Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

ΥΠΕΡΘΕΡΜΙΑ: ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ, ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ - ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡΘΕΡΜΙΑΣ (Μέρος Τέταρτο)


Τι είναι η κακοήθης υπερθερμία;

  ΘΕΡΜΟΠΛΗΞΙΑ70

 Οι τρείς κύριες εκδηλώσεις της θερμοπληξίας είναι οι κράμπες, η εξάντληση και η θερμοπληξία. Το σύνδρομο συνήθως συμβαίνει σε ζέστη, σε περιβάλλον με υγρασία μετά από έντονη φυσική δραστηριότητα. Πάντως ηλικιωμένοι με ιατρικά προβλήματα ή βρέφη μπορεί να προσβληθούν κάτω από λιγότερο σοβαρές συνθήκες.
 Κράμπες και εξάντληση από θερμότητα είναι αποτέλεσμα εξάντλησης των υγρών και των ηλεκτρολυτών. Η πλήρες ανάνηψη επέρχεται απομακρύνοντας τον ασθενή από το στρεσογόνο περιβάλλον και την εφαρμογή της θεραπείας αποκατάστασης. Η θερμοπληξία είναι αποτέλεσμα της ανεπάρκειας του θερμορυθμιστικού μηχανισμού, είναι επείγουσα κατάσταση και η άμεση ελάττωση της θερμοκρασίας του σώματος είναι απαραίτητη για την πρόληψη της νοσηρότητας και θνητότητας. 

4.1.1. ΠΑΘΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ

 Για να διατηρείται μια σταθερή θερμοκρασία στο σώμα, η παραγωγή και η απώλεια της θερμότητας πρέπει να είναι ισοδύναμες. Η αγγειοδιαστολή του δέρματος επιτρέπει την απώλεια της θερμότητας μέσω της διαδικασίας της ακτινοβολίας, της αγωγής και της μεταφοράς. Απώλεια θερμότητας μέσω εξάτμισης συμβαίνει μέσω της εφίδρωσης και σε μικρότερο βαθμό μέσω των αεραγωγών. 
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα