Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Ο 74χρονος Trump, o 77χρονος Biden και ο 80άρης Fauci – Οι ΗΠΑ κάνουν τόπο στα νιάτα

 Πιτσιρίκο, η συμπάθειά σου, η Greta Thunberg, εξέφρασε τη στήριξή της στον Joe Biden σε μία σπάνια πολιτική της τοποθέτηση, όπως μεταδίδει το Reuters, διότι οι “εκλογές των ΗΠΑ είναι πάνω απ’ όλα”.


Έτσι, η 17χρονη ακτιβίστρια από τη Σουηδία ζήτησε από τους ψηφοφόρους που ανησυχούν για το περιβάλλον να κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί στις ΗΠΑ, να οργανωθούν και να ψηφίσουν τον Biden.

H Thunberg που ενέπνευσε ένα ολόκληρο κίνημα για την κλιματική αλλαγή, όταν έκανε καθιστική διαμαρτυρία έξω από το σουηδικό κοινοβούλιο το 2018, μπορεί να οδηγήσει στις κάλπες περισσότερους νέους, οι οποίοι συνήθως απέχουν, σε αντίθεση με τους ηλικιωμένους.

Όταν η Thunberg είχε αναδειχτεί σε πρόσωπο της χρονιάς από το περιοδικό Time το 2019, ο Τrump την είχε ειρωνευτεί, καλώντας την να δουλέψει πάνω στη διαχείριση του θυμού της και να πάει να δει καμιά ταινία με κάποιον φίλο της.

Ανάλογα σχόλια είχε κάνει ο Trump και όταν η Thunberg είπε “πώς τολμάτε” απευθυνόμενη στους ηγέτες των χωρών κατά τη Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα.

Η 17χρονη ακτιβίστρια από τη Σουηδία και το κίνημα “Παρασκευές για το μέλλον” προτάθηκαν και για το βραβείο Νόμπελ, το οποίο τελικά κατέκτησε το Παγκόσμιο Επισιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ.

Ο Ρεπουμπλικάνος Trump σχεδιάζει να καταργήσει την ατζέντα για το κλίμα του Obama, προκειμένου να αποδεσμεύσει την ενέργεια και τις αυτοκινητοβιομηχανίες από το κόστος που θα έχουν αν συμμορφωθούν με τους κανόνες για την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας.

Αντίθετα, ο αντίπαλος του για την προεδρία των ΗΠΑ, Biden, εστιάζει σε νέες μαζικές πράσινες υποδομές.

Δεν υπάρχει, εξάλλου, πλέον κίνδυνος να μεταδώσει τον κορωνοϊό σε άλλους ο Donald Trump, δηλώνει ο γιατρός του Λευκού Οίκου Sean Conley, όπως μεταδίδει το Reuters.

Συγκεκριμένα, ο Conley υποστήριξε ότι τα τεστ στα οποία υποβλήθηκε ο Αμερικάνος πρόεδρος έδειξαν ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος αναπαραγωγής του ιού, ωστόσο, ο Λευκός Οίκος δεν διευκρίνισε αν αυτά ήταν αρνητικά.

Παρεμπιπτόντως, όλα όσα υποστήριξε ο γιατρός Conley από την πρώτη μέρα της νοσηλείας του Trump έχουν επιβεβαιωθεί.

Αντίθετα, μετά το εξιτήριο του Αμερικάνου προέδρου, ο Anthony Fauci προειδοποιούσε ότι τα συμπτώματα μπορεί να επανέλθουν και o πνευμονολόγος Steven Holgate υπερθεμάτιζε, λέγοντας ότι το δεύτερο στάδιο της λοίμωξης θα είναι χειρότερο για τον Αμερικάνο πρόεδρο.

Εντάξει, ο Fauci δεν έχει πέσει μέσα πουθενά και είναι ενδεικτικό ότι στις αρχές του καλοκαιριού έλεγε ότι δεν θα υπάρξει δεύτερο κύμα στις ΗΠΑ, αλλά αυτό που είναι απορίας άξιο είναι πώς τον εμπιστεύονται εκατομμύρια Αμερικάνοι, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις τουλάχιστον.

Και μόνο το γεγονός ότι είναι στην ίδια θέση από την εποχή του AIDS, δηλαδή, τις αρχές της δεκαετίας του 1980, είναι ένας σοβαρός λόγος για να είσαι επιφυλακτικός απέναντι του.

Δηλαδή, εδώ και τέσσερις δεκαετίες δεν αναδείχτηκε ούτε ένας πιο αξιόλογος επιστήμονας σε ολόκληρες τις ΗΠΑ και έχουν ακόμα επικεφαλής τον 80χρονο Fauci;

Ο 74χρονος Trump, ο 77χρονος Biden και ο 80χρονος Fauci. Οι ΗΠΑ κάνουν τόπο στα νιάτα.

Το χειρότερο είναι ότι με ευθύνη και των ειδικών, που σιγοντάριζαν, τα ΜΜΕ προσπάθησαν να περάσουν στον κόσμο ότι ο Trump πήρε κάποια “θαυματουργή” θεραπεία και για αυτό έγινε καλά.

Η αλήθεια είναι ότι του χορηγήθηκαν κοινά και δοκιμασμένα φάρμακα και συνθετικά -δηλαδή, παρασκευασμένα στο εργαστήριο- αντισώματα, που έχουν δοθεί επίσης σε πολλούς ασθενείς με Covid 19.

Δεν υπάρχει “θαυματουργή” θεραπεία για καμία ασθένεια.

Απλά, ο οργανισμός κάποιων ανθρώπων ανταποκρίνεται στην εκάστοτε θεραπεία και γίνονται καλά, ενώ άλλοι που λαμβάνουν την ίδια θεραπεία όχι.

H πραγματική διαφορά στην περίπτωση του Trump είναι ότι ουσιαστικά είχε το δικό του αποκλειστικό νοσοκομείο και το προσωπικό του και επίσης αποκλειστικό ιατρικό τιμ, σε αντίθεση με οποιονδήποτε πολίτη που μπορεί να στοιβαχτεί με καμιά εκατοστή ακόμα και οι εξαντλημένοι από τις πολύωρες βάρδιες γιατροί να τρέχουν και να μην φτάνουν.

Αυτό ήταν το πλεονέκτημα του Trump και όχι κάποια ειδική θεραπεία, την οποία, ειρήσθω εν παρόδω, δεν θα χρειαστεί το 92% με 93% των 70ρηδων για να ξεπεράσει τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τον Ηλία Μόσιαλο.

Δηλαδή, πάνω από 9 στους 10 ηλικιωμένους -για τους οποίους κακώς έχει περάσει στην κοινή γνώμη από τα ΜΜΕ ότι είναι τελειωμένοι αν κολλήσουν κορωνοϊό- θα γίνουν καλά χωρίς να χρειαστούν ούτε οξυγόνο, που σημειωτέον μπορεί να το παίρνει κάποιος και σπίτι του -δεν χρειάζεται να διακομιστεί στο νοσοκομείο- αν η κατάστασή του είναι ελεγχόμενη.

Υπάρχουν άνθρωποι που όχι εξαιτίας του κορωνοϊού, αλλά επειδή για διάφορους λόγους έχουν πεσμένα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα τους, ζουν για χρόνια με τη συσκευή και το οξύμετρο (τοποθετείται στο δάχτυλο του ασθενή και μετράει τα επίπεδα οξυγόνου) σπίτι τους.

Μιας και ο λόγος, όμως, για τις ΗΠΑ, μέλος των ακροδεξιών “Πατριωτών” ήταν ο άνδρας που σκοτώθηκε από τον σεκιουριτά σε διαδήλωση στο Nτένβερ, όπως μεταδίδει το BBC.

O σεκιουριτάς, που συνελήφθη από την αστυνομία, δεν είχε, εξάλλου, καμία σχέση με την αντιδιαδήλωση που διοργάνωσαν αντιφασίστες στην πόλη των ΗΠΑ.

Τον είχε προσλάβει ένας ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός του Ντένβερ για να συνοδεύει και να προστατεύει τους δημοσιογράφους του κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

Φωτογραφίες που δημοσίευσε η Denver Post δείχνουν, εξάλλου, τον ακροδεξιό διαδηλωτή να ρίχνει σπρέι πιπεριού στον σεκιουριτά, ο οποίος στη συνέχεια τον πυροβόλησε.

Η αστυνομία υποστήριξε ότι αρχικά υπήρξε φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στο θύμα και τον δράστη, ενώ βρήκε και δύο όπλα στον τόπο του εγκλήματος.

Διαδηλώσεις έγιναν και στο Μιλγουόκι, επειδή ο εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι δεν θα απαγγείλει κατηγορίες σε έναν μαύρο αστυνομικό για τη δολοφονία ενός 17χρονου μαύρου, επειδή το θύμα έβγαλε όπλο.

Ήταν, ωστόσο, το τρίτο φονικό στο οποίο έχει εμπλακεί τα τελευταία πέντε χρόνια ο συγκεκριμένος αστυνομικός που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Συλλήψεις για …προληπτικούς λόγους έγιναν, εξάλλου, στο Πόρτλαντ σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας.

Τις έχουμε δει αυτές τις “προληπτικές συλλήψεις” και στην Ελλάδα, όπου όλα ήταν, πάντως, ήρεμα και καλά στην ακρογιαλιά, με τους θαλασσοκόρακες να με αφήνουν και πάλι μέτρα μακριά και με τις φωτό με τις σάλπες να μου μένουν για παρηγοριά.

Σαν σήμερα (12/10/1944) απελευθερώθηκε η Ελλάδα από τους Γερμανούς ναζί. Ακολούθησε την επομένη η μάχη της Ηλεκτρικής με τους Έλληνες να αποτρέπουν σαμποτάζ των ναζί, που έφευγαν σαν λαγοί και τη βύθιση της Αθήνας στο σκοτάδι.

Γιατί στο τέλος το φως πάντα θα νικάει το σκοτάδι.

Βαγγέλης Σπανός

(Αγαπητέ φίλε, καλή εβδομάδα. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)



pitsirikos

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα