Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΟΔΗΓΟΥ - ΚΙΝΔΥΝΟΣ (Μέρος Πρώτο)

Ευρωβαρόμετρο για την οδηγική ασφάλεια και τον χαρακτήρα των ...

Ένα εργαλείο διαχείρισης συμπεριφορών διακινδύνευσης κατά την οδήγηση για την πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων στην Ελλάδα

Στην καθοµιλουµένη, η έννοια του κινδύνου εκφράζει το «επικείµενο κακό» καθώς επίσης και την «πιθανή δυσάρεστη έκβαση» ενός συµβάντος. 

http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/_Ektimisi.1113226784021.pdf 
Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας 

Η έννοια του κινδύνου 

Ο κίνδυνος, «Risk» καθορίζεται από τους περισσότερους που θέλουν να τον μετρήσουν ως το προϊόν της πιθανότητας κάποιου μελλοντικού γεγονότος. Το μέλλον είναι αβέβαιο και αναπόφευκτα υποκειμενικό, δεν υφίσταται παρά μόνον στο μυαλό των ανθρώπων που προσπαθούν να το προβλέψουν. Οι προβλέψεις μας σχηματίζονται προβάλλοντας στο μέλλον περασμένες εμπειρίες. Η συμπεριφορά μας καθοδηγείται από τις προβλέψεις μας. Εάν προβλέπουμε τραυματισμό, αποφεύγουμε να αναλάβουμε δράση.

Οι τιμές των ατυχημάτων, γενικά, δεν μπορούν να χρησιμεύσουν ως μετρήσεις του ρίσκου γιατί εάν είναι χαμηλές δεν σημαίνει οπωσδήποτε ότι ο κίνδυνος είναι χαμηλός. Μπορεί να σημαίνει ότι ένας υψηλός κίνδυνος έγινε αντιληπτός και αποφεύχθηκε. Ο στόχος, ωστόσο, της έρευνας για το ρίσκο είναι η μείωση του ρίσκου. 



Οι κυβερνήσεις είναι αδυσώπητες στις προσπάθειες που κάνουν για έναν ασφαλέστερο κόσμο. Όταν φθάνουν έναν ρυθμιστικό ή έναν προβλεπόμενο στόχο, δεν σταματούν. Αναγνωρίζουν ένα νέο ρίσκο και πιέζουν για νέους νόμους ή ρυθμίσεις, ή πιο αυστηρή ενδυνάμωση των ήδη υπαρχόντων νόμων και ρυθμίσεων (Adams, 2005, σελ.30).

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα