Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

FinCEN Files: Όταν οι μεγαλύτερες δυτικές τράπεζες χρηματοδοτούν καρτέλ ναρκωτικών, τρομοκράτες και οργανωμένους εγκληματίες

 Αυτό μοιάζει με μια από τις μεγαλύτερες διαρροές αρχείων ιδιωτικών τραπεζών από το Panama Papers. Η Buzzfeed News δημοσίευσε μια μακρά έρευνα για το πώς οι μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου επιτρέπουν βρώμικα χρήματα από οργανωμένους εγκληματίες, καρτέλ ναρκωτικών και τρομοκρατικές ομάδες όπως η Αλ Κάιντα και οι Ταλιμπάν να ρέουν μέσω των δικτύων τους.

Τα "FinCEN Files", όπως τους αποκαλεί το Buzzfeed , προσφέρουν "μια εικόνα για διαφθορά και συνενοχή που δεν έχουμε ξαναδεί." Μια μακρά έρευνα του Buzzfeed και της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητικών Δημοσιογράφων - η ίδια ομάδα που χειρίστηκε τις διαρροές του Mossack Fonseca -


Αντί να καταπολεμήσει το οικονομικό έγκλημα, το ισχύον σύστημα που απαιτεί από τις τράπεζες να αναφέρουν όλες τις ύποπτες συναλλαγές, στη FinCen απλώς επιτρέπει την άνθηση του ξεπλύματος χρημάτων, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι κάθε επιβολή θα είναι της ποικιλίας «whack-a-mole».

 Αυτά τα έγγραφα, τα οποία συντάχθηκαν από τράπεζες, μοιράστηκαν με την κυβέρνηση, αλλά κρατήθηκαν από την κοινή γνώμη, εκθέτουν την κενότητα των τραπεζικών διασφαλίσεων και την ευκολία με την οποία τους έχουν εκμεταλλευτεί οι εγκληματίες. 

Κέρδη από θανατηφόρους πολέμους για ναρκωτικά, περιουσιακές καταχρήσεις από αναπτυσσόμενες χώρες και σκληρές κερδοσκοπικές αποταμιεύσεις που είχαν κλαπεί σε ένα πρόγραμμα Ponzi είχαν όλα τη δυνατότητα να εισέλθουν εντός και εκτός αυτών των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, παρά τις προειδοποιήσεις των υπαλλήλων των τραπεζών.

Η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες είναι ένα έγκλημα που καθιστά δυνατά και άλλα εγκλήματα. Μπορεί να επιταχύνει την οικονομική ανισότητα, να εξαντλήσει τα δημόσια κεφάλαια, να υπονομεύσει τη δημοκρατία και να αποσταθεροποιήσει τα έθνη - και οι τράπεζες διαδραματίζουν βασικό ρόλο. « Μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους σε αυτά τα τραγανά λευκά πουκάμισα με τα αιχμηρά κοστούμια τους τροφοδοτούν την τραγωδία ανθρώπων που πεθαίνουν σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Martin Woods, πρώην ερευνητής ύποπτων συναλλαγών για τη Wachovia.

Οι νόμοι που είχαν σκοπό να σταματήσουν το οικονομικό έγκλημα το επέτρεψαν να ανθίσει. Εφόσον μια τράπεζα υποβάλλει ειδοποίηση ότι μπορεί να διευκολύνει την εγκληματική δραστηριότητα, όλα εκτός από την ανοσοποίηση του εαυτού της και των στελεχών της από την ποινική δίωξη. Η ειδοποίηση για ύποπτη δραστηριότητα τους δίνει αποτελεσματικά ένα δωρεάν πάσο για να συνεχίσουν να κινούν τα χρήματα και να εισπράττουν τα τέλη.

Το Δίκτυο Επιβολής Οικονομικών Εγκλημάτων, ή το FinCEN, είναι ο οργανισμός του Υπουργείου Οικονομικών που είναι υπεύθυνος για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και άλλων οικονομικών εγκλημάτων. Συλλέγει εκατομμύρια από αυτές τις αναφορές ύποπτης δραστηριότητας, γνωστές ως SAR. Τους καθιστά διαθέσιμους στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου των ΗΠΑ και στις επιχειρήσεις χρηματοοικονομικών πληροφοριών άλλων κρατών. Συγκεντρώνει ακόμη και μια έκθεση που ονομάζεται «Kleptocracy Weekly» που συνοψίζει τις συναλλαγές ξένων ηγετών, όπως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αυτό που δεν κάνει είναι να αναγκάσει τις τράπεζες να κλείσουν τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

 Οι πηγές του Buzzfeed υποστηρίζουν ότι ο μόνος τρόπος για να διορθωθεί το πρόβλημα είναι να συλλάβουν στελέχη τραπεζών που παραβιάζουν τους νόμους..


"Οι τραπεζίτες δεν θα μάθουν ποτέ μέχρι να αρχίσετε να τους βάζετε ασημένια βραχιόλια... Σκεφτείτε το μήνυμα που στέλνετε στους επαναλαμβανόμενους παραβάτες."

 posivitenews

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα