Είναι αρκετά δύσκολο να επιτευχθεί σιωπή στον σύγχρονο κόσμο. Υπάρχουν απεριόριστοι τρόποι έκφρασης και εκδήλωσης των συναισθημάτων και των απόψεών μας, συμπεριλαμβανομένων των blogs και των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ωστόσο, είναι επιτακτική ανάγκη να αγκαλιάσουμε την σιωπή περιστασιακά, καθώς έχει να μας προσφέρει σημαντικά οφέλη, όπως περιγράφονται πιο κάτω:
Βοηθά στην Αναγέννηση του Εγκεφάλου
Μια μελέτη του 2013 αποκάλυψε ότι δύο ώρες σιωπής ανά ημέρα σε ποντικούς, συνέβαλαν στη διαμόρφωση νέων εγκεφαλικών κυττάρων στον ιππόκαμπο, μια περιοχή που είναι υπεύθυνη για την μνήμη, το συναίσθημα, και τις ικανότητες μάθησης.
Σύμφωνα με το 99u, η σιωπή καλλιεργεί την δημιουργικότητα. Αυτό αποδόθηκε ξεκάθαρα από την συγγραφέα Vyoma Nupur:
«Οι καλύτερες ιδέες ακροβατούν στην πρώτη γραμμή των περιόδων σιωπής, όταν η υποχώρηση της παλίρροιας των ταραχωδών σκέψεων τις επιτρέπει να υλοποιηθούν με συνοχή. Σε αυτόν τον κόσμο του αμείλικτου θορύβου, η σιωπή είναι ένα πολύτιμο αγαθό, που σπάνια ανακαλύπτετε. "
Αποσυμφορίζει την Ένταση
Ο στιγμιαίος θόρυβος επηρεάζει τον εγκέφαλο με αποτέλεσμα την αύξηση των ορμονών του στρες. Αντίθετα, η σιωπή ανακουφίζει από την ένταση το σώμα μας. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, δύο λεπτά σιγής ανά ημέρα είναι πιο ευεργετικά από την χαλάρωση μέσω οποιουδήποτε είδους μουσικής.
Αναπληρώνει τους Ψυχικούς Πόρους
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας, τα παιδιά που ζουν ή πηγαίνουν σχολείο κοντά σε πολυσύχναστους δρόμους σημειώνουν χαμηλότερους βαθμούς σε σύγκριση με όσα ζουν σε ήσυχες περιοχές. Ο θόρυβος ελαχιστοποιεί το κίνητρο και την προσοχή. Αυξάνει την ποσότητα των λαθών που κάνουμε.
Αντίθετα, η σιωπή προσφέρει την ευκαιρία να εργαστούμε πιο αποτελεσματικά χωρίς να χρειάζεται να επεξεργαζόμαστε τα φορτία των εξωτερικών ερεθισμάτων.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση της αναφοράς της πηγής με ενεργό link και όχι απλά η λέξη ‘ΠΗΓΗ’ με λίνκ, θεωρώντας απαραίτητο ο αναγνώστης να έχει άμεση γνώση για το ποιος υπογράφει το άρθρο.
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση της αναφοράς της πηγής με ενεργό link και όχι απλά η λέξη ‘ΠΗΓΗ’ με λίνκ, θεωρώντας απαραίτητο ο αναγνώστης να έχει άμεση γνώση για το ποιος υπογράφει το άρθρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.