Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

ΝΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΚΑΡΠΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ

 

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης Κατευθυντήριες οδηγίες για την Αν
 


Πρόλογος Ανθρωπιστικού Οργανισμού KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές 

”Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση της Ευρώπης, στην έναρξη Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης σε θύματα εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής. Ένας σημαντικός λόγος που μας ”εμποδίζει” από το να κάνουμε αυτό που προστάζει η ανθρώπινή μας φύση και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: ”απλέ πολίτη κάνε έστω κάτι, το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να μην κάνεις τίποτα”, είναι για κάποιους η άγνοια και ο φόβος της νομικής ευθύνης. Σήμερα ένα πάγιο ερώτημα των παιδιών, εκπαιδευτικών και πολιτών που εκπαιδεύει ο ανθρωπιστικός μας οργανισμός θα απαντηθεί μέσα από αυτό το άρθρο, γιατί καταρρίπτει σημαντικούς μύθους στην ελληνική νοοτροπία.

Ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας πάλι θα μένει αμέτοχο αφήνοντας αβοήθητη την καρδιά που σβήνει κάθε λεπτό που περνάει. Η ελπίδα μας βρίσκεται σε δεκάδες χιλιάδες ενθουσιώδη παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς που εκπαιδεύονται σε ετήσια βάση στα ελληνικά σχολεία, μέσα από ένα νέο μάθημα Α’ Βοηθειών ”Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές” και τοποθετούν ήδη δεκάδες απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες.

Μία νέα πρόταση θα είναι πλέον οδηγός μας και θα μας μείνει αξέχαστη: ”…διαπιστώνουμε ότι στο ελληνικό δίκαιο η παροχή βοήθειας σε άνθρωπο που κινδυνεύει δεν είναι εθελοντική. Αντίθετα είναι υποχρεωτική”.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα