Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

O Michael Moore προειδοποιεί ότι ο Trump θα νικήσει ξανά

 

Πιτσιρίκο, ο σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ Michael Moore προειδοποιεί ότι ο Trump μπορεί να νικήσει ξανά, διότι έχει και πάλι το μομέντουμ σε μερικές κομβικές πολιτείες για τις αμερικάνικες εκλογές, κάτι που είχε συμβεί και το 2016, όταν πολλοί τον είχαν ξεγραμμένο, όπως υπενθυμίζει ο Guardian.

O Moore ήταν ένας από τους ελάχιστους πολιτικούς παρατηρητές, που είχαν προβλέψει τη νίκη του Trump επί της Hillary το 2016 και τώρα υποστηρίζει ότι “υπάρχει ένας κρυφός ενθουσιασμός για τον Αμερικάνο πρόεδρο σε κάποιες κομβικές περιοχές”, σε αντίθεση με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Joe Biden.

“Eίστε έτοιμοι για μία νέα νίκη του Trump;” έγραψε μεταξύ άλλων στο Facebook o Moore, που αποκρυπτογραφώντας τις δημοσκοπήσεις σε πολιτείες όπως η Μινεσότα και το Μίτσιγκαν καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο απερχόμενος πρόεδρος είναι μπροστά ή τουλάχιστον πηγαίνει σώμα με σώμα με τον αντίπαλό του.

O Trump απάντησε, μάλιστα, στα σχόλια του Moore, γράφοντας στο Twitter “Michael knows!” (Ο Μάικλ ξέρει).

Οι υπεύθυνοι της προεκλογικής εκστρατείας του Biden ανακοίνωσαν ότι θα επισκεφτεί μία σειρά από πολιτείες, αλλά όχι και το Μίτσιγκαν.

“Σας θυμίζει κάτι;” έγραψε ο Moore, ανατρέχοντας στο ίδιο λάθος που είχε κάνει το 2016 η Hillary Clinton όταν απέφυγε κάποιες πολιτείες, τις οποίες κέρδισε τελικά στις εκλογές ο Trump.

“Σας προειδοποιώ περίπου δέκα βδομάδες πριν τις εκλογές. Το επίπεδο ενθουσιασμού των περίπου 60 εκατομμυρίων της εκλογικής βάσης του Trump έχει εκτοξευτεί, ενώ για τον Joe δεν ισχύει αυτό στον ίδιο βαθμό” πρόσθεσε στη συνέχεια ο Moore.

Και απευθυνόμενος τους ψηφοφόρους, επισήμανε: “Μην περιμένετε από τους Δημοκρατικούς να απαλλαγούν από τον Trump, θα πρέπει εσείς να διώξετε τον Trump και έχετε 65 μέρες για να δράσετε και να πείσετε κι άλλους να πάνε να ψηφίσουν”.

O Moore επικαλέστηκε και μία πρόσφατη δημοσκόπηση που έδειξε τους δύο υποψήφιους προέδρους των ΗΠΑ να είναι ισόπαλοι με 47% στη Μινεσότα, ενώ ισχυρίστηκε ότι ο Trump έκλεισε την ψαλίδα στις τέσσερις μονάδες στο Μίτσιγκαν.

Αλλά και σε ολόκληρες τις ΗΠΑ ο Biden προηγείται με 50% έναντι 46%, σύμφωνα με το CNN.

O Michael Moore ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Bernie Sanders και έλεγε τα ίδια για τον Donald Trump και τον Οκτώβριο του 2016, όταν όλα έδειχναν άνετη επικράτηση της Hillary Clinton.

“Δεν έχει σχέση αν τα εννοεί ή όχι, αλλά ο Trump λέει όσα θέλουν να ακούσουν άνθρωποι πληγωμένοι και ξεχασμένοι, που αποτελούσαν κάποτε τη μεσαία τάξη” είχε προειδοποιήσει τότε ο Moore.

Οι νέες προειδοποιήσεις του έγιναν τη στιγμή που ο Trump είπε σε μία προεκλογική ομιλία του στο Νιου Χαμσάιρ ότι θα ήταν υπέρ μίας γυναίκας προέδρου των ΗΠΑ, αλλά θα προτιμούσε αυτή να ήταν η κόρη του Ivanka, αντί για την Kamala Harris των Δημοκρατικών.

“Όλοι θέλουν την Ivanka” σχολίασε ο Trump απευθυνόμενος στο κοινό του. “Δεν τους αδικώ”.

Aλλά από τον Donald Trump να περάσουμε στην Angela Merkel, που υποστήριξε ότι λειτούργησε με ανθρωπιά ανοίγοντας τα σύνορα της Γερμανίας στους πρόσφυγες το 2015, όπως αναφέρει η Le Monde.

“Και σήμερα θα έπαιρνα την ίδια ακριβώς απόφαση” απάντησε η καγκελάριος σε ερώτηση που της έγινε σε συνέντευξη τύπου σχετικά με την είσοδο 1 εκ. μεταναστών και προσφύγων στη Γερμανία εκείνο το καλοκαίρι.

“Όταν τόσοι άνθρωποι συγκεντρώνονται στα σύνορά σου, πρέπει να τους φερθείς με ανθρωπιά” εξήγησε η ίδια.

Πέντε χρόνια αργότερα το πρόσημο είναι μάλλον θετικό και η Merkel δηλώνει δικαιωμένη, καθώς το 43% των προσφύγων και των μεταναστών έχει βρει δουλειά ή εκπαιδεύεται, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Επίσης, αυξήθηκαν από 84.500 το 2015 σε 362.600 το 2019 όσοι ασκούν μία δραστηριότητα που τους επιτρέπει να έχουν κοινωνική ασφάλιση.

Γενικότερα, οι πρόσφυγες που έφτασαν τα τελευταία χρόνια στη Γερμανία έχουν ενσωματωθεί καλύτερα στην αγορά εργασίας, σε σχέση με εκείνους της δεκαετίας του 1990, οι οποίοι προέρχονταν κυρίως από την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Ωστόσο, η κρίση του κορωνοϊού θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα και να κάνει πιο δύσκολη την εύρεση εργασίας για τους μετανάστες, σύμφωνα με τη Merkel.

Πάντως, ο αριθμός των γερμανικών εταιριών που εφαρμόζουν μειωμένο ωράριο μειώθηκε από 42% τον Ιούλιο σε 37% τον Αύγουστο ως προς τον συνολικό αριθμό τους, όπως μεταδίδει το Reuters.

To συγκεκριμένο μοντέλο επιτρέπει στους εργοδότες να απασχολούν λιγότερες ώρες τους υπαλλήλους τους ή και καθόλου σε περιόδους αναδουλειάς και ύφεσης.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά κάτι παιδάκια έπιαναν στο Θυμάρι ψαράκια και καβουράκια.

Τους είχα εξηγήσει και παλιότερα γιατί δεν πρέπει να τα σκοτώνουν, αλλά τώρα τα βάζουν μέσα σε τάπερ με θαλασσινό νερό και κλείνοντας το καπάκι προκαλούν στον γόνο ασφυξία.

Tουλάχιστον αυτή τη φορά έσωσα όσα περισσότερα μπορούσα από τα ανυπεράσπιστα ψαράκια και καβουράκια, που όλο κλαίνε, όπως λέει και το τραγούδι, αφού η μαμά τους η κυρία καβουρίνα πάει τσάρκα με τον σπάρο (φωτό) στη Ραφήνα.

Βαγγέλης Σπανός

(Αγαπητέ φίλε, δεν θα νικήσει ο Τραμπ, θα χάσει ο Μπάιντεν. Ο Τραμπ δεν μπορεί να νικήσει κανέναν αλλά οι Δημοκρατικοί κάνουν τη μια βλακώδη επιλογή υποψηφίου προέδρου μετά την άλλη, και μετά την ακατάλληλη Χίλαρι Κλίντον, επιλέγουν τον Μπάιντεν που κοιμάται όρθιος. Βέβαια, μικρή σημασία έχει ποιος είναι ο πρόεδρος στις ΗΠΑ, αφού οι πολιτικοί είναι διακοσμητικοί και υπηρετούν το ίδιο σύστημα. Το ενδιαφέρον είναι πως ο Τραμπ δεν έχει κάνει νέους πολέμους, οπότε, για τον υπόλοιπο πλανήτη, ίσως είναι καλύτερο να εκλεγεί ο Τραμπ, ώστε να παραμείνουν οι ΗΠΑ στα σύνορά τους. Πάντως, αν δεν είχε μεσολαβήσει ο κορωνοϊός -και οι συνέπειές του στις ΗΠΑ-, η επανεκλογή του Τραμπ θα ήταν βέβαιη και εύκολη. Η Άνγκελα Μέρκελ πήρε τη σωστή απόφαση για τους πρόσφυγες το 2015, δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος και δικαιώθηκε. Θυμάμαι πως έχω υπερασπιστεί την Μέρκελ σε φίλους Γερμανούς για την απόφασή της για τους πρόσφυγες. Δεν την κατηγορούσαν μόνο οι πιο συντηρητικοί αλλά και οι αριστεροί, που την έβρισκαν υποκρίτρια. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)



pitsirikos

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα