Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ. Η Γενέθλια Εορτή της ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ!

 Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο που λέει "ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ !!! Fileas !!!"

15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ. Η Γενέθλια Εορτή της ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ!

Στην Αρχαία Ελλάδα η γιορτή του Δεκαπενταύγουστου είναι τα γενέθλια της ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ (28 μηνός Εκατομβαιώνος, μέσα Ιουλίου-μέσα Αυγούστου) όταν τελούνταν τα Παναθήναια, η μεγαλύτερη γιορτή της Αρχαίας Αθήνας.

Στρατηγός των Στρατηγών η Αθηνά, η αειπάρθενος, η συνετή, η Κόσμια, η καλόβουλη, η μειλίχια, η πολυεύσπλαχνη προστατεύει τους Αθηναίους. Ναός της ο ΠΑΡΘΕΝΩΝ.

Επίσης ήταν η γιορτή της ΜΑΡΜΕΡΑΣ ή Μαρμαρηγής που σημαίνει το φως των άστρων που τρεμοσβύνει. Το Άστρο αυτό είναι η Κόρη του Σείριου. Η Μαρμέρα λέγεται και ΗΜΕΡΑ. Είναι η ημέρα που το φως από τον Σείριο φώτιζε το Πρόσωπο του Αγάλματος της ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ στον ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ.

«Υπάρχει μια φυλή Ανθρώπων και μια φυλή Θεών. Έχουν και οι δύο πνοή ζωής από την ίδια Μητέρα. Χωριστές όμως δυνάμεις μας κρατάνε μοιρασμένους και η μία είναι τίποτα, ενώ η άλλη έχει τον ορειχάλκινο Ουρανό για σίγουρη Ακρόπολη. Κι όμως έχουμε κάποια ομοιότητα σε μεγάλη ευφυΐα και δύναμη με τους Αθανάτους κι ας μη ξέρουμε τι θα μας φέρει η μέρα.» Πίνδαρος (ΣΤ΄ Ωδή Νεμεονίκου).

Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝ επί Ιουστινιανού (482-565) καταστράφηκε και ορίστηκε ως «καθολική εκκλησία των Αθηνών».

Το κύρος του Ναού είναι μεγάλο, ακόμη και ο Αυτοκράτωρ Βασίλειος Β‘ Βουλγαροκτόνος γιόρτασε την νίκη του κατά των Βουλγάρων στον ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα