Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Η Γέφυρα του Νου

 


Οι επιστήμονες λένε, ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί μόνο στο 3%-10% των δυνατοτήτων του. Όμως δεν εξηγούν, γιατί το υπόλοιπο μέρος μένει σε αδράνεια και με πoιό τρόπο δύναται να ενεργοποιηθεί.

Μόνο σε σένα τον άνθρωπο υπάρχει η ‘’γέφυρα σύνδεσης’’ μεταξύ των δυο ημισφαιρίων του εγκεφάλου σου. Μόνο εσύ δύνασαι να ενώσεις το ορατό με το αόρατο, την υλη με το πνεύμα, το δεξιό με το αριστερό, το πεδίο ορισμού με το σύνολο τιμών, να γευτείς το ‘’είναι’’ και το ‘’γίγνεσθαι’’.

Με αυτές τις δυο πηγές δεδομένων, σε μορφή συν-κοινωνούντων πεδίων, εσύ μόνο δύνασαι να πραγματοποιείς καθαρή εσωτερική συν-ομιλία χωρίς αντήχηση!!!

Γιατί μόνο εσύ έχεις την ικανότητα να αναθεωρείς, να ανακαλείς και να επαναφέρεις στην επιφάνεια εργασίας του νου σου, προς επεξεργασία, την πνευματική τροφή, που ως πληροφορία έχεις λάβει από το περιβάλλον σου ή ως πορίσματα έχεις εξαγάγει και έχεις αποθηκεύσει, από την δική σου εσωτερική διδασκαλία.

Αυτή είναι η πρωτεύουσα ιδιότητα του Ανθρώπου και αυτό μαρτυρά η λέξη Άνθρωπος. Αυτός ο ενισμός της δυάδας σε βοηθά να αθλήσεις τον νου σου στον στίβο της νόησης, να ανέβεις τη σκάλα των αρετών και των μουσών και αφού σταθείς στο βάθρο που ο Νόμος σου έχει ορίσει, να πιστοποιήσεις ότι είσαι Άνθρωπος.

Η απρόσκοπτη ανταλλαγή πληρο-φοριών από την συνεχή επι-κοινωνία αυτών των δυο παραλλήλων συμπάντων, σου δίνει την δυνατότητα να αυξήσεις το ποσοστό λειτουργίας του νου σου. Μη ξεχνάς, αγαπητέ , ότι ‘’ο Ζευς του Διός’’ ακριβώς αυτό το μήνυμα σου στέλνει. Ότι δηλαδή ο Ζευς ζευγνύει την δυάδα των ημισφαιρίων, για να μπορείς εσύ να γεννήσεις εκ της κεφαλής σου την Θεά της Σοφίας.
Η φιλο-ξενία του Διός είναι η Αρετή της φιλότητας που μετατρέπει την διχό-νοια (νείκος) των λοβών σου σε ομό-νοια και σε πολιτισμό.

Έτσι, αγαπητέ, γεννιέται ο πολιτισμός των ομοίων, έτσι γεννιέται η Χώρα των Ηρώων της Σπάρτης, το Χρυσό Γένος των Αθλητών Ανθρώπων του Σώματος και του Νου. Μόνο οι πολίτες της Σπάρτης είχαν αγωγή που πήγαζε από την Σύν-ταξη τους με τον Νόμο. Τότε, τα δυο ημισφαίρια γίνονται ανίκητες ασπίδες συμπολεμιστών που καμία δύναμη δεν είναι ικανή να τις χωρίσει. 

Ο ισορροπημένος νους είναι η πυξίδα σου και ο υπερ-ασπισ-τής σου στη φωτεινή σου πορεία. 

Ένας Ισο-κρατικός νους έχει τη δυνατότητα να βοτανίζει το περιβόλι του από τα ζιζάνια που του σπέρνουν οι κακοποιοί και να ποτίζει μόνο τους σπόρους, που δύνανται να βλαστήσουν, να ανθήσουν και να παράξουν καρπούς βρώσιμους και για τον ίδιο, αλλά και για τους άλλους ανθρώπους.

 Αυτή την ισορροπία έχασε η ανθρώπινη φυλή, γιατί αδυνάτησε το νήμα σύνδεσης και έγινε λοβοτομή στην ενοποίηση των δυο δυνάμεων. Ο ενωτικός λόγος νουθετεί ’’η ισχύς εν τη ενώσει’’ και του κακοποιού ο αντίλογος δια-τάζει ‘’διαίρει και βασίλευε’’. 

Γιατί αυτή η άρμοση του νου, αγαπητέ φίλε, γεννά στο αόρατο πεδίο των πράξεων την αρμονία και αυτή η αρμονία εκδηλώνεται από τον άνθρωπο στα έργα του ως θεια αναλογία. 

Ο Παρθενώνας στο αόρατο μέρος, στην σύλληψη της ιδέας, στην ιδεομετρία, είναι αρμονικός. Στο ορατό μέρος, στην γεωμετρική εφαρμογή, είναι αναλογικός. Μόνο ισορροπημένοι Νόες δύνανται να υψώσουν φωτεινές Δωρικές κολώνες. Και να θυμάσαι, αγαπητέ , ο ενωτικός νους παράγει αληθή λόγο και ορθώνει Παρθενώνες ενώ ο σακατεμένος νους παράγει ψευδή λόγο και διαλύει Παρθενώνες !!!

Βομβάρδισαν, λοιπόν, τον αρμό της αρμονίας σου και τον λόγο της αναλογίας σου στα δυο πεδία άθλησης, έσπασαν τον κλειδόλιθο στήριξης της αψίδας σου, προκάλεσαν σύγχυση στο νου σου, με αποτέλεσμα, εσύ ο Άνθρωπος να παύσεις να είσαι σώφρων, ως ο Μέγας Διδάσκαλος Σωκράτης ορίζει.

Ξέρω, αγαπητέ μου φίλε , είναι δύσκολο μόνος σου, να διαχειριστείς αυτή τη βλάβη που σου προξένησε η λαθεμένη σου επιλογή να υψώσεις τον πύργο της Βαβέλ. Όμως η ανοχή σου να ζεις στο βασίλειο της Κίρκης έγινε ενοχή, γιατί οι απολαύσεις σου ανοίγουν τον δρόμο για την χώρα των λωτοφάγων, για την χώρα της λησμονιάς.

Είναι ανάγκη να γίνεις ένας μαχητής, πρέπει να αναδείξεις και να χρησιμοποιήσεις τα κρυμμένα ιερά σου όπλα που τα κουβαλάς μέσα σου και να αποκρούσεις τους μνηστήρες που επιβουλεύονται την πλ-ούσια κληρονομιά σου.

Η επέμβαση στο ορατό πεδίο προξένησε βλάβη στο όργανο του εγκεφάλου σου, στο hardware, ενώ η επέμβαση στο αόρατο πεδίο γέμισε ιούς το λογισμικό σου, το software, το λειτουργικό σου σύστημα.

Γένοιτο Γένοιτο Γένοιτο


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα