Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Κορονοϊός: Εννέα στους δέκα διασωληνωμένους δεν τα καταφέρνουν



Σχεδόν οι εννέα στους δέκα ασθενείς (το 88%) με Covid-19, οι οποίοι διασωληνώνονται, τελικά πεθαίνουν, δείχνει έρευνα στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης και του Λονγκ Άϊλαντ.

Μόνο το 3% των διασωληνωμένων ασθενών άνω των 65 ετών επιβίωσαν, έναντι 24% (ο ένας στους τέσσερις περίπου) στην ηλικιακή ομάδα 18 έως 65 ετών.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό JAMA (Journal of American Medical Association), αφορούσε 5.700 ασθενείς που εισήχθησαν σε νοσοκομεία μεταξύ 1 Μαρτίου - 4 Απριλίου. Από αυτούς ήταν γνωστή η έκβαση (εξιτήριο ή θάνατος) για 2.634 άτομα, εκ των οποίων το 14% εισήχθησαν σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και το 12% χρειάστηκαν διασωλήνωση. Το ποσοστό θανάτου ήταν 21% μεταξύ των 2.634 ασθενών, αλλά αυξανόταν στο 88% για όσους είχαν διασωληνωθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του συστήματος υγείας Northwell Health, του μεγαλύτερου στη Νέα Υόρκη, και του Ινστιτούτου Ιατρικών Ερευνών Feinstein.

Στη διασωλήνωση ο ασθενής ναρκώνεται και συνδέεται με μηχανικό αναπνευστήρα, ο οποίος ωθεί αέρα στους πνεύμονες του, όταν ο άρρωστος δεν μπορεί μόνος του να αναπνεύσει. Λόγω των πιθανών επιπλοκών, ορισμένες μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν αρχίσει να καθυστερούν όσο μπορούν τη διασωλήνωση των ασθενών με Covid-19, δήλωσε ο πνευμονολόγος δρ Ουντίτ Τσάντα του Νοσοκομείου του Όρους Σινά στη Νέα Υόρκη.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα