Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Ο φόβος είναι πιο επικίνδυνος από τον κωρονοϊό

 


Fear Fatigue Is More Dangerous Than COVID-19 

By Jeffrey I. Barke, M.D.

Η καθημερινή μας ζωή είναι γεμάτη κινδύνους - πολλούς κινδύνους.

Απλά κοιτάξτε αυτά τα παραδείγματα:
*Κάθε χρόνο, 30.000 έως 40.000 Αμερικανοί πεθαίνουν σε αυτοκινητιστικά ατυχήματα, ωστόσο κανένας από εμάς δεν είναι πρόθυμος να εγκαταλείψει τα αυτοκίνητα για να αποφύγει την πιθανότητα θανάτου σε ένα ατύχημα.
*Οι καρδιακές παθήσεις σκοτώνουν περισσότερους από 600.000 συμπολίτες μας ετησίως, αλλά συνεχίζουμε να τρώμε fast food και να συσσωρεύουμε  επιπλέον κιλά.
*Ο διαβήτης στέλνει περισσότερους από 80.000 Αμερικανούς στους τάφους τους κάθε χρόνο, ωστόσο δεν απαγορεύουμε τη χρήση ζάχαρης.
*Σχεδόν 50.000 Αμερικανοί αυτοκτονούν ετησίως, ωστόσο έχουμε θεσπίσει πολιτικές COVID-19 που έχουν αυξήσει τη συχνότητα αυτοκτονίας στα υψηλότερα επίπεδα που παρατηρήθηκαν μετά τη Μεγάλη Ύφεση.
*Εκατομμύρια παιδιά μολύνονται με γρίπη κάθε χρόνο, και εκατοντάδες πεθαίνουν από την ασθένεια. Αλλά ποτέ δεν κλείσαμε τα σχολεία μας ή επιμείναμε να καλύψουμε τον πληθυσμό με μάσκες για να αποτρέψουμε την εξάπλωση της γρίπης.
*Η κακοποίηση παιδιών και η εμπορία παιδιών για σεξ βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ σε αυτήν τη χώρα, και πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι οφείλεται, εν μέρει, στα σχολεία μας που είναι κλειστά, ενώ οι ενήλικες δεν μπορούν να ακολουθήσουν τις συνήθεις καθημερινές τους ρουτίνες.
Το CDC (Centers for Disease Control and Prevention) υπολόγισε ότι 500.000 άνθρωποι πέθαναν παγκοσμίως από τον ιό H1N1 το 2009 - την πρώτη χρονιά που κυκλοφόρησε αυτός ο ιός. Συνολικά, το 80% των θανάτων που σχετίζονται με τον ιό H1N1 πιστεύεται ότι έχουν συμβεί σε άτομα ηλικίας κάτω των 65 ετών. Παρ' όλα αυτά, δεν κλείσαμε τα σχολεία, δεν καλύψαμε τον πληθυσμό με μάσκες ούτε κλείσαμε την οικονομία.

Το 1968, η γρίπη του Χονγκ Κονγκ σκότωσε περίπου 4 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Όχι μόνο δεν κλείσαμε την οικονομία μας ενόψει αυτού του συγκλονιστικού αριθμού, αλλά γιορτάστηκε και το τριήμερο Woodstock Rock Festival στην πολιτεία της Νέας Υόρκης στη μέση της επιδημίας.

Δεν είναι καιρός να αρχίσουμε να ζούμε τη ζωή μας αντί να υπαγορεύουμε τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε με βάση τον φόβο κάθε νέου κινδύνου; Αντ' αυτού, δεν πρέπει να αφήσουμε κάθε άτομο να αποφασίσει τι κινδύνους είναι διατεθειμένος να αναλάβει;

Η διάσημη δήλωση στην πρώτη εναρκτήρια ομιλία του Προέδρου Φράνκλιν Δ. Ρούσβελτ το 1933 μοιάζει τόσο επίκαιρη όσο σήμερα:

«Το μόνο που πρέπει να φοβόμαστε είναι ο ίδιος ο φόβος».

Είμαστε Αμερικανοί - η πιο ελεύθερη, πιο ευημερούσα κοινωνία στην ιστορία του κόσμου. Παλέψαμε για να τερματίσουμε τη δουλεία, χάνοντας πάνω από 600.000 Αμερικανούς στον Εμφύλιο Πόλεμο. Πολεμήσαμε σε δύο παγκόσμιους πολέμους και παίξαμε κυρίαρχο ρόλο στη νίκη και των δύο. Αυτοί οι πόλεμοι κόστισαν τη ζωή περισσότερων από 500,000 Αμερικανών.

Αναλαμβάνουμε κινδύνους για να απολαύσουμε την ελευθερία που μας έδωσαν - ή τουλάχιστον είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν. Ανεβαίνουμε σε μοτοσικλέτες, skydive, σκαρφαλώνουμε σε βουνά και οδηγούμε πολύ γρήγορα. Τρώμε λάθος τρόφιμα, πίνουμε πολύ αλκοόλ και ζούμε με τρόπους που συχνά δεν είναι υγιείς - και αγαπάμε το δικαίωμά μας να το κάνουμε.

Το "καλύτερα ασφαλείς παρά να λυπηθούμε" ("Better safe than sorry" ) δεν έχει ανυψωθεί ποτέ σε εθνικό σύνθημα. Δεν εμφανίζεται σε κανένα πανό. Κανείς δεν βιάζεται να αγοράσει μπλουζάκια με αυτά τα λόγια. 

Αλλά το "Ζήσε ελεύθερος ή πέθανε" ("Live Free or Die"); Αυτό είναι μια διαφορετική ιστορία. Είναι το σύνθημα της πολιτείας του New Hampshire και ήταν μια αποικιακή κραυγή. Με τις λέξεις "και το σπίτι των γενναίων" ("and the home of the brave") τελειώνει ο Εθνικός μας Ύμνο. Πιστεύουμε ακόμα ότι είναι;

Ο φόβος είναι πολύ πιο θανατηφόρος και μια πιο μεταδοτική ασθένεια από το COVID-19. Ο φόβος αυξάνει την αρτηριακή μας πίεση σε ανθυγιεινά επίπεδα. O φόβος μας επηρεάζει να παίρνουμε κακές αποφάσεις. Φοβόμαστε την κριτική, φοβόμαστε να εκθέσουμε τις ιδέες μας, φοβόμαστε μήπως προσβάλλουμε άλλους, και φοβόμαστε να μολυνθούμε από έναν ιό που δεν είναι πολύ πιο θανατηφόρος από ιούς του παρελθόντος.

Ως γιατρός με περισσότερα από 25 χρόνια στην πράξη, θα σας πω τι λέω στους ασθενείς μου: δεν πρέπει να φοβάστε το COVID-19. Πρέπει να προετοιμάσετε και να προστατεύσετε σωστά τους πιο ευάλωτους στα σπίτια σας, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία σας, αλλά θα πρέπει να συμμετέχετε με όλους τους άλλους στο να ζείτε τη ζωή σας  με τη μέγιστη ελευθερία, αλλά και με προστασία και προφυλάξεις του κοινού νου.

Μπορώ επίσης να αναφέρω ότι έχουμε μια αποτελεσματική θεραπεία όταν τα συμπτώματα του COVID-19 διαπιστώνονται νωρίς και παραμένουν ήπια. Αυτές οι θεραπείες μπορούν επίσης να προσφέρουν προστασία στους πιο ευάλωτους.

Σταματήστε ν' ακούτε αυτούς που θέλουν να μείνετε σε κατάσταση χρόνιου φόβου. Μην παρακολουθείτε τα κύρια μέσα που χρησιμοποιούν διαρκώς το φόβο για να τραβήξουν την προσοχή σας. Μην αφήσετε όσους θέλουν περισσότερη δύναμη πάνω από τη ζωή μας για να κερδίσουν περισσότερες έδρες στην Ουάσιγκτον.

Ενεργοποιήστε τις φιλίες, την αισιοδοξία και τη ζωή. Ενεργοποιήστε την εκκλησία, την κοινότητα και την ελπίδα. Ζήστε με σκοπό και τότε η κόπωση από φόβο δεν θα γίνει ποτέ πρόβλημα.

americanthinker.com

seferou

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα