Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Χαμένος στη Σαχάρα



Το 1994, ο Ιταλός αθλητής Μάουρο Πρόσπερι πρώην πενταθλητής θέλοντας να δοκιμάσει τα όρια του, αποφάσισε να συμμετάσχει στον «Marathon des Sables» έναν από τους πιο απαιτητικούς αγώνες δρόμου του κόσμου, που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Μαρόκο. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει σε έξι μέρες να διανύσουν 250 χιλιόμετρα μέσα στη έρημο Σαχάρα.
Η έρημος Σαχάρα, καταλαμβάνει μια έκταση 3,6 εκατομμυρίων τετραγωνικών μιλίων και είναι τόσο μεγάλη όσο ολόκληρες οι Ηνωμένες Πολιτείες. Η θερμοκρασία της άμμου στους αμμόλοφους ξεπερνά τους 80 βαθμούς κελσίου. Οι βροχοπτώσεις είναι σπάνιες και η βλάστηση ανύπαρκτη. Είναι στην ουσία μια άγονη έκταση την οποία οι διαγωνιζόμενοι κατά το μεγαλύτερο μέρος του μαραθωνίου θα την διασχίσουν μόνοι.
Ο Πρόσπερι, είναι παντρεμένος με τρία παιδιά, όμως στα τριανταεννέα του χρόνια αναζητά την υπέρτατη περιπέτεια.
Προπονείται εντατικά τρέχοντας 40 χιλιόμετρα κάθε μέρα ενώ παράλληλα μειώνει σταδιακά την ποσότητα του νερού που πίνει για να προετοιμάσει τον οργανισμό του για τις δύσκολες συνθήκες της ερήμου. Γνωρίζει ότι οι διοργανωτές θα του ζητήσουν να υπογράψει μια δήλωση για το που θα σταλεί η σορός του σε περίπτωση που πεθάνει. Αν και ο αγώνας προσελκύει πάνω από χίλιες συμμετοχές κάθε χρόνο, την συγκεκριμένη χρονιά θα συμμετέχουν μόνο 134 αθλητές. Αυτό σημαίνει ότι για το μεγαλύτερο μέρος του εξαήμερου αγώνα ο Πρόσπερι θα είναι μόνος.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα