Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Αν υπήρχε μια περίοδος ευνοϊκή για την χώρα μας τα τελευταία 100 χρόνια για σύρραξη με την Τουρκία αυτή είναι η σημερινή

<< Αν υπήρχε μια περίοδος ευνοική για την χώρα μας τα τελευταία 100 χρόνια για σύρραξη με την Τουρκία αυτή ειναι η σημερινή.
Αυτό φυσικά το ξέρουν οι Τούρκοι Συνεπώς ξέρουν ότι σε περίπτωση σύγκρουσης
ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ.>>
ΤΟΥΡΚΙΑ - ΠΟΛΕΜΟΣ ;
ΟΧΙ - ΓΙΑΤΙ ;
Αν η Τουρκία έχει ένα πλεονέκτημα έναντι της Ελλαδας τόσο σαν χώρα όσο και σαν λαός είναι η ΥΠΟΜΟΝΗ. Επακόλουθο αυτού είναι η ΣΙΓΟΥΡΙΑ.
Σε πρακτικό επίπεδο αυτό σημαίνει ότι αν εκτιμά οτι θα κερδίσει εναν πόλεμο με την Ελλαδα θα τον κάνει χωρίς να λογαριάζει τις διεθνείς κατακραυγές κλπ. Απο το 1923 λοιπόν κάνει τις εκτιμήσεις της και δεν της βγαίνουν. Το 1974 το έκανε στην Κύπρο γιατί απλά είχε αποσυρθεί η μεραρχία κλπ κλπ.
ΣΗΜΕΡΑ. Η Τουρκία βρίσκεται στο χειρότερο επίπεδο σε πολιτικό οικονομικό αλλα και στρατιωτικό επιπεδο.
Θα προσπαθησω να σας εξηγήσω το ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ κομματι.
Μπορεί η Τουρκία να έχει 550 χιλιάδες στρατό αλλα θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας τι φυλάει; Φυλάει μια οριογραμμή φωτιά περίπου 2500 χιλιομετρα. Έχει 35 χιλιαδες στην Κύπρο άλλες τόσες χιλιάδες στην Συρία Στο Β ΙΡΑΚ Στο Καταρ Στη Σομαλία χωρίς να υπολογίζουμε τις ΝΑΤΟΙΚΕΣ υποχρεώσεις. Αν με μια μετρημένη εκτιμηση υπολογίσουμε ότι έχει 100 χιλιάδες στρατού στο εξωτερικό το οικονομικό βαρος της χώρας ειναι δυσβασταχτο. Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να διατηρούν τέτοιους στρατούς στο εξωτερικό.

Ερχόμαστε στα δικά μας σύνορα.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ. Εχουμε 200 χιλιομετρα συνορα. Εμείς από το 2010 σε στρατιωτικό επίπεδο υπολογίζουμε μόνο αυτά τα σύνορα αφού όλοι οι βόρειοι γείτονες Αλβανία,Σκοπια και Βουλγαρία δεν έχουν στρστό. Συνεπώς οι 80 90 χιλιαδες στρατου ειναι μόνο για την Τουρκία. Από την άλλη πλευρα στην Τουρκία υπάρχει η αφαίμαξη των μοναδων της 1ης στρατιας με συνεχείς αποστολές και ενισχύσεις των μονάδων της Νοτιοανατολικής Τουρκιας. Αυτό εκτός της μείωσης της επάνδρωσης των μονάδων έχει για την γείτονα κι άλλες επιπτώσεις όπως είναι η αύξηση του ποσοστού επάνδρωσης των μονάδων από Κουρδικής καταγωγής προσωπικό το οποίο πλέον καθίσταται πλειοψηφικό.
Στα νησιά με την επάνδρωση που έχουν τα κύρια νησιά μας είναι άτρωτα ακόμη και για 30 μέρες να μη πηγαίνει καμιά βοήθεια απ την Ελλαδα κι ας έχουν οι Τούρκοι Αεροπορική και Ναυτική υπεροχή. Αν δε ληφθεί υπ όψη ότι στη Μικρά Ασία δεν έχουν στρατο οι Τούρκοι και για οποιουδήποτε είδους επιχείρηση θα πρέπει να μεταφέρει δυναμεις από το Άγκυρα και την 1η στρατιά κατι που με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις και μελέτες χρειάζεται τουλάχιστον ένα μήνα καταλλαβαίνει ο καθενας οτι η κατάληψη νησιού ειναι στη σφαιρα της φαντασίας. Εκτός αν γίνει κατι που εγινε στην Κύπρο με την αποσυρση της Μεραρχίας κσι την τρίμηνη ετοιμασία της Τουρκίας και τους διοικούντες την Ελλάδα να μιλούν για μπλόφα.

ΝΑΥΤΙΚΟ. Οι δυναμεις μας περίπου είναι ισοδύναμες. Που πλεονεκτούμε; Ότι έχουμε 3000 ματια σε όλο το Αιγαιο 3000 λιμανια για να κσμουφλαρουμε οποιοδήποτε πλοίο και να τα σαλπάρουμε σε νεκρες για τον αντίπαλο κατευθυνσεις λόγω της διασποράς των νησιών του Αιγαίου. Από την άλλη η Τουρκία ειναι υποχρεωμένη να έχει το στόλο της ή στην βαση του Μαρμαρα Γκιολτζουκ ή στον κόλπο της Σμυρνης ή στη βαση του Ακσαζ. Κατι που σημαινει οτι ειναι πλήρως ελεγχόμενος. Δεν λσμβάνω υπ όψιν την διαχρονικά κακή σχέση των Τούρκων με τη θάλασσα.

ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ. Η αεροπορία είναι ένα όπλο που τα κύρια μέσα του τα χειρίζονται αξιωματικοί βαθμού Υποσμηναγού μέχρι και Επισμηναγού. Μπορεί η Τουρκία να έχει μερικά αεροπλσνα παραπάνω αλλά η απομάκρυνση στελεχών του μετά την σπόπειρα του πραξικοπήματος υποβάθμισε την μαχητική ισχύ του όπλου. Δεν χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες επιχειρησιακού επιπέδου για ευνοήτους λόγους.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ. Οι προκλήσεις θέλουν να μας παρασύρρουν σκριβώς σε μια συζητηση εφ ολης της Υλης η σε μεγάλο αριθμό θεματων ειτε με καποιο θερμό επεισόδιο είτε με την διαμεσολάβηση ξένου παράγοντα. Αυτό πρέπει να γίνει γνωστό σε άπσντες. Δεν συζηταμε εφ όλης της ύλης γιατί δεν υφίσταται για μας κανένα θέμα.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΕΙΔΙ. Αν υπήρχε μια περίοδος ευνοϊκή για την χώρα μας τα τελευταία 100 χρόνια για σύρραξη με την Τουρκία αυτή είναι η σημερινή. Αυτό φυσικά το ξέρουν οι Τούρκοι Συνεπώς ξέρουν ότι σε περίπτωση σύγκρουσης ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ.

ΕΛΕΓΑ στους κληρωτούς οταν ήμουν διοικητής σε μονάδα της Κω και τους εδινα το απολυτήριο.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΑΣ ΝΙΚΟΥΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.
Κι επειδη με κοίταζαν με απορία συνέχιζα
Από τη στιγμή που οι Τούρκοι δεν μας έκσναν πόλεμο τη διάρκεια της θητείας σας σημαινει ότι εκτιμούσαν οτι δεν κερδίζουν. Συνεπώς κερδίσατε χωρίς πόλεμο. ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

BEN SORANOS


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα