Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Τα τεστ του κορωνοϊού μπορεί να εντοπίζουν και ιό που δεν είναι πια ενεργός, άρα ούτε μολυσματικός


Πιτσιρίκο, στη Σλοβακία αθωώθηκε προς γενική έκπληξη ο κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία στη δολοφονία 27χρονου δημοσιογράφου Jan Kuciak και της αρραβωνιαστικιάς του, Martina Kusnirova, τον Φεβρουάριο του 2018, όπως αναφέρει η Le Monde.
Το δικαστήριο δεν κατάφερε να αποδείξει την ενοχή του 57χρονου εκατομμυριούχου και γνωστού για τις διασυνδέσεις του με τη μαφία Marian Kocner, o οποίος επί 30 χρόνια απειλούσε και διέφθειρε ένα μεγάλο μέρος της πολιτικής ελίτ και της δικαιοσύνης της Σλοβακίας, απογοητεύοντας τους συγγενείς των θυμάτων, που αποχώρησαν με δάκρυα στα μάτια από την αίθουσα.
Το 2018 η συγκεκριμένη δολοφονία είχε προκαλέσει μαζικές διαδηλώσεις στη Σλοβακία και την παραίτηση αστυνομικών και πολιτικών, ενώ είχε οδηγήσει το 2019 στην εκλογή της προέδρου Zuzana Caputova, η οποία δεσμεύτηκε να πατάξει τη διαφθορά.
Μετά την αθώωση του Kocner, του οποίου τις υποθέσεις ερευνούσε το θύμα Jan Kuciak, η ίδια δήλωσε σοκαρισμένη, ενώ ο πρωθυπουργός Igor Matovic, που επίσης εκλέχθηκε τον Φεβρουάριο του 2020, υποσχόμενος να καθαρίσει τη χώρα από τη μαφία, έβαλε μαύρο στο προφίλ του στο Facebook σε ένδειξη πένθους.
Ψευδής μπορεί να είναι, εξάλλου, η ένδειξη ενός τεστ για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, τα τεστ του κορωνοϊού μπορεί να εντοπίζουν και ιό που δεν είναι ενεργός, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρφης, που δημοσιεύει το Skynews.
Να είναι, δηλαδή, ψευδώς θετικά τα τεστ, που επί της ουσίας απαντούν με ένα “ναι” ή ένα “όχι” στο ερώτημα αν κάποιος είναι φορέας του ιού.
Σύμφωνα, όμως, με τους επιστήμονες αυτά τα μοριακά τεστ μπορούν να ανιχνεύουν τον ιό ακόμα και όταν έχει πάψει πια να είναι ενεργός, δηλαδή, μολυσματικός.
Κάτι που σημαίνει ότι ένας άνθρωπος που βρίσκεται θετικός από το τεστ μπορεί να μην μεταδίδει τον κορωνοϊό.
Απλά το τεστ έχει εντοπίσει νεκρά κομματάκια του ιού στον οργανισμό του, τα οποία έχει ήδη εξουδετερώσει το ανοσοποιητικό του σύστημα.
Ένας από τους συντάκτες της έρευνας, ο καθηγητής Carl Heneghan, επισήμανε και τον κίνδυνο η αύξηση των τεστ στο Ηνωμένο Βασίλειο να οδηγήσει και σε αύξηση του κινδύνου μετάδοσης.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι αυτός είναι ένας από τους λόγους που τα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνονται, αλλά οι θάνατοι παραμένουν σταθεροί.
“Υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι τα ήπια περιστατικά και άνθρωποι που βρίσκονται θετικοί μετά την καραντίνα ή το εξιτήριό τους από το νοσοκομείο δεν μεταδίδουν τον ιό, απλά φέρουν στον οργανισμό τους ακίνδυνα κομματάκια του ιού, που το ανοσοποιητικό τους έχει εξουδετερώσει”.
Ο καθηγητής επισημαίνει και ότι χρειάζεται μία προσπάθεια σε παγκόσμιο επίπεδο, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να απομονώνονται άνθρωποι που δεν είναι μολυσματικοί ή και ολόκληρες κοινότητες.
Τα μοριακά τεστ λειτουργούν λαμβάνοντας δείγμα από ένα άτομο και εφαρμόζοντας μία διαδικασία αύξησης του ποσού του DNA σε αυτό το δείγμα, έτσι ώστε να μπορεί να εξεταστεί.
Με αυτόν τον τρόπο, όμως, μπορεί να αυξηθεί και το γενετικό υλικό του κορωνοϊού, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι ολόκληρος ο ιός ή δεν είναι σε θέση πια να προκαλέσει λοίμωξη.
Το είχα ξαναγράψει, με αφορμή τους ασυμπτωματικούς, ότι μπαίνει σε καραντίνα πολύς κόσμος, που δεν μεταδίδει τον κορωνοϊό.
Όπως και ότι 8-9 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας δεν έχουν γίνει ουσιαστικά μελέτες σχετικά με το χρονικό διάστημα που παραμένει ενεργός, άρα και μολυσματικός ο ιός από τη στιγμή που θα αρχίσει να πολλαπλασιάζεται στον οργανισμό.
Το θέμα είναι ότι, αν γίνεται τέτοιο μπάχαλο με τα τεστ, που μπορεί να σε δείχνουν θετικό, αλλά ουσιαστικά να μην έχεις (ενεργό) κορωνοϊό, φανταστείτε τι έχει να γίνει με τα εμβόλια.
Ας πάρουμε μία γεύση.
Το εμβόλιο της Sanofi για τον κορωνοϊό θα κοστίζει λιγότερο από 10 ευρώ η κάθε δόση, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρίας στη Γαλλία Olivier Bogillot, μεταδίδει το Reuters.
“H τιμή δεν έχει προς το παρόν καθοριστεί, καθώς υπολογίζουμε ακόμα το κόστος παραγωγής για τους επόμενους μήνες, αλλά κάθε δόση εμβολίου δεν θα υπερβαίνει τα 10 ευρώ” δήλωσε ο Bogillot στο γαλλικό ραδιόφωνο.
Ερωτηθείς για το γεγονός ότι το εμβόλιο της ανταγωνιστικής AstraZeneca θα κοστίζει 2,5 ευρώ η δόση, ο Bogillot υποστήριξε ότι “η διαφορά στην τιμή έχει να κάνει με το ότι εμείς χρησιμοποιούμε δικούς μας πόρους, έχουμε δικούς μας ερευνητές και δικά μας ερευνητικά κέντρα”.
Η AstraZeneca αναθέτει σε τρίτους μέρος της παραγωγής της, εξήγησε ο ίδιος.
Θα βγουν τώρα οι κακές γλώσσες και θα πουν ότι η Ελλάδα και άλλες χώρες θα αγοράσουν το εμβόλιο της AstraZeneca, επειδή είναι φθηνό.
Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα η Sanofi και η GlaxoSmithKline άρχισαν κλινικές δοκιμές του εμβολίου τους, με στόχο η τρίτη φάση να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο.
Αν το εμβόλιο εγκριθεί, τότε θα είναι διαθέσιμο το πρώτο εξάμηνο του 2021.
Toυλάχιστον φωτογράφισα έναν από τους συνολικά τρεις θαλασσοκόρακες που είδα το Σάββατο.
Διακρίνεται αρκετά καθαρά ο σαν περισκόπιο λαιμός του τη στιγμή που κολυμπάει ατενίζοντας τον γιαλό.
Αντίθετα, η υδροδυναμική σιλουέτα του καλύτερου – μαζί με τις σούλες (gunnets) με τα γαλάζια πόδια και ράμφη – φτερωτού κολυμβητή (ο θαλασσοκόρακας αποκαλείται και δύτης), χάθηκε στη θολούρα του Φαλήρου όταν βούτηξε στον βυθό.
Κι έμεινα με το πλάνο με τους κακαρέλους, τις (αγριο)σάλπες και έναν πιτσιρικά σαργό.
Βαγγέλης Σπανός
(Αγαπητέ φίλε, η αθώωση του Σλοβάκου μεγιστάνα είναι η καλύτερη απόδειξη πως είναι οι μαφίες των ολιγαρχών που κυβερνούν τις περισσότερες χώρες -ελέγχοντας και την Δικαιοσύνη- και όχι οι διακοσμητικοί πολιτικοί. Στην Ελλάδα το ξέρουμε καλά, αφού βλέπουμε σε πολλές υποθέσεις ανακριτές να παραιτούνται, να ζητούν απαλλαγή ή ακόμα και να μεταναστεύουν. Αξίζει να παρατηρήσει κάποιος πως οι ολιγάρχες δεν έχουν κανένα πρόβλημα να πηγαίνουν στις κηδείες μπράβων και πληρωμένων δολοφόνων. Γιατί άραγε; Είμαι βέβαιος πως η οικογένεια του πληρωμένου δολοφόνου που σκότωσε τον Σλοβάκο δημοσιογράφο και την μνηστή του θα είναι καλυμμένη οικονομικά για όλη της τη ζωή. Ας κάνουμε εμείς τα μπάνια μας, γιατί αυτά τα πράγματα είναι και επικίνδυνα. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)


pitsirikos

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα