Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Ήλιος μπήκε επίσημα σε έναν νέο κύκλο - Δείτε τι είναι αυτό που σημαίνει



Ο Ήλιος μας βιώνει έναν κανονικό 11-ετή κύκλο δραστηριότητας, ο οποίος μετριέται από το ελάχιστο στο ελάχιστο. Διεθνής ομάδα εμπειρογνωμόνων επιβεβαίωσε τώρα ότι έχουμε εισέλθει σε έναν νέο κύκλο, αφού ο προηγούμενος έφτασε στο ελάχιστο τον Δεκέμβριο του 2019.

Έχουμε εισέλθει στο Solar Cycle 25, τον 25ο από την έναρξη αξιόπιστων αρχείων ηλιακής δραστηριότητας. Ο φυσικός κύκλος είναι αρκετά τακτικός, αντιμετωπίζοντας ήρεμη και θυελλώδη δραστηριότητα που διαρκεί περίπου 11 χρόνια, αλλά τους τελευταίους δύο αιώνες υπήρξαν εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα. Το επίπεδο δραστηριότητας αλλάζει επίσης, καθιστώντας δύσκολη την πρόβλεψη και την επιβεβαίωση του ελάχιστου και του μέγιστου κύκλου, γι 'αυτό ανακοινώθηκε μόνο χθες, παρά το ελάχιστο που συνέβη τον Δεκέμβριο. 

«Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε με τις προβλέψεις είναι ότι θα κάνετε λάθος», δήλωσε ο Dean Pesnell, ειδικός στον ηλιακό κύκλο στο Διαστημικό Κέντρο Πτήσης Goddard της NASA . «Ποτέ δεν θα είσαι τέλειος. Είναι αυτό που μαθαίνετε από αυτό, που σας επιτρέπει να σημειώσετε πρόοδο στις προβλέψεις σας. "

Ο διεθνής πίνακας πρόβλεψης Solar Cycle 25 συγχρηματοδοτήθηκε από τη NASA και την Εθνική Ωκεάνια και Ατμοσφαιρική Διοίκηση (NOAA). Για να βοηθήσουν στην επίλυση όταν έχει τελειώσει ένας κύκλος και έχει ξεκινήσει ένας νέος, οι ερευνητές χρησιμοποιούν ηλιακά σημεία ως βολικό πληρεξούσιο για δραστηριότητα. Αυτά σχετίζονται με γεγονότα όπως ηλιακές εκλάμψεις και εκτοξεύσεις στεφανιαίας μάζας,  οπότε τα λιγότερα σημεία που παρατηρήθηκαν είναι πιο ήρεμα.

Καμία ηλιακή κηλίδα δεν έβλαψε την επιφάνεια του Ήλιου κατά τη διάρκεια της ελάχιστης ηλιακής ενέργειας τον Δεκέμβριο του 2019, σε σύγκριση με τη μέγιστη ηλιακή ακτινοβολία τον Ιούλιο του 2014. NASA / SDO / Joy Ng

Προς το ελάχιστο, το αστέρι μας πηγαίνει για εβδομάδες και ακόμη και μήνες χωρίς καμία από αυτές τις σκοτεινές κηλίδες στην επιφάνειά του. Μπορούμε όμως να επιβεβαιώσουμε ότι ξεπεράστηκε το ελάχιστο όταν η δραστηριότητα και ο αριθμός των ηλιακών κηλίδων αρχίσουν να αυξάνονται ξανά. Έτσι, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι χρειάζονται πολλοί μήνες για να πούμε "Ναι, αυτό ήταν το ελάχιστο!"

Ο διεθνής πίνακας χρησιμοποιεί παρατηρήσεις που συλλέγονται από το  Παγκόσμιο Κέντρο Δεδομένων για τον Δείκτη Sunspot και τις Μακροχρόνιες Ηλιακές Παρατηρήσεις, που βρίσκονται στο Βασιλικό Παρατηρητήριο του Βελγίου. Με αυτά τα δεδομένα, έχουν προβλέψει ότι το επόμενο ηλιακό μέγιστο θα συμβεί τον Ιούλιο του 2025.

«Καθώς βγαίνουμε από το ηλιακό ελάχιστο και πλησιάζουμε το μέγιστο του Κύκλου 25, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η ηλιακή δραστηριότητα δεν σταματά ποτέ. Αλλάζει μορφή όπως η ταλάντευση του εκκρεμούς». 


Ο κύκλος 25 αναμένεται να είναι παρόμοιου επιπέδου δραστηριότητας με τον Κύκλο 24, ο οποίος στην πραγματικότητα ήταν ασθενέστερος από τον μέσο όρο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαμηλώσουμε τους φρουρούς μας. Η δραστηριότητα του Ήλιου διαμορφώνει τον διαστημικό καιρό γύρω από τον πλανήτη μας και η απελευθέρωση ισχυρών ηλιακών εκρήξεων μπορεί να διαταράξει τους δορυφόρους επικοινωνίας και να προκαλέσει καταστροφή για τεχνολογίες στη Γη.

«Ακριβώς επειδή είναι ένας ηλιακός κύκλος κάτω του μέσου όρου, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος ακραίων διαστημικών καιρικών συνθηκών», δήλωσε ο Doug Biesecker, συμπρόεδρος του πάνελ και ένας ηλιακός φυσικός στο Κέντρο Πρόβλεψης Διαστημικού Καιρού ( SWPC ) της NOAA . «Ο αντίκτυπος του Ήλιου στην καθημερινή μας ζωή είναι πραγματικός και είναι εκεί. Το SWPC στελεχώνεται 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, επειδή ο Ήλιος είναι πάντα ικανός να μας προσφέρει κάτι να προβλέψουμε. " 

Η πιο ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα είναι το Carrington Event του 1859. Μια τεράστια ηλιακή φωτοβολίδα έριξε τόσα σωματίδια υψηλής ενέργειας προς τη Γη που τόσο τα βόρεια όσο και τα νότια φώτα ήταν ορατά από τους πόλους στις τροπικές περιοχές, ξυπνώντας πουλιά και εκείνους που σηκώνονται με τον Ήλιο σε όλο τον κόσμο. Αυτά τα φορτισμένα σωματίδια ήταν επίσης υπεύθυνα για την εκκίνηση πυρκαγιών σε σταθμούς τηλεγραφίας και για σοκαριστικούς χειριστές σε όλες τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Εάν επρόκειτο να συμβεί σήμερα, οι εκτιμήσεις θέτουν το κόστος σε μια σειρά τρισεκατομμυρίων δολαρίων μόνο για τις  ΗΠΑ . Έτσι, είναι καλύτερο να παρακολουθούμε τον Ήλιο και τη δραστηριότητά του

posivitenews

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα