Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

«Ημερολόγιο Κορωνοιού», περί μασκών και άλλων τινών!

Κοροναϊός: Η Ελλάδα στον κλοιό της πανδημίας -Το ημερολόγιο της ...  
«Ημερολόγιο κορωνοϊού, 28 Ιουλίου 2020: μάσκες
1. Όταν τις πρώτες μέρες του 1911 ο Dr Gerald Mesny έφτασε στην Μαντζουρία, που μαστιζόταν από μια επιδημία πνευμονικής πανώλης, παραξενεύτηκε με τις πρωτοβουλίες του ντόπιου γιατρού Wu Lien-teh, που πρότεινε να χρησιμοποιούν μάσκες, πρωτίστως οι υγειονομικοί, αλλά και οι απλοί άνθρωποι ει δυνατόν.
Ο Mesny ειρωνεύτηκε τον "πολυπλεύρως κατώτερό του" Wu, απέρριψε τις υποψίες μετάδοσης της νόσου μέσω του αέρα από άνθρωπο σε άνθρωπο, δεν φόρεσε μάσκα, και...πέθανε τις 11-1-1911.
Ο Wu επέμεινε, μεγάλος αριθμός επιστημόνων συναντήθηκε (καθώς υπήρχε και Ρωσικό, Ιαπωνικό, αλλά και Ευρωπαϊκό ενδιαφέρον, ήταν μια σπουδαία εποχή των γιατρών-εξερευνητών), και η μόνη διαφωνία τους στο συνέδριο (500 σελίδες πρακτικά) ήταν στο είδος της μάσκας που έπρεπε να χρησιμοποιηθεί.

Αλλά ο ρόλος της στον έλεγχο της επιδημίας, στο να σωθούν ζωές σε μια εποχή που δεν υπήρχαν αντιβιοτικά για την πανώλη, ήταν αδιαμφισβήτητος. Δεν ήταν και τυχαίος άλλωστε ο Wu, σπουδαγμένος στο Cambridge, είχε προλάβει να περάσει και από την ομάδα του Παστέρ, στην Μαντζουρία ουσιαστικά δημιούργησε (επιβάλλοντας και καραντίνα) το πλαίσιο αντιμετώπισης πανδημιών που και σήμερα είναι επίκαιρος.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα