Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Άλλο Παρατηρητής κι άλλο Θεατής

 


Παρατηρώ σημαίνει εξετάζω, μελετώ με σκοπό την κατανόηση. Η κατανόηση οδηγεί σε δράση, όπου δράση είναι κίνηση, εξέλιξη.

Η θέαση κάλλιστα αρέσκεται στη στασιμότητα. Παρακολουθώ χωρίς να παρατηρώ. Περνώ το χρόνο μου χωρίς να παίρνω το χρόνο μου.

Η αλήθεια δεν είναι πικρή, πικρή είναι συχνότατα η μετακίνηση με την οποία μας φέρνει αντιμέτωπους. Γιατί, όσο είμαστε θεατές στην ίδια μας τη ζωή, ζούμε μια γλυκιά ψευδασφάλεια, μια άφεση ευθυνών που μας θυμίζει -γλυκά- τα παιδικά ανέμελα χρόνια μας. Αυτή η λέξη, γλυκός, γλυκιά, γλύκα, πόσα όμορφα συναισθήματα ξυπνάει, που μάλλον τελικά είναι προσδοκίες ενός αύριο που ποτέ δεν έρχεται! Δεν έρχεται, γιατί η ζάχαρη ταΐζει τα καρκινικά κύτταρα και το λεγόμενο "πικρό" εξισορροπεί το βιολογικό μας σύστημα.

Η αλήθεια δεν είναι πικρή, πικρή είναι η εμμονή μας να την αποφεύγουμε. "Μα ποια είναι η αλήθεια", "κανείς δεν ξέρει την αλήθεια", "η δική μου αλήθεια", "η δική σου αλήθεια"....φράσεις που εκστομίζεις και σου δίνουν την κάρτα "βγες από την υποχρέωση να είσαι Κυρίαρχος".

Κι εγώ θα σου πω, βρες τη δική σου αλήθεια λοιπόν! Η αλήθεια δεν είναι απόφθεγμα, η αλήθεια είναι κρεμμύδι, θέλει ξεφλούδισμα και στη διαδικασία σε παίρνουν τα κλάματα. Τα δάκρυα, όμως, καθαρίζουν, κι ίσως καθαρίζουν ψυχικά ιζήματα γενεών, ίσως καθαρίζουν πνευματικά σκοτάδια, κοινωνικά στερεότυπα, υπαρξιακά πρότυπα, ίσως πάρουν μαζί τους πόνο, απελπισία, φθορά... Ίσως δεις τις -αιώνες- ακρωτηριασμένες σου πνευματικές δυνάμεις να ξεφυτρώνουν, να γεμίζουν λαμπερά παρακλάδια το νοητικό σου, το ψυχικό σου, το συναισθηματικό σου... Κι ίσως εκεί, εκεί που νομίζεις πως η πίκρα σου έγινε πηχτό σκοτάδι, ίσως εκεί όλα σου τα αισθητήρια γνωρίσουν μια γλύκα πρωτόγνωρη, μια γλύκα που δε φαντάστηκαν, μια γλύκα που κάποιοι σου φώναζαν πως δεν υπάρχει, πως δεν είσαι άξιος γι΄αυτή, πως είσαι μικρός, κι ένοχος, και βλάσφημος, και κακομαθημένος, και πρέπει αιώνια να τιμωρείσαι....

Άνοιξε τα μάτια σου στην Αλήθεια, στη δική σου αλήθεια, άσε τα δάκρυα να καθαρίσουν την υποταγή αιώνων...
Κι έπειτα, σήκω πάνω, σήκω όρθιος, απλά σήκω και νιώσε την απίστευτη γλύκα της Κυριαρχίας!

ΕΙΣΑΙ Η ΠΑΡΤΙΔΑ
ΟΣΟ ΔΕΧΕΣΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Η ΠΑΡΤΙΔΑ


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα