Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Οι δύο πλευρές της φλεγμονής

 


Ένα από τα πολλά θαύματα -και μυστήρια- της ανθρώπινης βιολογίας είναι η περίπλοκη απόκριση του έμφυτου ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο είναι γνωστό για την ταχύτητά του στην εξόντωση των παθογόνων που εισβάλλουν και την ικανότητά του να προκαλεί εκρηκτική φλεγμονώδη απόκριση.

Η ικανότητα του σώματος να αισθάνεται γρήγορα και να αντιδρά σε τυχόν διήθηση μικροβίων είναι απαραίτητη στον εξαντλητικό πόλεμο που απαιτείται για να σταματήσει η εξέλιξη μιας μολυσματικής ασθένειας και να ξεκινήσει η διαδικασία σταθεροποίησης και αποκατάσταση.

Η φύση σχεδίασε τη φλεγμονώδη απόκριση ως μια ισχυρή μορφή προστασίας, που περιλαμβάνει τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, την αύξηση της θερμοκρασίας και την προσέλκυση μιας πλημμύρας ανοσοκυττάρων σε μολυσμένο ή τραυματισμένο ιστό. Ωστόσο, μερικές φορές η φλεγμονή δεν σβήνει. Αντί να παίζει ευεργετικό ρόλο, η επίμονη φλεγμονή γίνεται ένα συνεχές, ανεξέλεγκτο φορτίο ικανό να βλάψει σοβαρά το δέρμα, να πνίξει τις αρθρώσεις ή να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΕΔΩ

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα