Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

"Κασκόλ" με κείμενο - Το νέο εύρημα στον τάφο του Τουταγχαμών


Σεπτέμβριος 17, 2020.

 

Ένα κομμάτι υφάσματος, που ομοιάζει με ‘κασκόλ’,  ανακαλύφθηκε πρόσφατα στον τάφο του φαραώ Τουταγχαμών, το οποίο μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο Κέντρο Διατήρησης του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου. 

 

Η Σάρα Ισμαήλ, ειδική στην αποκατάσταση των αρχαίων αντικειμένων στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο, δήλωσε ότι το κομμάτι ήταν μεταξύ των υλικών που βρέθηκαν στο τάφο του φαραώ Τουταγχαμών και παραλήφθηκε από το Εργαστήριο Οργανικών Αρχαιοτήτων.

Σύμφωνα με την Ισμαήλ, με την πρώτη ματιά το  ύφασμα είχε την εμφάνιση μιας ασαφούς μάζας, ωστόσο, μετά τις μελέτες που έγιναν από το εργαστήριο, τις δοκιμές, την ανάλυση και την απεικόνιση χρησιμοποιώντας τους λαμπτήρες Yd και RI, τότε έγινε γνωστό η στρωματική σύστασή του.

 Η ειδικός διευκρίνισε ότι είχε προγραμματισθεί ένα είδος εργασίας για την αποκατάστασή του, αφού βρέθηκε πως δεν ήταν σε πολύ κακή κατάσταση.

Πρόσθεσε, ότι είναι δυνατόν να ξεδιπλωθεί η υφασμάτινη μάζα χρησιμοποιώντας σύγχρονες συσκευές στο εργαστήριο, όπως το urtlas-quonk, το οποίο είναι μια συσκευή υδρατμών, μέσω της οποίας μπορεί να υγρανθεί και να απλωθεί.

 

Σύμφωνα με την Ισμαήλ, το ύφασμα μετά την άνοιγμά του,  έφτασε σε μήκος περίπου 4 μέτρα και 80 εκατοστών και για την αποκατάσταση του χρειάστηκαν περίπου τρεις εβδομάδες.

Αφού το κομμάτι αυτό του υφάσματος  απλώθηκε σε όλο του το μήκος, προέκυψε μια άλλη πρόκληση που είναι πώς θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια βάση για το μήκος του.  Αλλά και αυτό επιλύθηκε.

Τώρα το ύφασμα βρίσκεται σε ειδικούς για την αποκρυπτογράφηση του, αφού σε αυτό απεικονίζονται επιγραφές ακατάληπτες προς το παρόν, έτσι ώστε να γίνει γνωστό, κάποια στιγμή, το νόημα του κειμένου που έχει πλεχθεί σε αυτό.


Egypt Today

mikres-ekdoseis

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα