Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

ΤΟ ΟΞΥ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΜΥΟΚΑΡΔΙΟΥ - ΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ - ΗΛΕΚΤΡΟΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΙΚΗ (ΗΚΓ) ΔΙΑΓΝΩΣΗ (Μέρος Δεύτερο)

Έμφραγμα του μυοκαρδίου - Βικιπαίδεια

Η διάγνωση του οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου πρέπει να γίνει σύντομα στην διαλογή ασθενών του νοσοκομείου (triage), καθώς η μέγιστη θνησιμότητα εμφανίζεται μέσα στην πρώτη ώρα και τα οφέλη από όλες τις παρεμβάσεις είναι μεγαλύτερες όταν αυτές γίνουν νωρίς. 

Η διάγνωση είναι εύκολη και βασίζεται σε απλές αρχές ενός καλού ιστορικού, φυσικής εξέτασης, πλήρους ηλεκτροκαρδιογραφήματος με 12 ηλεκτρόδια. Στη συνέχεια διατίθενται βιοδείκτες για τεκμηρίωση και διαστρωμάτωση κινδύνου. Η διάγνωση περιλαμβάνει επίσης την εκτίμηση του μεγέθους του εμφράγματος, τη διάρκεια από την έναρξη του, οποιεσδήποτε οξείες επιπλοκές από το έμφραγμα και του πιθανού αγγείου που εμπλέκεται (Pandey, 2011). 

Η αρχική διάγνωση του εμφράγματος του μυοκαρδίου βασίζεται συνήθως στην ένταση και σοβαρότητα του πόνου στο στήθος που διαρκεί 15 λεπτά ή περισσότερο, χωρίς ανταπόκριση στην υπογλώσσια νιτρογλυκερίνη. Ο πόνος κάποιες φορές μπορεί να μην είναι σοβαρός και στους ηλικιωμένους ιδιαίτερα υπάρχουν και άλλα συμπτώματα όπως δύσπνοια, λιποθυμία ή συγκοπή. 


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα