Μια μικρή ιστορία…
Όπως όλοι, έτσι και εγώ, αναπολώ συχνά τα πιο αθώα και ανέμελα χρόνια της παιδικής ηλικίας. Η περίοδος του δημοτικού σχολείου μόνο ευχάριστες και χαρούμενες αναμνήσεις αναδύει στη μνήμη μου. Όλες ευχάριστες πλην μιας. Αυτής της τετάρτης δημοτικού με τον αγαπημένο μου συμμαθητή και παιδικό φίλο, τον Κώστα. Ο Κώστας ήταν καταπληκτικό παιδί. Καλός και έξυπνος μαθητής, αλλά και «παιχταράς» στο ποδόσφαιρο (μεγάλο προσόν τότε!).
Ο Κώστας, λοιπόν, κάποια σχολική μέρα της άνοιξης, αφού σηκώθηκε, κινούμενος προς τον πίνακα, σέρνοντας χαρακτηριστικά το δεξί του πόδι και διπλωμένος σχεδόν στα δύο, έκανε εμετό και κατέρρευσε στο έδαφος μπροστά στα εμβρόντητα μάτια του δασκάλου και όλων μας. Για να μη μακρηγορώ, όμως, η ιστορία συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε σε τοπική κλινική με την «απαραίτητη» αφαίρεση της σκωληκοειδούς αποφύσεως.
Το Πρόβλημα
Τα χρόνια περάσανε, η ιατρική τεχνολογία εξελίχτηκε, αλλά η πρωτόγονη και βάρβαρη συνήθεια της αφαίρεσης ζωτικών οργάνων και ιστών, συνεχίζεται, δυστυχώς, ακόμη και σήμερα από «βιαστικούς» χειρουργούς, οι οποίοι είναι πάντα έτοιμοι, με το νυστέρι ανά χείρας.
«Μου έσωσε τη ζωή», ακούω συχνά να αναφέρουν αρκετοί, οι οποίοι με κολακευτικά λόγια στολίζουν τους θεράποντες ιατρούς τους. Και συμφωνώ απόλυτα ΜΟΝΟ στη σπάνια και εξαιρετικά κρίσιμη περίπτωση της περιτονίτιδας.
Όσον αφορά την απλή και ακίνδυνη φλεγμονή της σκωληκοειδούς απόφυσης, γνωστή και ως σκωληκοειδίτιδα, αυτό είναι ένα μεγάλο φιάσκο, το οποίο μαζί με το άλλο διαδεδομένο «σπορ» της αφαίρεσης των αμυγδαλών, έχει οδηγήσει σε αρκετά προβλήματα υγείας, στη μετέπειτα ζωή όσων υποβλήθηκαν στις ανώφελες και άδικες αυτές επεμβάσεις.
Και τις αποκαλώ αφενός ανώφελες, γιατί το σύμπτωμα εξαλείφεται μεν με το χειρουργείο, αλλά το βαθύτερο αίτιο της σκωληκοειδίτιδας συνεχίζει να υπάρχει και μετά την ανάρρωση του ασθενή, αλλά και άδικη, καθώς ο ασθενής υποχρεούται για όλο το υπόλοιπο διάστημα της ζωής του να πορευτεί χωρίς σκωληκοειδή απόφυση και, ενίοτε, και χωρίς αμυγδαλές.
Η λογική τού «πονάει κεφάλι, κόψε κεφάλι» ευτυχώς δεν εφαρμόζεται στην περίπτωση των χρόνιων πονοκεφάλων και των επώδυνων ημικρανιών. Το κεφάλι του πάσχοντα παραμένει στη θέση του για ευνόητους λόγους. Όμως, δεν είναι μόνο το κεφάλι μας που έχει συγκεκριμένη χρησιμότητα και αρμοδιότητα. Το ίδιο συμβαίνει και με το μικρό και απομακρυσμένο «σκουληκάκι», τη σκωληκοειδή μας απόφυση.
Η σκωληκοειδής απόφυση βρίσκεται στο κάτω μέρος του εντέρου και στη δεξιά πλευρά μας, επιτελώντας καθημερινά μια πολύ σημαντική αποστολή. Να συμμετέχει στη λίπανση των περιττωμάτων για την πιο εύκολη διέλευσή τους μέσα στο παχύ έντερο, αλλά και στην περιοδική αποτοξίνωση του εντέρου.
Η Αιτία
Για να θεραπεύσεις το οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, θα πρέπει να γνωρίζεις ΠΑΝΤΑ την αιτία. Το σύμπτωμα και κάθε σύμπτωμα δεν έχει καμία σημασία, καθώς αποτελούν κραυγή του σώματος για βοήθεια. Η κλασσική ιατρική ισχυρίζεται ότι η αιτία της σκωληκοειδίτιδας είναι η φλεγμονή, εξαιτίας της παρουσίας κάποιου βακτηρίου ή παράσιτου. Θα πρέπει,όμως, να γνωρίζετε όλοι σας, ιατροί και μη, ότι τα βακτήρια και τα παράσιτα πάντα έπονται και ποτέ δεν προπορεύονται. Η παρουσία τοξινών και αποσύνθεσης έλκει τους σκουπιδιάρηδες συλλέκτες (βακτήρια, παράσιτα, μύκητες) στο παχύ έντερο. Καθαρό έντερο δεν έχει ανάγκη από επιβήτορες σκουπιδοφάγους,oι οποίοι είναι ΠΑΝΤΑ σύμμαχοι και ποτέ εχθροί. Τη «βρώμικη» δουλειά κάνουν εξάλλου και τίποτα περισσότερο.
Η πραγματική αιτία της σκωληκοειδίτιδας (κατά τη φυσικοπαθητική ιατρική) είναι η οξεία φλεγμονή του μικρού και τόσο σημαντικού αυτού οργάνου, που οφείλεται στη δυσκοιλιότητα. Μια οξεία φλεγμονή πάντα συνοδεύεται από πόνο, ναυτία, εμετό, ρίγος, οίδημα και στα παιδιά και από πυρετό. Όλα αυτά τα συμπτώματα δεν είναι επικίνδυνα, το αντίθετο θα έλεγα. Είναι η απέλπιδη προσπάθεια ενός τοξινωμένου και δυσκοίλιου εντέρου να αποτοξινωθεί.
Η δυσκοιλιότητα, λοιπόν, είναι 100% η αιτία για τη φλεγμονή της σκωληκοειδούς αποφύσεως.
Αγαπημένοι μου γονείς, προλάβετε τα χειρότερα για τα μονάκριβα βλαστάρια σας. Οπλιστείτε με γνώση και διατροφική παιδεία. Ενυδατώστε τα παιδιά σας καθημερινά με άφθονη πόση καθαρού νερού, φρέσκων σπιτικών χυμών, φρούτων και λαχανικών. Ωθήστε τα παιδιά σας στον αθλητισμό. Εξαφανίστε από τον πάγκο της κουζίνας όλα τα σύγχρονα καταναλωτικά «σκουπίδια» που αποκαλείτε παιδικές λιχουδιές.
Αλλάξτε τρόπο διατροφής οικογενειακώς από σήμερα κιόλας. Σταματήστε τις περιττές και ανόητες χειρουργικές αφαιρέσεις σκωληκοειδίτιδας. Φροντίστε τα παιδιά σας να ενεργούνται καθημερινά, τουλάχιστον 2 φορές. Τα «κακά» τους είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της υγείας τους.
Οδηγίες Θεραπείας
Εάν είστε γονείς και τυγχάνει να διαβάζετε το άρθρο, όσο το παιδί σας υποφέρει από συμπτώματα σκωληκοειδίτιδας (ιατρική διάγνωση), εφόσον ο πυρετός δεν έχει ξεπεράσει τους 40º C εφαρμόστε άμεσα τα εξής:
• Ζεστή κομπρέσα με καστορέλαιο στην πάσχουσα περιοχή, για αρκετές ώρες και συνεχείς εναλλασσόμενες εφαρμογές. Μια εναλλακτική λύση είναι η ζεστή θερμοφόρα.
• Σε περίπτωση ανώδυνης μετακίνησης του παιδιού, εφαρμόστε άμεσα κλύσμα με ½ - 1 λίτρο νερό (1 – 2 φορές/ ημέρα).
• Σταματήστε αμέσως τη λήψη οποιασδήποτε στερεής ή υγρής τροφής. Συνιστάται απόλυτη νηστεία με ελάχιστο νερό μέχρι να πέσει εντελώς ο πυρετός(36,5 – 36,7 º C).
• Φροντίστε άμεσα για την εφίδρωση του παιδιού με περισσότερα σκεπάσματα ή με ποδόλουτρα σιναπόσπορου.
• Αφήστε το παιδί να κοιμηθεί όσες ώρες επιθυμεί χωρίς σπατάλη ενέργειας (ομιλίας, κομπιούτερ, διάβασμα, επισκέψεις φίλων – συγγενών, τηλεόραση και μουσική).
• Σε περίπτωση ανώδυνης μετακίνησης του παιδιού, εφαρμόστε άμεσα κλύσμα με ½ - 1 λίτρο νερό (1 – 2 φορές/ ημέρα).
• Σταματήστε αμέσως τη λήψη οποιασδήποτε στερεής ή υγρής τροφής. Συνιστάται απόλυτη νηστεία με ελάχιστο νερό μέχρι να πέσει εντελώς ο πυρετός(36,5 – 36,7 º C).
• Φροντίστε άμεσα για την εφίδρωση του παιδιού με περισσότερα σκεπάσματα ή με ποδόλουτρα σιναπόσπορου.
• Αφήστε το παιδί να κοιμηθεί όσες ώρες επιθυμεί χωρίς σπατάλη ενέργειας (ομιλίας, κομπιούτερ, διάβασμα, επισκέψεις φίλων – συγγενών, τηλεόραση και μουσική).
Τα έντονα συμπτώματα θα υποχωρήσουν σύντομα (24 – 72 ώρες). Τότε και μόνο τότε, θα ξεκινήστε σίτιση σταδιακά πρώτα με χυμούς φρούτων (24 ώρες) και, κατόπιν, με απόλυτη εφαρμογή φρουτοθεραπείας με ζουμερά φρούτα (2 – 7 μέρες).
Εάν υπάρχει άμεσος κίνδυνος περιτονίτιδας (μετά από ιατρική διάγνωση), τότε όλα τα προαναφερθέντα μέτρα προφανώς δεν ισχύουν και η μόνη λύση είναι το χειρουργείο.
Η πρόληψη είναι πάντοτε πιο σημαντική και πιο εύκολη από τη θεραπεία. Ας μην υποφέρουν άδικα τα παιδιά σας, εξαιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας σας περί της υγιεινής διατροφής.
Καθαρό έντερο σημαίνει καθαρό αίμα.
Καθαρό αίμα σημαίνει καθαρό σώμα.
Καθαρό σώμα σημαίνει υγεία και ανοσία.
Υγεία σημαίνει απίστευτη ευεξία, εσωτερική χαρά και ευτυχία.
Δράστε τώρα!
Αύριο μπορεί να είναι, ήδη, πολύ αργά για την υγεία σας!
Σπάρτακος, ο Εκπαιδευτής!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.