Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Η τρίτη συνάντηση Δία - Ποσειδώνα... φιλική αυτή τη φορά


 Καλή αρχή εβδομάδας! Που λογικά καλή θα είναι αν αναλογιστούμε ότι το τετράγωνο Άρη - Πλούτωνα εξασθενεί και αν αγνοήσουμε τον Ερμή που κάνει στάση για τσιγάρο πριν αναδρομήσει. Θα αναφερθούμε σε αυτόν παρακάτω, πάντως δεν δείχνει πολύ «άγριος» μέχρι στιγμής. Η μόνη κακή θεωρητικά όψη της ημέρας είναι το συνεχιζόμενο χθεσινό τετράγωνο Ήλιου - Δία που παρά τη δυσμενή του φύση φέρνει ευκαιρίες στο προσκήνιο και ζωτικότητα, μόνο που πρώτον θα πρέπει να εργαστούμε για το θετικό αποτέλεσμα και δεύτερον να προσέξουμε μην παρασυρθούμε από υπερβολές εγωισμούς υπεραισιοδοξία και εξέχουσες ακραίες τάσεις είτε ιδεαλισμού είτε υλισμού - με άμεση εκδήλωση στο πολύ φαγητό την καλοπέραση τις περιττές σπατάλες και την πνευματική ακαμψία.

Όσοι θυμόσαστε και θυμώσατε με τα συνεχόμενα περυσινά τετράγωνα Δία - Ποσειδώνα ήρθε η στιγμή να σας επιβεβαιώσει ο ουρανός ότι όλα είναι κύκλος. Ήρθε η ώρα οι δύο πλανήτες να συναντηθούν για τρίτη φορά φιλικά εφέτος, με θετική όψη εξαγώνου. Ο Δίας είναι ο πλανήτης της επέκτασης και ο Ποσειδώνας της έμπνευσης (στην καλή τους έκφραση). Μέχρι τα τέλη του μήνα λοιπόν ευνοούν τα ταξίδια και τις αναζητήσεις κάθε είδους, ουσιαστικές και μεταφορικές, με το σώμα ή με τον νου, κατά τα οποία όμως πρέπει να βάλουμε τη διασκέδαση σε δεύτερη μοίρα και την αναζήτηση σε πρώτη. Ταξιδεύοντας σε μεγάλες «αποστάσεις», φυσικές ή νοητικές, θα έχουμε όλη την αισιοδοξία την πνευματική οξύτητα και τη διάθεση να εξερευνήσουμε καινούργιους «κόσμους» απ΄ όπου θα παίρνουμε εμπειρίες γνώσεις και ιδέες χρήσιμες για το εγγύς μέλλον - εφαρμοστέες κατά προτίμηση μετά τις 14 Νοεμβρίου ή για τους πιο διστακτικούς μετά τις 16 του Δεκέμβρη.
Τα «ταξίδια» μας αυτά περιλαμβάνουν την πνευματική επέκταση μέσω σπουδών σε κάθε είδους και μορφή τέχνης, εικαστικής ψυχικής ή εφαρμοσμένης, γνωριμία με διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες (εδώ σκέψου κατά πόσον ο διπλανός σου, ο γείτονας, ή κάποιος δικτυακός φίλος αποτελεί μία ξένη γη για εσένα...), καθώς επίσης και την εδραίωση της προσωπικότητάς μας στο περιβάλλον μας. Πολλές φορές βλέπετε ο μικρόκοσμος που μας περιβάλλει έχει αλλάξει και εμείς ζούμε σε μία παράλληλη, παρελθοντική πραγματικότητα. Στην περίπτωση αυτή το ταξίδι χρειάζεται να γίνει μέσα μας.
Μία Αχίλλειος πτέρνα του συγκεκριμένου εξαγώνου είναι η υπερευαισθησία μας, η υπερενσυναίσθηση μάλλον, προς τους αδύναμους και τους έχοντες ανάγκη. Μπορεί να θελήσουμε να παίξουμε τον ρόλο του Τιμωρού Δικαστή προς τους αδικούντες ή του Προστάτη Άγγελου στους αναξιοπαθούντες. 
Και τα δύο στην υπερβολή τους θα μας φέρουν σε μπελάδες γιατί 1) δεν έχουμε δικαίωμα να επιβάλλουμε βίαια την τάξη σε κανέναν, υπάρχουν νόμοι που εάν δεν λειτούργησαν υπέρ των αδυνάτων θα λειτουργήσουν κατά των αυτοδικούντων, και 2) η άκρατη προσφορά και παροχή βοήθειας υποστήριξης υπηρεσίας κλπ. προς τους άλλους θα υπονομεύσει τη δική μας ασφάλεια, υλική αλλά σε ακραίες περιπτώσεις και ψυχική. Στο δεύτερο δεν μπορώ να βάλω φραγμό απλά ο καθένας σε τέτοια περίπτωση ας χαράξει προσεκτικά τα όριά του ώστε να συνεχίσει να παραμένει σε θέση να προσφέρει. Οι αρνητικές εκφάνσεις των Δία - Ποσειδώνα είναι η υπερβολή και η ουτοπία, που οδηγούν στη φθορά. Μην το ξεχάσουμε.
Πάμε πίσω στον Ερμή κλείνοντας, που καθώς κάνει ένα γλυκό εξάγωνο με την Αφροδίτη μέχρι και την Τετάρτη ανεβάζει τη διάθεση για επικοινωνία και -γιατί όχι- για φλερτ. Το «γιατί» του «όχι» βέβαια είναι η γενικότερη κατάσταση των Άρη - Αφροδίτης για όλο το '20 όπως έχουμε πει καθώς και το βαρύ κλίμα της χρονιάς, όμως για κάτι πρόσκαιρο και ευχάριστο, ναι - γιατί όχι; Καλή η περίοδος επίσης για επαγγελματική δραστηριότητα καθώς και για να φέρουμε κόσμο κοντά μας. Όσοι θέλουν να διαφημιστούν ειδικά, είναι οι μέρες τους. Ίσως η συγκεκριμένη όψη που σημειοδοτεί τη στάση του πλανήτη και το ευνοϊκό εξάγωνο Δία - Ποσειδώνα, να είναι παράγοντες που θα κάνουν την αναδρομή του αυτή τη φορά θετικότερη. Γιατί μην ξεχνάμε ότι η αστρολογία είναι ένα μεγάλο παζλ και καμία όψη δεν λειτουργεί ανεξάρτητη και από μόνη της. Θα το δούμε στην πορεία!


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα