Σας εφιστώ την προσοχή στο γεγονός ότι αυτά που πρόκειται να διαβάσετε δεν είναι μια παγιωμένη επιστημονική άποψη που την ασπάζονται σχεδόν όλοι οι επιστήμονες, όπως είναι η άποψη ότι η Γη γυρίζει γύρω απ’ τον άξονά της.
Είναι όμως ερωτήματα στα οποία δείχνει να συγκλίνει η επιστημονική κοινότητα, και όσο περνάνε τα χρόνια τόσο πιο πολύ ισχυροποιούνται αυτά που θα καταγράψω.
Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν αισθάνομαι και ιδιαίτερα ευτυχής που πρόκειται να υποστηρίξω την άποψη ότι δεν υπάρχει «ψυχή», άσχετα αν αυτό επιστημονικά [1] ευσταθεί, και στα 51 χρόνια, μου έμαθα να είμαι με το μέρος της επιστήμης.
Για αυτό ΕΣΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ μην με βάλεις στην διαδικασία της «αποτέφρωσης» πριν διαβάσεις όλο το άρθρο!
-Παλιότερα οι άνθρωποι πίστευαν ότι ο Θεός τους τοποθέτησε στο κέντρο της Δημιουργίας, λόγω της σπουδαιότητας των ανθρώπων για το Θεό.
Αργότερα μάθαμε ότι η Γη ΔΕΝ είναι στο κέντρο του Σύμπαντος [2], ούτε καν έχει κέντρο ο τρισδιάστατος χώρος στο Σύμπαν.
-Κάποτε, κάποια φυλή ανθρώπων πίστεψε πως το ουράνιο τόξο ήταν θεόσταλτο σημάδι γαλήνευσης της φύσης, που σήμαινε «τέρμα η βροχή και η καταιγίδα».
Αργότερα μάθαμε ότι το ουράνιο τόξο είναι απλώς το είδωλο του ήλιου, αποτέλεσμα της διάθλασης του ηλιακού φωτός καθώς αυτό περνάει μέσα από μια ατμόσφαιρα γεμάτη αιωρούμενα σταγονίδια, κι ότι καμιά σχέση δεν έχει με θεϊκές υποσχέσεις και χαρμόσυνα μαντάτα.
-Κάποτε πιστεύαμε ότι η γη είναι επίπεδη και σταθερή [3].
Αργότερα αποδείχθηκε ότι είναι στρόγγυλη και γυρίζει.
-Μερικές έννοιες φαίνονται και είναι αυταπόδεικτες π.χ κάθε κύκλος έχει ένα κέντρο, κάθε κράτος μια πρωτεύουσα, και κάθε άνθρωπος μια ψυχή.
Το περί ΨΥΧΗΣ αποτέλεσε το κεντρικό δόγμα όχι μόνο της Χριστιανικής θρησκείας, αλλά και πολλών άλλων θρησκειών: της Μουσουλμανικής, του Σιντοϊσμού, της Αρχαίας Αιγυπτιακής, του Ινδουισμού, Βουδισμού, Ταοϊσμού.
Ακόμα και οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι μετά το θάνατο οι ψυχές κατεβαίνουν στο βασίλειο του Άδη.
-Τα ερωτήματα που βάζω δεν το κάνω για να παραστήσω τον έξυπνο, αλλά για να δείξω ότι δεν είναι και τόσο απλό πράγμα το να υποθέσουμε ότι κάθε άνθρωπος έχει μια ψυχή.
Κοιτάξτε παρακάτω τα ερωτήματα, και προσπαθήστε να τα απαντήσετε με τρόπο που να ικανοποιεί πρώτα και κύρια εσάς τους ίδιους:
-Ποια ακριβώς στιγμή «εκχωρείται» η ψυχή σ’ ένα ανθρώπινο σώμα;
Μήπως τη στιγμή που ένα σπερματοζωάριο εισβάλλει σ’ ένα ωάριο;
Μα ποια είναι ακριβώς εκείνη η στιγμή;
Αν δούμε την «εισβολή» του σπερματοζωαρίου (επιστημονικά) σε αργή κίνηση, θα διαπιστώσουμε ότι παίρνει κάποιο χρόνο, κατά τον οποίο το σπερματοζωάριο έχει μισο-εισβάλει, είναι το μισό μέσα και το μισό έξω.
Δηλαδή τί γίνεται, περιμένει μια ψυχή να δει πότε κάποιο από τα χιλιάδες σπερματοζωάρια που «πολιορκούν» το ωάριο θα αφεθεί να διαπεράσει την κυτταρική μεμβράνη, και να εκχωρηθεί στο γονιμοποιημένο ωάριο;
Ακόμα χειρότερα, αν αποβληθεί το γονιμοποιημένο ωάριο λίγο αργότερα (όπως συμβαίνει αρκετά συχνά, χωρίς να το καταλάβει η γυναίκα), τί γίνεται με την ψυχή;
Πόσες τέτοιες «ψυχές εξ αποβολής ωαρίου» υπάρχουν και τί κάνουν… που είναι;
Αν υποθέσουμε ότι το γονιμοποιημένο ωάριο έχει πολλαπλασιαστεί, και έχει γίνει ήδη ένας μικρός αριθμός κυττάρων, και ας υποθέσουμε ότι απέκτησε ψυχή σε κάποια μυστηριώδη χρονική στιγμή. Τί γίνεται αν το μικροσκοπικό αυτό έμβρυο υποστεί σχάση [4], οπότε θα οδηγηθούμε σε δίδυμα; Σχάται και η ψυχή εκείνη τη στιγμή;
Εντάξει ας το δούμε και αλλιώς… δεν εκχωρείται η ψυχή κατά τη γονιμοποίηση του ωαρίου, τότε πότε εκχωρείται;
Μετά από μια μέρα;
Μια βδομάδα;
Ένα μήνα;
Κατά τη γέννηση;
Αν κατά τη γέννηση, τότε ποια ακριβώς στιγμή; Η γέννηση διαρκεί αρκετά λεπτά της ώρας.
Τί περιλαμβάνει δηλαδή μια νέα ψυχή, κάποια ελαττώματα και κάποια προτερήματα;
Αν ναι, τότε γιατί είμαστε υπεύθυνοι για όλα τα ελαττώματα και τα προτερήματά μας, αφού κάποια απ’ αυτά προϋπάρχουν της εκχώρησης της ψυχής στο σώμα μας;
Αν όχι… αν η ψυχή δεν περιλαμβάνει τίποτα, τότε τί σημαίνει «δημιουργία οντότητας που δεν περιλαμβάνει τίποτα».
-Όταν «φεύγει» η ψυχή ενός σώματος που μόλις πέθανε, προς τα πού κατευθύνεται;
Προς τα «πάνω», προς τον ουρανό; έτσι δεν πιστεύει ο πιο πολύς κόσμος;
Ναι, αλλά το δικό-μας πάνω είναι το κάτω της Αυστραλίας. Φανταστείτε τώρα τη Γη σαν σφαίρα που είναι, και τις εκατοντάδες των ανθρώπων που πεθαίνουν ανά πάσα στιγμή σε κάθε γεωγραφικό τόπο, όπου υπάρχουν άνθρωποι. Εφόσον οι ψυχές-τους φεύγουν προς τα «πάνω», προς το δικό-τους «πάνω» δηλαδή, η Γη θα πρέπει να εκπέμπει ψυχές ακτινωτά, προς όλες τις διευθύνσεις.
-Δεν θα σας κουράσω άλλο, διότι η εισαγωγή της έννοιας της «ψυχής» γεννά στο νου αμέτρητα αναπάντητα ερωτήματα, απ’ τα οποία τα παραπάνω είναι μόνο ένα μικρό μέρος.
Μήπως τα ερωτήματα αυτά σας φαίνονται ανάξια λόγου;
Μπορείτε δηλαδή να τ’ απαντήσετε όλα και να μείνετε ικανοποιημένοι με τις απαντήσεις σας;
Αν ναι, τότε σας αξίζουν συγχαρητήρια,
Σπύρος Α. Ηλιάδης
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ - ΕΚΔΟΤΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
[1] Η επίσημη θέση της ιατρικής είναι: «Η νευροβιολογία μάς λέει ότι η ψυχή δεν υπάρχει, ότι ο νους του ανθρώπου είναι ηλεκτροχημικές αντιδράσεις που συμβαίνουν στα κύτταρα του εγκεφάλου μας. Η ζωή είναι μεταβολισμός. Κι όταν πεθάνουμε, τότε, απλά, παύουμε να υπάρχουμε».
[2] Το σύμπαν δεν έχει κάποια “άκρη”, δεν τελειώνει κάπου, άρα δεν έχει ΚΕΝΤΟ.
[3] Για χιλιάδες χρόνια, οι άνθρωποι είχαν την πεποίθηση ότι η Γη είναι επίπεδη.
[3] Για χιλιάδες χρόνια, οι άνθρωποι είχαν την πεποίθηση ότι η Γη είναι επίπεδη.
Για περίπου 1500 χρόνια, όποιος τολμούσε να αμφισβητήσει την ακινησία του πλανήτη μας, εθεωρείτο αιρετικός κι αντιμετώπιζε το ανάθεμα της Εκκλησίας.
Σοφοί παρατηρητές ανέτρεψαν την άποψη αυτή. Πρώτος ο Θαλής ο Μιλήσιος κι έπειτα ο Αναξίμανδρος, ο Πυθαγόρας και ο Παρμενίδης υποστήριξαν ότι η Γη είναι στρογγυλή. Περίπου δυο αιώνες αργότερα, ο Αριστοτέλης επιβεβαίωσε και πειραματικά τις φιλοσοφικές θέσεις των προγενέστερων, όπως άλλωστε αργότερα και ο Αρχιμήδης.
[4] Η σχάση αποτελεί μια περίπτωση μεταστοιχείωσης κατά την οποία παράγονται δύο πυρήνες με συγκρίσιμες μάζες.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ
Διαβαζοντας το αρθρο σκεφτηκα πως ισως δεν εχουμε χρεοκοπησει οικονομικως μονο....Μια περισπουδαστη μπαρουφολογια πασπαλισμενη με μερικες ανοστες ερωτησεις επιπεδου παιδικης χαρας.Αν σε ενδιαφερει το ΠΩΣ και αδιαφορεις για το ΓΙΑΤΙ,τοτε εσυ δεν θα βρεις ποτε απαντησεις στις δικες σου ερωτησεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτάσου λιγάκι και παρατήρησε οταν αμφισβητείς. Μείνε στο θέμα τί είναι ψυχή και αφού κλείσεις έναν κύκλο ερευνών ...όσο σου πάρει, μεταπήδα στην επόμενη ερώτηση αμφισβήτησης και προπαντός μήν υιοθετείς ξένες εννοώ μή δικές σου απόψεις...όπως το τί λένε οι επιστήμονες οι σοφοί και οι άλλοι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ δική μου αναζήτηση επι του θέματος, μου έφερε τα εξής στοιχεία.ΨΥΧΗ έχουν όλα όσα ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Όχι μόνο ο άνθρωπος αλλά ακόμα και τα φωτόνια που μας αποτελούν. ΨΥΧΗ ειναι ο αντιπρόσωπος μιάς ΎΠΑΡΞΗΣ που πήρε εντολή απο την ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΟΛΟΥ να κάνει μιά συγκεκριμένη δουλειά. Είναι αυτός ο μηχανισμός αν το θέλεις, που ενώνει ένα σύστημα απο πολλές μικρές συνειδητότητες για να κάνουνε μιά ΥΠΑΡΞΗ.Ας είναι φυτό ας είναι ζώο ας είναι άνθρωπος ας είναι εξωγήινος ας είναι πλανήτης ας είναι ότι υπάρχει. Στη δική μας διάσταση ο μηχανισμός αυτός δοκιμάζει τις ιδιότητές του στον άνθρακα. Σχεδιάζει πρώτα ένα καλούπι , μή με ρωτάς πώς σκεφτεται το συγκεκριμένο καλούπι γιατί δεν ξέρω και ενώνει εκεί μέσα πολύπλοκα συστήματα που μας είναι γνωστά ώς οργανισμοί και μετά αποφασίζουν όλα μαζί για την εξέλιξή τους. Για παράδειγμα, μιά ομάδα του μηχανισμού που έχει τεθεί στην υπηρεσία ενός συγκεκριμένου μέρους ενός συστήματος, ας πούμε για να δημιουργήσει ένα νεφρό ανθρώπου, έχει συνενέσει με την νοημοσύνη του όλου να κάνει μόνο αυτή τη δουλειά. Αν απομονώσουμε ένα μέρος αυτής της ομάδας και του δώσουμε τις κατάλληλες συνθήκες θα δημιουργήσει και αλλού ένα νεφρό, όχι ένα αφτί ή μιά καρδιά.
Κατάλαβα λοιπόν οτι κάθε όργανο κάθε κύτταρο κάθε φωτόνιο που μας αποτελεί είναι μιά απο τις αμέτρητες ομάδες συνηδειτότητας που όλες μαζί συμφωνούν και δονούνται συγχρονισμένα ώστε να λειτουργεί η ΥΠΑΡΞΗ. Όλα αυτά ενωνονται και επικοινωνούν αναμέταξύ τους αλλά και εδώ είναι το κυριότερο, είναι άμεσα συνδεδεμένα με την κύρια και μία ΝΟΗΜΟΣΎΝΗ.Είναι αυτό που το ονομάσαμε Θεό.
Το ανθρώπινο έμβρυο ξεκινάει την επαφή του ΏΣ ΥΠΑΡΞΗ με τον εναν ΝΟΥ αφού σχηματίστεί η καρδιά του που ειναι το πρώτο όργανο που φτιάχνουν τα συστήματα μηχανισμοί και δωθεί η εντολή της λειτουργίας της. Απο εκείνη την στιγμή και μετά έχει η δημιουργούμενη ύπαρξη. που συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέληξη, άμεση επαφή με την ΝΟΗΜΟΣΎΝΗ ΤΟΥ ΟΛΟΥ.
Είναι κάτι σαν όπως συνδέουμε με καλώδια μιά συσκευή για να λειτουργήσει. Όλα είναι καλωδιωμένα με αόρατα για μας καλώδια που παίρνουν συνεχώς το τέμπο της δόνησης για να υπάρχουν.
Όλα αυτά τα συστήματα και οι μηχανισμοί ενωμένοι επικοινωνούν μεταξύ τους ώς συνειδητότητες. Σαν μια κοινωνία που δουλεύει ακατάπαυστα για έναν σκοπό. Το συμπέρασμα που έβγαλα για το τί είναι ΨΥΧΗ είναι η ένωση όλων αυτών των αμέτρητων συνειδητοτήτων μιάς και μόνο ΎΠΑΡΞΗΣ. Ίσως ΨΥΧΗ να ειναι η εκπροσωπευτική ομάδα που όταν εκπληρωθεί ό χρόνος λειτουργίας της ΥΠΑΡΞΗΣ να παραδώσει τα αποτελέσματα στην ΠΗΓΗ. Στον ΕΝΑΝ ΝΟΥ. Ή τον Θεό όπως το ονομάζουμε.
Τότε αποχωρούν οι μηχανισμοί απο την ύπαρξη και γυρίζουν με όλες τις εμπειρίες που συσώρευσαν κατα την διάρκεια της εργασίας τους μαζί με τον κυρίως εκπρόσωπό τους πίσω στην ΠΗΓΗ όπου θα τους δωθεί μιά νέα αποστολή για να δημιουργήσουν κάτι άλλο και πάει λέγοντας.
Ετσι αντιλήφθηκα το θέμα ΨΥΧΗ μετά απο πολυετή αναζήτηση που ξεκίνησε ώς αμφισβήτηση.
Δεν είναι απαραίτητο ούτε και επιθυμητό να υιοθετηθεί απο κανέναν, αλλά νιώθω υποχρέωση να μοιραστώ τη σκέψη μου.
Αυτο πια με την ελληνικη νοοτροπια του τα ξερω ολα...αρα μεγαλε εγγυηση μην το ψαχνεις και παραπερα ειναι σκοταδισμος,επισης στο ονομα της επιστημης εχουν γινει οι απειρες κοτσανες.θα ειχε ενδιαφερον το αρθρο αν βασιζοταν σε ερευνες καιπηγες διοτι υπαρχουν επιστημονες οι οποιοι ισχυριζονται οτι απλα ειμαστε κρεας και τιποτε αλλο,αλλα υπαρχουν και εκεινοι οι οποιοι κανουν λογο με πειραματα οτι δεν ειμαστε τελικα ματριξ οπως θελουν πολλοι να μας κανουν.οντα χωρις συναισθημα ελπιδα και ψυχη,ολα μας τα εχουν παρει εε παρτε και αυτο μη τυχον και χασει το συστημα που μας θρεφει ψεμματα.ας βγαλουμε εντελως και τη λεξη ψυχη απο το λεξιλογιο μας και αμεσως οχι μονο φτωχυναμε αλλα χασαμε την πνευματικοτητα μας,πλεον στον ανθρωπο που αγαπαμε δεν θα τον λεμε ψγχη μου φως αλλα κατι αλλο ισως πιο φλατ μη τυχον και ζησουμε ευτυχισμενοι .κλεινοντας τη δικη μου ψυχικη εκφραση ενα εχω να πω βαστα ψυχη μου βαστα
ΑπάντησηΔιαγραφή