Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

 

Τι προτιμούν.... να πίνουν τα κουνούπια; Μπύρα... άσε ρε....!

1. Τα ρούχα
Τα κουνούπια χρησιμοποιούν τα μάτια τους για να στοχεύσουν το επόμενο θύμα... που μπορεί να είσαι ΕΣΥ... και ειδικά αργά το απόγευμα και προτιμούν πιο εύκολα.... όσους φορούνε σκούρα (μπλε ή μαύρο) και κόκκινα ρούχα.

2. Ο τύπος αίματος
Τα ενήλικα κουνούπια επιβιώνουν μέσω του νέκταρ... για την τροφή τους, τα θηλυκά όμως βασίζονται στην πρωτεΐνη του ανθρώπινου αίματος για την παραγωγή των αυγών τους. Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Ο.... είναι δύο φορές πιο ελκυστικοί για τα κουνούπια από αυτούς με ομάδα αίματος Α, ενώ όσοι έχουν ομάδα αίματος Β βρίσκονται κάπου στη μέση. Ακόμη το 85% των ανθρώπων παράγουν μια έκκριση... που σηματοδοτεί την ομάδα αίματός τους, με τα κουνούπια να προσελκύονται σε αυτούς περισσότερο... ανεξάρτητα από την ομάδα αίματος.

3. Αέρια
Τα κουνούπια διαισθάνονται το διοξείδιο του άνθρακα σχεδόν από 48 μέτρα μακριά. Έτσι λοιπόν... όσο περισσότερο εκπνέει κάποιος άνθρωπος.... τόσο πιο ελκυστικός γίνεται για τα κουνούπια. Φυσικά οι πιο μεγαλόσωμοι άνθρωποι.... εκπνέουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα και αφού δυσικά εκπνέουν από το στόμα και τη μύτη... τα κουνούπια ελκύονται περισσότερο από το κεφάλι, γι’ αυτό και τα ακούμε να βουίζουν γύρω από τα αυτιά μας... κατά τη διάρκεια της νύχτας.

4. Θερμότητα και ιδρώτας
Τα κουνούπια έχουν καλή όσφρηση και για άλλες μυρωδιές εκτός του διοξειδίου του άνθρακα και μπορούν να εντοπίσουν τα «θύματά τους».... μέσω του γαλακτικού οξέος, του ουρικού οξέος, της αμμωνίας και άλλων ενώσεων που εκκρίνονται με τον ιδρώτα. Προτιμούνε... ως «μεζεδάκια» τους ανθρώπους που είναι πιο θερμοί.

5. Ζωντανό δέρμα
Ο τύπος και η ποσότητα των βακτηρίων που υπάρχουν στο δέρμα ενός ανθρώπου.... μπορεί να παίζουν κάποιο ρόλο στην προσέλκυση των κουνουπιών. Το δέρμα μας έχει το δικό του μικροβίωμα.... το οποίο δημιουργεί κι ένα ξεχωριστό άρωμα. Ο παράγοντας των βακτηρίων θα μπορούσε να εξηγήσει.... γιατί κάποια κουνούπια «επιτίθενται» στους αστραγάλους και τα πόδια, διότι απλά είναι περιοχές που αποτελούν εστίες συσσώρευσης των βακτηρίων.

6. Εγκυμοσύνη
Οι έγκυες γυναίκες είναι δύο φορές πιο ελκυστικές για τα κουνούπια.... που φέρουν το παράσιτο της ελονοσίας, με τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στην αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα. Οι γυναίκες στα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης τους... εξέπνεαν 21% μεγαλύτερο όγκο αέρα, αλλά και ότι η κοιλιά των εγκύων ήταν πιο ζεστή, προσθέτοντας και το στοιχείο της θερμότητας στην εξίσωση της προσέλκυσης των κουνουπιών.

7. Μπύρα
Χικ... τα κουνούπια έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στη μπύρα. Οι ερευνητές βρήκαν ότι τα κουνούπια που «τριγύριζαν» τους συμμετέχοντες μετά την κατανάλωση μπύρας.... ήταν πολλά περισσότερα από πριν. Οι επιστήμονες υπέθεσαν ότι αυτό οφείλεται στην αυξημένη περιεκτικότητα του ιδρώτα σε αιθανόλη και στην υψηλότερη θερμοκρασία του δέρματος λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ, χωρίς, όμως, να μπορούν να βρούνε και τον ακριβή συσχετισμό. Και πίνω μπύρες... πίνω μπύρες... ξεχάστε το... άσε που η μπύρα.... δεν βοηθάει στην οστεοαρθρίτιδα.
(Ε.Ι.) 


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα