Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Προστατευτική μάσκα στο SΕX προτείνει Καναδή γιατρός

Πιτσιρίκο, ότι η Covid 19 είναι πιο σοβαρή όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία ενός ασθενή, είναι γενικά αποδεκτό, ωστόσο, υπάρχει όμως μεγάλη διχογνωμία για τη θνητότητα, όπως επισημαίνει η Liberation.
Σύμφωνα με μία νέα ισπανική έρευνα, ο κίνδυνος να πεθάνουν από επιπλοκές του κορωνοϊού γυναίκες άνω των 80 ετών κυμαίνεται μεταξύ 4,62% και 6,49% και για τους άνδρες της ίδιας ηλικίας από 11,62% ως 16,44%.
Ωστόσο, οι πενηντάρηδες κινδυνεύουν πολύ λιγότερο, αφού στις γυναίκες το ποσοστό θνητότητας από τον ιό είναι μεταξύ 0,17% και 0,20% και στους άνδρες της ίδιας ηλικίας από 0,33% ως 0,38%.
Τα αποτελέσματα της ισπανικής έρευνας είναι παρόμοια με αυτά μίας μελέτης στην Αγγλία, σύμφωνα με την οποία τα ποσοστά θνητότητας από τον κορωνοϊό είναι 0,03% για ανθρώπους ηλικίας κάτω των 44 ετών, 0,5% για ηλικίες μεταξύ 45 και 65 ετών, 3,1% για ηλικίες 65 ως 74 ετών και 11,6% για όσους είναι μεγαλύτεροι των 75 ετών.

Ακόμα πιο αισιόδοξη είναι έρευνα που έγινε στη Γενεύη και την οποία δεν δημοσιεύει η Liberation, αλλά έψαξα και την βρήκα.
Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, λοιπόν, το ποσοστό θνητότητας είναι μηδενικό για ηλικίες ως 19 ετών, 0,01% μεταξύ 20 και 49 ετών, 0,14% από 50 ως 64 χρονών και 5,6% για ηλικιωμένους άνω των 65.
Και στην ισπανική έρευνα, βέβαια, το ποσοστό θνητότητας μέχρι τα 50 είναι 0,07%.
Προφανώς, όλα τα παραπάνω ποσοστά θα είναι πολύ μικρότερα για τους υγιείς που δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα.
Και σύμφωνα με τις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, στην Ελλάδα το 96% όσων πέθαναν είχαν υποκείμενα νοσήματα ή/και ηλικία άνω των 70 ετών και το ίδιο ισχύει και για το 95% των διασωληνωμένων.
O Γερμανός πνευμονολόγος Κλάους Ράμπε υποστήριξε επίσης ότι το 80% των κρουσμάτων είναι ασυμπτωματικοί φορείς (ίσο ποσοστό με τον ιό του Δυτικού Νείλου) ή έχουν πολύ ήπια συμπτώματα, όπως π.χ. τα παιδιά, που νοσούν σοβαρότερα από τη γρίπη απ’ ό,τι από την Covid 19.
Από την άλλη, μία Καναδή γιατρός προτείνει χρήση προστατευτικής μάσκας και στο σeξ και να αποφεύγουν τα φιλιά οι εραστές για να μην κολλήσουν κορωνοϊό, όπως μεταδίδει το Reuters.
H Theresa Tam προσθέτει, μάλιστα, ότι η αυτοϊκανοποίηση είναι η λιγότερο ριψοκίνδυνη σεξoυαλική επιλογή κατά τη διάρκεια της πανδημίας και πως μπορεί ο κορωνοϊός να μεταδίδεται σπάνια από το σπέρμα και τα κολπικά υγρά, αλλά η συχνή εναλλαγή ερωτικώv συντρόφων αυξάνει τον κίνδυνο, ειδικά αν υπάρχει στενή επαφή με φιλιά.
“Οπως και σε άλλες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν στενές επαφές, υπάρχουν αρκετές επιλογές για να μην μολυνθείς και να μην μεταδώσεις τον ιό” υποστηρίζει η Tam και αναφέρει μερικές.
“Να αποφεύγεις τα φιλιά, τις στενές επαφές πρόσωπο με πρόσωπο, να φοράς μάσκα, που να καλύπτει το πρόσωπο και τη μύτη σου και να παρακολουθείς τόσο τον εαυτό σου, όσο και τον σύντροφό σου για συμπτώματα πριν τη σεξoυαλική επαφή”.
“Η σεξουαλική δραστηριότητα με τον μικρότερο κίνδυνο κατά τη διάρκεια της Covid 19 περιλαμβάνει τον εαυτό σου μόνο του” ανέφερε επίσης η Καναδή γιατρός, που είναι και επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας για την αντιμετώπιση της επιδημίας στη χώρα.
“Η σεξoυαλική υγεία είναι μέρος της συνολικής υγείας και παίρνοντας προφυλάξεις οι Καναδοί μπορούν να βρουν τρόπους να απολαύσουν τη σωματική επαφή, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την πρόοδο που έχουμε κάνει, όσον αφορά τον περιορισμό της Covid 19” κατέληξε η Τam.
Ούτε λίγο, ούτε πολύ η Καναδή γιατρός μας είπε με άλλα λόγια ότι αν πετύχει η μ@λακία τύφλα να ‘χει το γ@μήσι.
Παρεμπιπτόντως, ελπίζω να μην έκανα χαλάστρα σε δύο θαλάσσιες χελώνες που είδα την Πέμπτη στο Θυμάρι.
Μάλλον ήταν και ζευγάρι.
Η αρσενική πρέπει να ήταν η πιο μεγαλόσωμη και ήταν και πιο ατρόμητη, αφού ανέβαινε κοντά μου στην επιφάνεια να πάρει αναπνοή χωρίς να με φοβάται.
Εγώ ήμουν αυτός που φοβήθηκα μήπως ήθελαν να ζευγαρώσουν και η αρσενική γίνει επιθετική, αλλά τελικά έφυγε γρήγορα και ασχολήθηκα περισσότερο με τη θηλυκή, τραβώντας την και μερικά κοντινά πλάνα στην αγαπημένη μου ακτή.
Μέχρι που την άφησα στο απέραντο γαλάζιο να απομακρυνθεί για να πάρει και αυτή αναπνοή.
Από το καλοκαίρι του 2017 είχα να δω θαλάσσιες χελώνες ζευγάρι στο Θυμάρι.
Τότε ακολούθησε ο πιο ήπιος χειμώνας της τελευταίας πενταετίας και μακάρι η ιστορία να επαναλαμβάνεται.
Βαγγέλης Σπανός
(Αγαπητέ φίλε, αν είναι να κάνεις ιατρικές εξετάσεις πριν κάνεις έρωτα, καλύτερα να πας για ψάρεμα. Το ωραίο στον έρωτα είναι πως δεν γίνεται με πρόγραμμα, ενώ δεν ξέρεις ποτέ με ποιον άνθρωπο και ποια στιγμή θα σου κάνει κλικ, και θα του κάνει και του άλλου, και θα γίνει το κουτούπωμα. Επίσης, χωρίς φιλί, δεν έχεις κάνει έρωτα. Όσο για τις χελώνες, που δεν έχουν θέματα με ιούς και τα ρέστα και φιστικώνονται αβέρτα, φέτος γεννήθηκαν μόνο στη Ζάκυνθο πάνω από 150 χιλιάδες χελωνάκια Καρέτα Καρέτα, αφού και οι έξι παραλίες που γεννάνε οι χελώνες ήταν ήσυχες και καθαρές. Ποιος είπε πως ο κορωνοϊός δεν έχει θετικές συνέπειες; Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα