Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Προβλήματα υγείας στις παραλίες – Πώς θα αποφύγετε εγκαύματα και αφυδάτωση

Έγκαυμα από τον ήλιο: Αντιμετωπίστε το σε 5 βήματα | daypress.gr
Γράφει η Αναστασία Μοσχοβάκη Ιατρός Ειδική Παθολόγος
Οι μοναδικές ελληνικές παραλίες προσφέρονται για χαλάρωση ενώ η κολύμβηση είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ανάκτηση καλής φυσικής κατάστασης για τους συμπολίτες μας που εγκατέλειψαν την άσκηση και στράφηκαν στην πολυφαγία κατά την παραμονή τους στο σπίτι την περίοδο του κορονοϊού. 
Ωστόσο δυσάρεστα απρόοπτα υγείας δεν λείπουν από τις παραλίες και τα μέτρα πρόληψης είναι απαραίτητα. Κοινά προβλήματα υγείας που συνδέονται με τις παραλίες και μέτρα πρόληψης σοβαρών προβλημάτων:
Α. Εγκαύματα
Η βλάβη από τον ήλιο προσβάλλει αρχικώς επιφανειακά στρώματα του δέρματος, με αποτέλεσμα την εμφάνιση επιφανειακού ερεθισμού με μικρή ερυθρότητα και πόνο. Καθώς η βλάβη προχωράει βαθύτερα, τα συμπτώματα επιδεινώνονται, η ερυθρότητα γίνεται πιο έντονη, ο πόνος αυξάνεται εμφανίζονται φουσκάλες ή πρήξιμο.
Τα εγκαύματα μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές λοιμώξεις, αφυδάτωση, ηλεκτρολυτικές διαταραχές και να απαιτηθεί νοσηλεία. Ομάδες υψηλού κινδύνου για σοβαρές άμεσες επιπλοκές είναι τα μωρά, οι ηλικιωμένοι και οι πάσχοντες από ορισμένα χρόνια νοσήματα (π.χ. διαβήτης, ανοσοκαταστολή). Εκτός από τις βλάβες του δέρματος από την ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να προσβληθεί και ο οφθαλμός με ηλιακό έγκαυμα και θάμβος οράσεως. 
Τι πρέπει να γνωρίζετε για την πρόληψη και θεραπεία των εγκαυμάτων:
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα