Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

«ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ» - ΘΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ (Μέρος Τέταρτο)

Το Σύνδρομο της Στοκχόλμης: Όταν το θύμα υπερασπίζεται τον θύτη

4.1 Ψυχοσύνθεση του θύματος

Η συναισθηματική κακοποίηση ή η απειλή της βλάβης αποτελεί απειλή για την φυσική επιβίωση. Η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών περιλαμβάνει την σωματική και την συναισθηματική κακοποίηση που απειλεί την ψυχολογική επιβίωση ενός παιδιού και σε ορισμένες περιπτώσεις την φυσική του επιβίωση (Berliner, & Conte, 1990). 
Τα ενήλικα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης σε παιδική ηλικία στην μελέτη του Jülich (2005) ανέφεραν ότι είχαν βιώσει απειλές με πολλούς διαφορετικούς τρόπους - σωματική, σεξουαλική, απόσυρση της αγάπης, απειλές ότι οι άνθρωποι που αγαπούσαν ενδέχεται να βλαφτούν ή τα κατοικίδια τους να υποστούν βλάβη. Ένα άτομο που απειλείται αντιλαμβάνεται την καλοσύνη διαφορετικά από ένα άτομο που δεν έχει απειληθεί, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στην παύση της βίας που βιώνουν οι κακοποιημένες γυναίκες (Jülich, 2005).
Ενώ το ευρύ κοινό δεν θα σκεφτόταν ποτέ τα παιδιά και τους νέους ως ομήρους, μπορεί να είναι θύματα και να μπορούν να κρατηθούν αιχμάλωτοι και σε χρόνιες καταχρηστικές σχέσεις οι οποίες είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στις δυνάμεις του συνδρόμου της Στοκχόλμης που μπορούν να θεωρηθούν ως τεχνική επιβίωσης παιδιών σε αυτή την κατάσταση (Williams, 2015).
Τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στην παιδική ηλικία είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν σύνδρομο της Στοκχόλμης.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα