Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ

Το βασικό μοντέλο για το πνευματικό μονοπάτι που βασίζεται στη συνειδητή προσοχή είναι να πάρεις κάποιο είδος εμπειρίας και να το εμπλουτίσεις με υψηλό βαθμό συγκέντρωσης, αισθητηριακής διαύγειας και ηρεμίας. Συγκέντρωση σημαίνει να εστιάζετε την προσοχή σε ό, τι θεωρείτε σχετικό. Η αισθητηριακή διαύγεια σημαίνει να διακρίνεις τα συστατικά που αποτελούν μια εμπειρία και να εντοπίσεις την λεπτή τους ουσία. Ηρεμία σημαίνει ότι δίνουμε άδεια σε αυτά τα στοιχεία να επεκταθούν, να συρρικνωθούν ή να παραμείνουν ακίνητα - για να κάνουν ό, τι φυσιολογικά θα έκαναν. Η ηρεμία (ή ουδετερότητα) είναι μια ριζική απουσία παρέμβασης στη φυσική ροή των αισθήσεών μας. Με άλλα λόγια, μπορούμε να πάρουμε κάθε είδους εμπειρία και να προσπαθήσουμε να επικεντρωθούμε, να είμαστε ακριβείς και να την επιτρέψουμε.

     Το να καλωσορίζουμε τις εμπειρίες με αυτόν τον τρόπο - τόσο στην επίσημη πρακτική όσο και καθώς κάνουμε πράγματα στην καθημερινή ζωή - καταλύει μια διαδικασία διορατικότητας και εξάγνισης. Σε μια χημική αντίδραση, ο ρόλος του καταλύτη είναι να επιταχύνει μια διαδικασία που θα συνέβαινε φυσικά αλλά ίσως πολύ αργά. Ο καταλύτης αλληλεπιδρά με τα αντιδρώντα με τρόπο που μπορεί να επιταχύνει δραματικά τα πράγματα. Ομοίως, η συγκέντρωση, η αισθητηριακή διαύγεια και η ηρεμία (ουδετερότητα) αλληλεπιδρούν με τις εμπειρίες της ζωής για να επιταχύνουν τη φυσική διαδικασία της ψυχο-πνευματικής εξέλιξης.

     Είτε το γνωρίζουν είτε όχι, όλα τα ανθρώπινα όντα εμπλέκονται στο δρόμο προς τη φώτιση χάρη του ότι ζουν μια καθημερινή ζωή. Η φύση (ή η χάρη, ή το πνεύμα, αν είστε άνετοι με τέτοιες λέξεις) μας τραβάει συνεχώς προς τη φωτισμένη κατάσταση. Η κύρια διαφορά μεταξύ ενός επίσημα ασκούντος τον διαλογισμό της συνειδητής προσοχής και οποιουδήποτε άλλου ατόμου είναι η ταχύτητα με την οποία κινείται σκόπιμα σε αυτό το μονοπάτι.

     Συνοψίζοντας, όταν εμπλουτίσετε με συγκέντρωση,  διαύγεια και  ηρεμία (ουδετερότητα) μια εμπειρία λειτουργεί σαν καταλύτης που διευκολύνει μια φυσική διαδικασία διορατικότητας και εξάγνισης που απλά περιμένει να συμβεί. Έτσι, το Θεμελιώδες Θεώρημα της Συνειδητής Προσοχής είναι:

 Συγκέντρωση + Αισθητηριακή Διαύγεια + Γαλήνη + Χρόνος = Ενόραση + Κάθαρση

 

Απόσπασμα από την 8η συνάντηση του Γ κύκλου των ΔΩΡΕΑΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ διαδικτυακών σεμιναρίων με τίτλο «Η Επιστήμη της Προσωπικής Μεταμόρφωσης».

Μπορείτε να βρείτε την συνάντηση μας εδώ:



xypnontastononeireuti

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα