Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΟΔΗΓΟΥ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (Μέρος Όγδοο)



Στο κεφάλαιο αυτό παρουσιάζονται συνοπτικά οι στόχοι και τα μέσα που διέπουν τις δράσεις που αναπτύσσουν φορείς ιδιωτικής πρωτοβουλίας για τις ομάδες στόχου των ενηλίκων, ανηλίκων και επαγγελματιών οδηγών, τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη.

Εισαγωγή 

Η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.), με πρωτοβουλία της, ανακήρυξε τη δεκαετία 2011-2020 ως Δεκαετία Δράσης για την Οδική Ασφάλεια. Αυτό γίνεται με την συμμετοχή κυβερνήσεων, διεθνών οργανισμών, οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, μη κυβερνητικών οργανισμών και ιδιωτικών εταιρειών από όλο τον κόσμο. Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να μειώσει και να αναστρέψει την τάση που θα οδηγήσει σε απώλεια περίπου 1,9 εκατομμυρίων ατόμων ετησίως, εξαιτίας οδικών ατυχημάτων, μέχρι το 2020.

Στην Ελλάδα υφίστανται δράσεις ιδιωτικής πρωτοβουλίας, οι οποίες λειτουργούν επικουρικά, υποστηρικτικά και, αρκετά συχνά, αντικαθιστούν παρεμβάσεις, που θα μπορούσαν να έχουν οργανωθεί από την πολιτεία. Κυρίως, διοργανώνονται με τη συνεργασία άλλων ιδιωτικών και δημόσιων φορέων, διέπονται από τις αρχές της πρόληψης και εστιάζουν στη μείωση των αιτιολογικών παραγόντων που επηρεάζουν την οδική ασφάλεια. 




Όσον αφορά την Ευρώπη, καθώς θα ήταν αδύνατη η αναφορά σε κάθε χώρα ξεχωριστά ως προς τις παρεμβάσεις που ακολουθεί για την πρόληψη και ευαισθητοποίηση σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας, έχει επιλεγεί η παρουσίαση των έργων που χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα οποία προσανατολίζονται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στην Ελλάδα οι δράσεις ιδιωτικής πρωτοβουλίας εστιάζουν κυρίως στην κατά το δυνατόν ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ενήλικων και ανήλικων πολιτών, με στόχο τη διαμόρφωση κουλτούρας οδικής ασφάλειας και τη συνειδητοποιημένη οδήγηση. 


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα