Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Περί Υπάρξεως

3+1 απίστευτες πληροφορίες για τα σπερματοζωάρια | SDNA
 


Μια θεώρηση από την πλευρά της Βιολογίας

Όλοι μας γεννηθήκαμε και θεωρούμε την γέννηση μας σαν κάτι φυσιολογικό … έχουμε όμως ποτέ διερωτηθεί ποιες ήταν οι πιθανότητες να υπάρξουμε ?
Να δούμε τι λέει η Βιολογία.
Όλοι μας προερχόμαστε από την ένωση του γαμέτη του Πατέρα μας (σπερματοζωάριο) με τον γαμέτη της Μητέρας μας (ωάριο) . Καθώς κάθε γαμέτης τυχαία περιλαμβάνει ένα χρωμόσωμα από καθένα από τα 23 ζευγάρια η πιθανότητα σχηματισμού του γαμέτη είναι (1/2)↑23 . Έτσι κάθε άνθρωπος έχει πιθανότητα ύπαρξης από τους συγκεκριμένους γονείς του (1/2)↑46.
Για να το πούμε απλά … η πιθανότητα γέννησης ενός ανθρώπου είναι χοντρικά 1 στα 100 τρισεκατομμύρια ή με άλλα λόγια οι γονείς σας μπορεί να κάνανε τρισεκατομμύρια αδέλφια/ες σας και εσείς ποτέ να μην είχατε γεννηθεί (υπάρξει)!
Για να συνειδητοποιήσουμε πόσο μηδαμινή είναι αυτή η πιθανότητα αρκεί να σκεφτούμε ότι η πιθανότητα να πιάσουμε το Τζόκερ είναι μόλις 1 σε 25 εκατομμύρια … δηλαδή εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από τις πιθανότητες γέννησης που είχαμε !
Και όλα τα παραπάνω χωρίς να συνυπολογίσουμε την πιθανότητα οι γονείς μας να γνωρισθούν, να ερωτευτούν , να κάνουν έρωτα την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα κλπ, κλπ. Τι τα θέλετε… με βάση τα μαθηματικά η πιθανότητα ύπαρξης του καθένα από εμάς ουσιαστικά δεν υπάρχει οπότε έχουμε τα ακόλουθα συμπεράσματα :
· Όλοι μας (και βέβαια και ο κάθε κακομοίρης Πακιστανός στα φανάρια) είμαστε μοναδικοί και ανεπανάληπτοι (τουλάχιστον με το σημερινό μας γονιδιακό υπόστρωμα).
· Όλοι μας είμαστε απίστευτα τυχεροί καθώς το τζόκερ της ζωής είναι εκατομμύρια φορές πιο δύσκολο από εκείνο του ΟΠΑΠ. Οπότε (για όσους έχουν διαβάσει Μίκυ) πάψτε να ζηλεύετε τον Γκαστόνε γιατί είστε πιο τυχεροί από αυτόν.
· Τα ζάρια ήταν πειραγμένα και η ύπαρξη σας μόνο τυχαία δεν ήταν. Στην περίπτωση αυτή η ύπαρξη σας οφείλεται σε σχεδιασμό (προγραμματισμό) και οι πιθανότητες είναι υπέρ σας.
Οι προεκτάσεις κατά την φύση εκάστου/ης

Η ΑΠΟΚΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα