Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Το 2010 επαναλαμβάνεται και αυτό είναι γελοίο και θλιβερό



Παρακολουθώντας τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στην Ελλάδα σήμερα, έχω την αίσθηση πως επαναλαμβάνεται το 2010.

Η Ελλάδα είναι μπροστά σε μια νέα χρεοκοπία, ενώ η κρατική βία ξεσαλώνει.
Η Νέα Δημοκρατία είναι στην κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ -σε ρόλο ΠΑΣΟΚ εδώ και χρόνια- στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνούν στο προτεκτοράτο. Και αλληλοτροφοδοτούνται.
Επί Νέας Δημοκρατίας αυξάνεται η αστυνομική βία και καταστολή, επί ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο χαλαρή.
Βέβαια, τα μέτρα που δεν θα περάσει η Νέα Δημοκρατία, θα τα περάσει η επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως συνέβη τα προηγούμενα χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.
Αλλά επί ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχει λιγότερη καταστολή, ενώ θα υπάρχουν και λιγότερες διαδηλώσεις, γιατί κάποιοι σύντροφοι θα βολευτούν σε κάνα γραφείο με ένα μισθό (σ.σ. Συγγνώμη που τα γράφω έτσι …ξερά, αλλά έτσι είναι, και το ξέρετε.)
Ωραίο το έργο με την κόντρα της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι τόσο διαφορετικοί αλλά τα έχουν ψηφίσει όλα μαζί. Αν δεν το είχαμε δει αυτό το έργο επί δεκαετίες με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ -που συγκυβερνούσαν επί δεκαετίες, κάνοντας πως σκοτώνονται μεταξύ τους-, θα μου άρεσε κι εμένα.
Παράλληλα, αυτές τις μέρες, με αφορμή έναν πολιτικό της Νέας Δημοκρατίας -που λειτουργεί σαν “λαγός” και απειλεί τους πάντες- ξεπλένονται διάφοροι καθεστωτικοί δημοσιογράφοι.
“Αφού αυτός είναι ακροδεξιός, εμείς είμαστε δημοκράτες”. Ναι, και επαναστάτες είστε. Περίεργο που τόσο γενναίοι άνθρωποι -ακόμα και κομμουνιστές δηλώνουν κάποιοι από αυτούς- δουλεύουν για τον Μαρινάκη και τους άλλους ολιγάρχες, χωρίς ποτέ να έχουν γράψει μια λέξη για τις αθλιότητες των αφεντικών τους.
Δηλαδή, συμβαίνει τώρα ό,τι ακριβώς είχε συμβεί με την Χρυσή Αυγή που “αθώωσε” τους πολιτικούς και τα κόμματα που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία· αφού οι χρυσαυγίτες ήταν νεοναζί, οι πολιτικοί της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ ήταν δημοκράτες και έδιναν αγώνα για την Δημοκρατία.
Ένας αναλώσιμος πολιτικός της Νέας Δημοκρατίας χρησιμεύει για να γίνει διαγωνισμός δημκρατικότητας στα social media από συριζαίους που τα είχαν ψηφίσει όλα -ή δεν έβγαλαν άχνα όταν το κόμμα τους τα ψήφισε όλα-, ενώ αθωώνει και τους άλλους πολιτικούς της Νέας Δημοκρατίας, αφού αυτός ο πολιτικός αντιμετωπίζεται σαν μια γραφική και ιδιαίτερη περίπτωση· άρα, οι άλλοι βουέυτές της Νέας Δημοκρατίας είναι καλοί και δημοκράτες.
Οι πάντες ασχολούνται με έναν ανόητο για να αισθανθούν έξυπνοι.
Κάποιοι φτιάχνονται με όλα αυτά.
Εγώ τα θεωρώ βλακώδη και ανούσια.
Το πρόβλημα είναι ο εκφασισμός της ελληνικής κοινωνίας -ακόμα και σε κοινωνικές ομάδες υπεράνω πάσης υποψίας- που θα πληρωθεί πολύ άσχημα.
Αυτά.
(Είναι γελοίο να ζήσουμε ξανά το 2010. Το πιο γελοίο είναι αυτοί που συνεχίζουν να κάνουν τους επαναστάτες, λες και δεν μεσολάβησαν αυτά τα δέκα χρόνια και δεν ξέρουμε τι ακριβώς έκαναν.)
(Από το 2010 πιάστηκε το χέρι μου να γράφω πως πρέπει να αποδοθεί Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της χώρας και πως με λιγότερα μπορούμε να ζήσουμε αλλά χωρίς Δικαιοσύνη είμαστε τελειωμένοι. Τελικά, κανείς δεν ήθελε να αποδοθεί Δικαιοσύνη.)

pitsirikos


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα