Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

«Οι Αεροδιακομιδές στον Ελλαδικό χώρο» - Σύστημα Αεροδιακομιδών (Μέρος Τέταρτο)

ygeiamou | Το αξιόπιστο site για την Υγεία, τη Διατροφή και την Ευεξία

Για την επίτευξη του στόχου της διακομιδής ασθενών με ταχύτητα και ασφάλεια θα πρέπει να δουλέψει παράλληλα και αρμονικά ένα σύνολο ανθρώπων, με τα υποστηρικτικά μέσα τα οποία διατίθενται.

Η εμπειρία από την εκτέλεση αποστολών αεροδιακομιδών σε συνδυασμό με τη θεωρία που αφορά την διαχείριση εκτάκτων αναγκών και με τα διεθνή πρότυπα πρωτόκολλα σε επιμέρους τομείς όπως αυτών της Αεροπλοΐας και της Ιατρικής οδήγησαν το Σύστημα Αεροδιακομιδών στη σημερινή του εξελιγμένη δομή.

 Σύστημα Διαχείρισης Έκτακτων Αναγκών (Incident Management System, IMS) 



Η ομάδα ανθρώπων με κοινό πλαίσιο ιδεών, πολιτικής και διαδικασιών, οι οποίοι όταν χρησιμοποιούνται σωστά επιφέρουν τον έλεγχο σε μια κατάσταση κινδύνου οιασδήποτε μορφής, αποτελούν ένα σύστημα διαχείρισης έκτακτων αναγκών. Η δημιουργία του πρώτου IMS προέκυψε την δεκαετία του ΄60 όταν στην Καλιφόρνια μεγάλες φωτιές κατέκαψαν μεγάλες εκτάσεις στα νότια της πολιτείας. Η καταστροφή αυτή ανέδειξε πολλές αστοχίες του τότε συστήματος, ειδικότερα όμως στην φάση της εξέλιξη των επιχειρήσεων, το βασικό ερώτημα ήταν το ποιός ήταν επικεφαλής αυτών. 

Η απορρέουσα ανάγκη για οργάνωση των δυνάμεων (ανθρώπινο δυναμικό) καλύφθηκε με την δημιουργία του πρώτου Συστήματος Διοίκησης Περιστατικού, ICS (Incident Command System).28 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα