Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

«Οι Αεροδιακομιδές στον Ελλαδικό χώρο» - Συστήματα Αεροδιακομιδών άλλων Χωρών (Μέρος Ενδέκατο)




Συστήματα Αεροδιακομιδών άλλων Χωρών 

Για το σύστημα των αεροδιακομιδών δεν υπάρχει διεθνής βιβλιογραφία η οποία να τυποποιεί ή να προτείνει δομή και λειτουργία. Η θεωρία ωστόσο η οποία περιβάλει την Διαχείριση Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης δίνει το γενικό πλαίσιο στο οποίο πρέπει να δομηθεί ένα σύστημα. Κάθε χώρα έχει κάνει τις δικές τις επιλογές, οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες τους. Η παρουσίαση των συστημάτων της Τσεχίας και του Ηνωμένου Βασιλείου που ακολουθεί έχει ως σκοπό να εντοπιστούν επιλογές οι οποίες θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στο δικός μας σύστημα

Δημοκρατία της Τσεχίας. 

Το σύστημα αεροδιακομιδών της Χώρας αυτής εντάσσεται στο γενικό σύστημα Επειγουσών Ιατρικών βοηθειών (EMS, Emergency Medical Service) με την λογική της υποστήριξης όταν τα επίγεια μέσα δεν επαρκούν. Οργανώνεται και υποστηρίζεται οικονομικά από το Υπουργείο Υγείας.

Οι αεροδιακομιδές χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: 




AIR AMBULANCE. Αφορά μεταφορά ασθενών από μια υγειονομική μονάδα σε μια άλλη αυξημένων δυνατοτήτων παροχής ιατρικών υπηρεσιών. Στο δικό μας σύστημα η σε αντιστοιχία είναι οι Δευτερογενείς, Τριτογενείς και Τεταρτογενείς αεροδιακομιδές.

HEMS (Helicopter Emergency Medical Services): Αφορά αεροδιακομιδές οι οποίες γίνονται από τον τόπο του ατυχήματος σε νοσοκομείο. Για την κάλυψη της επικράτειας στην Τσεχία έχουν αναπτυχθεί δέκα ελικόπτερα. Τα οχτώ από αυτά είναι ιδιωτικού φορέα, ένα της αστυνομίας (αποκλειστικού ρόλου) και ένα του στρατού (αποκλειστικού ρόλου). Το ιπτάμενο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό ανήκει στο Εθνικό σύστημα Υγείας της Χώρας, ενώ για το διατεθέν από το στρατό ελικόπτερο το προσωπικό είναι στρατιωτικό. Έχει ειδικότητα αναισθησιολόγου και είναι ειδικά εκπαιδευμένο στη διαχείριση επειγόντων περιστατικών. 


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα