Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Εικόνες και παραμύθια

 
Πότε η ζωή είναι ωραία, όταν σκοτώνεσαι στη δουλειά, όταν ψάχνεσαι για το κάθε τι, όταν την ζεις χαλαρά φιλοσοφώντας ή όταν την έχεις αράξει σαν τεμπελόσκυλο και κοιμάσαι;



Από τον Ζάχο Σκαφίδα


Ήταν πρωί περίπου 11,30, καλοκαίρι, όταν βρέθηκα σε ένα χωριουδάκι της ανατολικής Αττικής και έχοντας λίγο χρόνο κάθισα σε ένα καφενεδάκι κάτω από την δροσερή σκιά μιας πυκνόφυλλης μουριάς. Μόνος και χαζεύοντας, δεν γίνονταν να μην ακούσω τις ενδιαφέρουσες συζητήσεις των γειτονικών παρεών που κάθονταν κοντά μου.
Την προσοχή μου τράβηξαν τρεις ηλικιωμένοι που χαλαρά πίνοντας τον πρωινό τους καφέ αντάλλασσαν απόψεις που έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε.
Μια στιγμή από τις άπειρες που διαδραματίζονται στο πλανήτη μας!
«-Ο ιός δεν υπάρχει. Δεν είδες χθες στη βουλή που ο πρόεδρος έβγαλε τη μάσκα την χούφτωσε σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Τον ιό τον ψέκασαν σε διάφορα μέρη της γης, είναι όπως στο Τσέρνομπιλ. Όπου είχε πολύ κόσμο έριξαν πολύ. Δεν βλέπεις Αμερική, Ισπανία, Ιταλία, τους ξεπάτωσαν. Σ΄ εμάς έριξαν λίγο, γι΄ αυτό δεν έχουμε πολλά θύματα.  Μη φοβάστε εδώ μας έχουν ρίξει λίγο. Λένε ψέματα ότι έχουμε θύματα, αυτοί που πεθαίνουν είναι από άλλα αίτια. Αυτά έλεγε ο Χίος, γι΄αυτό του την μπουμπουνίσανε, για να του κλείσουν το στόμα.
-Το έλεγε και ο άγιος Παΐσιος για το 666, για τον σατανά που θα έρθει και θα μας σφραγίσει με τα τσιπάκια.
-Μην κάνετε εμβόλιο θα έχουν βάλει μέσα τσιπάκια, εγώ δεν θα κάνω.
- Ναι αν δεν κάνεις όμως θα σου πούνε ότι δεν μπορείς να μπεις στη τράπεζα να δούμε πως θα πάρεις την σύνταξη.
-Να ξέρετε ότι τον ιό τον έριξαν σ΄ εμάς γιατί το διεθνές οικονομικό σύστημα ήταν έτοιμο να καταρρεύσει από τις συντάξεις. Τον έφτιαξαν έτσι για να ξεπατώσει τους γέρους να μη τους πληρώνουν».
Συνεχίστηκε η ενδιαφέρουσα συζήτηση με πολιτικά θέματα, ακούστηκαν τα ονόματα της Δούρου, του ΓΑΠ, του Τσίπρα, του Μητσοτάκη και συνέχισαν τις αναλύσεις για τις πλημμύρες στην Μάντρα, για τις φωτιές στο Μάτι.
«Τι μου λέτε για το φρύδι και το Μάτι,  εκεί έφταιγαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν τους άφηναν να αραιώσουν και να κόψουν τα πεύκα, οι δρόμοι ήταν αδιέξοδοι, οι άνεμοι έτρεχαν με 180 χμ, τους είχε φράξει η αστυνομία από πάνω. Το ίδιο θα γίνει και εδώ εκεί που είναι το δασάκι με το ποταμάκι. Αν πάρει φωτιά δεν θα έχει ο κόσμος που να πάει. Ποιος ενδιαφέρεται να ανοίξει τους δρόμους να κόψει πεύκα, θα έρθει το δασαρχείο και θα …. »
                                 
Και ενώ συνεχιζόταν αυτή η άκρως ενδιαφέρουσα χαλαρή συζήτηση, ακριβώς απέναντι τέσσερα σκυλιά αδιαφορούσαν πλήρως. Την είχαν αράξει και κοιμόντουσαν του καλού καιρού. Θα ήταν χορτάτα, δεν νομίζω να είχαν άλλο ενδιαφέρον. Από την μια μεριά γίνονταν η πιο σοβαρή ανάλυση της υφηλίου και από την απέναντι τέσσερις σκύλοι "Αγρόν ηγόραζον".
Εγώ απλός παρατηρητής σκεφτόμουν, είναι ευτυχισμένοι αυτοί οι ηλικιωμένοι περισσότερο από τα σκυλιά με τα στοιχειώδη ενδιαφέροντα που κοιμόνταν μακαρίως, πόσο περισσότερο ευτυχισμένος είμαι από αυτές τις δύο ομάδες, αξίζει να προσπαθώ ή καλύτερα να απολαμβάνω τέτοιες στιγμές χαλάρωσης και υψηλής φιλοσοφίας;
Μπορεί να γελάτε, αλλά αυτοί οι άνθρωποι ένιωθαν σοφοί, και φούσκωνε ο καθένας όταν κάτι έλεγε, γιατί είχε γνώμη και ήταν κάποιοι. Ήταν ευτυχισμένοι γιατί μπορούσαν και επικοινωνούσαν και εκδηλώνονταν. Ποιος μας λέει ότι και εμάς δεν μας παρατηρεί μια ανώτερη διάνοια και απολαμβάνει την τάχα σοφία μας, την εκδήλωση μας, τα συναισθήματα μας.


 Από το Ζάχο Σκαφίδα


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα