Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Tι είναι Αληθινό;


Tι είναι Αληθινό;

Τι είναι Αληθινό στην πλάνη-της γης (πλανήτης Γη) σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο όπου όλα όσα βρίσκονται μέσα του, πάνω του, και στον ουρανό του, είναι όλα ΨΕΥΤΙΚΑ;

Όλα συνεχώς κάθε στιγμή ανα-γεννιούνται, μεταβάλλονται, φθείρονται, πεθαίνουν, και τίποτα ΔΕΝ μένει σταθερό όπως είναι.

Γιατί οι πρόγονοί μας οι Έλληνες αφού μίλησαν για τα πάντα ονόμασαν τον πλανήτη με το όνομα Άδη; (Στυγνόν σκοτάδι);

Από μικρά παιδιά που ανοίγουμε τα μάτια μας και βλέπουμε αυτόν τον κόσμο και το σώμα να μας περιβάλλει, μας μαθαίνουν πως να γίνουμε τα υπάκουα τυφλά γρανάζια μιας παγκόσμιας στημένης μηχανής, όπου το άγχος και οι αγωνίες της ζωής είναι το κύριο μενού των βιωματικών μας εμπειριών, αυτό που εμείς ονομάζουμε ζωή.

Και ό,τι κάνουμε το κάνουμε από ΑΝΑΓΚΗ και όχι γιατί το θέλουμε, διότι ΓΕΝΝΗΘΉΚΑΜΕ για να είμαστε ΣΚΛΑΒΟΙ. Σκλάβοι ενός θνητού σώματος που κατασπαράσσει την Ζωτική Δύναμη της ψυχής μας!

Τι είναι Αληθινό σ'αυτόν τον κόσμο λοιπόν;

Βιώνουμε ότι βιώνουν και τα μυρμήγκια, δουλεύουμε όλη μας την ζωή μέχρι να πεθάνουμε, το μόνο που μας απασχολεί είναι ότι χρειάζεται και έχει Ανάγκη το σώμα μας, και ποτέ δεν αναζητήσαμε να μάθουμε ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ διότι αυτή την στιγμή ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ αλλά ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ και δυστυχώς σκεφτόμαστε ότι αισθάνεται το σώμα.

ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ; το σώμα; ή ο Νους;
Εμείς γιατί ακολουθούμε το σώμα; και όχι την Ζωή;

Αν λοιπόν, θέλουμε να νικήσουμε όλες τις αγωνίες και όλα τα άγχη της υποτιθέμενης ζωής μας εδώ στην Κόλαση που βιώνουμε, τότε θα πρέπει να μάθουμε να μισούμε αυτόν τον κόσμο, διότι ο έρωτας μας για τον ΑΔΗ και τα (γήινα) όντα που κατοικούν στον Αδη (πλάνη της Γης), είναι ο θάνατος της ζωής.

Πες μου εσύ φίλε αναγνώστη, μετά από όλα αυτά που διαβάζεις εδώ στο εν λόγω κείμενο, βλέποντας τους ανθρώπους στην Γη απελπιστικά εξαρτημένους από την ψευδαίσθηση του γήινου σώματος αν είναι δυνατόν να ξυπνήσουν από τον λήθαργο τους.

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

-Υπάρχει πατέρα αλήθεια στην γη, και μάλιστα όχι άσκοπα;

-Σφάλλεις παιδί μου. Αλήθεια καθόλου δεν υπάρχει στη γη, ούτε είναι δυνατό να υπάρξει, μόνον κάποιοι άνθρωποι θα κατανοήσουν την αλήθεια, σε όσους ο θεός θα δωρίσει το χάρισμα να δουν το θείο. Άρα λοιπόν δεν υπάρχει τίποτε αληθινό στη γη.

- Ούτε και ο άνθρωπος είναι αληθινός πατέρα;

-Επειδή είναι άνθρωπος δεν είναι και αληθινός παιδί μου.
Διότι αληθινό είναι μόνο ότι είναι αυτογενές και μένει καθαρό όπως είναι. Ο άνθρωπος όμως, είναι φτιαγμένος από πολλά στοιχεία και δε μένει αμετάβλητος παρά αλλάζει και μεταβάλλεται, από ηλικία σε ηλικία και από μορφή σε μορφή και μάλιστα, ενόσω ακόμα κατοικεί στο σώμα του. Πολλοί, με τη μεσολάβηση μόνο λίγου χρόνου δε γνώρισαν τα ίδια τα παιδιά τους και ομοίως, παιδιά, δεν αναγνώρισαν τους γονείς τους. Άρα, κάτι που αλλάζει τόσο ώστε να μην αναγνωρίζεται θα μπορούσε να είναι αληθινό; αντίθετα, δεν είναι ψεύτικο και δεν δημιουργείται από τις διαφορετικές εντυπώσεις που δίνουν οι συνεχείς μεταβολές;

Εσύ να θεωρείς αληθινό ό,τι είναι σταθερό και αιώνιο.
Ο άνθρωπος όμως δε μένει αιώνια και επομένως δεν είναι αληθινός. Ο άνθρωπος είναι φαντασία και ως φαντασία θα μπορούσε να είναι ακραίο ψεύδος.

Διότι, η σύσταση της ψυχής είναι ένα προς δύο και το μεν ένα προσπαθεί να φύγει, ενώ τα άλλα δύο το τραβούν προς τα κάτω και γίνεται μεγάλη διαμάχη μεταξύ τους καθώς το ένα θέλει να φύγει και τα άλλα δύο σπεύδουν να το κρατήσουν.

Η νίκη δε και των δύο δεν λογίζεται όμοια, αφού το ένα ρέπει προς το αγαθό και τα άλλα (δύο) στο κακό κοντά κατοικούν. (οι δύο αντίθετες όψεις του ίδιου νομίσματος).Το μεν ποθεί την ελευθερία τα δε (δύο) αγαπούν τη δουλεία.

Αν τώρα νικηθούν τα δύο, αυτά μένουν μόνα και έρημα από τον άρχοντα τους, ενώ αν νικηθεί το ένα, αυτό άγεται και φέρεται τιμωρούμενο με τον εδώ τρόπο ζωής.

Αυτός είναι, παιδί μου, ο δρόμος που οδηγεί προς τα κει.
Πρέπει δηλαδή, παιδί μου, πρώτα να εγκαταλείψεις το σώμα σου, πριν το τέλος, να νικήσεις ζωή που είναι γεμάτη αγωνίες και αφού νικήσεις να ανέλθεις.

morfeas sky


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα