια παραδοχή και στη συνέχεια να την αφήνει να πέσει στα χέρια ενός έντιμου δημοσιογράφου. Αυτό θα ήταν πραγματικά αυτοκτονικό, δεν νομίζετε; Και σε κάθε περίπτωση, θα δυσφήμιζαν αυτόν τον διευθυντή, ή αυτόν τον δημοσιογράφο, έως ότου τα λόγια τους γίνουν άχρηστα.

Ωστόσο, όπως θα κάναμε σε οποιαδήποτε αστυνομική έρευνα, υπάρχει κάποιο ισχυρό έμμεσο αποδεικτικό στοιχείο;

1)  Έχει αυτός ο κλάδος κάποιο κίνητρο;
Ναι.
Αυτή η βιομηχανία έχει ένα δυνατό κίνητρο για να το κάνει αυτό: το χρήμα.
Δεν είναι χιλιάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που θα ωθήσουν πολλούς ανθρώπους να διαπράξουν δολοφονία, αλλά δισεκατομμύρια ευρώ [26-27].
2) Έχει αυτός ο κλάδος τα μέσα για να το κάνει αυτό;
Ναι.
Το γνωρίζουμε χάρη στη μαρτυρία ανθρώπων από μέσα, όπως ο John Virapen, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Eli Lilly & Company στη Σουηδία [28], ή οι πρώην συντάκτες μεγάλων ιατρικών περιοδικών όπως η Marcia Angel[29] (New England Journal of Medicine) ή Richard Horton [30] (Lancet).
3) Το έχει κάνει ποτέ η βιομηχανία;
Ναι.
Υπάρχουν αποδεδειγμένες περιπτώσεις που απεικονίζουν τη διαφθορά των γιατρών από τη φαρμακευτική βιομηχανία, όπως η περίπτωση του αναισθησιολόγου Scott Reuben που πλαστοποίησε δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του αντικαταθλιπτικού Effexor (βενλαφαξίνη), που παράγεται από τον Wyeth (συγχωνεύτηκε με Pfizer) σε νευροπαθητικό και μετεγχειρητικό πόνο [31].
Αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα [32]. Πιο πρόσφατα, έχετε το Lancet-Gate: "Scientific Corona Lies" και Big Pharma Corruption
Ακόμα και όταν υπάρχουν τα αποδεικτικά στοιχεία, έχετε δει ποτέ έναν δημοσιογράφο που κατηγόρησε κάποιον ότι ήταν "συνωμοσιολόγος" να λέει το mea culpa του, να ζητάει συγγνώμη για την παρανόησή του και να αποκαταθιστά τη φήμη του εν λόγω «θεωρητικού συνωμοσίας»; Και πάνω απ' όλα, να αποκαθιστά την αλήθεια;

Ως ένα μόνο παράδειγμα, θα αναφέρω την ιστορία των βρεφών του Κουβέιτ που απομακρύνθηκαν από τις θερμοκοιτίδες τους και πετάχτηκαν στο έδαφος από ιρακινούς στρατιώτες για να δικαιολογήσουν την αμερικανική επέμβαση στο Ιράκ το 1990. Ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους το χρησιμοποίησε πολλές φορές σε αρκετές εμπρηστικές ομιλίες.

Ήταν ένα ψέμα [33]. Το γνωρίζουμε.

Ωστόσο, όποιος το γνώριζε ή το καταλάβαινε αυτό, και το έλεγε εκείνη τη στιγμή, θα αποκαλείτο «συνωμοσιολόγος» σε συμπαιγνία με τον Σαντάμ Χουσεΐν.

Για την ιστορία, και για να σας δείξω ότι αυτές οι τεχνικές δεν σταμάτησαν το 1991 ή μετά την απόδειξη αυτού του ψέματος, η ανέντιμη εταιρεία δημοσίων σχέσεων πίσω από αυτόν τον μύθο για τα βρέφη του Κουβέιτ είναι η ίδια εταιρεία που το 2020 βοήθησε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να κάνει τον ΠΟΥ να πιστεύει στην πανδημία COVID-19 και να επιβάλει τις απαιτήσεις του:  είναι η εταιρεία Hill & Knowlton [34].

Λοιπόν, τι σημαίνει αυτό; Συνωμοσία; Και ποιος είναι πραγματικά ο συνωμότης;

Μπορούμε να δούμε ότι δεν σημαίνει τίποτα.

Είναι μια εξευτελιστική, κακή ετικέτα, η οποία δεν θα σας δοθεί εάν ψεύδεστε, ή εάν επικρίνετε ένα άτομο ή μια κυβέρνηση που δικαίως διαταράσσει το σύστημα.

Θα σας δοθεί μόνο εάν αυτό που λέτε, ακόμη και αν είναι αληθινό, εύλογο, αποδεδειγμένο, αντιβαίνει στην εγκεκριμένη αφήγηση του συστήματος.

Έλεγξέ το μόνος σου.

Κάνε κριτική στους γιατρούς που υπερασπίζονται τη χρήση υδροξυχλωροκίνης στο COVID-19 και δεν θα κατηγορηθείς για συνωμοσία.

Θα σε ακούσουν, και θα σε εγκρίνουν.

Κάνε κριτική στον Anthony Fauci ή στα εθνικά συμβούλια ασφαλείας σχετικά με το Covid-19, τότε ναι, θα κατηγορηθείς για συνωμοσία, πράγματι για όλα τα κακά.

Πολύ συχνά δεν έχει καμία σχέση με τις θεωρίες.

Τα γεγονότα που προβάλλονται μερικές φορές αποδεικνύονται, και πολύ συχνά υποστηρίζονται από πολλά στέρεα και εύλογα επιχειρήματα.

Οι λέξεις είναι πολύ σημαντικές. Μην υποτιμάτε τη σημασία τους. Κατευθύνουν τις σκέψεις μας.

Αυτό το γνωρίζω ως γιατρός, αλλά το γνωρίζω επίσης ως παθιασμένος υποστηρικτής της θεραπευτικής επικοινωνίας.
Όπως και οι πρώτοι γιατροί της Αρχαιότητας, ξέρω ότι οι λέξεις μπορούν να θεραπεύσουν.
Μπορούν επίσης να κάνουν τους ανθρώπους πειθήνιους ή άρρωστους.
Οι λέξεις «συνωμοσιολόγος», «συνωμοσιολόγος», «συνωμοσιολόγος» χρησιμεύουν μόνο για να διακόψουν κάθε συζήτηση.

Μόνο και μόνο για να απορριφθεί το άτομο που το κυρίαρχο σύστημα θέλει να δυσφημίσει, έτσι ώστε να μην ακούγεται πλέον.

Αυτό είναι το επικίνδυνο και όχι οι «θεωρίες συνωμοσίας».

Εκείνο που είναι πραγματικά επικίνδυνο είναι να αρνούμαστε κάθε δημόσια συζήτηση, και να αποκλείουμε ιδέες, ανθρώπους και απόψεις με το πρόσχημα ότι ενοχλούν.

Αυτό είναι που σπέρνει τους σπόρους μιας ολοκληρωτικής κοινωνίας και όχι οι θεωρίες συνωμοσίας.

Η ανθρωπότητα απειλείται με τον αποκλεισμό κάθε δημόσιας συζήτησης, κραδαίνοντας την απαξιωτική έκφραση αυτού του είδους.

Dr. Pascal Sacré

Μετάφραση από τα Γαλλικά από τη Maya για την Global Research
-----------------

Σημείωση για τους αναγνώστες: παρακαλώ κάντε κλικ στα κουμπιά κοινής χρήσης. Προωθήστε αυτό το άρθρο στις λίστες αλληλογραφίας σας. Δημοσιεύστε αυτό το άρθρο στον ιστότοπο του ιστολογίου σας, σε φόρουμ ιστού κ.λπ.

πηγή

Μετάφραση από τα Αγγλικά από την Μαρία Σεφέρου
------------------


Notes :
[1] Théorie du complot, Wikipédia
[6] L’hydroxychloroquine agit chez les patients à haut risque, et dire le contraire est dangereux, Harvey Risch M.D., Ph.D., professeur d’épidémiologie à la Yale School of Public Health.
[7] Christian Perronne : “À Garches, nous avons de bons résultats avec l’hydroxychloroquine”,  April 15, 2020, Fervent defender of the treatment with hydroxychloroquine and azithromycin, for Pr Christian Perronne the question of its effectiveness no longer arises. Head of the Infectious Diseases Department at the Raymond-Poincaré Hospital in Garches, he has seen it every day since the beginning of the epidemic: Professor Raoult’s treatment cures and considerably reduces the need for intensive care.
[8] Riposte à la covid-19 : la saine colère du Dr BELLATON, Source : page Facebook de Silviane Le Menn, 20 avril 2020.
[9] Coronavirus : le bilan très positif d’un praticien lorrain qui prescrit l’hydroxychloroquine, the Lorrain Republican, Philippe Marque, April 6, 2020. The results are more than positive: “I have used this protocol on a dozen hospitalized patients, who therefore have a Covid-19 that is already relatively worrying, and I have had neither death nor any evolution towards a serious stage requiring resuscitation.”
[10] Un médecin mosellan constate l’efficacité d’un protocole à base d’azithromycine,  the Lorrain Republican, Thierry Fedrigo, April 11, 2020. Two Moselle doctors and one of their Belgian colleagues seem to have developed a drug combination effective against coronavirus. Relying on azithromycin without resorting to the hydroxychloroquine advocated by the infectiologist Didier Raoult, they have noted a clear drop in hospitalizations of their treated patients.
[12] Des médecins algériens attestent de l’«efficacité quasi totale» de l’hydroxychloroquine contre le Covid-19,April 27, 2020. The heads of infectious disease departments of a hospital in Blida and another in Algiers say that the hydroxychloroquine protocol followed in the treatment of patients with coronavirus gives a “near-total” positive result.
[13] Après l’Algérie, le Maroc encense l’efficacité de l’hydroxychloroquine contre le Covid-19, May 1, 2020. The therapeutic protocol based on hydroxychloroquine and azithromycin used against Covid-19 “has given positive results” in Morocco, the Health Minister said, adding that “side effects are minimal”.
[14] Ordres nationaux tels que l’Ordre des Médecins, l’Ordre des Pharmaciens, Hautes Autorités de Santé, Sciensano en Belgique…
[16] Covid-19: les conseillers du pouvoir face aux conflits d’intérêts, paru le 31mars 2020, écrit par Rozenn Le Saint et Annton Rouget.
[19] Anthony C Sutton: British economist, historian and writer. Sutton was a Stanford scholar at the Hoover Foundation from 1968 to 1973. He taught economics at UCLA. He studied in London, Göttingen and UCLA and received a PhD in science from the University of Southampton, England. In 1972, at the Hoover Institution in Stanford, he was awarded a Ph.D : Wall Street et l’ascension de Hitler , Wall Street et la révolution bolchévique
[20] Carroll Quigley: American historian and professor of history at Georgetown University from 1941 to 1976. Quigley was born in Boston, where he later studied and earned two degrees and a doctorate in history from nearby and highly regarded Harvard University. At Georgetown University: Tragedy and Hope: A History of the World in Our Time
[21] Pierre Hillard :  essayiste français, docteur en science politique : La marche irrésistible du nouvel ordre mondial , Chroniques du mondialisme
[22]  Michael Parenti, American historian, political scientist and cultural critic. He has taught in American and foreign universities. A must read: L’Horreur impériale
[23] Lancet-Gate: « Mensonges scientifiques sur le coronavirus » et corruption des grandes sociétés pharmaceutiques., Mondialisation.ca, Prof. Michel Chossudovsky, 15 July 2020. Dr Anthony Fauci, Donald Trump’s adviser, described as “America’s top infectious disease expert”, played a key role in smearing the HCQ cure that had been approved years earlier by the CDC, as well as in legitimizing Gilead’s Remdesivir.
[26] COVID-19 : au plus près de la vérité. Vaccins., Mondialisation.ca, Dr Pascal Sacré, 2 août 2020
[27] COVID-19: au plus près de la vérité – Hydroxychloroquine (HCQ), Mondialisation.ca, Dr Pascal Sacré, 29 juillet 2020
[28] Médicaments effets secondaires : la mort, les laboratoires nous trompent. John Virapen, le cherche midi éditions, 2014
[29] The truth about drug companies, how they cheat us, how to thwart them, Marcia Angell, MD, former editor of the New England Journal of Medicine, French translation, les éditions le mieux-être, 2005.
[30] COVID-19 : le côté obscur de la science révélé, Mondialisation.ca, Dr Pascal Sacré, 26 mai 2020
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα