Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Το ΣΧΙΖΟΕΙΔΙΚΟ περιβάλλον στο οποίο ζούμε

 


Οι πάμπολλες πληροφορίες, οι απίστευτες αντιφάσεις στο δημόσιο λόγο, το πως χρησιμοποιούμε το λόγο στο διάλογο , σε συνδυασμό με τα ΜΜΕ, δείχνουν ότι ως άνθρωποι- άτομα, έχουμε βρεθεί σε πραγματική δυστοπία, με αποτέλεσμα να μη δουλεύει καλά το μυαλό μας, να μην αντιλαμβανόμαστε σωστά τον εαυτό μας, ούτε το περιβάλλον μας και να διαμορφώνουμε "σχέσεις" περίπου στον αέρα με αποτέλεσμα όχι κοινωνίες, αλλά συνάθροιση ατόμων. Αυτό άρχισε να φαίνεται και στην Ελλάδα δυστυχώς.
Ένα μικρό παράδειγμα: Λέμε ας πούμε, πρόσεχε τον εαυτό σου πάνω απ όλα, ή σε επίπεδο κρατών, δηλαδή στις επιμέρους κοινωνίες, δεν υπάρχουν φιλίες αλλά μόνο συμφέροντα! Την ίδια ώρα λέμε: ανθρωπισμός, δικαιοσύνη, δικαιώματα, δεχτείτε τη μετανάστευση ως φυσική!
Και μόνο αυτά τα δύο σε ταυτόχρονη συνύπαρξη, προβληματικά όλα ως παραδοχές, δείχνουν το ΣΧΙΖΟΕΙΔΙΚΟ περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Η αντίληψή μας έχει ριζικό πρόβλημα και η καθημερινότητα δε μας αποσαφηνίζει το μέγεθος του προβλήματος.
Όμως στα συναισθήματά μας, η πραγματικότητα αυτή αποτυπώνεται πολύ καλά. Η κατάθλιψη, ή η υπερδιέγερση ήρθαν για να μείνουν, αν δεν αρχίζουμε να εξετάζουμε δομικά ότι ακούμε κι ότι ζούμε! Αν όχι, η κούραση θα οδηγεί μονίμως σε παραίτηση, όλα θα χάσουν το νόημά τους κι από ανθρώπινη κοινωνία θα γίνουμε φαντάσματα της ύπαρξής μας! 

Dina Tsigeni


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα